Over de boerderij

Instructies voor het gebruik van meststoffen ammoniumsulfaat

Pin
Send
Share
Send
Send


Vanaf het voorjaar verschijnt er veel werk voor tuinders, wat een goede bladwijzer is voor een nieuw gewas. Om de kwaliteit van de opbrengst van fruit en variëteit te evenaren, worden verschillende lokazen gebruikt, die de grond verzadigen met de nodige micro-elementen voor het groeiseizoen. Een van de heilzame middelen is ammoniumsulfaat. Dit artikel onthult alle geheimen van het gebruik van deze unieke meststof.

Wat is ammoniumsulfaat

De bijzonderheid van het mineraal lokaas is het gehalte aan stoffen die belangrijk zijn voor het groeiseizoen van elke cultuur.: zwavel en stikstof. Ammoniumzout vanwege zijn eigenschappen en veiligheid is sinds de Sovjettijd in de voedings- en textielindustrie naast tuinieren gebruikt. Populariteit, niet verloren aan de huidige dag, vanwege het brede scala van de middelen en de betaalbare prijs. Wat de plantenkeuze betreft, heeft kunstmest geen contra-indicaties, dus het kan terecht universeel worden genoemd. En de klimatologische omstandigheden hebben geen invloed op het effect van het minerale additief.

In feite is ammoniumsulfaat een chemische stof (ammoniumzout van zwavelzuur), geproduceerd door de binnenlandse industrie in grote hoeveelheden vanwege het gebruik in verschillende gebieden van de nationale economie. Het is een poeder zonder een karakteristieke geur met gekristalliseerde korrels van witte, minder vaak grijze kleur. In de landbouwsector wordt deze stof geclassificeerd als stikstofhoudende meststof. De micro-elementen die in de samenstelling zitten dragen bij aan de intensieve groei van planten en de vorming van hoogwaardige vruchten.

Close-up ammoniumsulfaat, waar u kristaldeeltjes kunt zien
Om planten met stikstof te voeden, is het aan te bevelen meststof in opgeloste vorm aan te brengen. In deze vorm reageert de stof niet met de bodemomgeving, waardoor de maximale dosis sporenelementen aan het wortelstelsel wordt toegediend. De droge methode van bodemverrijking heeft een langer vervalproces, dus wordt het vaker gebruikt bij de voorbereiding van de bedden tijdens het graven van de aarde.

Ammoniumsulfaat en ureum alleen

Ammoniumsulfaat (NH4) 2SO4 (N21 S24) en ureum (NH2) 2CO, (N46) zijn verschillende producten, maar behoren tot dezelfde groep stikstofhoudende meststoffen. Ammoniumzout is qua eigenschappen niet onderdoen voor veel stikstofhoudende complexen, in tegenstelling tot carbamide heeft het bijvoorbeeld zwavel. Een andere onderscheidende kwaliteit wordt als een meer betaalbare prijs beschouwd.

Beide voedingsstoffen zijn wateroplosbaar en worden goed geabsorbeerd door planten. Echter, ureum verzuurt de grond slechter dan de zwavelhoudende samenstelling. En bovendien is het niet effectief op natte en koude grond. Ammoniumzout werkt even goed in verschillende omgevingen.

Eigenschappen en voordelen van de toepassing

Vaak is er een patroon op de bedden, wanneer het groen van de planten bleek begint te worden, verandert de kleur van de bladeren. Deze symptomen duiden op een tekort aan zwavel en stikstof in de bodem. In ammoniumsulfaat zijn voedingsstoffen in voldoende hoeveelheden aanwezig (24%, 21%), daarom is het eerste hulpmiddel om de grond te verrijken met minerale meststof in droge of opgeloste vorm.

Ammoniumsulfaat vervangt niet de complexe voeding van gewassen. Naast de belangrijke componenten: stikstof en zwavel, hebben planten ook andere sporenelementen nodig (kalium, magnesium, ijzer, enz.).

Eigenschappen van ammoniumzout:

 • verhoogt de bodemvruchtbaarheid bij het graven;
 • voedt de grond met voedingsstoffen, wat bijdraagt ​​aan de groei van jonge scheuten;
 • heeft een gunstig effect op de vorming van vruchten, hun kwaliteit;
 • kan in combinatie met andere stoffen voor complexe meststoffen worden gebruikt.
Ammoniumsulfaatzakken voor agrarisch gebruik

Primaire bemestingseigenschappen:

 • de verzadiging van de samenstelling van zwavel, wat een positieve invloed heeft op de kwaliteit en kwantiteit van het gewas;
 • snelle oplosbaarheid in water, wat het mogelijk maakt om de grond te voeden in combinatie met irrigatie;
 • handig en gemakkelijk in gebruik (droog of opgelost in water);
 • redelijke prijs (kosten concurreren met de meerderheid van de voedzame mixen);
 • efficiëntie wordt opgemerkt enkele dagen na het toevoegen van ammoniumzout aan de grond;
 • Spoorelementen die waardevol zijn voor planten, blijven nog lang in de grond zitten, en behouden hun vruchtbaarheid;
 • opladen is absoluut veilig voor de gezondheid van mensen en dieren, wanneer gebruikt, kunt u doen zonder bescherming.

Het enige nadeel van het gebruik van het product is het lage stikstofgehalte in vergelijking met ammoniumnitraat. De chemische stof heeft geen andere belangrijke nadelen.

Ondanks overtuigende voordelen heeft ammoniumsulfaat nog enkele eigenaardigheden. Een van de belangrijkste: strikte naleving van bewaarcondities en verbruikscijfers. Bij het maken van geld in de bodem moet in gedachten worden gehouden dat een teveel aan voedingsstoffen de ontwikkeling van jonge scheuten remt.

Toepassing voor verschillende culturen

Gemiddeld wordt ammoniumzout op de bedden aangebracht in een hoeveelheid van 40 gram. per 1 m2, maar de cijfers kunnen variëren afhankelijk van de cultuur waarvoor het minerale verband wordt gebruikt.

aardappelen

De toepassingssnelheid voor het graven van de bedden varieert in het bereik van 25-40 gram. op 1 m2. Zelfs bij een lichte dosisovertreding accumuleren nitraten zich niet in wortelgewassen. Verrijking van het bed met kunstmest bevordert de groei van groenten, verbetert niet alleen de opbrengst, maar ook de kwaliteit van knollen (het gehalte aan zetmeel neemt toe). De immuniteit wordt ook versterkt, na de behandeling wordt de plant minder aangetast door korst en rot.

Ammoniumsulfaatkristallen close-up

komkommers

Vroege gewassen, waaronder komkommers, vereisen regelmatige bemesting voor de ontwikkeling van de zweep en de vorming van fruit. Ammoniumsulfaat bevat de noodzakelijke stoffen die de groei stimuleren en de vruchtperiode verlengen. Het wordt 2-3 keer per seizoen in vloeibare vorm geïntroduceerd.

Dit moet 20 dagen na het verschijnen van scheuten worden gedaan, daarna elke 2 weken. De beste behandelingstijd is na water geven of neerslag. 14 dagen vóór de oogst wordt het gebruik van eventuele aanvullende voedingen gestopt.

aardbeien

Ammoniumzout wordt in de grond gebracht tijdens het graven van de aarde ter voorbereiding van het bed voor het planten. Na het planten van de zaailingen, wordt bemesting in vloeibare vorm gemaakt voor elke struik in de hoeveelheid van 1 l per elke plant. De werkoplossing (L. Meststof op een emmer water) wordt nog voedzamer als je er een glas mullein in doet.

kool

Wanneer u de bodem verrijkt met kunstmest, moet u zich houden aan de behandelingsvoorwaarden. In tegendeel, voederen zal een snelle groei van groen veroorzaken of de groei van de koolvellen voorkomen. Het consumptietarief van fondsen - 30 gr. op 1 m2. Het is noodzakelijk om het poeder toe te passen tijdens het graven van de aarde of een week na het planten van zaailingen, met behulp van een vloeibare vorm van topdressing.

groen

Voor alle soorten greens wordt ammoniumsulfaat als een uitstekend voer beschouwd. Bovendien kan de meststof in alle fasen van het groeiseizoen worden gebruikt. Het gereedschap kan snel compenseren voor het ontbreken van micro-elementen nadat de eerste oogst is verwijderd, zodat herhaald zaaien met dezelfde intensiteit plaatsvindt.

Poederconsumptie bij het graven - 20 g. op 1 m2. Een paar weken voor de oogst wordt het gebruik van een groeistimulator niet aanbevolen.

Schadelijke effecten op groenten

De negatieve impact van ammoniumsulfaat op groenteplanten wordt niet waargenomen. Zelfs wanneer de norm van consumptie wordt overschreden, accumuleren vruchten geen gifstoffen en andere schadelijke stoffen. Integendeel, groenten die gedurende een lange periode met zo'n verband worden gevoerd behouden hun presentatie, sappigheid, smaak en vitamines. Tijdens de opslag heeft het verwerkte gewas veel minder kans rot te vormen.

Irrigatie van gewassen met ammoniumsulfaatoplossing
Ammoniumsulfaat is een mild chemisch product en daarom kan het geen schade toebrengen aan een persoon of een plant. Dankzij dit hulpmiddel wordt het gebruikt voor het aankleden van wortels en bladeren.

In tuinieren is ammoniumsulfaat een zeer populair product, de samenstelling is geschikt voor bijna alle gewassen die op de site worden gekweekt. Het kan gedurende het hele seizoen worden gebruikt, maar in aanvaardbare hoeveelheden, om niet het tegenovergestelde effect te veroorzaken.

Bekijk de video: PPBOXZorg - Instructies voor het gebruik van de PPBOX (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send