Over de boerderij

Hoe wijn te maken van druiven uit het Verre Oosten

Pin
Send
Share
Send
Send


Wijnmaken wordt nu herboren en beleeft een nieuw tijdperk. Mensen hebben de neiging om steeds meer natuurlijke producten te consumeren zonder chemicaliën en additieven. Wijn is geen uitzondering. Daarom bereiden ze een alcoholische drank voor onafhankelijk van de ingrediënten die door de natuur worden geschonken, inclusief die van druiven uit het Verre Oosten.

Calorieën en voordelen van zelfgemaakte wijn

Diëtisten raden meestal niet aan alcohol te drinken, inclusief wijn. Maar wat als het zelfgemaakt is? De calorische inhoud van een dergelijk product hangt in de eerste plaats af van de wijze van productie. U kunt het als volgt definiëren:

 • Droge wijn wordt als de laagste calorie beschouwd. 100 gram van het eindproduct bevat alleen 60-80 Kcal. Dit alles is te wijten aan het feit dat tijdens het productieproces van suiker de minimale hoeveelheid wordt toegevoegd en dat tijdens het fermentatieproces het geheel "gefermenteerd" is;
 • halfzoete wijn verschilt aanzienlijk van deze indicator. In 100 gram zal het zijn van 100 tot 150 Kcal. Tijdens het productieproces wordt een aanzienlijke hoeveelheid suiker aan het product toegevoegd, wat erg belangrijk is bij het berekenen van calorieën;
 • versterkte, zelfgemaakte wijn calorie-inferieur, tenzij likeur. De gisting wordt gestopt door alcohol toe te voegen, wat op zichzelf een zeer caloriearm product is. Omdat 100 gram kant-en-klare wijn ongeveer bevat 250 Kcal;
 • witte wijn is een beetje droog op deze indicator en bevat slechts ongeveer 100 gram 90 Kcal;
 • zelfgemaakte portwijn is erg lekker, behalve dat wanneer het wordt gemaakt, niet alleen hoogcalorische alcohol aan het product wordt toegevoegd, maar ook suiker. Hierdoor kan 100 gram portewijn bevatten 170 kcal;
 • Drank is de leider onder huisalcoholische dranken in calorieën. 100 gram van deze drank bevat zoveel 350 kcal. Het product is immers een mengsel van alcohol en suiker en het aroma wordt gecreëerd door fruit toe te voegen. Dat is de reden waarom likeuren ten strengste verboden zijn voor consumptie door voedingsdeskundigen.
Het nut van zelfgemaakte wijn zonder twijfel. Het verhoogt niet alleen de immuniteit, maar beïnvloedt ook de bloedvorming, verhoogt de eetlust.
Zelfgemaakte wijn is gezond en bevat geen conserveringsmiddelen.

Slechts 30 gram van deze drank vóór het avondeten zal de afscheiding van maagsappen verhogen, wat bijdraagt ​​aan de snelle vertering van voedsel en de assimilatie ervan. Kleine doses wijn verwijden bloedvaten. Bovendien is het rijk aan vitamine A en B, C, E, PP, bevat in zijn structuur een enorm complex van sporenelementen (ijzer, jodium, magnesium, kalium en vele andere), organische zuren.

In huiswijn geen conserveringsmiddelen. Met het oog hierop, tijdens therapeutische voeding, als wijnconsumptie is voorzien, is het het beste om precies het huisproduct te drinken.

Selectie van rassen voor productie

Verre Oosten druivensoorten die heel zijn goed voor het maken van wijn, aangepast aan zware weersomstandigheden. Velen van hen zijn wild en wild, met hun inherente hoge vorstbestendigheid.

Voor wijnbereiding worden de beste beschouwd als:

 • Express;
 • Olesya;
 • zee;
 • Amur.
Variety Express is zeer geschikt voor zelfgemaakte wijn

Van deze kun je krijgen dat de wijn niet alleen van hoge kwaliteit is, maar ook met een heerlijk aroma. Fris, al deze variëteiten worden gekenmerkt door een zeer zure smaak, omdat ze praktisch niet worden geconsumeerd. Maar bij het maken van wijn wordt dit nadeel een voordeel. Gereed product bezit fijne zuurheid.

Los daarvan is het vermelden waard het Amur-ras, dat naast het hoge zuurgehalte ook veel suikers bevat. De struik zelf groeit zeer snel, onderscheidt zich door hoge opbrengst, de borstels zijn groot en de vruchten hebben de juiste ronde vorm en mooie grijze kleur. De bessen hebben veel natuurlijke gist, wat een zeer goed effect heeft op het verdere fermentatieproces.

Voorbereiding voor productie

Voor een beginnende wijnmaker is het handig om erachter te komen welke hulpmiddelen en apparaten je nodig hebt om op te slaan en waar je het kookproces moet starten.

Het eerste dat u moet bedenken, is waar de gisting van het wort zal plaatsvinden. Daarna moet de wijn worden gefilterd en naar de opslag worden gestuurd.

Voor dit nuttig:

 • glazen potten met grote capaciteit;
 • kuipen en vaten van eiken;
 • tanks van roestvrij staal.
Een klein volume van eiken vaten kan worden gebruikt voor het bewaren van wijn.

En hier het is buitengewoon ongewenst om kunststofwaren te gebruiken, omdat het eindproduct uiteindelijk een onaangename smaak kan krijgen.

Voor opslag van wijn is het beter om te nemen donkere glazen container. Het is in dit gerecht dat het product het best bewaard blijft en zijn smaak niet verliest.

Om grondstoffen te malen, hebt u nodig fruit crusher. De tool kan zowel handmatig als mechanisch zijn. Voor een klein productievolume is handmatige productie ook heel geschikt, en als je veel druiven moet verwerken, is het beter om een ​​automatische eenheid aan te schaffen.

Het sap uit de pulp wordt gescheiden door de persWat ook niet alleen handmatig, maar ook mechanisch kan zijn. Je hebt ook een wijngeestmeter nodig om de kenmerken van het eindproduct te evalueren.

De scheiding van de pulp van het druivensap met behulp van een pers

Receptselectie en bereiding van grondstoffen

De keuze van het recept hangt af van de smaak van de wijnmaker. Als je een volledig natuurlijke drank wilt maken, terwijl je de toevoeging van suiker vermijdt, dan moet je de ideale grondstof kiezen. Druiven moeten gerijpt zijn, rijk aan suikers. Overgroeide bessen zijn niet wenselijk om te verzamelen.

Druivenrassen in het Verre Oosten tolereren geen overmatig vocht. Onder dergelijke ongunstige omstandigheden begint het gewas al snel bedekt te worden met grijze rot en wordt ongeschikt voor verder gebruik bij het maken van wijn.

Grondstoffen worden gesorteerd en ongeschikte bessen weggegooid. Bij het kiezen van een recept moet rekening worden gehouden met een klein kenmerk: de druivenrassen in het Verre Oosten zuur. Met het oog hierop is het mogelijk een smakelijke drank te bereiden die niet volgens het eerste recept is, maar alleen volgens degene die het gebruik van zure bessen in de samenstelling ervan met zich meebrengt.

Hoe wijn van druiven uit het Verre Oosten thuis te maken

 1. Het eerste wat je nodig hebt sorteer de grondstoffen en scheid de bessen van de twijgen. U moet alleen rijpe druiven selecteren, die in hun samenstelling een maximum aan suiker en een minimum aan zuur bevatten. Als je de onvolgroeide vruchten aanbrengt, kan het eindproduct behoorlijk zuur zijn, wat niet iedereen leuk zal vinden. In geen geval hoeft u de geselecteerde bessen niet voor fermentatie te wassen, omdat op deze manier de gist wordt weggespoeld.
 2. Met de handmatige kookoptie, als het gewas niet te groot is, het fruit kneed de handenPre-rubberen handschoenen dragen. Om ervoor te zorgen dat het sap niet in alle richtingen spat, proberen de handen zo dicht mogelijk bij de bodem van de container te blijven.
 3. Aan insecten zit niet op het gekookte mengsel, het is bedekt met gaas, gevouwen in verschillende lagen. Tegelijkertijd dringt zuurstof gemakkelijk door het weefsel en activeert het fermentatieproces.
 4. De resulterende massa wordt geplaatst in een warme kamer (de temperatuur mag niet lager zijn dan 18 graden) en 2-3 dagen worden geïncubeerd. Het bepalen van het begin van het fermentatieproces is niet moeilijk: een kenmerkende witte bloei verschijnt op de bessen, en er is ook een zure geur.
 5. De volgende stap zal zijn scheiding van sap uit de pulp. U kunt de procedure uitvoeren met een pers of een gaasje. Wanneer kleine volumes van het mengsel worden gefilterd door kaasdoek, zorgvuldig overlevende pulp. Suiker wordt aan het afgewerkte sap toegevoegd en grondig gemengd zodat de kristallen goed worden opgelost.
 6. De resulterende vloeistof wordt in de vergistingstank gegoten en er wordt een waterslot op geïnstalleerd, die zal dienen als een indicator van hoe het proces verloopt. De gerechten worden teruggebracht naar een warme plaats en verlaten. gedurende 25-50 dagentotdat de wijn "opnieuw speelt".
Wijngisting vindt plaats op een donkere plaats gedurende 25-50 dagen.
Wanneer eindigt de reactie? Om dit moment te bepalen is vrij eenvoudig. De wijn moet licht worden, de evolutie van het gas stoppen, de sifon moet niet meer roesten, en onderaan zal een karakteristiek sediment verschijnen.

Op dit moment moet de vloeistof worden gescheiden van het gevormde precipitaat. Gebruik hiervoor een rubberen slang. Het resulterende product wordt in glaswerk gegoten en een paar maanden naar de kelder gestuurd, zodat het zal infuseren en een diepe smaak krijgt, evenals een intensere smaak.

Na deze tijd moet de wijn worden verwijderd, opnieuw worden gefilterd en in schone gerechten worden gegoten. Het is helemaal klaar voor gebruik.

Druiven uit het Verre Oosten zijn gebruikt bij het maken van wijn. De eigenaardige smaak wordt een echt hoogtepunt van de afgewerkte drank. De kenmerken van de wijn zelf zijn echter rechtstreeks afhankelijk van de kwaliteit van de geselecteerde grondstoffen en van de naleving van de bereidingsprocedure. De wijnmaker moet exact voldoen aan alle beschreven technologie, elke afwijking zal zeker de smaak van de drank beïnvloeden.

Bekijk de video: Verre Oosten (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send