Over de boerderij

Goede bemesting van druiven in de herfst bemesting

Pin
Send
Share
Send
Send


De oogst van volgend jaar hangt af van hoe de planten in de herfst worden bevrucht. Natuurlijk speelt bemesting en kunstmest hier een belangrijke rol. Daarom moeten de telers een geweldige klus doen om de druiven niet alleen voor te overwinteren, maar ook voor het volgende seizoen.

Heeft de wijngaard in de herfst extra dressing nodig?

Na verloop van tijd heeft elke bodem de neiging om uitgeput te raken en zijn toevoer van voedingsstoffen te verliezen. Wijngaarden helpen ook om de hoeveelheid mineralen en sporenelementen in de samenstelling van de bodem te verminderen. Als je niet de juiste dressing maakt, kan de plant niet alleen slecht bloeien, maar ook een onvolgroeid gewas laten vallen.

Bovendien zal het ontbreken van sporenelementen zowel het uiterlijk van de struik als de presentatie en smaak van de toekomstige oogst beïnvloeden.

De eerste zou moeten produceren niet eerder dan 3 jaar na de landing jonge plant. Direct voor het planten moest de grond worden bemest en niet erg uitgeput.

De eerste topdressing van druiven wordt niet eerder dan 3 jaar na het planten gemaakt.

Het is noodzakelijk om het verband van de hoofdmeststof te onderscheiden. Feit is dat bemesting wordt uitgevoerd jaarlijks, maar de belangrijkste zijn gemaakt eenmaal in 3-4 jaar.

Alle voedingen zijn verdeeld in blad en wortel.

Wat zijn de soorten verbanden

De moderne markt staat vol met een aantal verschillende meststofsamenstellingen, waaronder complexe, specifiek ontworpen voor het telen van druiven.

In dit ras is het gemakkelijk om te verdwalen, vooral voor een beginnende tuinier. Het eerste dat je moet leren verschillende verbanden worden op verschillende tijdstippen van het jaar gebruikt en in verschillende omstandigheden - alleen in de winter, anderen in de herfst.

loof

Bladverkleining met blaadjes betekent irrigatie wijngaarden met een oplossing die nodig is voor de voeding van sporenelementen en stoffen. Natuurlijk kun je op deze manier niet iedereen maken.

Meest geschikt hiervoor:

 • mineraal (mangaan, as, superfosfaten, enz.);
 • anorganische oorsprong (ijzer, ammoniumsulfaat, enz.);
 • de zogenaamde microfertilizers (koper en zink).
Bladapplicatie wordt gemaakt door irrigatie van een sproeier.

Van deze elementen zijn bereide waterige oplossingen volgens de instructies die eraan zijn gehecht en met een conventionele sproeier toegepast op de struiken van druiven. Vervolgens worden de noodzakelijke stoffen door de bladeren en schors opgenomen.

Het is het beste van allemaal om bladdek aan het begin van september uit te voeren.

mineraal

Minerale meststoffen hebben hun positie op de markt stevig in beslag genomen en hebben er lange tijd niet aan toegegeven. Onder de variëteit kunnen de belangrijkste, de meest noodzakelijke planten worden onderscheiden.

 1. stikstof. Het is aan hen te danken dat de struiken een voldoende hoeveelheid groene massa kunnen opbouwen, een voldoende aantal scheuten en bladeren vormen.
 2. potas. Draag bij aan de snelle rijping van niet alleen de borstels, maar ook de scheuten zelf. Wanneer dit type kunstmest in de herfst wordt toegepast, verhogen planten hun weerstand tegen wintervorst en verdragen ze gemakkelijker kou.
 3. koperen als een noodzakelijk onderdeel wordt ook voornamelijk in de herfst geïntroduceerd. Dankzij haar kunnen struiken niet alleen goed winteren, maar ook de groei van scheuten verbeteren.
 4. Meststoffen die bevatten ijzer, calcium magnesium, zwavel. Ze worden ook gebruikt om de druiven gemakkelijker winterkoud te houden en gaven in het toekomstige seizoen een rijke oogst.
Klaar minerale meststof voor druiven

Organische meststof

Bijzonder relevant is het onderwerp organische meststoffen. In het voordeel van hen weigeren veel tuinders, waaronder wijnbouwers, mineralen. De laatste worden vaak 'chemie' genoemd. In dit geval werden er een paar geïdentificeerd voor de herfstdressing, die terecht onvervangbaar kan worden genoemd.

 1. mest. Dankzij hem is het ademend vermogen van de grond verbeterd. Het helpt de vorming van gunstige microflora, terwijl de wijngaarden verzadigd worden met essentiële micro-elementen.
 2. compost. Een uitstekende mestvervanger, alleen goedkoper en betaalbaarder. Het is gemaakt op basis van verschillende organische resten.
 3. Kipuitwerpselen. Uitstekende meststof, die bijdraagt ​​aan de verzadiging van fosfor, kalium en magnesium. Deze micro-elementen zijn vooral nodig voor wijngaarden.
 4. Houtas. Dient als een complete meststofsamenstelling, die planten wellicht kan voorzien van kalium- en fosforreserves.
Als het correct is om een ​​complex van additieven te maken, zullen de planten niet alleen de winter gemakkelijker verdragen zonder onderdak, maar zullen ze ook het jaar daarop plezier hebben met een uitstekende oogst.

Voor- en nadelen van het najaar voeren van druiven

In de herfst stoppen de druiven met groeien en gaan een rustperiode in. Om de plant echter goed te laten overwinteren en minder te reageren op temperatuurschommelingen, heeft deze een toevoer van voedingsstoffen en sporenelementen nodig.

Het grote voordeel van de najaarsvoeding is niet alleen dat de plant zich goed kan voorbereiden op overwintering, maar ook dat het de geïntroduceerde componenten zijn goed opgelost en geabsorbeerd in de bodem.

Het voordeel van de herfstvoeding van druiven is een goede opname van additieven in de bodem

Door de overvloed aan water en smeltende sneeuw kunnen de struiken aan het begin van het nieuwe seizoen volledig beginnen te voeden. De vegetatieperiode begint tijdig en verloopt zeer succesvol.

Het nadeel van de herfstdressing is dat je het op dit moment kunt maken niet alle benodigde meststoffen. In het bijzonder moet het eerste deel van stikstofkunstmeststoffen worden toegepast in het voorjaar en het tweede deel - in de zomer. In het najaar van hun gebruik is het onpraktisch.

Het positieve punt is dat wanneer meststoffen worden toegepast in de herfst, ze meestal produceren losmaken bodem. De procedure vereist immers dat de stoffen niet in de bovenste lagen van de bodem worden gebracht. In dit geval wordt het ademend vermogen verbeterd en wordt het risico op het ontwikkelen van ziektes en pathogene micro-organismen in het gebied sterk verminderd.

Het moet worden begrepen dat een overmatige hoeveelheid kunstmest in de bodem zelfs schadelijker voor de wijngaarden kan zijn dan hun gebrek.

Het is noodzakelijk om de verhoudingen aangegeven in de instructies strikt in acht te nemen, evenals aandacht te besteden aan het uiterlijk van de struiken. Door uiterlijke tekenen is het mogelijk om te bepalen of het nodig is om op dit moment te voeren of dat er een overvloed aan spoorelementen in de bodem is. Het is op de juiste selectie van meststoffen en hun introductie is afhankelijk van de toekomstige oogst en de kwaliteit ervan.

Bekijk de video: Wanneer strooi je kalk in je tuin? (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send