Over de boerderij

Gebruiksaanwijzing meststof ammofoska

Pin
Send
Share
Send
Send


Ammophoska - gekorrelde minerale meststof. Het maakt geen cake, bevat nuttige chemische elementen en een minimum aan ballasttoevoegingen. Laten we eens in meer detail de functies ervan bekijken, evenals instructies voor gebruik.

De samenstelling en het doel van ammofoski

Ammophoska bevat elementen die nodig zijn voor planten. De basissamenstelling is als volgt:

 • Stikstof, 12%.
 • Fosfor, 15%.
 • Kalium, 14%.
 • Zwavel, 14%
 • Magnesium.

stikstof verhoogt de opbrengst van planten, is een bouwmateriaal voor cellen, bevordert de synthese van elementen. Bevat in hoeveelheden die de accumulatie van nitraten in planten niet veroorzaken.

fosfor verantwoordelijk voor de werking van de energiebron ATP en nucleotiden die het energiemetabolisme van de plant reguleren.

Kaliumsulfaat verhoogt de opbrengst, verbetert de fruitkwaliteit, verhoogt de weerstand tegen ongunstige groeiomstandigheden.

zwavel helpt de plant stikstof te absorberen, volledig te assimileren en verzuurt de grond niet.

Ammofoska-meststof in korrels dicht omhoog

Het werkingsmechanisme van kunstmest

Decoratieve bloemen en struiken, gazon gras bevrucht in de lente. Onder invloed hiervan krijgen planten een goede ontwikkeling, felle bloemen en sappig fruit. Bij de verwerking van aardappelplantages neemt de grootte van de knollen toe, wordt de smaak verbeterd en de veiligheid verbeterd.

Met Ammophos krijgt u een hoog rendement aan tomaten. Kalium draagt ​​bij aan de snelle vorming van eierstokken en de groei van fruit. Tomaatstruiken worden resistent tegen stressvolle situaties en plagen. Voor kool en verschillende soorten greens helpt deze samenstelling het volume van de groene massa te vergroten, waardoor deze sappiger wordt.

Ammophoska-korrels lossen langzaam op in vochtige grond, waardoor planten gedurende een lange periode voedsel krijgen. De chemische stoffen vallen uiteen in afzonderlijke ionen, dit verbetert hun opname door de wortels van de plant.

Ammophoska, een meststof die de nabijheid mogelijk maakt van bijna alle gebruikte meststoffen. De enige uitzonderingen zijn fosfaatslakken.

Voor- en nadelen

Laten we stilstaan ​​bij de voordelen:

 • De compositie mag op elk moment van het jaar worden gemaakt, behalve in de winter. Al begin maart kan het ammonium over de sneeuw worden verspreid.
 • Niet giftigovertollige stikstof wordt niet geabsorbeerd en verhoogt niet het gehalte aan nitraten in de afgewerkte vrucht.
 • Het gebalanceerde onderhoud van elementen bevordert hun volledige effectieve absorptie en assimilatie.
 • Gemakkelijk oplosbaar in water kan zowel in korrels als in opgeloste toestand worden gebruikt.
 • Dit complex kan worden gebruikt als een topdressing tijdens de groei en als de belangrijkste bemesting tijdens het planten.

De nadelen zijn de volgende:

 • Chemisch poeder van de 4e klasse van gevaar, het is noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het werken met het.
 • Bij het niet naleven van een dosering neemt de zuurgraad van de grond na gebruik toe.
Ammofoska-meststofbundel voor gebruik in de tuin

Instructies voor bereiding en gebruik

De gebruikte hoeveelheid geneesmiddel is afhankelijk van het gewas, de grond waarop de plant groeit en de tijd van toediening.

Bepaling van de dosis voor voeding

Bij het maken van het complex in de herfst leg de minimale dosis.

Genoeg 20 gram per vierkante meter. In het voorjaar maakt het losmaken van de grond de ontbrekende hoeveelheid.

Bij het planten van uien, strooi het poeder met een snelheid van 15 g / m2. Voor wortelgewassen (wortels, bieten), voeg korrels toe aan de plantvoren, 10 g per meter voor. In kleine gebieden is het handig om aardappelen in de putjes te planten, terwijl u in elk daarvan 2 g van het mengsel legt. U kunt meststoffen met een hoeveelheid van 25 g / m2 op het oppervlak verspreiden en de grond egaliseren.

Bemesting van bomen, maak 50 g onder elke boom, dezelfde dosis is geschikt voor fruitstruiken. Voeg voor oude plantages 100 g toe onder de plant. Voer bloemen en sierheesters in en breng 10 g / m2 korrels aan, als de grond regelmatig wordt bemest, anders verhoogt u de dosis tot 20 g.

Ammophos heeft een goed effect op de groei en kwaliteit van het grasveld. Spray 15-25 g / m2 poeder op een nat kruidenoppervlak. Bij droog weer moet het worden bewaterd, zodat het enige tijd vochtig blijft.

Nuttige meststof voor grond in de kas. Verspreid het mengsel op het oppervlak van de grond, close-up met een hark. Voeg 1 theelepel toe als u zaailingen plant. poeder in het aanvoergat, mengen met de grond. Voed de cultuur in de toekomst met een oplossing van 3 el. lepeltjes poeder voor 10 liter water. Giet 1 liter vocht onder de struik tijdens bloeiperioden en rijpende vruchten.

Meststof lost goed op in water. Warm water wordt gebruikt voor de oplossing, omdat stikstof verdampt in warm water en fosfor niet oplost in koud water. Je moet wachten op het volledig oplossen van de korrels, een klein neerslagje laten trekken.
Topdressing van planten met ammofosk-meststof

Termen en methoden voor het betreden van de bodem

De eerste term voor het maken van ammofoski kan worden beschouwd als herfst. Het wordt gebracht onder de herfst het graven van de grond en onder de struiken en bomen, gevolgd door opname in de grond.

De volgende verwerkingstijd is lente. Je kunt in maart op de smeltende sneeuw maken, die zich verspreidt op het oppervlak. Smeltende sneeuw lost meststof op en zuigt het in de grond.

Vervolgens wordt het complexe mengsel toegepast wanneer de planten ten minste drie keer per seizoen worden gevoerd. Vanaf augustus wordt het voeren gestopt, omdat stikstof de groei van groene massa van de plant bevordert, wat schadelijk is in de herfst. Op dit moment moet de plant het rijpen van fruit bevorderen, niet bladeren. Jonge scheuten van struiken en bomen zijn ook overbodig, in de winter zullen ze onverteerd sterven.

Beveiligingsmaatregelen bij het werken met het medicijn

Het medicijn behoort tot de 4e klasse gevaarlijke stoffen, het is niet ontvlambaar en niet explosief. Voorzorgsmaatregelen tijdens het werken:

 • Werk moet worden uitgevoerd in beschermende kleding en handschoenen.
 • Zorg ervoor dat de ademhalingsorganen worden beschermd met een gasmasker of masker.
 • Vermijd contact met open huid en binnenkant.
 • Was na het werk gezicht en handen met een sopje.
In geval van contact met de ogen, onmiddellijk spoelen met schoon water. Als u per ongeluk een oplossing of poeder doorslikt, braken opwekken en de maag spoelen. Neem daarna contact op met een medische instelling voor hulp.
Gewas van tomaten, die worden gevoed meststof ammophoska

Algemene voorwaarden voor opslag

Zoals elk chemisch medicijn vereist ammofoska voorzichtigheid tijdens opslag. Bewaar er geen open pakketten mee. Het is beter om de resten in een goed afgesloten ruimte te gieten, alleen geen metaal. De kamer mag niet nat zijn. De opslagtemperatuur is geldig van 0 tot 30 graden. Toegang voor kinderen en dieren is beperkt. Bewaar niet meer dan 9 maanden.

Ammophoska - meststof met een hoge concentratie aan voedingsstoffen, goed uitgebalanceerd. Dit maakt het gemakkelijk te gebruiken, stelt u in staat tevreden te zijn met lage doseringen van toepassing. Een belangrijke factor bij het kiezen van deze compositie is de redelijke prijs, waarmee u redelijkerwijs kunt besparen.

Bekijk de video: Je gazon bemesten. Stap 5 - organische meststoffen en je grasmat. (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send