Over de boerderij

Wat is toorts en hoe moet je het koken

Pin
Send
Share
Send
Send


Dit artikel geeft beknopte informatie over het gebruik van organische meststoffen zoals rundveemest of koningskaars. Er worden vragen gesteld over het gebruik van kunstmest thuis en in het veld, de waarde van toorts, zijn samenstelling en eigenschappen, hoe de oplossing te bereiden.

Samenstelling en doel van toorts

Als onderdeel van de toorts zijn alle voedingsmiconutriënten die nodig zijn voor de normale ontwikkeling en groei van planten en grond. Deze elementen omvatten kalium, fosfor en stikstof. In dit geval is de stikstof in organische vorm. Naast deze drie elementen, meststof zal volledig afhangen van wat de koeien voedde en hoeveel vitamines ze hebben gekregen van voedsel.

Korovyak - de natuurlijke organische meststof die wordt ontvangen als gevolg van verspilling van grote dieren

Ontworpen om de grond te bemesten en te verrijken met belangrijke elementen. Dit alles is nodig voor de normale groei van planten en diverse fruit- en veldgewassen.

Iedereen heeft voedsel nodig dat vitamines en verschillende elementen bevat. Voor normale ontwikkeling en groei. Ook hebben planten hun vitamines nodig voor goed functioneren en voordeel voor mensen.

Er is ook een synthetische toorts, dat wil zeggen, in pakketten, voor het geval er geen vee is. Deze meststof wordt veevoeder genoemd. 

Werkingsmechanisme

Deze meststof wordt geproduceerd in drie consistenties:

 1. nest
 2. Bezpodstilochny
 3. vloeistof

nest impliceert een mengsel van stro, hooi, turf met rundermest. Het wordt gebruikt als beddengoed. Turf dient op zijn beurt als een bron van ammoniumstikstof, geabsorbeerd door planten.

Nest mullein

De beste en belangrijkste elementen in bodemmeststoffen zijn:

 • kalium
 • stikstof
 • fosfor

De inhoud van deze elementen zal bijdragen aan een goede bodemvoeding. Het stromengsel bevat kalium en fosfor, turf, helaas zijn ze dat niet.

Layerless-consistentie is een soort suspensie, die een voldoende hoeveelheid ammoniumstikstof bevat. Het is deze textuur die de grond vele malen meer verrijkt dan het strooisel, omdat het ongeveer 60% stikstof bevat.

Vers nestje Mullein

Vloeibare mest bevat ook grote hoeveelheden kalium en stikstof, nodig om de kwaliteit van de grond vóór het planten te verbeteren. Deze consistentie moet worden verdund.

slurry

Het werkingsmechanisme van kunstmest is de reproductie van micro-organismen, omdat die elementen de grond voeden en voeden. Er is een verbetering van de fysisch-chemische eigenschappen van de bodem. Er wordt een landstructuur gecreëerd die bijdraagt ​​aan de vorming van klonten. Klompen zijn resistent en de plant zal harmonieus groeien.

Voor het maken is het noodzakelijk om minstens zes maanden te weerstaan. Maak dan op technologie:

 1. Directe stroom (boerderijveld)
 2. Overlading (akkerbouwgebied)
 3. Twee fasen

Afhankelijk van het gebied waar de voeding zal worden gemaakt, zal de hoeveelheid anders zijn. Vaste mest op het perceel voor zaaiveldplanten moet 1 ton zijn. Wat vloeibare mest betreft, wordt deze geïntroduceerd met behulp van twee technologieën:

 • Directe stroom (met een transportafstand tot 3 km)
 • overbelasten (met een afstand van meer dan 3 km)
De voorwaarde voor het conserveren van voedingsstoffen van een vloeibaar teerstokje is de snelle opname ervan in de grond door grondbewerkingsmachines.

Voor- en nadelen

nadeel is alleen dat niet iedereen de mogelijkheid heeft om vee te hebben, waarvan de uitwerpselen nuttig zijn voor de productie van gewassen, maar hiervoor zijn zelfs gekochte meststoffen.

voordelen - Melkproductie + tuinmest voor het planten van verschillende planten en veldgewassen, hoog rendement, lage kosten, bescherming tegen ziektes en schadelijke organismen.

Instructies voor gebruik

Goede voorbereiding van de werkoplossing

De consistentie van de topvullingvloeistof wordt bereid in een verhouding van 1:10. In een container giet je 1 emmer koeienmest en 5 emmers water. Roer en sta op ongeveer 3 dagen. Voeg ook ongeveer 500 gram houtas, 100 gram fosfaat toe.

Voordat het nodig is om de grond water te geven.

Termen en methoden voor het verwerken van planten met het medicijn

Kunstmest vloeibare consistentie, het is wenselijk om de groeven te maken. Voor fruitgewassen worden ze breder en dieper gemaakt. Korovyak draagt ​​ongeveer 4 g per vierkante meter bij. Mineraal wordt gebruikt in de dosering van respectievelijk 9/20/4 ammoniumnitraat, ammoniumsulfaat en kalium. Deze mineralen vormen de basis voor kunstmest en kunstmest. Hun gebruik is noodzakelijk in een complex.

Vloeibare mulleinmeststof

Aldus wordt bevruchting van tevoren gedaan voordat mineraalwater wordt toegevoegd, afhankelijk van de variëteit en het type cultuur.

Veiligheidsmaatregelen bij het werken met kunstmest

Dit gedeelte gaat over een gekocht toortslein, omdat er stoffen in zitten die de planten zullen verbranden.

Het voeden met synthetische toorts wordt in het najaar uitgevoerd, omdat het wortelstelsel met zaailingen zwak is en vernietigd kan worden.

Compatibiliteit met andere middelen

Zoals hierboven vermeld, maak na het bemesten van de bodem mineraalwater. Als je de synthetische middelen aanraakt, kan toorts een interactie aangaan met:

 • Houtas
 • Eierschaal

Omdat as een bron van kalium en fosfor is, wordt het tegelijkertijd toegevoegd aan de toorts.

De effectiviteit van as neemt toe wanneer het met mest wordt gebruikt.

De schaal wordt geplet en geweekt in warm water erop aandringen dat het mengsel ongeveer drie dagen in het donker wordt bewaard. Daarna de grond water geven met zaailingen.

Eerste hulp bij vergiftiging

In het geval van vergiftiging met een toorts als stoom, moet je het slachtoffer naar schone lucht brengen en het verwarmen. Als jeuk wordt gevoeld, was dan de huid met wasmiddel. Als je pijn in de ogen hebt, dan moet je het oog spoelen met thee. Neem contact op met een arts moet in een vergiftiging zijn.

Opslagcondities en houdbaarheid

De opslag van de toorts moet plaatsvinden in putten of individuele stapels. De belangrijkste factor is dat de toorts niet kan opwarmen tot 60 graden.

Wat betreft de houdbaarheid, als mineraalwater en organisch, is deze niet langer dan 3 jaar. Droge synthetische meststoffen worden opgeslagen voor meerdere jaren en ruw voor ongeveer 9 maanden.

Concluderend kan worden opgemerkt dat toorts gebruikt voor bijna alle groenten, fruitgewassen, wortels, knollen en fruitbomen. Als u een kunstmest of een hulpmiddel op de juiste manier gebruikt, zonder de nuances te verliezen, volgens het systeem van gebruik, dan zijn er geen gebreken en slechte resultaten te verwachten.

Bekijk de video: "KOKEN VOOR EEN JASSIE!" Let's Play Zelda: Breath of the Wild - Part #04 Nintendo Switch (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send