Over de boerderij

Hoe maak je een vijver voor het kweken van vis met hun eigen handen

Pin
Send
Share
Send
Send


Een kunstmatig reservoir op een privéperceel kan niet alleen esthetisch, maar ook gastronomisch plezier opleveren. Met enige moeite om vissen te kweken, kun je een goede hulp krijgen om jezelf en je geliefden van waardevol vers product te voorzien. En als u de zaak op grote schaal benadert, verdien dan. Immers, om alles thuis te doen in het land is niet zo moeilijk.

Geschikte vissoorten voor de fokkerij in de vijver

Vissoorten worden geselecteerd op basis van de kweekomstandigheden. De bepalende factoren zijn de luchttemperatuur en samenstelling van het water. Essentieel is het type vijver - stroming of staan. Bij het selecteren van soorten moet rekening worden gehouden met de gezamenlijke overleving van de rassen en de concurrentie om voedsel. De meest pretentieloze en productieve zijn:

 • Karper of karper - thermofiel, maar bestand tegen temperatuurschommelingen. Dieet - plant voedsel en voer. In de puberteit komt 1-3 jaar binnen, afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Soorten - schilferig, spiegelend en leerachtig.
 • Graskarper - een groot familielid van de karper. Het bereikt een gewicht van 50 kg en meer. Homeland - het Verre Oosten. Eet een grote hoeveelheid plantenvoeding, wordt gebruikt om overwoekerde reservoirs te reinigen.
 • Zwarte karper - lijkt op wit, maar eet weekdieren. Schalen van donkere kleur. Ontsmet de plassen goed van plagen van andere soorten.
 • Witte en grote karpers - zeer vergelijkbaar tot 3 jaar. Dan verschijnen gevlekte vlekken op de weegschaal. Bereik 50 kg. De zilveren karper voedt zich alleen met planten. Motley is meer pretentieloos.
 • buffel - vergelijkbaar met de karper, de geboorteplaats van Amerika. Volgens de groeiomstandigheden is het vergelijkbaar met karper, maar het vlees is veel waardevoller qua smaak.
 • Kanaalmeerval - Omnivoor, groot, thermofiel. Homeland America. Met de juiste voeding heeft het een zeer aangename smaak van vlees.

Minder productief, maar goed vatbaar voor het fokken in een kunstmatige vijver, zijn:

Goud en zilver karper - pretentieloos, snelgroeiend. Mag kruisen met andere vissoorten. Gewichtstoename tot 5 kg. Voelt goed, zelfs met een ongunstige samenstelling van water.

Forel, snoek, zeelt en steur worden ook gefokt in kunstmatige vijvers.

Graskarper is een soort zoetwatervis die geschikt is om in een vijver te broeden.

Voor- en nadelen van zelf gekweekte vis

Een belangrijk voordeel van fokken in omstandigheden in de tuin is de mogelijkheid om te ontvangen voor persoonlijke consumptie of om producten te verkopen waar het hele jaar door veel vraag naar is.

Visvlees bevat veel waardevolle stoffen en vitamines. Verse vangst heeft een uitstekende smaak.

De investering die nodig is om viskwekerijen te starten is niet erg groot. De complexiteit van de teelt - van 3 tot 5 uur per dag. Weersomstandigheden bij gebruik van een kunstmatig reservoir hebben een lichte invloed op de groei van individuen.

De belangrijkste investeringen vinden plaats in de beginfase. Noodzaak om een ​​zwembad te bouwen of een vijver te graven.

De belangrijkste kosten bij de teelt - in de beginfase bij de productie van een vijver

Hun type en grootte worden bepaald door de financiële mogelijkheden van de eigenaar en het gebied van de site. De minimale diepte van een kunstmatig reservoir is 1-1,5 m. Het volume wordt berekend op basis van het geschatte aantal personen dat zich in de vijver bevindt. Eén vis met een lengte van 10-15 cm moet ten minste 50 liter water bevatten, d.w.z. in één kubieke meter het stuwmeer kan vreedzaam niet meer dan 20 exemplaren naast elkaar bestaan.

Het aanbevolen oppervlak van het wateroppervlak is 25-50 sq. M. Meestal is 1,5-2 jaar genoeg om een ​​vis te laten wegen.

Typen kweekpools

De kwaliteit van het water in de mini-vijver, de chemische samenstelling ervan hangt af van de bron van het vullen van de vijver. Het bepaalt ook de temperatuur, de beschikbaarheid van voedsel en de zuurstoftoevoer van het aquatisch milieu.

Welk type vulreservoir bestaat:

 • Stream of rivier. Water komt het reservoir binnen via natuurlijke bronnen door het inlaatkanaal. Het overschot wordt verwijderd door het omleidingskanaal. Het gehalte aan zuurstof en plankton in de vijver met deze vulling is gunstig voor de fokkerij, omdat het dichtst bij natuurlijke omstandigheden.
 • Rodnikovoye. Schoon water met een hoog zuurstofgehalte is het meest geschikt voor het fokken van vissen van verschillende rassen. Voor de voedselbron in het gebied naast het reservoir zijn daphnia-putten geplaatst - kleine, kleine depressies voor de reproductie van plankton. Ze communiceren met het hoofdlichaam. Daphnia verplaatsen naar de vijver en dienen als visvoer.
 • Atmosferische. Bij afwezigheid van rivieren, beken en bronnen is de bron van vocht regen en smelt water. Goed verwarmd water is gunstig voor de ontwikkeling van vegetatie en levende organismen.
 • Gesloten watervoorziening. Het gebruik van vijvers zonder externe waterbronnen werd mogelijk gemaakt door het gebruik van speciale apparatuur: pompen, filters, UV-sterilisatoren, enz. Bij het aanleggen van een vijver moet speciale aandacht worden besteed aan de waterafdichting van de bodem.
Vijver voor vissen met beekvulling

Hoe maak je een vijver met je eigen handen

Hebben besloten om een ​​visvijver op de site te regelen, is het noodzakelijk om de locatie, het gebied en de methode van de bouw te bepalen. Als er geen natuurlijke bronnen van vulling zijn, wordt het reservoir gebouwd met behulp van een gesloten watervoorziening.

Hoe de site te kiezen

De plaats voor de vijver moet voldoen aan de voorwaarden:

 • wees weg van drukke plaatsen en snelwegen
 • worden overschaduwd door bomen, maar niet onder hen, omdat vallende gebladerte vervuilt water
 • niet gelegen in de vallei, omdat er is gevaar voor besmetting door drainage van regenwater,
 • een bron van elektriciteit hebben voor apparatuur met waterzuiveringsfilters en zuurstofverrijkingsinstallaties.
Het plan om een ​​poel te maken voor het fokken van vis

Benodigde gereedschappen en materialen

De meest duurzame is een vijver met een betonnen bodem. Zijn apparaat vereist aanzienlijke materiaal- en arbeidskosten, die zich zullen terugbetalen met interesse in het proces van langdurig gebruik.

Voor de aanleg van de vijver is vereist:

 • puin,
 • het zand
 • cement,
 • wapeningsnetten met een diameter van 3-4 mm en een cel van 30x30 cm,
 • van bekisting boards,
 • dakbedekkingsmateriaal of ander materiaal voor het waterdicht maken van de bodem en wanden,
 • buizen voor luchtinlaat- en afvoeropeningen
 • waterdicht additief voor gipsbodem en wanden.

De technologie om een ​​kunstmatig reservoir in het land te creëren

 1. Markeer de grootte van de vijver op de grond. Gebruik hiervoor de pinnen en het snoer. Voor de visteelt is de vorm van de vijver niet relevant.
 2. Graaf een put handmatig of met een graafmachine. De optimale diepte is 1,5 - 1,8 m., De hellingshoek van de wanden is 20 °.
 3. Breng vóór het betonneren de voorbereiding van zand en grind aan met verdichting van de bodem.
 4. Leg de dakbedekking of dakbedekking waterdicht met het einde van de aarding.
 5. De eerste laag beton wordt op de bodem gegoten met een dikte van 10 cm, gestempeld en versterkt gaas langs de gehele bodem.
 6. Maak een vulling van de tweede laag beton.
 7. Installeer de bekisting voor de wanden van de vijver. In afgewerkte vorm moeten ze 10-12 cm dik zijn.
 8. Versterkte en gegoten betonnen wanden van het reservoir.
 9. Betonnen oppervlakken bedekt met pleister met waterdicht additief of vloeibaar glas. Het materiaal voor het verwerken van muren moet veilig zijn voor de levensduur van de vis.
 10. Installeer de benodigde apparatuur: pompen, filters, zuurstofverrijkingswater.
De schematische structuur van de vijver voor vissen
Voor een veilige overwintering van vissen moet een overwinteringsput worden verstrekt. Het is gemaakt van asbestcementbuizen met een diameter van 80 cm of conventionele gewapende betonnen ringen. In een put met een insnijding tot een punt van 2,7 m, bedekt met een houten schild, zal de vis niet bevriezen en zal hij niet sterven door gebrek aan zuurstof.

Bouw een vijver met je eigen handen, zelfs een beginneling. De kweek van vis neemt niet veel tijd in beslag als het proces van stockeren, voeren en vangen is aangepast. Zelfs als het doel van de visteelt geen inkomen is, zal deze activiteit nuttig en plezierig zijn.

Bekijk de video: Manty zit stuk: Als ik die karperdieven tegenkom. . (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send