Over de boerderij

5 manieren om druiven voor de winter thuis te bewaren

Pin
Send
Share
Send
Send


De lente en het grootste deel van de zomer pass voor de meeste tuiniers in de werken. Het verzorgen van fruitgewassen kost veel tijd en moeite, maar hoe mooi is het om te oogsten. Maar het is te vroeg om te ontspannen, omdat je moet nadenken over hoe je fruit kunt distribueren voor verwerking, gunstige voorwaarden creëren voor langdurige opslag thuis. In deze beoordeling wordt besproken hoe u druiven kunt bewaren voor de winter.

Kan ik druiven lang thuis houden?

Het maakt niet uit hoe lang de verwachtingen zijn, er komt een tijd dat je alle druiven van de wijnstok moet verwijderen. Onmiddellijk verwerken tot sap, wijn en conservering, dat kan natuurlijk. Maar een nog groter verlangen ontstaat om te genieten van een verse bes gevuld met een veelzijdig aroma. Het is redelijk realistisch om druiven een aantal maanden thuis te houden, gezien de belangrijke factoren:

Voor de opslag van druiven zijn geschikt alleen middelgrote en late rijping rassen.
 • variëteiten midden of laat rijpen met losse trossen;
 • de bes moet dichte pulp hebben en dikke huid;
 • wanneer zelf-cultiveert druiven aandacht besteden agrotechnische regelsze beïnvloeden de veiligheid van het fruit;
 • alleen rijpe gewassen moeten worden geoogst (niet groen of overrijp) en werk uitgevoerd bij droog zonnig weer;
 • bij het verwijderen van druiven moet je het proberen beschadig waxcoating nietHet draagt ​​bij tot langdurige opslag (rubberen handschoenen worden hiervoor aanbevolen);
 • vóór opslag zou moeten sorteren beschadigde of bedorven druiven;
 • was de verzamelde penselen Het is ten strengste verboden, zo'n procedure versnelt alleen de schade aan het werkstuk.
De zachtste soorten kunnen tot 5-6 maanden thuis worden bewaard. Deze omvatten: Kutuzovsky, Autumn Black, Moldavian Black, Vierup-59, December, Isabella.

Welke soorten zijn geschikt voor langdurige opslag

Voordat u druiven voor het planten koopt, is het noodzakelijk om de verdere methoden voor opslag en verwerking van het gewas te bepalen. Als er een wens is om verse trossen te oogsten voor de nieuwjaarstafel, Het wordt aanbevolen om varianten te overwegen die geschikt zijn voor langdurige opslag en die in het proces van overbelichting geen problemen opleveren.

Ter nagedachtenis aan Negrul

Druiven van Memory Negrulya

Het ras werd gefokt als gevolg van het oversteken van Korn Nägr en Datier de Saint-Valle. De plant met een gemiddelde veroudering verdraagt ​​vorst goed, gekenmerkt door hoge weerstand tegen typische ziekten. Clusters van cilindrische vorm van gemiddelde grootte worden gezaaid op struiken, hun gewicht bereikt 400-700 g. De eivormige bessen zijn bijna zwart. Het gewicht van elk is 5-9 gram. Het suikergehalte in fruit is 16-18% met een zuurgraad van 5-7 g / l.

Kenmerken cijfer:

 • de vruchten bedekt met een dichte waslaag die voor langdurige opslag zorgt;
 • de plant heeft goed immuniteit;
 • krachtige skeletstruik stelt u in staat om hogere opbrengsten te schieten;
 • insecten val de wijnstok praktisch niet aan.

Verse bessen worden thuis maximaal 130 dagen op een bepaalde temperatuur bewaard.

origineel

Druivensoort Original

Deze variëteit heeft verschillende variëteiten, het grootste verschil zit hem in de kleur van de bessen. Er zijn er drie: wit, roze en zwart. Alle planten hebben vorstbestendigheid (tot -21 °) en langdurige opslag van bessen. Dit draagt ​​bij aan de dichte huid van de fruit- en waslaag.

Kenmerken van druiven Origineel:

 • bosgewicht - 400-600 gr., Sommige exemplaren gordijn tot 2 kg;
 • bessen vorm eivormig, het gewicht van één is 10-12 gram;
 • de smaak zonder uitgesproken noten, maar tegelijkertijd harmonieus;
 • hoge opbrengst (met de juiste zorg kan tot 100 kg fruit uit de struik worden verwijderd).

Verse bessen worden thuis maximaal 130 dagen op een bepaalde temperatuur bewaard.

Jubilee Crane

Druivensoort Jubilee Crane

Plant laatrijpheid met een groeiseizoen van 150-167 dagen. De sterkte van de struik is gemiddeld, maar het voorkomt niet dat zich grote clusters van conische vorm vormen, waarvan het gewicht 400-500 gram bereikt. Er zijn gevallen en tot 1,4 kg. De smaak is eenvoudig, maar zoetheid is goed voelbaar (18-19% met zuur 8,5-9 g / l).

Kenmerken van druiven:

 • vroege periode toegang vruchtlichamen jonge wijnstokken (in het tweede jaar na ontscheping);
 • vruchtbaarheidsindicatoren en opbrengst hoog;
 • vorstbestendigheid (tot -25 °);
 • sterke immuniteit minimaliseert preventieve maatregelen.

Verse bessen worden thuis maximaal 130 dagen op een bepaalde temperatuur bewaard.

Nistru

Druiven Nistru-klasse

De plant is medium met een groeiseizoen van 156-167 dagen. De variëteit werd verkregen door Nimrang en Pierrell over te steken. Mooie clusters van een cilindrische vorm met een gewicht van 700-800 gram rijpen op struiken. maar er zijn ook echte kampioenen die 3 kg bereiken. Borstel dichtheid is gemiddeld. Geel-groene bes heeft een ovale vorm, in het stadium van rijpheid is bedekt met een roze tint. Het gewicht van een is 7-8 gram. Het suikergehalte is 16% met een zuur van 7 g / l.

Kenmerken cijfer:

 • taai immuniteit (laat je gewassen groeien zonder te spuiten);
 • vorstbestendigheid tot min 21 °;
 • wijnstok heeft geen schuilplaats nodig voor de winter;
 • het goede transporteerbaarheid.

Verse bessen worden thuis maximaal 140 dagen bij een bepaalde temperatuur bewaard.

Manieren om druiven in de winter te bewaren

Het kiezen van de juiste druif voor langdurige opslag is slechts de helft van de strijd. Het tweede deel is bij het kiezen van de juiste methode en het creëren van comfortabele omstandigheden voor het stel, zodat ze er op de tafel presentabel en fris uitziet. Waar bewaar je de druiven en hoe lang gaat het?

In de kelder

Opslag van druiven in de kelder

Gesorteerde druiven kunnen in de winter in de kelder of in de kelder worden opgeslagen, als er een temperatuur wordt waargenomen van + 1 ° tot + 8 °. Vochtigheid is geschikt met verhoogde hoeveelheden (70-80%), anders drogen de vruchten snel uit. Wateroverlast mag echter niet worden toegestaan, omdat anders snel rot of schimmel op de blanco's ontstaat. Om dit proces te reguleren, wordt aanbevolen om de kamer regelmatig te ventileren of een geforceerd ventilatiesysteem te installeren. Een bak met ongebluste kalk of houtskool die dicht bij het opgeslagen gewas is geïnstalleerd, zal ook de vochtigheid helpen verminderen.

Van tijd tot tijd (minstens één keer per week) is het noodzakelijk om de vruchten te inspecteren. Geïdentificeerde bedorven bessen worden voorzichtig uit de borstel verwijderd en weggegooid.

Bij het kiezen van een plaats voor druiven je moet de buurt opgeven met courgette, aardappelen en andere groenten, in staat om vocht af te scheiden. Het is beter om een ​​hoekje te vinden los van andere producten.

Gebruik van watertanks

Opslag van een tros druiven in een container met water

Deze methode is geschikt om te gebruiken bij het opslaan van een kleine hoeveelheid van het gewas. De essentie van de methode is om de druiven samen met de wijnstok te snijden, waarna het lange uiteinde van de tak in een fles (of ander vat) met water wordt geplaatst. De druiventros moet losjes op hetzelfde moment hangen, dus de container is schuin geplaatst. Om te voorkomen dat bacteriën zich in het water ontwikkelen, wordt er een tablet actieve kool of aspirine aan toegevoegd. Dit zal de vorming van rotten helpen voorkomen. Met deze opslag blijven de clusters vers voor maximaal 2 maanden, soms tot het nieuwe jaar.

Van tijd tot tijd moet de wijnstok worden geknipt (vernieuwd) om de druiven met vocht te kunnen voeden.

Op draad

Opslag van druiven op een draad

Gesorteerde clusters worden paarsgewijs gekoppeld aan wiegjes. Gebruik voor bundels touw. Vervolgens strekken ze in de kelder of kelder verschillende rijen draad en fixeren ze de borstels met wasknijpers of met behulp van een draad. Druiven moeten goed worden geplaatst, maar met een interval voor de luchtcirculatie (minimaal 3-5 cm).

Periodiek worden knuppels geïnspecteerd om beschadigde bessen te verwijderen. Hoe grondiger het reinigen, hoe langer het fruit blijft.

Rek of draad spannen is beter op verschillende hoogtes, zodat de trossen elkaar niet raken. Het is noodzakelijk om jute of plastic folie op de grond onder de ophanging te leggen voor het tijdig reinigen van gevallen bessen. Als dit niet gebeurt, start er een azijnvlieg, waardoor bacteriën het hele gewas infecteren.

Toepassingsdozen

Opslag van druiven in dozen

Droge houten kisten of bakken worden als tarra gebruikt. Voordat de boom wordt gevuld, moet de boom worden behandeld met een antisepticum of worden gefumigeerd met zwavel. Na het grondig drogen wordt een laag zaagsel of stro op de bodem gelegd (2-3 cm dik). Droge clusters, vooraf gesorteerd, verspreid over een laag zodat de druiven elkaar niet raken. Elke rij is gevuld met een laag zaagsel. Zaagselmateriaal wordt over de borstels gegoten en de container is bedekt met een deksel. Het is niet nodig om de doos aan de bovenkant met de vruchten te vullen, het is belangrijk dat er weinig ruimte is tussen het deksel en het zaagsel voor luchtcirculatie.

Bij het kiezen van hout zaagsel, dennen en sparren moeten worden weggegooid. Het aroma van naalden heeft een negatieve invloed op de smaak van druiven. Het is beter om de voorkeur te geven aan fruitbomen, maar ook aan populieren of linden.

Goed invriezen in de vriezer

Bewaar de smaak en het aroma van bessen Je kunt ze ook gebruiken om te bevriezen. Donkere en witte soorten zijn geschikt voor deze methode, maar de eerste worden langer bewaard. Het is belangrijk om de druiven niet bloot te stellen aan herhaalde blootstelling aan lage temperaturen.

Grape Freeze

Volgorde om de vrucht te bevriezen:

 1. voorzichtig maak de bossen schoon van beschadigde bessen en puin. Spoel ze af en droog ze op natuurlijke wijze.
 2. Spreid de penselen uit op een blad zodat de druiven elkaar niet raken. Stuur ze een paar uur naar de koelkast.
 3. Plaats de lade met het werkstuk een half uur in de camera en bevriezen.
 4. Na veroudering in de vriezer om de vrucht te krijgen en verpakt in porties in containers.
 5. Verzenden naar vriezer voor opslag. Opslagtemperatuur wordt ingesteld op -24 ° C.
Het is mogelijk om te oogsten met behulp van het invriezen van zowel stevige borstels als individuele bessen. Houdbaarheid met deze verwerkingsmethode is 7-8 maanden.

Voordat je gaat eten, moet je het van tevoren krijgen en het 18-20 uur in de koelkast zetten voor een soepele ontdooiing. Indien nodig wordt het proces versneld door bevroren bessen in koud water onder te dompelen, maar met deze methode gaat de smaak verloren.

Bevroren druiven

Lichte druiven worden geoogst met individuele bessen in de zoete siroop. Druivenverwerkingsvolgorde:

 • wassen en droog de gesorteerde bossen;
 • voorzichtig scheiden elke bes;
 • op een blad zetten één laag en stuur deze gedurende 30 minuten naar de vriezer;
 • kook siroop van water en suiker, koel af;
 • haal bessen en lepel uit de vriezer water overvloedig;
 • verzend opnieuw gedurende 30 minuten in de vriezer;
 • herhaal de procedure na 30 minuten, draaien bevroren fruit;
 • bevroren bessen op siroop zet in een container en bewaar in een vriezer (-20 ° tot -24 °).

Als u de aanbevelingen van experts en ervaren tuiniers opvolgt, om van de lekkerste bessen te genieten die het lichaam ten goede komen, is het mogelijk om alle nieuwjaarsvakanties te vieren. Bovendien is de druif zelf een waardige decoratie van de tafel.

Bekijk de video: Aardbeien stekken en verzorgen - (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send