Over de boerderij

Instructies voor het gebruik van het geneesmiddel baikal em1

Pin
Send
Share
Send
Send


Baikal EM-1 is geen meststof in de traditionele zin van het woord. Het is een concentraat van nuttige micro-organismen die de bodem verbeteren en de ontwikkeling van planten bevorderen. De letters EM betekenen "effectieve micro-organismen" en de naam "Baikal" geeft hun oorsprong aan - uit de Baikal-regio.

Meststof vrijgaveformulier

Te koop kunt u twee versies van het medicijn voor de tuin vinden.

 1. Concentreer baarmoeder met slapende micro-organismen - voor de vervaardiging van een geconcentreerde oplossing met actieve organismen, verpakt in een kleine witte fles met een gele dop, verpakt in een oranje doos. Volume - 30 ml (fabrikant OOO "EM-Cooperation"). Volume - 40 ml (van het bedrijf "Argo").
 2. Concentreer oplossing met actieve micro-organismen. Voor gebruik wordt het verdund in water en verpakt in witte flessen (van plastic) met groene doppen (deze doppen worden gemeten - ze bevatten 5 ml). Volumes: 100, 250, 500 ml en 1 liter. De fabrikant is alleen EM-Cooperation LLC.
Er zijn geen andere officiële pakketten voor EM-1. Elk pakket is uitgerust met een speciale hologram, barcode. Wees voorzichtig, er zijn vervalsingen.
Vormen van vrijgave van een preparaat baikal em-1 - een concentraat in grote en kleine grote flessen

De samenstelling van het medicijn

Het idee van technologie is van de Japanners. Aan het einde van de twintigste eeuw creëerden Russische wetenschappers een EM-medicijn met een complex van microscopisch kleine organismen. Het bevat een concentraat van nuttige bacteriën, gist en schimmels (8 dozijn variëteiten), evenals hun metabole producten. MEen krachtige samenstelling is levensvatbaar met en zonder zuurstoftoegang; niet wispelturig in de keuze van voedsel, gericht op snel werk.

Microbiologische agentia (Baikal, Radiance) zijn NIET voor eenmalig gebruik gemaakt. Ze vormen een onderdeel van het systeem van 'organische levende landbouw'.

Werkingsmechanisme

Veel moderne landlocaties zijn uitgeput en vergiftigd, maar weinig waardevolle bewoners blijven in de bodemlaag. Geïntroduceerde EM begint zich snel te vermenigvuldigen, waardoor biologische stoffen vrijkomen (aminozuren, vitaminen, enzymen, enz.). Vanwege dit:

 • primordiale microflora is geactiveerd, ontbindend organisch materiaal;
 • de ontwikkeling van planten wordt gestimuleerd;
 • pathogenen worden gedeeltelijk onderdrukt.
De aarde wordt 3-5 jaar lang gezond en vruchtbaar. Het effect begint in de eerste maanden te verschijnen.
Baikal em-1 miniconcentraat, klaar voor de fokkerij

Verwachte resultaten

De technologie is populair geworden dankzij echte prestaties.

 1. Organische resten veranderen snel in compost (2-6 weken).
 2. De voedingslaag van aarde (humus) gedurende 3 jaar wordt driemaal dikker en rijker.
 3. De aarde verwerft broosheid, optimale vochtcapaciteit.
 4. De grond wordt iets warmer gemaakt en versnelt de fasen van de ontwikkeling van planten (vroegere bloei en vruchtvorming).
 5. Planten zijn minder ziek, verzetten zich met succes tegen aanvallen van plagen en weerrampen.
 6. De hoeveelheid oogst neemt toe (ongeveer - de helft, het resultaat is variabel).
 7. De productkwaliteit wordt aanzienlijk verbeterd door verschillende indicatoren: kleur, smaak, suikergehalte, zetmeelgehalte, volheid van vitamines en eiwitten, levensduur, enz.
 8. Ecologie wordt hersteld.
 9. Kasgrond verbetert.
 10. Decoratieve culturen zien er mooier uit.

En dit is geen volledige lijst van de gevolgen van de competente toepassing van Baikal EM-1.

Instructies voor het gebruik van Baikal EM-1

Gebruiksaanwijzingen betekent vrij eenvoudig. Als je een beetje drugs nodig hebt, is het gemakkelijker om kant-en-klaar "levend" concentraat te kopen in een fles met een groene dop. Wanneer grote volumes nodig zijn, is het winstgevender bereid de tool zelf voor op het uteriene concentraat ("sleeping"):

 1. Giet het water in de tank zonder chloor (natuurlijk of bezonken, gefilterd) met een temperatuur van ongeveer + 25 graden.
 2. Giet daar 30-40 ml masterbatch, voeg 100 ml speciale EM-melasse toe (in de handel verkrijgbaar) of 6-8 eetlepels honing (jam, suiker); roeren.
 3. Giet het mengsel in plastic flessen. recht onder de nek. Sluit onmiddellijk de deksels. Het is wenselijk dat het proces zonder lucht ging.
 4. Zet de containers 4-7 dagen op een donkere plaats met een temperatuur van +20 +30 graden (niet hoger dan + 40). Om de 2 dagen moet u de deksels openen (zodat de gassen weg zijn) en onmiddellijk weer sluiten.
Het proces van het ontwaken van micro-organismen, hun snelle voortplanting in een voedingsbodem (FALLING). Het eindproduct moet een aangename zurige smaak hebben.

De voltooide concentraatoplossing wordt 6-8 maanden (niet langer dan een jaar) op een donkere koele plaats (niet in de koelkast) bewaard. Bij verder gebruik verdunnen met niet-gechloreerd water. Evenzo, kom met flessen (met groene doppen), gekocht in de winkel.

Instructies voor het gebruik van het geneesmiddel baikal um-1

Toepassingsgebieden van het voltooide concentraat

Hiermee produceerde:

 1. EM-oplossing voor verschillende doeleinden.
 2. EM-compost: er wordt veel organisch water overgoten met een oplossing - een half glas concentraat in een emmer water plus een half glas jam.
 3. EM-extract (kunstmest-kruidenconcentraat-infusie): een halve liter concentraat per 30 liter water-kruidenmengsel plus een halve liter jam.
 4. Urgasa (gefermenteerd voedselafval).
 5. EM-5 (bescherming tegen ziekteverwekkers): meng een half glas Baikal-concentraat, jam, wodka en tafelazijn (geen essences), 3 glazen water. Houd de week warm, in een donkere plastic fles met een dop. Om ongedierte af te schrikken en ziekten te voorkomen: 1-3 theelepel van het mengsel wordt verdund in een emmer water en eenmaal per week met planten besproeid (vaker indien bedreigd).

Voorwaarden en verwerkingsmethoden

Deze tool heeft een breed scala aan acties. Doseringen zijn anders.

voorbereiding

Het concentraat wordt geschud en in water gegoten, soms wordt een beetje jam toegevoegd. Mengsels laten enkele uren staan ​​op een warme, schaduwrijke plek en gebruiken (gedurende de dag maximaal drie dagen). Spuit voor het spuiten (door gaas).

Start van het fokken van Baikal EM-1 geconcentreerde meststof voor het morsen van bedden

Werkschema met de oplossing

I. Zamachivanie:

 • zaden (behalve radijs, radijs) gedurende 1 uur - 5 ml per 10 l. water;
 • plantmateriaal gedurende 15 minuten - 10 ml per emmer water (of vervangen door spuiten met tweemaal de concentratie van de oplossing).

II.Prodiv-bodem:

 • zaailing bodem (20 dagen voor het zaaien): 30 ml per emmer water;
 • in het voorjaar het land in de kas en de open grond (7-15 dagen voor het zaaien, planten): een half glas op een emmer water op 6 vierkante meter. meter;
 • na de bloei, boomstammen struiken en bomen: 20 ml per 5 m² water emmer. meter;
 • in het najaar op ruggen bevrijd van planten: een halve kop op een emmer water (overvloedig, herhaaldelijk);
 • in het najaar vochtopname voor bomen, struiken (inclusief druiven): 15 ml per 10 l. water.

III. Alle planten 2-5 keer per maand water geven en spuiten gedurende het hele seizoen (struiken na de bloei en tot half augustus): 10 ml per emmer water. Water geven 2-5 liter per 1 vierkant. meter; sproeien tot nat gebladerte.

Belangrijke beperkingen

 1. Overdosering kan leiden tot remming van planten.
 2. Baikal Geef geen planten water met een zwak of gebroken wortelsysteem:
 • onmiddellijk na transplantatie (wacht 3 weken);
 • jonge scheuten (tot drie weken oud);
 • wortelstekken, snorharen, gelaagdheid;
 • exemplaren met zieke, rotte wortels.
Baikal EM-1 wordt niet aanbevolen voor gebruik op planten met een zwak wortelgestel.

De werkomstandigheden van micro-organismen

Kleine assistent-boeren moeten een comfortabele omgeving bieden.

Belangrijkste factoren:

 1. eten. Organismen werken alleen in de aanwezigheid van organische stof: dit is hun voedsel. Ze zullen geen schoon zand of kale klei in de grond kunnen veranderen.
 2. Vocht.Verplicht nat substraat.
 3. Geen chemicaliën. Pernicious: bleekpoeder, synthetische reinigingsmiddelen, veel minerale meststoffen, pesticiden (giftige chemicaliën).
 4. hitte. "Kinderen" zijn actief bij een temperatuur niet lager dan +10 graden. Gedeeltelijk uitsterven bij +45 graden, sterf wanneer het wordt gekookt, in een vuur.

Compatibiliteit met andere gereedschappen in de tuin

Fabrikanten raden af ​​Baikal en anorganische stoffen te mengen.

 1. De gezamenlijke introductie van EM-1 en alle chemicaliën, inclusief kunstmest, is verboden.
 2. Het gereedschap heeft een zure reactie, het is niet nodig om het te kneden in een container met alkaliën (as, kalk).
 3. Het mag niet worden gecombineerd met immunostimulantia, biologische fungiciden en insecticiden: het is moeilijk om de gevolgen te voorspellen.
 4. Biologische landbouw verwerpt de verrijking van de bodem niet met micro-elementen, maar het toevoegen ervan aan de EM-oplossing is het niet waard.
Baikal EM-1 werkt met succes samen met organische meststoffen - mest, uitwerpselen, compost, kruidenextract.
Het medicijn wordt niet aanbevolen voor gebruik met meststoffen van chemische oorsprong.

Technologische fouten

Er zijn bepaalde problemen bij de implementatie van de "organische" benadering.

 1. Dit is een "langlopend" project. Er is geen snel en levendig resultaat.
 2. De verwerving van het medicijn brengt bepaalde financiële kosten met zich mee.
 3. Baikal EM-1 is winstgevender om te gebruiken in het kader van het volledige systeem van "organische levende landbouw". Voor veel mensen vereist dit een serieuze herstructurering van de gebruikelijke manier (weigering van chemicaliën, groenbemesting, mulchen, enz.).
 4. Alleen levende organismen zijn effectief. Als het gereedschap is beschadigd (in elk stadium van productie of opslag), heeft dit geen zin.

Opslagcondities en houdbaarheid

Baarmoederconcentraat wordt niet langer dan een jaar (vanaf de datum van afgifte) opgeslagen bij een temperatuur van +10 tot +25 graden.

Geconcentreerde oplossing met levende bacteriën brengt meer dan een jaar door, en beter gedurende zes maanden. De efficiëntie neemt met de tijd af. Opslagtemperatuur van +10 tot + 25 graden (niet hoger dan +40 of in de koelkast). We moeten beschermen tegen de zonnestralen. De vorming van een klein sediment is toegestaan. De geur is normaal - zuur-aangenaam; verrot - geeft schade aan.

Het verdunde concentraat wordt overdag gebruikt (maximaal - drie).

Na verdunning wordt aanbevolen om baikal em-1 overdag te gebruiken.

veiligheid

De voorbereiding Baikal EM-1 behoort tot de IV-klasse van gevaar. Dit betekent dat het volledig onschadelijk is voor mens en milieu. Als u een grote hoeveelheid geperoxideerde oplossing drinkt, zal het resultaat vergelijkbaar zijn met de reactie van het lichaam op zuurrijk kwik.

Sommige eigenaren staan ​​sceptisch tegenover EM-technologie. Aan de ene kant wordt het bekritiseerd door aanhangers van de traditionele manier van leven: met compost en drenken groeit het gewas zonder extra kosten. Aan de andere kant beschouwen fans van moderne prestaties van agrochem de afwijzing van 'chemie' niet winstgevend. In elk geval is Baikal EM-1 een kans om na te denken over de ecologie van de landbouw. En de manier om de tool te gebruiken is heel eenvoudig.

Bekijk de video: PPBOXZorg - Instructies voor het gebruik van de PPBOX (Augustus 2020).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send