Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van de mascotte van de druivenras

Pin
Send
Share
Send
Send


Als je van druiven houdt, zal zo'n variëteit als een talisman je zeker bevallen. Zijn trossen zijn groot, de bessen zijn mooi en zoet, en de oogst zal niet worden beteugeld. Tegelijkertijd worden speciale zorginspanningen niet verondersteld, het is alleen nodig om de juiste landingsplaats en water te kiezen in de tijd, te bemesten en de struiken te sproeien tegen ongedierte. Het zal een minimum aan tijd kosten. En hoe precies en wanneer we het moeten doen, we zullen verder praten in ons artikel.

Beschrijving van de mascotte van de druivenras

Laten we beginnen met de beschrijving. Talisman is een tafeldruif verkregen door Delight te kruisen met Frumoas Albe Ya.I. Potapenko. Zijn stamboom stond hem toe om uitstekende ziekteresistentie en grote formidabele druiven te erven, die door een verbazende presentatie worden onderscheiden.

Dit is een variëteit van vroegrijp rijpen, die de voorkeur geeft aan een zonnige en rustige plek.. Als je een talisman plant in de noordelijke regio's van het land, hebben de druiven geen tijd om rijp te rijpen en zullen ze niet de inherente zoetheid oppikken.

Grape mascotte klaar om te oogsten

Kenmerken van bessen

Opgemerkt moet worden dat Talisman-bessen vrij groot zijn. Hun vorm is overwegend ovaal, terwijl slecht gerijpte exemplaren volledig vormloos kunnen zijn. Als je normale omstandigheden creëert voor de ontwikkeling van de wijngaard, is het gemiddelde vruchtgewicht 12-16 g. De kleur van de huid is wit. Het is niet te moeilijk, maar toch strak.

Wat betreft smaak kun je een stevige top vijf zetten. De smaak is aangenaam, en het specifieke aroma van nootmuskaat maakt het mogelijk om druiven te onderscheiden van een aantal andere soortgelijke uiterlijk, vooral van Kesh.

De bessen zijn erg zoet. Elk van hen kan ongeveer 17-23% sucrose bevatten.

Sterke en zwakke punten

De positieve eigenschappen van Talisman zijn:

 • clusters zijn groot en bessen zijn één op één;
 • rassen met hoge opbrengst;
 • uitstekende smaak met een aangename noot nootnotitie;
 • na het rijpen kunnen de trossen lang aan een struik hangen;
 • het vermogen om druiven over een lange afstand te vervoeren met de integriteit van de presentatie;
 • struiken groeien goed, zelfs als ze uitsluitend worden gevoed met minerale meststofcomplexen;
 • De talisman reproduceert goed. Het betekent dat letterlijk elke stek wortel schiet en later wortelt;
 • hoge resistentie van het ras tegen verschillende plantenziekten, bijvoorbeeld mildea en oidium;
 • hoge vorstbestendigheid. Heesters zijn rustig bestand tegen temperaturen zo laag als 25 graden Celsius onder nul.

De negatieve eigenschappen van Talisman zijn:

 • uitsluitend vrouwelijke bloemen. Als er geen mannelijk zaad naast de plant is, zal het ras niet bestuiven. Rookwolken en gibbereline worden ook hiervoor gebruikt;
 • Op elke struik worden een enorme hoeveelheid bloeiwijzen gevormd. Maar als alles zo wordt achtergelaten, kan de plant de druiven niet tot wasdom brengen. Daarom is het belangrijk om bij elke opname 2 eierstokken achter te laten. Dit is de enige manier om een ​​normale oogst van hoge kwaliteit te garanderen.
Grape mascottevariëteiten groeien op gebogen latwerk

landing

mascotte - onpretentieuze druivensoort. Maar er zijn nog steeds enkele aanbevelingen om de geschikte plaats voor zijn landing te kiezen. Hij houdt gewoon van de zon en warmte, daarom moet je het zuidelijke deel van het land oppikken.

Het is belangrijk om de struiken te beschermen tegen sterke wind, dus de noordkant is helemaal niet geschikt. Wat de bodem betreft, is het beter dat de bodem vruchtbaar is met de noodzakelijke hoeveelheid voedingsstoffen en vocht goed vasthoudt.

Plant geen stekken op de laaglanden. Laat het op zijn minst een kleine heuvel zijn. Dit komt omdat de laaglanden vaak lang koud blijven. We hadden het over de liefde van Talisman voor zonneschijn en warmte.

Omdat hoog grondwater het wortelsysteem van de plant kan beschadigen, mag de locatie ervan niet minder dan 2,5 meter van het oppervlak zijn.

Het is mogelijk om stekken te planten in de herfst en de lente. Het hangt allemaal af van uw wensen. Elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Maar eerst wordt aanbevolen om een ​​gat van 60 * 60 cm te graven en te vullen met een oplossing van humus of compost om de grond te voeden. Het is beter om dit vanaf het najaar te doen, of tenminste twee weken voordat je de stekken plant. Het is belangrijk om overtollige meststoffen in hoge concentraties te vermijden. De afstand tussen individuele struiken is 4 meter, niet minder. Dit komt omdat de planten goed groeien en met een kleiner interval interfereren met elkaar.

De mascotteclose-up van druivenbacteriën

Zorg voor een jonge en volwassen wijnstok

 • Het is belangrijk om regelmatig de struiken water te geven. Tegelijkertijd moet water niet bij de wortel worden gegoten, maar in een gat dat rond de plant is gegraven. Hierna is de irrigatieplaats bedekt met mulch (bijvoorbeeld zaagsel of stro) voor maximale bewaring van vocht in de bodem;
 • moet regelmatig planten voeden met kunstmest. Om dit te doen, kunt u humus gebruiken, verdund in water, stikstof, fosfaten en kalium;
 • in de herfst of de lente, onmiddellijk nadat de sneeuw smolt, snijden wordt aanbevolen, met 5-8 ogen op elke shoot;
 • ter voorbereiding op de winter alle struiken zijn ingepakt, vooral als het jonge jonge boompjes zijn;
 • voor preventieve doeleinden bespoten struiken Talisman van plantenziekten en plagen. Maar het moet nog vóór de bloei van de druiven of vóór de vorming van vruchten worden gedaan.
Grape Vine Care mascotte

Fokkerijmethoden

Talisman fokken kan worden gedaan met jonge boompjes, stekken of takken.. In dit geval wordt de eerste methode als de meest populaire beschouwd in de vorm van snelle plantengroei en de productiesnelheid van de eerste oogst. Als u in het voorjaar plant om zaailingen te planten, is het belangrijk om dit voor het begin van april te doen, voordat de eerste knoppen bloeien.

Maar voor sommige gebieden is dit de tijd van de laatste nachtvorst en een sterke verslechtering van het weer. In dit geval kunnen de bosjes bevriezen of zelfs sterven. In de herfst wordt het aangeraden om midden oktober te kiezen. Maar het is noodzakelijk om de zaailing goed te beschermen tegen vorst en voor te bereiden op de winter. Moeilijke tijden voor de boeg.

kenmerken

 • Borstels van een soort verschillen in de grote maten. De praktijk leert dat de massa van een bosje in het bereik van 0,8-1,2 kg kan liggen;
 • Deze variëteit wordt gekenmerkt door een grote groeikracht van de struiken. In het begin kunnen ze zelfs stoppen in ontwikkeling. En dan zullen ze zich op een gegeven moment zo plotseling ontwikkelen dat ze inhalen in de dimensies van hun andere medewerkers;
 • dankzij krachtige struiken en een groot aantal scheuten, laten de druiven verbluffende resultaten zien bij het vruchtlichamen. De bijbehorende coëfficiënt ligt in het bereik van 1,4 - 1,8, wat erg goed is.

Ziekten en plagen

De talisman onderscheidt zich door hoge weerstand tegen verschillende plantenziekten, inclusief mildeas, oidium en zelfs grijze schimmel. Als u op tijd preventief de struiken besproeit, zullen deze ziekten niet eng zijn. Maar er is een klein probleem - wespen.

Het grootste probleem van het ras is de aantrekkingskracht van wespen

Sinds de herfst bessen zoet zijn, wil iedereen ze opeten. Om van de plaag af te komen, kun je een aantal glazen met zoet water doen, verdund met gif. Dan zullen de insecten, die ze eten, sterven en je oogst niet storen.

Sommige tuinders verpakken een bosje in een speciale netzak. Maar het zal hard moeten werken. Er zal tenslotte veel werk zijn.

Sort Talisman krijgt bewust zoveel populariteit onder tuiniers en tuinders. Hij heeft niet veel verzorging nodig, en de oogst en de smaak van bessen is gewoon geweldig. Volg de aanbevelingen van ons artikel en je zult zeker zeker zijn van al het bovenstaande over de waardigheid van de Talisman.

Bekijk de video: Oog-aura, zoals een patiënt 'm ziet 2'46 (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send