Over de boerderij

Hoe druiven van de steen thuis te laten groeien

Pin
Send
Share
Send
Send


Van oudsher wordt aangenomen dat de reproductie van druiven alleen mogelijk is door jonge boompjes of gelaagdheid. Er is een andere, zij het lange, maar interessante manier. Hoe druiven uit de steen thuis te laten groeien, als resultaat van het hebben van een sierplant en een goede oogst te krijgen.

Is het mogelijk om druiven uit het zaad thuis te laten groeien?

Hoewel talrijke studies bevestigen dat de methode van vermeerdering van druiven met stenen niet altijd gerechtvaardigd is. Dit is te wijten aan het feit dat de zaailing zelden de variëteitseigenschappen van de moederplant behoudt. Maar deze methode wordt soms gebruikt

Doelen om druiven uit pitten te laten groeien

 • Selectie werk (fokhybriden, de vorming van rassen met de beste smaak, vorstbestendig, ziekte).
 • Teelt van zaailingen.
 • Decoratief gebruik van zaailingen.
 • Groeiende voorraad.

Niet alle druivensoorten zijn geschikt voor zaadvermeerdering, vroege hybride variëteiten worden vaak gebruikt:

 • Russisch concordaat,
 • Zephyr,
 • verrukking,
 • Kesha-1,
 • Triumph,
 • Laura.

En de vruchtbare eigenschappen van de zelfvruchtbare variëteiten: Vroeg in de ochtend, Alfa, Russisch purper zijn inferieur aan de moederstruiken.De keuze hangt af van het doel van het gebruik van de bessen: zuur - voor het maken van wijn wordt zoet gegeten zonder verwerking.

Specifieke functies worden niet altijd bewaard. Daarom kunt u verschillende zaden van hetzelfde ras tegelijk inzaaien. Verder vergelijk smaak, opbrengst, weerstand tegen ongedierte en rijp.

Druiven gegroeid uit de steen, aanzienlijk slechter in opbrengst en smaak van de vrucht, in vergelijking met een plant gepropageerd door gelaagdheid of stekken.

Zaadvoorbereiding voor planten

Voor succesvolle zaailingen grote, rijpe bessen selecteren, zonder gebreken en ziekten. Verlof tot volledige volwassenheid.

Stadia van zaadbereiding

 1. Verwijder de pulp, was de zaden onder stromend water of week gedurende 2 uur.
 2. Selecteer grote, beige of bruine tonen.
 3. Om de kieming van het proces van stratificatie te vergroten, vanaf uiterlijk december voor enkele maanden. Dan in de vroege zomer, kan de zaailing worden overgeplant in de volle grond.

Zaaifasen

 1. Bereid de grond voor. Gebruik voor deze doeleinden de winkel of meng ze onafhankelijk in gelijke hoeveelheden zand, humus en tuingrond.
 2. Het is wenselijk voor elke zaailing om een ​​afzonderlijke container te gebruiken. Voorlopig wordt er in elk een afvoergat gemaakt en verschillende stenen worden op de bodem gestort. Vul met een aards mengsel.
 3. Zaad moet geplant worden tot een diepte van 1-1,5 cm in een pot en schuur.
 4. De ideale plek voor verdere groei zijn goed verlichte ramen, bij voorkeur op het zuiden gericht. Het blijft alleen om te ontkiemen landing.
 5. Om bodemvocht te behouden voor ontkieming, worden de kopjes bedekt met een film.
Voor de succesvolle groei van zaden is het nodig om de temperatuur te weerstaan. De optimale dagelijkse temperatuur mag niet lager zijn dan + 20⁰ С, en de nacht mag niet lager zijn dan + 15⁰ С. Dan verschijnt na 7-11 dagen een scheutje.

выращивание винограда из косточки дома более трудоёмкий процесс. связано это с долгим периодом роста до получения первых урожаев. и не всегда он приносит ожидаемый эффект. поэтому в случае неудачи, и сортовые качества не сохранятся, саженец используют как подвой.

Смотрите видео: Druiven geoogst in historische kas (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send