Over de boerderij

10 van de beste tafeldruiven

Pin
Send
Share
Send
Send


Mensen begonnen meer dan zesduizend jaar geleden druiven te laten groeien. Het komt in twee varianten - technisch en tafel. De eerste groep omvat variëteiten die worden gebruikt voor de productie van sappen en de productie van alcoholische dranken - wijnen en brandewijnen, de tweede groep - tafelsoorten.

Welke druiven heten tafel?

Onderscheidende kenmerken van dergelijke druiven - mooi uiterlijk en hoge smaak. Grote zoete trossen worden vers geconsumeerd, zonder behandeling. Ze tolereren transport. Bessen hebben weinig zaden, dunne schil en "vlezige" pulp. De meest populaire en elitaire druivensoorten worden hieronder gepresenteerd.

De populairste en beste variëteiten

Arcadië

Grapes grade Arcadia

Het resultaat van de oversteek van Moldavië en de kardinaal, combineert de goede eigenschappen van hun ouders. Consumenten waarderen grote clusters die twee kilo kunnen bereiken, en tuiniers - weerstand tegen lage temperaturen en hoge immuniteit. Sappig licht pulp van de bessen maakt indruk met zoete, zoete smaak en nootmuskaataroma wanneer het volledig rijp is. Deze vroege variëteit - de leider in opbrengst, indien het aantal bloeiwijzen gerantsoeneerd, op tijd om de struik te voeden. Overmatige hoeveelheid vocht kan leiden tot barstende, Arkady-bessen, dus voorzichtig water geven, rekening houdend met de weersomstandigheden.

genot

Druiven Variety Delight

Een ras met zeer vroege rijping. De bessen zijn groot, met een verfijnde nootmuskaatsmaak en een dunne schil met een wasachtige coating. De wijnstok is bestand tegen temperaturen tot 26 ° C vorst, daarom mag het in de noordelijke regio's groeien. Hoge immuniteitsvariëteiten Verrukking helpt schimmelziekten en schimmel bestrijden, maar u moet de struik van phylloxera verwerken. De opbrengst is hoog, de vruchten kunnen tot 1,5 maand na het rijpen in de struik blijven zitten, terwijl de smaakkwaliteiten uitstekend blijven.

Ervaren tuinders beweren dat deze druif geen gebreken vertoont.

Witte kimmish

Witte Kishmish-druif

Oude dessertweergave met een gemiddelde volwassenheid. De clusters zijn klein. Zaadloze kleine ovaalvormige bessen, sappig, heel zoet en niet scherp. Hun huid is dun en transparant. Vanwege hun kwetsbaarheid worden vruchten niet lang opgeslagen en hebben ze een lage transporteerbaarheid. Na de oogst moeten ze ofwel onmiddellijk worden gegeten of worden gebruikt om de rozijnen te drogen. Gedroogd fruit gemaakt van Kishmisha is een smakelijke en gezonde delicatesse. De wijnstok is krachtig, maar de opbrengst is laag. Vorstweerstand is gemiddeld. Vereist bescherming tegen plagen en ziekten. Heeft snoeien en rantsoeneren van het gewas nodig.

Kesha

Druiven Kesha klasse

Superior Delight met prachtige kwasten. Witte bessen zijn zoet, met een lichte zuurheid en 2-3 grote botten. Kesha is een medium vroege variëteit, zeer groot, met uitstekende transporteerbaarheid en vorstbestendigheid. Het ontwikkelt zich goed als het een reserve van meerjarig hout heeft. Evalueer planten op een zonnige plaats en vruchtbare grond. Matig water geven, dunner worden van de trossen en regelmatig bemesten hebben een gunstig effect op de opbrengst.

Straseni

Druivensoort Strasensky

Knappe man met een zwarte bes, medium vroege rijping. Fruit is een sappige, smakelijke druif. Clusters van gemiddelde dichtheid, hoogwaardige soorten, wegen gewoonlijk tot 1 kg. Slecht verdraagt ​​langetermijnvervoer, gemiddelde winterhardheid. Er is geen uniforme rijping, dus het gewas wordt selectief gesneden. De belasting van de struik zal afnemen, de resterende vruchten krijgen goede suiker. Deze variëteit heeft een lage weerstand tegen grijsrot en oidium, maar het werkt goed tegen phylloxera, schimmel en spintmijten. Moet snoeien, afhankelijk van het teeltgebied.

Laura

Druiven Laura-cijfer

De eetvorm van druiven is heel vroeg rijp. Amberpulp bevat veel suiker. De smaak is verzadigd, aangenaam, met nootmuskaattonen. Grote prachtige trossen zijn een onderscheidend kenmerk van het ras, sommige kampioenen met een gewicht tot 2,4 kg. De transporteerbaarheid is hoog, er is veel vraag naar bij de kopers en is geschikt voor beginnende wijnbouwers. Het is bestand tegen schimmel en grijsrot en is bestand tegen temperaturen tot 20-23 ° C vorst. De variëteit Laura heeft bestuiving nodig tijdens de bloei en medium snoei, met behoud van overblijvend hout. Bush-belasting optimaal, waardoor 30% van de niet-vruchtbare scheuten overblijft. Deze plant heeft de kracht om een ​​mooie grote borstel te vormen die in de loop van de tijd zal rijpen.

Moldavië

Druiven rang Moldavië

Een tijdgetest uiterlijk, de bessen zijn paars met een wasachtige bloei. Clusters van middelgrote, vlezige pulp hebben een eenvoudige smaak. De rijptijden zijn laat of laat in de middag. Vorstbestendigheid is niet erg hoog. Vereist een zorgvuldige vormgeving van de struik - een krachtige wijnstok houdt niet van verdikking. Uitstekend tegen schimmelziekten en phylloxera, behandeling is alleen nodig tegen oidium. Er is een verhoogde gevoeligheid voor kalkchlorose. Het wordt gebruikt voor het kweken op het tuinhuisje, bossen behouden lang een decoratieve uitstraling en een aangename smaak in de struik. Goed verdragen transport.

Timur

Druiven klasse Timur

Een hybride van vroege rijping. Witte bessen met de smaak van nootmuskaat, een kleine amberkleurige of lichtbruine kleur verschijnen in de zon. De penselen zijn middelgroot en dicht. De stekken in het tweede jaar na het planten produceren een klein "proefgewas". Hoge vorstbestendigheid en weerstand tegen grijsrot en schimmel. Timurdruiven vallen vaak ten prooi aan mijten. Als de bladeren "opzwellen" en er roodheid is, moet u de druiven verwerken met een zwavelhoudend medicijn. Ervaren wijnboeren prijzen Timur voor het gemak van de teelt en vroege rijping. Zorg is regelmatig water geven, bemesten en snoeien.

Dames vingers

Druiven graad Lady vingers

Oude variëteit halverwege het seizoen, die ondanks de moeilijkheden in de zorg nog steeds veel telers kweekt. Het gewicht van één borstel is ongeveer een halve kilogram. Bessen van een klasse Lady-vingers van de verlengde vorm, met klassieke, harmonieuze smaak en smakelijk aroma, zonder stenen. Niet bestand tegen lage temperaturen, kan reeds bij 10 ° C vorst sterven, daarom heeft het onderdak nodig voor de winter. De productiviteit is veranderlijk, afhankelijk van de weersomstandigheden. De wijnstok is gevoelig voor ziekten en plagen, regelmatige behandeling met geschikte voorbereidingen is noodzakelijk. Aanbevolen voor teelt door ervaren tuinders.

Fijnproevers beschouwen dit ras als de standaard voor druivensmaak.

mascotte

Druivensoort Talisman

Middelste druiven zijn geel-wit. Krachtige zaailingen zijn bestand tegen uitstekende meeldauw en grijsrot, bestand tegen lage wintertemperaturen. Rijpe druiven wegen gemiddeld iets meer dan een kilo. De vruchten zijn groot, met een nootmuskaatsmaak. Ruwe borstels kunnen al lange tijd aan een struik hangen, zonder de smaak te verliezen en de verkoopbare uitstraling te behouden. Transporteerbare variëteit die geen bescherming behoeft voor de winter. Recordoogst kan worden bereikt met de juiste landbouwtechnieken en extra bestuiving vóór de bloei.

Druiven - een prachtig geschenk van de natuur, een kind van de zachte zon en vruchtbaar land. Ideale rassen bestaan ​​niet, maar u kunt altijd een soort vinden die past bij de groeiomstandigheden en persoonlijke voorkeuren van de tuinman.

Bekijk de video: 23 10 09 Zo werk't; in de wijngaard (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send