Over de boerderij

Hoe en wat om de appelbomen in de herfst te voeren om een ​​goede oogst te hebben

Pin
Send
Share
Send
Send


De appelboom is een fruitboom. Tuinders houden van deze bomen omdat ze bescheiden zijn in hun verzorging en overvloedig zijn in de oogst. Alleen door goede zorg kun je goede resultaten behalen. Na de oogst is het de moeite waard om de juiste meststoffen te kiezen en appels van mineralen en vitamines te voorzien voor het volgende seizoen. Vervolgens praten we over hoe we appels goed kunnen voeden en bemesten in de herfst na vruchtzetting.

Waarom Apple-dressing in de herfst?

Het is een vergissing om te geloven dat er geen behoefte aan mest is in de herfstperiode na de oogst. In de herfst moet een boom, of het nu een appelboom, een perenboom of een pruimeboom is, na het groeiseizoen herstellen. Voed de appel tijdens de rustperiode is van groot belang. Dit zal helpen de appelboom klaar te maken voor de winter.

Voordat je voedt, moet je de bomen goed water geven, om het wortelstelsel niet te beschadigen. Jonge planten moeten heel voorzichtig worden bevrucht. Niet alle mengsels kunnen opkomen, sommige kunnen zelfs het onvolgroeide paardensysteem beschadigen.

Topdressing zal helpen om de volgende doelen te bereiken:

  • bomen zullen gemakkelijker bevriezen;
  • voorjaarsbomen hebben voedingsstoffen nodig die in meststoffen kunnen voorkomen;
  • helpt eiwithoudende koolhydraatsynthese, die in de plant voorkomt;
  • een juiste dosering van complexe mengsels geeft de bomen de stoffen die ze nodig hebben.
Een jonge appelboom voeden met het doel om te helpen bij de winter

Wanneer is het beter om jonge bomen te voeren?

Topdressing zal de plant helpen versterken, voorbereiden op overwintering. De voorwaarden zijn van toepassing vanaf eind augustus, zodat de appelbomen de tijd hebben om vitaminen en mineralen te assimileren voor het begin van de vorst. Dit zal de boom helpen om vruchten af ​​te werpen voor het volgende seizoen.

Koude bodem staat geen normale werking van het wortelstelsel toe.

Wortels zullen niet snel voedingsstoffen opnemen. Voor de assimilatie van de benodigde stoffen uit het dieet, duurt het ongeveer een maand voor de appelbomen. Daarom, in augustus, als de grond nog warm is, zullen de bomen in staat zijn om de noodzakelijke substanties te krijgen voor overwintering.

Voeding maken vóór de herfstplant van een jonge appelboomzaailing

Hoe maak je in het najaar een appelboom?

De toestand van de bodem hangt af van het gekozen type meststof. Eerst wordt het niveau van de zuurgraad van de grond bepaald. De oorzaak van een slechte opbrengst kan een te hoge zuurgraad of alkaliteit van de grond zijn.

Om een ​​hoge zuurgraad te neutraliseren, worden houtas, dolomietmeel, gebluste kalk, krijt toegevoegd aan de grond. Dit zal de toestand van de grond in de wortelzone helpen verbeteren. Met een hoge concentratie van alkali in de bodem met behulp van turf en zaagsel.

Biologische producten in september en oktober

Bij tuinieren worden vaak organische mengsels gebruikt. Ze kunnen samen met de basismeststoffen worden toegepast.

Slurrie wordt aanbevolen om eind september of begin oktober op de grond te worden aangebracht. Om een ​​mengsel te maken, neemt u de capaciteit (vat). Vul het tot 1/3 met mest, nadat de top is gegoten water. Noodzaak om drie dagen aan te dringen, af en toe roeren van het mengsel. De resulterende oplossing wordt verdund met water (verhouding 1: 5, als vogeluitwerpselen worden genomen - 1:10). Een dergelijke slurry wordt water gegeven in de buurt van een stengel of een gat.

Organische mix voor herfstbemesting van appelbomen

Mest genomen met strobedden, maar je kunt zonder. Deze meststof mag alleen worden gebruikt na volledige overbesteding. Gebruik geen verse mest voor fruitbomen. In mest stijgt de temperatuur in het proces van oververhitting, waardoor het mogelijk is de wortels van de plant te beschadigen.

Mullein wordt ook gebruikt als meststof. Het is noodzakelijk om een ​​mengsel van koeienmest en water (verhouding 1:10) te maken.

Korovyak in staat om de bodem te verbeteren. Maar je moet het voorzichtig gebruiken, zodat er geen schade aan de wortels van een grote hoeveelheid mest.

Zwerfvogels kunnen de kronen van appelbomen verbeteren. Meststof wordt gebruikt in droge vorm of als een infuus. Meng voor de oplossing vogeluitwerpselen met water (verhouding van 1:15). Noodzaak om een ​​week of tien dagen aan te dringen.

Ash is rijk aan nuttige items. Als topdressing wordt het zowel in droge vorm als in verdunde vorm gebruikt.

Turf absorbeert perfect vocht, waardoor de bodem wordt verbeterd en de vochtopname wordt genormaliseerd.

Het voeren met as kan zowel in droge als in verdunde vorm worden uitgevoerd.

Minerale meststoffen

Fosfaat- en kalimeststoffen worden ook in de herfst gebruikt om fruitbomen te voederen. Ze zijn gunstig na het groeiseizoen. Geproduceerd met chemische middelen en bevatten voedingsstoffen voor planten en grond. Minerale meststoffen zijn meer geconcentreerd.

Potasubsidies worden in de herfst gedeponeerd zodat ze in de lente kunnen verteren. Draag bij aan het verhogen van de opbrengst van de boom, de groei en het verbeteren van de smaak van de vrucht. Kunstmest helpt jonge appelbomen sterker worden.

Van gebrek aan calciumvruchten zal slecht worden opgeslagen, en de bladeren zullen beginnen te vervagen, ze kunnen bruine en geelachtige vlekken lijken.

Fosfaatmeststoffen zijn geweldig voor het versterken van het wortelstelsel van jonge bomen. Ze spelen ook een belangrijke rol bij de vorming van fruit. Fosfaatmeststoffen lossen niet op in water, dus moeten ze worden toegepast bij het graven van de cirkel met bijna het vat of door putten.

Door het gebrek aan fosfor worden de vruchten klein, de bladeren worden donkergroen en vallen vroeg.
Fosfaatmeststoffen zijn essentieel voor een goede groei van de appel.

Bladvoeding in het najaar

Met deze methode worden meststoffen op de bladeren van de bomen gesproeid en niet onder de wortel. Bladplaten kunnen voedingsstoffen snel opnemen en absorberen. Het effect kan op de derde dag worden waargenomen, maar het duurt slechts drie weken.

Dergelijke meststoffen worden gebruikt wanneer de plant dringend de ontbrekende voedingsstof moet worden gegeven. Het wordt aanbevolen om bladmengsels regelmatig te voeren (2 keer per seizoen). De eerste keer - in de formatie van bladeren; tweede keer - wanneer de appelboom bloeit.

Bladverband moet oplossen in water

Bij het voeden van fosfor met behulp van superfosfaat. Het is slecht oplosbaar in water, dus het is noodzakelijk om er kokend water op te gieten. Nadat het is verdund tot een concentratie van 3%.

Bij het voeden met kalium breng 1% oplossing van kaliumsulfaat aan.

Complexe geneesmiddelen worden ook gebruikt als bladvoeding. Bijvoorbeeld, stimulatie. Het bestaat uit humusstoffen, kalium, fosfor, stikstof, evenals de noodzakelijke elementen (koper, zink, mangaan).

Alle soorten verbanden zijn uitermate belangrijk voor fruitbomen op verschillende tijdstippen van het jaar.

Wortelmengsels

Kunstmest wordt niet onder het vat aangebracht, maar binnen een straal van 50 cm van het vat. Er zullen dunne werkprocessen van wortels zijn, effectief meststof absorberen.

Spray de bomen moet 2% oplossing van kopersulfaat om rotten, schurft te voorkomen. Meststof wordt toegepast op de diepte van graven van pristvolny cirkels. Nadat de grond is gemout met turf, droog blad, zaagsel of naalden.

Hoe folk remedies bevruchten

  • Gistvoer. Kan de groei en ontwikkeling van jonge appelbomen verbeteren. Bij het water geven van pristvolnykringen een oplossing van levende gist toepassen. Om een ​​oplossing te creëren, moet je 0,5 kg gist en drie glazen suiker oplossen in warm water (9 l). De resulterende oplossing is geïnfundeerd week. Voor gebruik wordt de gistmest verdund met water in de verhouding van 0,5 l per 10 l water. Elke appelboom verbruikt 2-3 liter van het mengsel.
  • Topdressing met as. Meng 2 kg as en 10 liter water. Menging aandringen dag en bij droog weer bijdragen aan de bodem. Voor elke appelboom - 2-3 liter van het mengsel.
  • Een oplossing van kaliumpermanganaat. Het heeft een helende werking op planten, desinfecteert en bevordert een goede wortelontwikkeling. Een keer per maand wordt de oplossing bewaterd met pristvolny-cirkels.
Om de appelbomen in het gistmengsel te voeren, kun je gras toevoegen

Hoogwaardige zorg en zorg voor fruitbomen levert resultaat op. Een beloning voor zijn werk wacht de tuinier: in het voorjaar zal de tuin u verrassen met een uitstekende bloei, en in de zomer en de herfst is er een goede oogst van rijp fruit in de tuin.

Bekijk de video: Hoe snoei je de appelboom? En wanneer. ?? (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send