Over de boerderij

Paardenmest aanbrengen als meststof in de tuin

Pin
Send
Share
Send
Send


Vaak van tuiniers met veel ervaring, kunt u meer te weten komen over de voordelen van paardenmest. Maar mensen die niet diep in dit onderwerp begrijpen, zullen de voordelen van kunstmest niet begrijpen. Het lijdt echter geen twijfel dat deze meststof uitstekend geschikt is als dressing voor warme bedden, en ook veel voordelen biedt ten opzichte van andere soorten mest.

De voordelen van paardenmest in de herfst

Sprekend over de voordelen ervan in de herfst, is het vermeldenswaard dat hij, vergeleken met de koe,:

 • droog
 • makkelijk
 • Bevat een grote hoeveelheid stikstof, kalium en fosfor

Vanwege de beschikbare eigenschappen geeft paardenmest snel warmte af en warmt het gemakkelijk op. Het bestaat uit een kleine hoeveelheid onkruid, wat een duidelijk voordeel is ten opzichte van koeien.

Organische meststoffen staan ​​voorop in termen van de mate van opbrengstverhoging, omzeilen koeien, varkens, geiten, kippen, schapen en konijnen. Wanneer het wordt toegepast op zware gronden, kan het ze losmaken en zal het waterretentie-effect toenemen wanneer het in de longen wordt afgegeven. Bovendien zal de bodem bij het gebruik niet verzuren.

Paardenmest is nuttig in elke vorm behalve vers

Kunstmest samenstelling

De samenstelling van dit vitale product bevat sporenelementen en stoffen die nodig zijn voor planten:

 • stikstof
 • fosfor
 • kalium
 • calcium
 • magnesium
 • mangaan
 • zwavel
 • koperen
 • zink
 • borium
 • kobalt
 • ureum
 • molybdenum

In tegenstelling tot andere meststoffen, heeft het een meer losse en poreuze structuur, wat het gemakkelijk maakt om op de grond aan te brengen. Experts raden aan het te gebruiken in kassen en kassen.

Dit komt door het feit dat het product van vitale activiteit een grote hoeveelheid warmte afgeeft en het mogelijk maakt om groenten in korte tijd te laten groeien.

Vanwege de kleine hoeveelheid stikstof is het effect in het eerste jaar niet zo merkbaar. In de toekomst zullen de voordelen van het gebruik van deze meststof echter veel beter merkbaar zijn.
De samenstelling van natuurlijke meststoffen is rijk aan mineralen die nuttig zijn voor planten.

Hoe toe te passen in de praktijk

Als je paardenmest kunt bemesten, kun je zeker als een expert op het gebied van landbouw worden beschouwd. Het is echter de moeite waard om in meer detail de soorten meststof en de reikwijdte ervan te benadrukken:

 1. fris. Dit type wordt niet aanbevolen om toe te voegen aan de bodem. Dit kan de remming van planten en zelfs de volledige vernietiging van hun wortels veroorzaken. Verse vorm bevat veel onnodige tuinelementen: eieren van wormen, onkruidzaden en schimmelsporen. De meest gunstige tijd voor toepassing is de herfst, na het graven van de tuin. Dit is te wijten aan het feit dat tijdens de winterperiode het tijd heeft om te ontbinden door het planten in de lente en naar de geplante planten gaat voor het voordeel.
 2. half gebroken In dit stadium wordt op twee manieren gebruikt. Eerst wordt het tijdens het graven toegevoegd aan de grond en ten tweede wordt het vermengd met en het blijkt bemesting voor planten te zijn. Bloemen en tuingewassen (kool, courgette en komkommer) worden meestal met dit type mest gevoerd.
 3. verrot. In dit stadium verliest de mest de helft van zijn massa in vergelijking met het oorspronkelijke gewicht. Bij optelling wordt de grondberekening gebruikt: tien kilogram mest per vierkante meter grond.
 4. humus. Deze fase is definitief. In deze fase is het de meest waardevolle en kan het worden gebruikt als topdressing voor alle tuingewassen en bloemen.

Wanneer kan niet worden gebruikt voor planten

Ongetwijfeld heeft paardenmest veel voordelen. Het kan echter niet gedachteloos worden gebruikt, hetzij in zuivere vorm of in korrelvorm.

 • Het is uiterst belangrijk om de frequentie van toevoeging aan de bodem te observeren. Te veel kan planten beschadigen.
 • Vanwege het feit dat paardenmest in planten kan achterblijven in de vorm van nitraten, schadelijk voor het menselijk lichaam, is het niet nodig om het later dan twee weken voordat u begint met oogsten te maken.
 • Bij het toedienen van paardenmest voor aardappelen, moet u extra voorzichtig zijn: de meststof kan via niet-gecontroleerde stallen door kunstmest worden overgebracht
 • Direct onder het wortelsysteem zelf kan geen verse mest worden gemaakt

Niet aanbevolen voor gebruik als:

 • je ziet schimmel of schimmelplak, deze meststof heeft niet het vermogen om op te warmen en is niet geschikt voor gebruik in kassen
 • in de kas is een te dichte grond. In dit soort bodem komen methaan en waterstofsulfide vrij, wat de planten nadelig beïnvloedt.
Onder het wortelsysteem van planten kan alleen maar rotte mest of humus gemaakt worden

Regels voor het opslaan van verse mest in de tuin

Vergeet niet dat het uiterst belangrijk is om organische meststoffen op te slaan. Als het verkeerd wordt opgeslagen, zal de stikstof in een chemische reactie met zuurstof gaan, die in de lucht wordt bevat, en evolueren in ammoniak, zal verdampen. Dat is de reden waarom paardenmest moet worden opgeslagen op een plaats waar er minimaal contact is met lucht.

De meest gebruikte opslagmethode: ze graven een gat in de grond, vullen het met kunstmest en laten minstens tien centimeter over aan de rand. Na het gat zijn ze bedekt met stro of zaagsel. Vervolgens wordt de put afgesloten met een film en stevig geperst met zware voorwerpen. Als deze procedure in de zomer plaatsvindt, moet deze worden besproeid met extra water.

Een andere manier is om op te slaan in composthopen. Lagen tegelijkertijd gelegd door onkruid, gevallen bladeren, turf, evenals andere plantaardige organische stoffen. Deze methode kan als een van de beste worden beschouwd, omdat de vrijgekomen vloeistof wordt geabsorbeerd door organische lagen en wordt bespaard.

Het product van het leven, eerder beschreven, is lange tijd beschouwd als de beste vorm van voeding, het is nuttig voor alle soorten planten, vooral in verwerkte vorm en korrels. Ervaren mensen die al heel lang groenten verbouwen, zijn van mening dat paardenuitwerpselen de beste optie zijn bij het kiezen van kunstmest. In dit geval zal de oogst altijd goed zijn, vooral aardappelen en tomaten groeien goed. Eerder waren boeren sceptisch over de keuze van deze meststof, maar nadat ze het eenmaal hadden geprobeerd, beseften ze dat het gewas veel beter is en dat de vruchten zelf veel groter zijn.

Bekijk de video: De Moestuin In. vlog #2 - Mest, timelapse & een foutje (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send