Over de boerderij

Hoe maak je een pers voor druiven doe het zelf

Pin
Send
Share
Send
Send


Wijnbouw is erg populair geworden. Zomerbewoners en tuinders, tevergeefs, planten steeds meer nieuwe variëteiten, en daarom rijst de vraag waar de overtollige opbrengst moet worden gezet. In de regel mogen ze sap of wijn drinken. Voor de productie van dranken en een pers voor de druiven is nodig, die niet alleen kan worden gekocht, maar ook met de hand kan worden gemaakt. Hier is niets moeilijk, je moet alleen wat tekeningen, materialen en gereedschappen bij de hand hebben.

Wat is een druivenpers?

Pers voor druiven wordt beschouwd als een juicer, gekenmerkt door bepaalde kenmerken van het ontwerp. De basis is:

 • gestel;
 • opvangbak voor sap;
 • vaatje;
 • drukelement;
 • filter gaas;
 • kracht schroef.

Het werkingsprincipe is gebaseerd op een eenvoudige procedure: druiven worden in de mand geladen en vervolgens wordt er met een schroefmechanisme sap uit geperst.

De pers moet gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen, omdat deze tijdens gebruik in contact komen met voedsel.

Roestvrij staal is een uitstekend materiaal voor het maken van druivenpersen. Door het kleine contact van de elementen worden de onderdelen niet warm, wat belangrijk is. Met deze apparatuur kunt u het sap voorzichtig uit de bessen persen en de opbrengst van het eindproduct verhogen.

Grape Press

Beleid voor thuisgebruik

Na de montage moet de voltooide pers op een glad en effen oppervlak worden geplaatst en proberen zo veel mogelijk te repareren. Handmatige apparaten worden in de regel op een container voor het verzamelen van pulp geïnstalleerd. Uitstekende plastic of roestvrij tanks, vaten. Leg daarna in de soeplepel voorbereide bessen, die direct op de rollen worden uitgegoten. Vóór de mand leg je een servet om de taart te verzamelen.

Terwijl de pers draait, worden de druiven verbrijzeld en worden aardappelpuree waaruit het sap wordt verkregen. Voordat de emmer in de emmer wordt geladen, moeten de bessen uit de borstels worden verwijderd.

Na voltooiing wordt de apparatuur gedemonteerd en grondig gewassen en vervolgens gedroogd. Hiermee wordt rotting voorkomen en kunnen gevaarlijke bacteriën zich niet vermenigvuldigen.
De pers wordt gebruikt om het sap te persen en vervolgens wijn te maken

Druivenpers variëteiten

Er zijn verschillende belangrijke functies volgens welke persen voor druiven zijn onderverdeeld in soorten. Allereerst kunnen ze zijn:

 • mechanische;
 • elektrische;
 • universeel.

De eerste kenmerken zich door een betaalbare prijs, maar tegelijkertijd goede prestaties en compacte afmetingen. Met kleine volumes is dit bijna een ideale optie voor een thuis-wijnmaker. Het werk vereist echter grote fysieke inspanning.

De basis van het tweede type werk zijn pneumatische en hydraulische persen. Het ontwerp van het apparaat zelf tast op geen enkele manier de smaak van het originele product aan. De pompen waaruit deze apparatuur bestaat, worden van stroom voorzien. De prestaties van dergelijke apparatuur zijn erg hoog en fysieke inspanning is aanzienlijk minder nodig.

Een onderscheidend kenmerk van de universele pers is dat het is ontworpen voor het verwerken van niet alleen druiven, maar ook ander fruit.

Dergelijke apparaten zijn erg populair. Fabrieksproducten van dit type zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en zijn ontworpen voor een breed scala aan productievolumes (van thuisbewerking tot industrieel).

Afhankelijk van de materialen waaruit de crush-persen zijn gemaakt, kunnen ze worden ingedeeld in:

 • hout;
 • metaal.

Producten gemaakt van hout worden beschouwd als de meest milieuvriendelijke. Ze vereisen echter zorgvuldig onderhoud en desinfectie. Metaalpersen zijn voornamelijk gemaakt van gietijzer of roestvrij staal. Ze zijn hygiënischer en duurzamer vergeleken met houten tegenhangers.

Hoe maak je een zelfgemaakte pers voor druiven doe het zelf

Bij de vervaardiging van zelfgemaakte hydraulische pers thuis voor de druiven is niets moeilijk. Van restmaterialen kunt u een eenvoudige machine maken die het leven van de wijnmaker aanzienlijk vergemakkelijkt.

 1. Het is noodzakelijk om een ​​container te maken voor het laden van de bessen van de gewenste grootte. Hiertoe kan een trommel van een oude en kapotte wasmachine passen. Gaten worden in de wanden van deze tank gemaakt met een boor, die ze in een dambordpatroon plaatsen.
 2. Zoek een container die iets meer zal zijn dan de vorige. Het moet echter zonder bodem zijn en hieronder moeten extra gaten worden gemaakt.
 3. Bereide schepen voegen elkaar inen tussen hen om een ​​lat van hout te maken, waardoor de noodzakelijke opening ontstaat.
 4. Vanuit de boom moet je een frame maken met de vorm van de letter P. Monteer op zijn kruisbalk een dikke pannenkoek gemaakt van gietijzer of roestvrij staal. Om het te repareren, moet je een extra gat maken in het frame.
 5. Plaats beide containers in een grote bak. Het kan worden gemaakt van alle polymeren die zijn bedoeld voor het werken met voedingsproducten. Maak in het bekken een opening voor de slang, waardoor het sap zal stromen.
 6. U-vormig frame in de grond gestort. Het zal dienen als basis voor het werkingsmechanisme. Monteer de eerder gemonteerde structuur van het bekken en twee containers erop.
 7. Maak een container klaar voor het verzamelen van sap om het tweede uiteinde van de slang te laten zakken.
 8. Plaats druiven in de trommel en bedek deze met een schild gemaakt van roestvrij staal of hout. Op de top van het schild onderste pannenkoek. Bedien de hendel met een hendel.
 9. Toegewezen sap zal geleidelijk door de omgeleide slang stromen.
Druk meer dan drie keer op de pulp.
Tekening met druivenpers

Na het eerste ronddraaien wordt een hoogwaardig sap verkregen, dat niet alleen voor het maken van wijn kan worden gebruikt, maar ook vers kan worden geconsumeerd. Het tweede en daaropvolgende spinnen geeft minder kwaliteitsproduct voor het produceren van alcoholische dranken. Je kunt ook de sappen van verschillende persen mengen, wat de eigenschappen van het eindproduct aanzienlijk zal verbeteren.

Zoals je kunt zien, is een eenvoudige pers voor druiven heel goed mogelijk om hun eigen handen te maken. Er is niets moeilijk in deze procedure, maar het product zal dienen als een goede hulp bij thuis wijn maken. De materiaalkosten zijn klein en redelijk verantwoord.

Bekijk de video: Maak je eigen low budget druivenpers! (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send