Over de boerderij

5 opties voor wat te doen met onrijpe druiven

Pin
Send
Share
Send
Send


Zelfs ervaren kwekers vinden dat het seizoen ten einde loopt, en aan de wijnstok zijn er nog onvolwassen trossen druiven. Wat is de reden, hoe dit in de toekomst te vermijden en wat te doen met onrijpe bessen in het heden? Laten we proberen het uit te zoeken.

Oorzaken van onrijpe druiven

Er zijn verschillende redenen waarom de bessen rijpen. Laten we ze van dichterbij bekijken.

Het ras wordt geselecteerd zonder rekening te houden met de groeiomstandigheden.

Voordat een variëteit wordt geplant, moet worden gespecificeerd of dit ras geschikt is voor groei in deze regio in termen van veroudering en klimatologische omstandigheden. Het gebeurt dat de wijnstok gewoon niet genoeg tijd en warm weer heeft om volledig te rijpen.

Tijdens de periode van druiventeelt is de temperatuur de belangrijkste factor die de opbrengst en smaak van fruit beïnvloedt. Voor zover de temperatuur van de lucht en de bodem geschikt is, zal de opbrengst uiteindelijk productief zijn. Afwijkingen van de toegestane normen hebben een negatief effect op de groei en rijping van bessen.

In de noordelijke regio's gebruiken wijnbouwers een aantal technieken die tijdens de bloei in staat zijn om de temperatuur met een factor 12 te verhogen als gevolg van accumulatie.

Een van deze technieken is het planten van wijnstokken in de buurt van stenen hekken of muren van huizen aan de zuidkant. Het geheim schuilt in het feit dat het metselwerk overdag goed in de zon wordt verwarmd en 's nachts geleidelijk de warmte afgeeft aan de wijnstokken.

Een andere methode om de temperatuur te verhogen, is het gebruik van zwarte mulchmaterialen die tussen de rijen en struiken van druiven liggen. Zwarte stenen gebruiken, neergelegd onder de struiken. Al deze materialen dienen als een soort warmteaccumulators.

Het is erg belangrijk om rekening te houden met de kenmerken van de geselecteerde variëteit en de vorstbestendigheid ervan vóór het planten.

De wijnbouwers van de noordelijke regio's hebben hun eigen interessante ideeën. Ze gebruiken grote, sterke zwarte zakken gevuld met heet water. Zulke zakken, aan beide zijden gerangschikt tussen rijen druiven, zijn in staat om de temperatuur van de grond en lucht met 5 graden te verhogen.

Zeer hoge temperaturen kunnen er ook voor zorgen dat de druiven achterblijven bij hun rijpingsperiode. De optimale temperatuur voor het rijpen van druiven is een temperatuur van 26-29 graden. Als de temperatuur aanzienlijk stijgt tot 40 graden, worden alle vitale processen van de wijnstokken langzamer en met een sterke toename zijn er brandwonden op de bladeren en vruchten.

Als de temperatuur op het moment van de bloei hoger is dan 30 graden, wordt het stuifmeel steriel en ongeschikt voor bemesting.

Overbelasting van wijnstokken met fruit

Dit kan de tweede oorzaak zijn van onvolgroeidheid van het gewas. Als er meer fruit aan de wijnstok zit dan dat het de nodige sporenelementen kan leveren, wordt dit probleem waargenomen. Dit geldt voor tafeldruiven. Dergelijke variëteiten vereisen fruitnormalisatie. Als je de vrucht niet rantsoeneert, zal de oogst niet alleen niet volwassen worden, maar later zal de struik uitgeput zijn, zal de plant niet voorbereid zijn op overwintering.

Sommige soorten kunnen een groot aantal bessen op de wijnstok niet aan, dus moeten ze worden verwijderd.

Plagen en ziekten

Kan ook een andere reden zijn voor slechte rijping. Bij ziekten treft vooral de groene massa van de struik. Tegelijkertijd beginnen de zieke bladeren te drogen en vallen ze af. Het verlies van groene massa leidt tot het feit dat het proces van fotosynthese wordt vertraagd. Dit produceert een zeer kleine hoeveelheid voedingsstoffen, die de groei van scheuten vertraagt, en daarom is de rijpingstijd van vruchten vertraagd.

Overtollige stikstof

Met overvloedige stikstofbemesting, is er een snelle ontwikkeling van scheuten en het wortelsysteem van de struik. Dit vermindert het aantal vruchten, de rijpingsperiode van bessen wordt vertraagd en de smaak verslechtert.

Onkruid planten

Kan ook slechte rijping veroorzaken. Om hun aanwezigheid te bepalen is eenvoudig. Wijnstokken beginnen het gras te verstrikken en halen al het sap eruit. Het is noodzakelijk om onkruid regelmatig te onkruiden, waardoor voedingsstoffen uit de grond worden getrokken en de toegang van zonlicht tot de vrucht wordt beperkt.

Overwoekerde druiven zijn niet in staat om de bessen zelfstandig te rijpen

Gewasnormalisatie: hoe en wanneer te gebruiken

De opbrengst kan vóór het begin van de bloeiperiode worden genormaliseerd. Het is noodzakelijk om het aantal bloeiwijzen op individuele scheuten visueel te beoordelen. Dan moet je een bepaald aantal bloeiwijzen geheel of gedeeltelijk verwijderen. Als deze procedure op een vroege datum wordt uitgevoerd, stromen alle voedingsstoffen naar de linkerclusters.

De struik geeft geen extra kracht uit aan de trossen, die dan moeten worden verwijderd.

Deze procedure wordt aanbevolen in het geval dat de struiken jarenlang vrucht dragen en een even stabiel gewas geven. Als de struik jong is, wordt deze procedure uitgevoerd na de bloeiperiode, wanneer het resultaat van de bestuiving al duidelijk is en u de penseelvorming kunt zien.

De volgende oplossing zal redelijker zijn:

 • op de volwassen wijnstok om vroege normalisatie tijdens de vorming van bloeiwijzen uit te voeren;
 • voor jongere wijnstokken, normaliseer aan het einde van de bloeiperiode, wanneer het resultaat visueel zichtbaar zal zijn.

Normalisatie wordt aanbevolen, gezien de werking van ervaren wijnbouwers. Het valt op dat een goed ontwikkelde ontsnapping met een lengte van 1,5 meter in staat is om nuttige stoffen te leveren aan een bosje dat niet meer dan 500 gram weegt.

 • op tafel variëteiten met grote bodems, waarbij de massa van elke borstel meer dan 750 gram is, laat 1 borstel om te ontsnappen;
 • voor tafelvariëteiten met een borstelgewicht van 500 gram blijven twee borstels op één scheut achter;
 • in technische variëteiten, waarbij het gewicht van de borstel 210 gram opzij wordt gelegd op één shoot 3-4kisti;
 • op variëteiten waarbij de borstelmassa van meer dan 1500 gram één borstel verlaat om te ontsnappen, en op elke derde borstel worden alle clusters verwijderd.
Het normaliseren van de druiven is een must voor een succesvolle rijping van alle borstels.

Rijping in polycarbonaat

Een van de moderne methoden om dit probleem op te lossen, is de methode van het bouwen van schuilplaatsen in polycarbonaat, waarin de rijping van de onvolgroeide wijnstok in de herfstperiode plaatsvindt. De essentie van deze methode is als volgt:

 • het is noodzakelijk om een ​​greppel te graven en de bodem van het polycarbonaat te leggen;
 • snijd dunne scheuten;
 • Leg de wijnstok in een greppel en bedek deze met een polycarbonaatplaat.

Dit ontwerp creëert binnen een broeikaseffect en houdt de warmte lang vast. Hierdoor kan de wijnstok volledig rijpen. Als er geen polycarbonaat is, kan zwart polyethyleen worden gebruikt.

stempelen

Een van de methoden om het rijpen van de wijnstok te versnellen is jagen. Deze procedure is om de toppen van scheuten tot 1,5 meter te verwijderen. Na het snoeien begint de actieve inname van micronutriënten naar het volwassen gedeelte van de struik. Dit leidt tot verheldering van de wijnstok, die helpt om de winter succesvol te overleven.

Chasing versnelt het rijpen van druiven

Een stuk onrijpe oogst oogsten

Versnel het verouderingsproces door een deel van het gewas te verzamelen. Als het gewas niet binnen een bepaalde periode rijpt, moet bij elke opname een bos worden achtergelaten. Extra clusters moeten uit de shoot worden verwijderd of sommige bessen op de borstel worden verwijderd. Niet alleen onrijpe bessen kunnen worden verwijderd in clusters, maar ook die worden verwend door wespen of verdord.

Het is belangrijk! Voor het rijpen van wijnstokken genoeg om een ​​vijfde van de borstels schoon te maken.

Toepassing van onrijpe druiven

Haast je niet om onrijpe druivenclusters met stenen weg te gooien. Ze kunnen een zeer uitgebreid gebruik vinden en thuis veel spaties maken:

 • wijn maken;
 • kook jam of jam;
 • naar pickle;
 • kook de saus;
 • kook het sap.

Wijn maken

Het is noodzakelijk om de onrijpe borstels in een metalen bak te pellen (de container moet worden geëmailleerd, aluminium of koperen gebruiksvoorwerpen zijn niet toegestaan). Bessen moeten goed worden gepureerd. De resulterende pulp moet in vuur worden verwarmd tot 60 graden, van het vuur halen, afkoelen tot 25 graden, het vergiet inklappen en het sap uitpersen. Als het sap zuur is, worden er suiker en bessengist aan toegevoegd.

De gisting moet een maand lang bij een temperatuur van 20 graden worden uitgevoerd. Na twee maanden zal de wijn helder worden en vormt zich een neerslag onderaan. Laat de wijn voorzichtig uitlekken en laat het bezinksel in de tank achter. Wijn zal onaangenaam zijn voor de smaak en snoep zal er niet in worden gevoeld. Op dit punt moet u suiker toevoegen met een snelheid van 100-150 gram per liter, roer tot de suiker volledig is opgelost. Fles het dan. Dessertwijn wordt aangeraden om twee maanden bij kamertemperatuur op kamertemperatuur te blijven staan.

Wijn - een van de opties voor het gebruik van onrijpe druiven

Hoe jam en gelei te maken

Om jam te maken, hebt u de volgende ingrediënten nodig:

 • druiven - 1 kilogram;
 • suiker 0,8 kg;
 • water is 300 gram;
 • Vanilline-1 gram.

Voorbereidingsmethode:

 1. Om druiven te sorteren, te wassen, op een vergiet te leggen, totdat het water volledig is weggespoeld;
 2. Dompel bessen in kokend water gedurende 1 minuut, dompel dan in ijswater, wacht tot het water op is;
 3. Bereid een siroop, kook deze gedurende twee minuten, leg er bessen in, haal het 6 uur van het vuur.
 4. Zet na 6 uur de container met de druiven op het vuur, breng aan de kook en kook gedurende tien minuten. Haal van het vuur en zet opzij voor acht uur.
 5. Na acht uur worden de druiven opnieuw tien minuten gekookt, gedurende acht uur opzij gezet;
 6. Na deze periode koken ze opnieuw gedurende 10 minuten, zetten vanille, leggen uit in steriele potten en rollen.
Grape Jelly

Zelfgemaakt sap van onrijpe bessen

ingrediënten:

 • druiven, 3 kilogram;
 • suiker-200 gram.

Voorbereidingsmethode:

 1. Bessen worden gewassen, teruggegooid in een vergiet en toegestaan ​​om water af te voeren;
 2. Maal in een vleesmolen;
 3. De resulterende massa maalt door een zeef en vouwt de pulp terug;
 4. Knijp door gaas, voeg afgekoeld gekookt water toe, in een verhouding van: per tien kg puree één liter water;
 5. Knijp en meng het resulterende sap met de rest van het sap;
 6. Zet de container op het vuur en pasteuriseer het gedurende 15 minuten op een temperatuur van 80 graden. Breng het niet aan de kook;
 7. Voeg suiker toe, breng aan de kook, giet het in steriele potten en rol het op.
Eigengemaakt druivensap opgerold op blikjes

Hoe kan ik de saus voor vlees koken

ingrediënten:

 • druiven, 0,5 kg;
 • koriander-1 bundel;
 • knoflook-2 kruidnagel;
 • zout naar smaak.

Voorbereidingsmethode:

 1. kneed niet rijpe druiven met een houten stamper;
 2. pers het sap uit;
 3. gemalen knoflook, koriander en zout mengen met sap;
 4. breng aan de kook en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Gebruik bijna rijpe bessen als smaakmaker voor vlees, vis en zeevruchten.

Vlees Grape saus

Onrijpe Berry Azijn

Kneed onrijpe druiven, pers het sap en giet het in plastic flessen. Vul niet tot de bovenkant van de fles 8-10 cm. Sluit de fles stevig en plaats hem op een warme plaats of in de zon gedurende anderhalve maand. Een maand later opent u de fles voorzichtig en verwijdert u het monster.

Open de fles voorzichtig, want het effect is hetzelfde als dat van bruisend water. Het blijkt een neutrale, zeer delicate smaak. Isabella rijpe druiven zijn niet geschikt voor dit doel, omdat rijpe druiven wijn zullen maken.

Zelfs onrijpe druiven kunnen worden gebruikt. Je kunt er jam, gelei van maken, je kunt marineren en er jam van maken.

Bekijk de video: 12 EASY STYLING TIPS TO LOOK INSTANTLY MORE STYLISH (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send