Over de boerderij

Instructies voor het gebruik van kalium humate

Pin
Send
Share
Send
Send


Kalium humate wordt in de landbouw als een universeel natuurlijk stimulerend middel gebruikt. Het wordt gebruikt in micro-doses en werkt op planten zoals hormonen en meststoffen. Verbetert de bodemeigenschappen. Verder in het artikel zullen we in detail bespreken waarom ze nodig zijn en hoe ze op de bodem inwerken.

Over humat als meststof en waarom ze nodig zijn

Dit is een van de variëteiten van humusachtige stoffen die zich bevinden in ontbonden organische stoffen. - bodem, humus, turf, slib, alsmede in versteende vormen - steenkoolafzettingen. Humuszuren worden geëxtraheerd uit dergelijke geconcentreerde organische stoffen en vervolgens behandeld met kalium- of natriumalkali. Oplosbare natuurlijke zouten worden verkregen - kalium en natrium kalium.

Er zijn geen significante verschillen tussen de twee stoffen. Ze zitten dicht bij elkaar en kunnen elkaar onderling vervangen.

Kalium humate heeft een neutrale zuurgraad en een iets breder werkingsspectrum. Maakt mengen met veel andere producten mogelijk, verrijking met micro-elementen. Zeer effectief bij de behandeling van zaden en knollen, beworteling van stekken.

Natrium humate is meestal een beetje goedkoper dan zijn "broer". Het heeft een alkalische reactie. Beschermt planten met succes tegen stress (koude, droogte, aantasting van ziekteverwekkers).

Verpakking met kalium humate
Het verschil tussen deze vormen is minimaal, veel belangrijker is de productkwaliteit. Alleen geneesmiddelen die volledig zijn verteerd en een optimale concentratie hebben, zijn effectief. Dat is waarom het wordt aanbevolen om goederen alleen bij de meest betrouwbare, grote fabrikanten te kopen.

Elk bedrijf kan gewone turf mengen met water en hun creatie "humus fertilizer" noemen. Formeel zal dit waar zijn: humusstoffen zijn aanwezig. Maar de uitvoering is twijfelachtig.

Voordelen van kwaliteit Humates

 1. Lage prijs.
 2. Hoge winstgevendheid (winst tot 50 roebel per 1 roebel kosten).
 3. Onbeperkte houdbaarheid.
 4. Gebruiksgemak.
 5. Ecologische veiligheid.
 6. Onschadelijkheid bij overdosering.
 7. Geen tijdslimieten tijdens het seizoen.
 8. De mogelijkheid van een gezamenlijke introductie met veel andere medicijnen.
 9. Positief effect op planten, in elk stadium van hun ontwikkeling.

Werkingsmechanisme

Moleculen van humusverbindingen die kunnen werken zoals actieve kool. Ze trekken andere moleculen aan en binden ze. Gifstoffen in de bodem worden dus geneutraliseerd en stoffen die kieming voorkomen worden "uit de zaden" getrokken. Humuscomplexen beïnvloeden de membranen van plantencellen: voedsel dringt door en ziekten worden geblokkeerd. In de fabrieken worden alle metabolische processen geactiveerd.

Effecten van het gebruik van de kaliumontsnapping door het geneesmiddel kalium

bodem

 • Dichte gronden worden losser en lichtgewicht houdt beter voedingsstoffen vast.
 • Geactiveerde nuttige bodemmicroflora.
 • Verschillende giffen, toxines, zware metalen en radioactieve isotopen worden minder actief en worden zelfs geneutraliseerd.

Stekken, zaailingen - beter geroot en wortel schieten.

Zaden, knollen, wortelstokken, bollen

 • De kieming neemt toe, de snelheid (2-4 dagen) en de kiemkracht nemen toe.
 • Zaailingen en scheuten zijn sterk.
 • Gevormd weelderig wortelstelsel (50%).
Kaliumconcentraat concentraat in een verpakking met instructies voor gebruik

planten

 • Nutriënten worden beter opgenomen (met 20-40%).
 • Vroegere bloei en rijping van het gewas worden waargenomen (gedurende 3-15 dagen).
 • Decorativiteit, PRODUCTIVITEIT neemt toe (met 10-45%).
 • Minder ziekte (20-40%) en schade door ongedierte.
 • De effectiviteit van pesticiden neemt toe, maar hun schadelijke effecten worden verminderd.
 • Succesvolle weerstand tegen eventuele stress (hitte, koude, droogte, etc.) opgelost.
 • In een gewas zijn er minder nitraten en toxines, het is meer dan voedingsstoffen; hogere transport- en stabiliteitsniveaus (met 15-30%).
De beste resultaten worden bereikt met een geïntegreerde aanpak: voorzaaien (zaden en grond), gevolgd door irrigatie en spuiten (2-6 keer per seizoen).

Het effect van de stimulator is meer uitgesproken op probleemgebieden, bij slecht weer, maar minder merkbaar op chernozem in welvarende jaren.

Vormen van vrijgave

Het medicijn wordt geproduceerd door veel bedrijven. Het bereik is erg groot. Er zijn ook verschillende vormen van het medicijn:

 1. Vloeibaar concentraat.
 2. Droog poeder of korrels.
 3. Pasta.
 4. Gel.

Gerenommeerde fabrikanten garanderen een hoge kwaliteit van elke optie. De keuze moet worden gemaakt op basis van gemak. De volledige lijn van deze producten wordt vervaardigd door het Russische wetenschappelijke en productiebedrijf Bash Incom "onder het merk Gumi."

 • Droge voorbereiding rechtstreeks naar de grond brengen (in bulk). Dit is vooral gunstig in grote gebieden waar vloeistoftoepassing problematisch is.
 • Vloeibaar concentraat geleidelijk aan doorbrengen tijdens het seizoen. Flessen worden meestal gekocht door eigenaren van kleine percelen grond, binnentelers.
 • Vanuit financieel oogpunt, winstgevende pasta: het produceert veel vloeistofconcentraat.
 • gel geproduceerd met de nieuwste technologie. De moleculen zijn erg actief. Het werk is vergelijkbaar met pasta.

Experts beschouwen hoogwaardige pasta en gel als de meest effectieve vormen van humeurige stimulerende middelen.

De medicijnen worden zowel in zuivere vorm als in combinatie met andere middelen in de handel gebracht. Voorbeelden: Humaathoudend ureum, Fitosporine, mengsels met sporenelementen.

Algemene gebruiksaanwijzing

De methode van applicatie is heel eenvoudig. Fondsen van verschillende fabrikanten verschillen in naam en percentage van nutriënten. Ze worden gebruikt volgens de specifieke instructies die zijn meegeleverd. Maar er zijn algemene werkprincipes.

Kalium humate gel

Dosering voor vloeibare en droge bereiding

 • Voor het weken van zaden, knollen, wortelstokken, bollen, jonge bomen en stekken - nauwkeurigheid van concentratie en tijdstip van blootstelling zijn belangrijk. We moeten handelen naar de aanbevelingen op het pakket. Bijvoorbeeld, Energen Aqua (van het bedrijf "Green Belt"): 25 druppels per half glas water - geniet van de zaden van tomaten gedurende 4 uur.
 • Droge vormen naar de grond brengen bij het graven of verstrooien bovenop, van 1 tot 5 g per 1 vierkante km. meter (maximaal - indien verontreinigd met pesticiden, zware metalen, straling).
Een theelepel "met een glaasje" bevat ongeveer 3 gram droog medicijn.
 • Wanneer water geven breng 100 liter oplossing per 10 vierkante meter door. meter, bij het spuiten van planten - ongeveer 1 l per 10 vierkante meter. meter (tot volledige bevochtiging van de bladeren, bij voorkeur ook van de bodem).

Manieren om een ​​oplossing voor te bereiden

Droog water of vloeibaar concentraat wordt verdund in water (het wordt kant-en-klaar gekocht of gemaakt van een pasta of gel). Waterkwaliteit en temperatuur spelen geen grote rol.

De standaardoplossing voor water geven en spuiten is meestal de kleur van zwakke thee of bier. Toegestaan ​​om te fokken "met het oog".

Als de bereide oplossing gesuspendeerde deeltjes bevat, wordt deze door gaas gefilterd om het te besproeien (anders is de sproeier verstopt).

Werkschema

 1. In de lente (het is mogelijk door smeltende sneeuw of tijdens het graven), is een droog preparaat verspreid door de tuin. Ofwel bewaterde afzonderlijke bedden met een oplossing voor het zaaien en planten. De procedure wordt herhaald in het najaar op landen die besmet zijn met chemicaliën.
 2. Een composthoop wordt gedurende het seizoen verschillende keren gearomatiseerd met een oplossing.
 3. Alle zaden, knollen, wortelstokken, bollen, zaailingen worden gedrenkt in een oplossing voor het zaaien (planten). Het is bewezen dat het voor groenten niet alleen kieming stimuleert, maar ook in de toekomst een positief effect heeft - het geeft een hogere opbrengst.
 4. Zaailingen worden voor het plukken besproeid, overgebracht naar een vaste plaats. Bij het landen, besproeid met een oplossing onder de wortel.
 5. Stekjes gedrenkt voor het leggen op rooten, zaailingen - voor het planten.
 6. Alle gekweekte planten kunnen worden bewaterd en bespoten met een stimulerend middel (2-6) keer per seizoen, niet meer dan één keer per week.
Bereiding van kalium HUMATE-oplossing

De werken zijn afgestemd op de fasen van ontkiemen, de vorming van eierstokken, de eerste fase van het laden van vruchten, maar ook op stressvolle situaties. De verwerking stopt 10-14 dagen voordat groenten en fruit worden geplukt. U kunt de root- en bladapplicatie afwisselen, combineren met verschillende meststoffen, pesticiden.

Het wordt niet aanbevolen om kalium humate te mengen met calciumnitraat en fosfaatmeststoffen (er worden nutteloze verbindingen gevormd).

Opslag en voorzorgsmaatregelen

Humusstoffen zijn van natuurlijke oorsprong, maar ze leven niet, ze vertonen chemische en fysieke weerstand. Preparaten kunnen een gegarandeerde houdbaarheid hebben, maar de echte houdbaarheid is niet beperkt.

Ze behoren tot de IV-klasse van gevaar, die veilig is als aarde of veen.

Tuinieren beoordelingen

Chernyavskaya T. I. (Regio Moskou): "Ik kweek tomaten voor de verkoop, buren vragen zich af waarom mijn groenten veel ouder zijn dan die van hen.Ze denken dat ze een speciaal geheim kennen, maar de kwestie is in de kalium humate.In de prompter voorbereiding, ik geniet eerst van de zaden, ik geef de zaailingen water wanneer landen in de kas, daarna 2 keer per maand sproeien, ik gebruik 15 gram per 10 liter water. "

Fomenko N. V.: "Veel mensen denken dat Altai een schone regio is, maar we hebben landen die besmet zijn met straling en andere chemicaliën." Lokale wetenschappers adviseren om Humate in kalium te zetten. "Hun experimenten hebben aangetoond dat groenten dan nuttiger worden."

Bewateren van planten met kalium humate oplossing

Komarov V.K. (Tsjeljabinsk): "Het is bekend dat de stekken van sommige coniferen hard wortelen, zelfs Heteroauxin helpt niet, ik kan de meest" koppige "alleen overtuigen door in de kalium humate te weken".

Turik S. (Kemerovo-regio): "Zes jaar geleden raakte ik gefascineerd door het kweken van druiven, ik kreeg goede borstels op drie variëteiten Ik besloot ze te vermeerderen met stekken, maar dat lukte vorig seizoen niet." Ervaren wijnbouwers adviseerden om Humate-kalium te gebruiken als stimulerend middel 80% van de stekken wortelde dit jaar En onze landgenoten sproeien ook de struiken met dit medicijn, dit verhoogt het suikergehalte van de bessen. "

Karachunova U. (Ryazan): "Ik heb gemerkt dat bij regelmatig gebruik van Humate kalium, petunia en begonia's veel mooier bloeien."

Bekijk de video: Soil Test - pH and NPK Nitrogen Phosphorus and Potassium (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send