Over de boerderij

Juiste reproductie van meisjesachtige druivenstekken in de herfst

Pin
Send
Share
Send
Send


Tegenwoordig proberen de eigenaren van landhuizen zich te isoleren tegen nieuwsgierige blikken met grote hekken van verschillende vormen. Maar soms heeft een spectaculaire omheining niet genoeg geld, en een haag, gerangschikt van deze druivenplant, komt te hulp. Maiden of wilde druiven kunnen zich gemakkelijk voortplanten, alles kan op zichzelf worden gedaan. Een van de meest voorkomende kweekmethoden in de herfst is door stekken.

Manieren om meisjesachtige druiven te fokken

Er zijn er genoeg, je kunt de handigste optie kiezen. Als vermenigvuldigen door gelaagdheiddan neemt het aantal planten goed toe, verschijnen wortelprocessen die dienen als het begin van andere planten.

Geduld vereist de teelt van meisjesachtige druiven zaden, omdat het uit bepaalde acties bestaat.

Het derde type fokken - gebruik van root scions. Ze worden gemakkelijk uit de grond verwijderd en overgebracht naar een andere plaats.

De vierde methode is niet moeilijk. graftage. Voor hem het beste lente- of herfstseizoen. En materiaal voor aanplant kan altijd worden verkregen en er zijn geen financiële kosten aan verbonden.

Het enige dat nodig is, is om de stekken tijdig water te geven en overdag te bedekken met zonlicht.

Regels voor het bereiden van stekken

De stekken moeten een lengte van 20-30 cm hebben

Beslissen om de stekken te planten in de herfst, moeten ze worden voorbereid van de lente of de zomergebruik van takjes met duidelijk zichtbare bladeren. Je kunt plantmateriaal maken van monotone scheuten - ze zullen het meest gezond zijn.

Tuinders raden aan om een ​​klein trucje te gebruiken bij het kiezen van stekken - ze zouden licht moeten barsten bij het buigen.

Dikke stekken zijn niet geschikt om te planten. Snijd een geschikte tak af, deze moet worden gereinigd van de snor en stepson-processen. Sneden worden een paar centimeter onder het blad gemaakt.

De optimale lengte van het snijden - van twintig tot dertig centimeter, het zouden op zijn minst vier gevormde nieren moeten zijn.

Selectie van stekken

Materiaal voor het fokken van jonge druiven kan op zichzelf worden geoogst of worden gekocht. Bij het kiezen van druivenzaailingen wordt aanbevolen om aandacht te schenken aan hun conditie - er mag geen mechanische schade aan de stekken zijn.

Koop het best goed ontwikkelde zaailingen, zonder een klomp aarde op de wortels.

Voor de aankoop is het het beste om de goed ontwikkelde zaailingen van wilde druiven te kiezen.

Bodemvoorbereiding

De plant stelt geen speciale eisen aan de samenstelling van de bodem, hij groeit bijna overal. Alleen vanuit de westelijke richting wordt een klein blad opgemerkt, dat zijn schaduw behoudt tot de eerste nachtvorst. Maar als je besluit om meisjesachtige druiven te planten, probeer er dan ruimte voor te maken. op het zuiden.

De grond wordt van tevoren voorbereid - het moet de tijd hebben om te condenseren en op zichzelf een voldoende hoeveelheid vocht te verzamelen. De aarde moet diep worden gegraven vijftig tot zeventig centimeterdoor grondlagen tussen elkaar te mengen. Hierna worden putten voorbereid voor ontscheping.

Als de plaats zwaar is (zwarte aarde of klei), is de bodem bedekt met puin, zijn afgebroken stenen, fosfor en rivierzand toegevoegd aan de grond. Voor zandige leem is drainage niet geregeld, maar vereist minerale componenten, verrijkt met stikstof.

Druiven groeien het best op zandig terreindie perfect lucht en water passeert. Maar in zo'n bodem is het nodig om organische stof toe te voegen:

 • turf;
 • compost;
 • humus.
Het beste van alle meisjesachtige druiven is zandgrond
In dit geval zullen minerale samenstellingen, waaronder superfosfaat, niet overbodig zijn.

Planten en rooten

De grootte van de landingsplaats zou moeten zijn 50 tot 50 centimeter. De diepte kan hetzelfde zijn, maar hier moet rekening worden gehouden met de grootte van het wortelstelsel. De stekken worden begraven en met vier emmers water gegoten, zodat de plant snel zal beginnen.

Ondersteunende fabriek niet verplicht. Druiven groeien goed op de haag. Met behulp van antennes kunnen klimplanten zelfs over een glad oppervlak klimmen.

Maar hier moet eraan worden herinnerd dat een voldoende volwassen plant uit zijn eigen gewicht op de grond kan vallen. En als u het pittoreske tapijt van groen niet wilt verliezen, moet u overwegen om ondersteuningselementen te installeren.

Voorgeoogst materiaal volgt root. Om dit te doen, kunt u een van de volgende methoden gebruiken:

 • in het water. De wortels geven gemakkelijk een zaagsnede, maar in de grond sterven ze hoe dan ook uit en worden ze vervangen door permanente. Deze optie is goed als er nog tijd is voor het planten van een toegewezen plaats voor stekken;
 • in de grond. Dit verwijst naar het planten van stekken op de plaats die voor hen bestemd is. Het is wenselijk dat het gescheiden wordt van de rest van de site via een pad of stoeprand, zodat er een mogelijkheid is om de plaats overvloedig water te geven. Ten eerste zal de groei langzaam zijn, dan zal het toenemen wanneer de wortels met vijftig centimeter dieper in de grond gaan;
 • in containers. De meest praktische optie. De container moet een diameter hebben gelijk aan vijftien centimeter.
Wortelstekken van wilde druiven

Voors en tegens van stekken maiden druiven stekken

De voordelen van deze kweekmethode zijn de volgende:

 • gemakkelijke voorbereiding van plantmateriaal met hun eigen handen;
 • de mogelijkheid van zijn overname;
 • snel roeien zaailingen;
 • actieve groei groene massa;
 • het planten van stekken kan op elk moment worden uitgevoerd, vóór het begin van de diepe herfst.

Als een nadeel, kunt u de behoefte aan het apparaat beschutting voor stekken bij warm weer, reguliere irrigatie.

De beste tijd om te broeden

Najaarsplanten laten de plant het groeiseizoen verlengen.

En als de temperatuur gunstig is, zal de zaailing vroeg beginnen te ontwikkelen. En er is geen noodzaak om een ​​plaats te zoeken om stekken op te slaan, wat ook belangrijk is. De beste tijd om te landen is September - oktober.

De beste tijd voor het planten van zaailingen in de grond - september-oktober

The Green Fence zal u tientallen jaren van dienst zijn en voldoende bladeren vormen om grote gebieden te bedekken. In het jaar voegt een liaan vier meter lang toe. Dit betekent dat de formatie van struiken onmiddellijk moet worden aangepakt, om de installatie niet te starten.

Voor druiven is een minimale basis voldoende om de omringende ruimte te vangen. U hoeft alleen aanpassingen door te voeren, snoeibusjes op tijd uit te voeren.

Pin
Send
Share
Send
Send