Over de boerderij

Hoe effectief omgaan met Medvedka in de tuin

Pin
Send
Share
Send
Send


Medvedka - een gevaarlijke en verraderlijke plaag in de tuin. Het is gevaarlijk omdat het knaagt aan de wortels van jonge zaailingen van vele culturen die in de lente op de bedden zijn geplant. En verraderlijk dat het vrij moeilijk is om er vanaf te komen. Desalniettemin, als je wilt en probeert, kan elke tuinman vechten en zich voor altijd van deze insectenplaag ontdoen. Beschouw vervolgens de methoden om de parasiet in de datacha te bestrijden.

Uiterlijk van een beer op een tuinperceel en een moestuin

Volwassen insect in de kas of in het huisje

Laten we beginnen met de beschrijving. Het herkennen van een gewone medvedka in uiterlijk tussen andere insecten is niet moeilijk: de grootte van een volwassen persoon is van 3 tot 5-6 cm, en bereikt soms zelfs een lengte van 8 cm, afhankelijk van de omstandigheden van zijn habitat en "voedsel". Deze vraatzuchtige plaag eet alles op zijn pad ondergronds - de wortels van planten, de zaden van vers gezaaide gewassen, zelfs kleine insecten. Waar is de parasiet en waar komt het vandaan?Het leeft in goed bemeste en natte bodems, d.w.z. een moestuin of een datsja, gezaaid vruchtbaar land is daar een ideale plaats voor.

Hoe oud leeft het? De hele levenscyclus duurt ongeveer 3,5 jaar. Verschijnt meestal van buren - zorgeloze hoveniers.

De favoriete omstandigheden voor de kever en zijn larven zijn vocht en warmte, daarom veroorzaken ze in kassen grote schade aan gewassen.

Medvedka ziet er behoorlijk opmerkelijk en intimiderend uit:

 • hoofd en borst bedekt met donkerbruine gewone schaal;
 • op het hoofd zijn lange snorharen, korte tentakels en ogen;
 • de buik is zacht, niet beschermd door harnassen, drie keer langer dan de cephalothorax;
 • aan het einde van de buik zijn er processen die op een snor lijken;
 • vleugels lang, dun, met schubben;
 • Er zijn 3 paar ledematen: de voorkant is kort, verdikt, bedekt met harnassen, lijkt op de klauwen van een krab, de middelste zijn kort, de achterste zijn lang.

Sterke voorklauwen en een bepantserde cephalothorax laten het insect lange passages ondergronds naar buiten trekken. Bovendien vliegt de beer perfect en zwemt zelfs. Ze is voornamelijk 's nachts actief, dus ze is niet bang voor vogels. 'S Avonds, wanneer volwassen individuen uit de grond kruipen en van plek naar plek beginnen te vliegen, maken ze een geluid dat erg lijkt op het getjilp van sprinkhanen, alleen luider.

Het lijkt op een volwassen persoon van de tuinparasiet - de beer

Stel vast dat een plaag in de tuin is opgestart en verwelkte planten zal helpen. Als de grond niet te droog is en de planten nog steeds sterven, moet je het oppervlak van de aarde zorgvuldig onderzoeken. Het is vooral goed om dit te doen na een regenbui, daarna zijn de bewegingen, gaten en losse heuvels van de aarde die door de Medvedka zijn uitgegraven duidelijk zichtbaar.

Hoe de plaaglarven eruit zien

Deze heuvels zijn waarschijnlijk nesten met gelegde eieren. Om ze te ontdekken en te vernietigen is van het allergrootste belang, omdat de ontwikkeling van de larven zeer snel plaatsvindt. En heel binnenkort zullen er honderden nieuwe vraatzuchtige insecten groeien. Nesten bevinden zich op een diepte van ongeveer 15 cm, overdag zit de medvedka gewoonlijk 'binnen' te zitten en 's avonds beginnen ze naar de oppervlakte te bewegen en vernietigen ze alles wat op hun pad komt.

De broedperiode is eind mei - begin juni, tijdens de periode van actief werk in de tuin. Als je het nest oproept, kun je een enorme hoeveelheid eieren vinden, 500 - 600 stuks, die eruit zien als hennepzaadjes, die op dagen 14-17 in larven veranderen, die al aanzienlijke schade aan de tuin kunnen aanrichten.

De larven hebben bijna hetzelfde uiterlijk als een volwassen persoon, maar nog steeds zonder harnas en vleugels. Ze groeien heel snel tot 5-30 mm lengte omdat ze zich voeden met elke begroeiing op de site en aanzienlijke schade aanrichten. En dan in staat om honderden nieuwe eieren te leggen.

Berenlarven moeten branden

Hoe gevaarlijk is Medvedka voor groentegewassen?

De plaag is even gevaarlijk voor de meeste groenten en wortelgewassen. Krachtige kaken stellen Medvedka in staat om niet alleen het wortelsysteem van maïs, kool, komkommers, tomaten, paprika's en aubergines eenvoudig af te maken, maar het is ook gemakkelijk om belangrijke stukken knolgewassen - aardappelen, bieten - uit te roosteren. Medvedka kan de zaden van wortels, radijsjes en vooral komkommers volledig vernietigen, de wortels van tuinaardbeien, bloembollen, wortels van struikachtige planten en ondergrondse stengels beschadigen.

Minacht dit omnivoor roofdier en hun eigen soort niet - ze eten kleinere insecten die in de grond leven, wormen, libellenlarven en lieveheersbeestjes.

Er is ook een andere mening: de beren profiteren van het eten en volledig vernietigen van de larven van de meikever, die nog meer schade aanrichten. Ze ontwikkelen zich binnen 3-4 jaar (!), En eten niet alleen de wortels en knollen van planten, maar ook hun landdelen - bladeren, bloemen, stengels. Als er op je tuinperceel veel larven van de meisjekever zijn, kies dan, naar men zegt, voor de twee problemen de kleinere.
Als de planten beginnen te verwelken met overvloedig water geven, is het noodzakelijk om de grond te inspecteren op de aanwezigheid van putten waarin de beren kunnen beginnen

Ongediertebestrijdingsmaatregelen in verschillende stadia

De strijd tegen de roofzuchtige plaag, de volledige uitroeiing ervan in de achtertuinen is zeer arbeidsintensief en lastig. Het is geen eenvoudig insect - de beer verandert voortdurend van locatie, graaft gaten en doorgangen en heeft een voldoende lange tijd nodig om het op te sporen. Daarom zal het meest effectieve een uitgebreide worsteling ermee zijn, op verschillende manieren.

Om de beer te vernietigen of ze voor lange tijd uit een groot gebied te verdrijven, is het noodzakelijk om samen te werken met je buren in het huisje / tuin. Immers, insectenplagen onderscheiden de grenzen van tuinpercelen niet en kunnen gemakkelijk van hun buren naar u toe komen.

Er zijn veel redelijk effectieve methoden om met deze plaag om te gaan, die in twee soorten kan worden onderverdeeld:

 • de uitroeiing van een beer met pesticiden;
 • de vernietiging van insecten milieuvriendelijke folk remedies.

Chemicaliën om de kever te vernietigen en het gewas te beschermen

Er zijn een aantal van de krachtigste chemicaliën die Medvedka zeer effectief vernietigen: Prestige, Medvetoks, Fenoxin Plus, Thunder, Aktar 25 WG, Bankol, Parachute. Aanwijzingen voor gebruik zijn op elk medicijn.Het werkingsprincipe is hetzelfde: pesticide pellets vallen in slaap in insecten en / of nesten gegraven door insecten. Volwassenen en larven sterven binnen 24 uur.

Je kunt aas maken en mengen met het medicijn. Als aas dienen gerst, tarwepap, gemengd met bier (!). Een mengsel van alle ingrediënten gerold in ballen en neergelegd in plaatsen van talrijke passages, holen met larven en insecten, in de rij tussen de bedden die bescherming nodig hebben - kool, tomaat, komkommers, aardappelen en wortelgewassen. Uitstekend aas zal dienen een mengsel van chemische preparaten en ontkiemde zaden van komkommer.

Als chemische preparaten is het mogelijk om kerosine, zinkfosfide, hexachloraan te gebruiken. In de kas zijn de beheersmaatregelen vergelijkbaar.

Hoe om te gaan met effectieve volksmanieren van Medvedka

Het principe van uitroeiing is hetzelfde: een gat of gangen vinden, lokaas lokken en het plaag vernietigen, zonder de omringende natuur en zichzelf te schaden. Of vice versa, de beer verdrijven door middel van stoffen met een sterke geur, die ze niet verdragen. Hier zijn enkele populaire recepten die veel worden gebruikt door tuinders:

 1. Met vloeibare ammoniak. 4 dessertlepels salmiak toevoegen aan 10 liter water, water de planten onder de wortel met een oplossing (0,5 liter voor elk), proberen niet op de bladeren te vallen. De geur van ammoniak stoot de beer af, terwijl de oplossing dient als een stikstofhoudende voeding voor de planten. Het enige nadeel is dat het snel verdwijnt, dus het is raadzaam om de procedure om de 7-10 dagen te herhalen. Het is mogelijk om in het gangpad vodden doek of lompen in ammoniakwater te dompelen. De tool kan de kevers niet volledig doden, maar maakt ze enige tijd bang.
 2. Mestval. Verse mest (kippenkeutels) werkt op een beer zoals valeriaan op een kat. Daarom hoeven ze het land niet te bemesten, maar het zal erg handig zijn om 1-2 vallen te maken voor 1 weefsel. Begin mei verspreidden zich kleine stapels verse mest in de tuin. Na 15-20 dagen kunt u controleren - er zullen zeker volwassen exemplaren en eieren liggen. Het zal overblijven om ze weg te nemen en te vernietigen.
 3. Schaduwvallen. Stukken dakbedekkingsmateriaal, karton, plaatwerk, enz. verspreid op open zonnige plaatsen. Overdag klimmen de beren er zeker onder, ze kunnen gemakkelijk worden vernietigd, maar je moet snel handelen, zonder vertraging.
 4. Beren zijn grote bierliefhebbers. Een pot van drie liter met een kleine hoeveelheid bier moet worden verbonden met gaas, begraven in de grond in een hoek van 45 graden zodat de nek zich op een diepte van 4-5 cm bevindt. Medvedka zal zeker verschijnen op de geur van bier, past in de pot en zal niet terug kunnen komen. Je zult alleen de vallen controleren en het bier veranderen.
 5. Zeep of oliehoudend water. Waspoeder of zonnebloemolie oplossen met water en gaten of doorgangen opvullen. Insecten zullen sterven.
Niet iedereen weet het, maar HIER eet berenongedierte. Koop een egel, schik hem een ​​gezellig huis onder een boom en hij zorgt voor de netheid van de tuin en helpt Medvedka te verslaan.
Regeling van het gevecht met Medvedka met bier

Naast de bovengenoemde volksremedies, gebruiken veel tuinders eierschalen, die hen verspreiden op plaatsen zoals de beerholtes, evenals erwten. Bovendien kun je met je eigen handen een val bouwen. Maar niet het feit dat het alle parasieten zal blijken te zijn.

Profylactische stoffen om van de plaag af te komen

Als een profylaxe adviseren ervaren tuinders systematisch nesten te vernietigen en te ventileren. Door op tijd eieren en larven te verwijderen, is het mogelijk om het aantal insecten en zelfs kalk in het algemeen aanzienlijk te verminderen. Om nesten te vinden, is het noodzakelijk om 2-3 keer per jaar een tuin te graven en de eieren en larven te verbranden. Dit is de enige manier om je tuin te beschermen tegen ongedierte.

Het gebruik van complexe maatregelen, verschillende valstrikken en chemische agentia zal helpen om het vervelende plaag op te ruimen, planten en gewassen te vernietigen.

Pin
Send
Share
Send
Send