Over de boerderij

Hoe en wat om een ​​citroen thuis te voeren

Pin
Send
Share
Send
Send


Kweek een citroenboom thuis is niet moeilijk. Een prachtige exotische plant zal niet alleen het interieur versieren, het zal ook de kamerlucht verzadigen met phytoncides en zal een aromatisch fruit opleveren dat rijk is aan vitaminen voor thee. Maar om de citroen te laten ontwikkelen en vrucht te dragen, moet eo gevoed worden.

Waarom heeft citroen extra voeding nodig?

Thuis worden meestal hybride soorten gekweekt, speciaal gemaakt door fokkers voor groei en ontwikkeling op de vensterbank of in een warme, goed verlichte ruimte. Het wortelsysteem van een boom van gemiddelde grootte is ongeveer 40 keer kleiner dan dat van broeikascitroenen. Daarom moet citroen voor normale groei en vruchtvorming van buitenaf voedingsstoffen ontvangen, en niet periodiek, maar regelmatig.

Op de takken van een citroen kunnen tegelijkertijd bloemen, eierstokken, onvolwassen en rijp fruit zijn. Dat wil zeggen, het wortelstelsel moet de boom voorzien van een enorme hoeveelheid voedingsstoffen. Anders worden de bladeren geel en vallen ze af, de toppen van de scheuten drogen op, de vruchten worden klein, grof, vallen vaak in een onrijpe staat af.

Het voeren van de citroen is onmiddellijk nodig na het verschijnen van een paar bladeren.

Hoe meststof voor citroen thuis maken

Omdat de citroenwortel niet erg groot is, kan hij niet worden overladen met meststoffen. Citroen houdt van frequent, maar niet overvloedig water geven en bemesten. deTijdens de lente-zomer vruchtzetting en actieve groei, vanaf ongeveer het begin van maart tot halverwege de herfst, planten moeten eenmaal per 2 weken worden bevrucht, en de rest van de tijd - een keer per maand. Preciezer gezegd, de frequentie en hoeveelheid van de voeding moet onafhankelijk worden opgelost, afhankelijk van de staat van de plant, de grootte en het aantal vruchten erop.

Met betrekking tot het regime van het bemesten van citrusbomen, is het belangrijk om te onthouden dat je ze niet kunt overvoeden. Overtollige meststof heeft niet minder nadelige invloed op de staat van de planten - de groei vertraagt, bloemen vallen af, vruchtlichamen stoppen.

Wat voor soort meststof heeft citrusbomen nodig?

Hoe nauwkeurig te bepalen of het nu nodig is om de citroen te voeren en welke stoffen ontbreken om gezond te worden en goede opbrengsten te behalen? Het blijkt dat dit niet moeilijk is om te doen - het is noodzakelijk om zorgvuldig de bladeren, zijscheuten en vruchten te observeren. Als de bladeren geel worden, kromtrekken, hun glans en glans verliezen, de toppen van de scheuten opdrogen, vallen de bloemen en het onvolgroeide fruit af, wat betekent dat de plant uitgehongerd is.

De basisstoffen die citroen nodig heeft, zijn fosfor, stikstof en kalium. Bovendien moeten af ​​en toe ijzer, zwavel, koper, magnesium, zink en boor worden toegevoegd. Stikstof moet twee keer meer zijn dan fosfor en kalium.

Eén soort kunstmest voor citroenen en citrusvruchten

Hoe beïnvloedt het gebrek aan elk van de stoffen de citroen?

stikstof - draagt ​​bij tot de volledige groei en ontwikkeling van de plant, respectievelijk, het gebrek ervan leidt tot groeiachterstand, depressie. Gele vlekken verschijnen op oude bladeren, en dan worden ze helemaal geel, de jonge bladeren worden bleek groen van kleur, de vruchten zijn erg klein, de opbrengst is laag.

Fosfor. Het tekort leidt tot stofwisselingsstoornissen, de bladeren worden dof, verliezen hun glans, de vruchten - ruwe, zeer dichte, lelijke vorm.

kalium - ook een van de belangrijkste sporenelementen; gebrek aan kaliumzouten leidt tot een abnormale toename van de afmeting van het vel en de opkomst van een uitgesproken vouwing. De plant remt de groei sterk, bladeren vallen tijdens de bloei, omdat er niet genoeg voeding is, de oogst laag is, de vruchten klein zijn, de schil erg dun. Bij verhoogd bodemvocht verschijnt er kleverige dauw op de bladeren.

ijzer. Het ontbreken van dit element leidt tot de ontwikkeling van chlorose - de bladeren worden geleidelijk bleek, er verschijnen donkere strepen op, de vruchten worden bleek, hun groei vertraagt, ze vallen in een onvolwassen toestand af. De toppen van de scheuten krijgen geen voeding en drogen uit.

Zwavel, mangaan, boor, calcium, koper - de afwezigheid van deze sporenelementen beïnvloedt de conditie van jonge bladeren en scheuten, opbrengst en kwaliteit van fruit. Gebrek aan calcium - de bladeren worden gewikkeld en neergelaten, de toppen van jonge scheuten verkleuren.

Het sterk geprononceerde patroon van de aders op de bleke bladeren mist mangaan. Langdurig gebrek aan koper in het dieet leidt tot een constante verwelking van het bovenste deel van de kruin. Van het ontbreken van boorbladeren beginnen te krullen, bleek, op sommige waterige plekken verschijnen de aderen barsten en uitdrogen. Donkere vlekken en klodders teer verschijnen op citroenfruit.

Juiste meststoffen en bemesting helpen de boom vele malen sneller fruit te produceren.

Bronnen van voedingsstoffen in de periode van actieve groei en vruchtvorming

Citroen - een groenblijvende boom die zijn hele leven groeit, daarom heeft de plant regelmatige regelmatige voeding nodig. Indoor lemon reageert meestal heel goed op alle soorten minerale en organische meststoffen, maar ze kunnen in geen geval tegelijkertijd worden toegepast, omdat dit meer schade aan de plant kan toebrengen dan om hulp.

Het wordt aanbevolen om de introductie van organisch materiaal en mineralen af ​​te wisselen door het uiterlijk van de boom om te bepalen welk element op dat moment nodig is.

Zoals reeds vermeld, is de actieve periode van ontwikkeling en groei van een citroenboom in maart - september. Op dit moment hebben de takken alles - van bloemen tot rijp fruit. Daarom zijn de meest relevante in deze periode complexe meststoffen. Beginnende tuinders kunnen beter kant-en-klare, gedoseerde complexe voedingen kopen en de instructies volgen over hoe ze op de grond moeten worden aangebracht.

Minerale granulatiemest voor citroen

Bovendien kunt u thuis, met behulp van de beschikbare middelen bij de hand, heel gemakkelijk citroen maken:

 • stikstofbronnen - slib of beukende bladeren van quinoa; ze worden vervangen door de bovengrond in potten met citroen; als u de voorkeur geeft aan salpeter, moet u de plant water geven met een 0,5% -oplossing;
 • fosfor - Een geweldige bron is timmerwerk (botlijm); 2 g lijm vermengd met 1 l water en kook gedurende 30 minuten, koel, giet de citroen, maak de grond na een half uur goed los; Het is goed om superfosfaat toe te voegen aan de suspensie tijdens de fermentatie (50 g per 10 liter) en vervolgens met deze oplossing te voeden;
 • calcium + fosfor + kalium - gewone houtas dient als een complete citrusmeststof, de norm is 1 eetl. lepel op 1 l water;
 • theeblaadjes en koffiedik bevatten veel nuttige spoorelementen - magnesium, kalium, calcium, fosfor, mangaan, koper, ijzer; Natuurlijk is hun aantal niet genoeg voor een goede voeding van de boom, maar als een extra verband is redelijk geschikt, alleen moet je ervoor zorgen dat zwarte muggen niet starten;
 • niet sterke oplossing van kaliumpermanganaat tegelijkertijd voedt het de plant en desinfecteert het de grond, ze hoeven alleen 's nachts te worden gedrenkt, omdat in zonlicht de oplossing snel bleek wordt en zijn kracht verliest;
 • organische meststoffen - mest, kip of duivenuitwerpselen, die moeten worden verdund met water, gedurende 10 dagen worden gefermenteerd en vervolgens water worden toegevoegd, tot een lage concentratie komen en de planten water geven; Het is noodzakelijk om rekening te houden met het feit dat verse mest nuttiger is, als gevolg van fermentatie is deze verrijkt met stikstof.

Natuurlijk kunt u speciaal uitgebalanceerde complexe meststoffen voor citrusvruchten kopen - voor beginners zal het gemakkelijker zijn om de gezondheid van huisdieren te controleren.

Bloedwater na het wassen van vlees, vis of gevogelte of infusie van onkruid (eventueel onkruidgras wordt met water gegoten en gedurende 10 dagen met water doordrenkt) is een kant-en-klare, uitgebalanceerde meststof, verzadigd met alle nuttige stoffen.
Alle kunstmest en kunstmest die op de citroen wordt aangebracht, moet zorgvuldig worden afgewogen en verdund in de juiste concentratie.

Optimale bemestingstoepassing

Dus als je een gezonde boom wilt laten groeien en stabiele opbrengsten wilt krijgen, moet je het hele jaar door voor de citroen zorgen, observeren van de noodzakelijke frequentie van verbandmiddelen:

 • Maart - 1 keer in 10 dagen om de suspensie (100 g per 1 l) + 5 g superfosfaat per 1 l water te gieten;
 • 3 april-supplementen - superfosfaat (5 g x 1 l), kaliumsulfaat (3 g), een complex van micro-elementen (1 g x 1 l);
 • Kan - ureum (1,5 g), superfosfaat (5 g), complexe meststof (1 g);
 • Juni - ureum (1,5 g), kaliumsulfaat (3 g), superfosfaat (5 g);
 • Juli - kip of duivenuitwerpselen (slurry 40 g droge stof per 1 liter water), boorzuur (0,2 g hll - bladtopdressing), drijfmest;
 • Augustus - mangaan-zuur kalium (0,2% oplossing), een complex van micro-elementen;
 • September - februari - eenmaal per maand voor 1 g complexe meststoffen met micro-elementen.
wanneerdeHoeveel gr. op 1 lire water
februariPaardenmestinfusie100
superfosfaat5
Paardenmestinfusie100
maartKlaar mineraalcomplex met sporenelementen1 (of volgens de instructies)
Paardenmestinfusie100
aprilKlaar mineraalcomplex met sporenelementen1 (of volgens de instructies)
ureum1,5
superfosfaat5
Klaar mineraalcomplex met sporenelementen1 (of volgens de instructies)
meiureum1,5
Kaliumsulfaat3
superfosfaat5
juniPaardenmestinfusie100
Klaar mineraalcomplex met sporenelementen1 (of volgens de instructies)
ureum1,5
juliPaardenmestinfusie100
Klaar mineraalcomplex met sporenelementen1 (of volgens de instructies)
ureum1,5
augustusKaliumpermanganaat0,2
Klaar mineraalcomplex met sporenelementen1 (of volgens de instructies)
septemberKaliumsulfaat3
superfosfaat5
oktoberKant-en-klaar mineraalcomplex met sporenelementen - bladvoeding0.5 (of volgens de instructies)
novemberKlaar mineraalcomplex met sporenelementen1 (of volgens de instructies)
decemberKant-en-klaar mineraalcomplex met sporenelementen - bladvoeding0.5 (of volgens de instructies)
januariKlaar mineraalcomplex met sporenelementen1 (of volgens de instructies)

Het is aan jou om meststoffen of geïmproviseerde middelen te kiezen, het belangrijkste is om een ​​citroen op tijd te voeren, om de gezondheid ervan te controleren, niet om het te overdrijven met "nuttige stoffen", en je huisdier zal reageren met een fruitoogst die rijk is aan vitamines.

Bekijk de video: 23 SLIMME HUISHOUDELIJKE HACKS DIE U WILT UITPROBEREN (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send