Over de boerderij

Correcte verzorging, snoei en dressing van de frambozenherfst

Pin
Send
Share
Send
Send


Zodat elk jaar de remontante framboos zich zal verheugen in de oogst, hij moet goed worden verzorgd en tijdig worden gesnoeid. Tijdens de vruchtperiode verliest de plant voedingsstoffen. Topdressing in de herfst moet worden opgenomen in de lijst met verplichte activiteiten.

Regels voor de verzorging van frambozen in de herfst

De herfstzorg omvat stadia. Begeef je op hen na de oogst. Dit is:

 • bevruchting
 • ongediertebestrijding
 • snoeien en snoeien van scheuten en takken
 • bodemmulchen
 • ribbel en winterbocht

Meststoffen zijn nodig zodat de plant vóór de winter de nodige voedingsstoffen vult. Met behulp van snoeien en snoeien zich ontdoen van insectenplagen van planten en schimmels, vestigden zich op de bovenste delen en bladeren van de plant. Het belangrijkste ding dan verwijder gesneden takken en gebladerte en verbrand. Het is ook mogelijk om te besproeien met insecten.

Snijd takken en gebladerte om te verbranden. Frambozenas is een goede meststof voor de struiken.

Snoeien verwijdert oude ongewenste scheuten, beperk de hoogte van een volwassen plant. Het is belangrijk om de groei van struiken te volgen. De afstand tussen hen is 60 - 70 cm en een halve meter tussen de rijen. planten zou veel licht moeten ontvangenom een ​​goede oogst te geven.

Bij het mulchen is de bodem bedekt met stro, turf, zaagsel, gebladerte. U kunt het gekochte materiaal gebruiken. Het helpt vocht vasthouden in de bodem en reguleert lucht- en waterregimes.

Mulchings frambozen zorgen ervoor dat je vocht in de grond kunt vasthouden

Ribbels en bukken helpen de plant de winterkou overleven. De struiken worden in bossen vastgebonden en bukken zodat de vallende sneeuw hen bedekt en ze niet bevriezen.

Herfst snoeien struiken

Een belangrijk herfstevenement is het snoeien van frambozen. Dat is het opbrengst verhogen volgend seizoen.

Ten eerste is het noodzakelijk om onnodige scheuten te snijden, om nette struiken te vormen. In de winter zal de plant dan geen stroom spenderen aan het onderhoud van vitale activiteit in de extra stengels.

Ten tweede helpt snoeien bij het bestrijden van schadelijke insecten. Raspberry en schimmelplagen hopen zich meestal op aan de top van frambozenstelen en bladeren en snoeien helpt hen het hoofd te bieden.

Gevallen bladeren en afgesneden takken moeten verwijderen van de site. Dit helpt om de pathogene micro-organismen die zich daarin ontwikkelen te verwijderen, die na overweldigend de hele frambozenboom in het voorjaar kunnen ruïneren.

Op de bush wordt aanbevolen om een ​​te verlaten negen scheuten. Dit is de hoeveelheid waarvoor de plant voldoende voedingsstoffen bevat. Snoeien aanbevolen vóór vorst, in oktober.

Herfst gesneden:

 • scheuten ontsnapten
 • takken met ongedierte, schimmel, oud
 • spruiten zullen de winter niet overleven
 • gebroken takken
 • nutteloze scheuten die de struik verdikken
Snoeien frambozen scheuten verdikking van de bush

Tuinders gebruiken verschillende soorten snoei. De belangrijkste, vaak gebruikt, zijn drie:

 • regelmatig snoeien
 • dubbel snoeien
 • trimmen voor inkorten

gebruikelijk

Normaal snoeien - verwijderen 70 procent schiet. Misschien volledige verwijdering van de stengel. Hangt af van de variëteit. Als de variëteit goede vegetatie heeft, wordt de struik volledig afgesneden. Tegen de zomer zal hij een meter hoog worden. Als de groei langzaam is, wordt het snoeien gedaan met 50 - 70 procent.

tweeling

Ook snoeien genoemd door Sobolev. Het eerste snoeien gebeurt wanneer de takken van dezelfde leeftijd 70 - 100 cm hoog worden. Tegen de tijd dat dit eind mei is - begin juni.

Snijd de bovenkant af op 10 - 15 cm. Dit leidt tot een toename van laterale takken. Tegen de herfst groeien ze met 50 cm, Berry zal er volgend seizoen op groeien. Het belangrijkste is om niet te laat in de tijd te zijn, zodat nieuwe scheuten niet doodgaan vóór de winter. Het tweede snoeien gebeurt volgende lente, wanneer de bladeren groeien. De zijscheuten snijden de toppen van 15 cm af.

De knoppen beginnen zich te ontwikkelen en voor het begin van de vruchtzetting is de struik bedekt met een heleboel twijgen met besseneieren.

Als alles goed is gedaan, dan:

 • de duur van vruchtlichamen frambozen
 • de struik produceert meer bloemknoppen
 • de opbrengst zal in de zomer toenemen

Om in te korten

Trimmen voor het inkorten gebeurt eenvoudig. struik afgesneden bij de wortel. Deze methode is voor rassen die geen groot gewas geven, met een lage vegetatie. Dit versnelt de groei van tweejaarlijkse scheuten, wat de opbrengst verhoogt. Bovendien kun je met deze methode ongedierte bestrijden door ze uit de bedden te verwijderen, samen met afgesneden scheuten.

Bij het snoeien moet je enkele regels onthouden.

 1. Gesneden takken worden onmiddellijk schoongemaakt en verbrand om de reproductie van ongedierte te voorkomen.
 2. Nieuwe takken laten net zoveel achter als de oude.
 3. Hoe breder de scheuten worden, hoe beter.

Bemesting van frambozenbemesting in de herfst voor een goede oogst

Herfstvoeding erg belangrijk voor toekomstige opbrengsten. Tegen het einde van het zomerseizoen trekken frambozen voedingsstoffen uit de grond. Dat ze overwinterde en zich klaarmaakte voor het nieuwe seizoen, het moet gevoed worden.

Herfstframbozenvoeding is erg belangrijk voor toekomstige opbrengsten.

Als je de samenstelling van de grond niet aanvult, zal volgend jaar de groei van frambozen en vruchtvorming verslechteren. Daarom is het noodzakelijk om in de herfst te voeden. Er zijn verschillende verwerkingsmethoden. Met de hulp van:

 • kippenmest of mest
 • kaliummeststof
 • stikstof en ureum
 • turf en sideratov
Het tekort aan een element kan worden bepaald door het type plant.
 1. Als de framboos niet genoeg is fosforhet heeft kleine bladeren en dunne stengels.
 2. Het verschijnen van gele bladeren met groene aderen zal vertellen over het gebrek klier.
 3. De bladeren groeien langzaam en worden geel, beginnend van het midden naar de randen, dit duidt op een gebrek aan magnesium.
 4. Als frambozen kleine gele bladeren hebben die niet langer groeien, heeft de plant niet genoeg stikstof.
 5. Bladeren worden donker en scheuten beginnen zich snel te vormen - een teveel aan stikstof.
 6. De randen van de bladeren zijn bruin, alsof ze "verbrand" zijn - de plant is niet genoeg kalium.
Gele bladeren van frambozen met groene aderen spreken van ijzertekort.

Kipuitwerpselen

Kippenmest effectieve meststof. Samengesteld uit stikstof, kalium, calcium, fosforzuur, magnesium, zink, zwavel en boor. Na twee weken gebruik ziet u een positief resultaat.

Afval is hooggeconcentreerde meststof. In zijn pure vorm is niet van toepassing. alleen als een oplossing of als onderdeel van een compost.

Eerst moet de meststof rust in bedzodat er giftige ammoniak uit gaat. Vervolgens wordt het strooisel verdund in water in de verhouding van 1:30 en worden de struiken besproeid met een oplossing. Bemesting struikuitwerpselen nodig in de herfst. Bij het begin van de kou zal de kunstmest perepret worden en zullen de planten de nodige stoffen gaan leveren. Raspberry perezimuet en lente zullen actief naar groei gaan.

Ook deze meststof kan worden toegepast als onderdeel van de compost. Kippenkeutels, onkruid, gebladerte en turf worden in een composthoop geplaatst. De afgewerkte compost wordt in de herfst onder de wortel gebracht. Op 1 plein. m moet worden gemaakt 10 kg. Het belangrijkste in het gebruik van zwerfvuil is om de verhoudingen goed te behouden om niet de hele framboos te vernietigen.

Bij het voeren van frambozen met kippenmest is het erg belangrijk om verhoudingen te behouden

Hoe te voeden met minerale meststoffen

Het is erg belangrijk om voor de winter frambozen te bemesten met kaliummeststoffen. Kalium verhoogt immers de vorstbestendigheid van de plant.

Zorg dat tuiniers goed zijn ingeburgerd monofosfaat. Het bevat 52% fosfor en 34% kalium. Deze meststof is zeer oplosbaar in water en volledig opgenomen door planten. Het moet worden geplaatst in de grondlaag onder de wortels met een snelheid van 40 gram per struik.

Een andere goede meststof op basis van kalium is kaliummagnesiumoxide. In zijn samenstelling is magnesium. Maak ook een root. De dosis is 80 gram per plant.

Een geweldig recept voor frambozen met mineraalbemesting. In een emmer water wordt verdund:

 • 60 gram superfosfaat
 • 40 gram kaliumzout
 • 30 gram salpeter

Meng grondig en breng framboos aan. In plaats van zout, kunt u houtas nemen.

Over frambozenmest stikstof in de herfst onder tuinders was het gevoel dat om dit te doen niet de moeite waard. De beste tijd voor stikstofhoudende meststoffen is de lente. Stikstof veroorzaakt een sterke groei en ontwikkeling van nieuwe takken. Dit zal leiden tot bevriezing, ze hebben geen tijd om zich voor te bereiden op de winter.

veen nodig om de kwaliteit van de bodem te verbeteren. Het maakt de bodem brokkelig en de wortels van de planten krijgen meer zuurstof. Turf wordt aanbevolen voor gebruik als mulch en als onderdeel van kant-en-klare compost.

Aan het einde van de zomer wordt aanbevolen in de frambozengangen. plantplanten - siderats. Dit is:

 • rogge
 • mosterd
 • haver
 • lupine
 • luzerne

Na het planten en volledige rijpheid zullen ze zich voeden met frambozen. Na het oogsten gemaaid en vervolgens opgegraven samen met de grond. In het voorjaar zal de massa rotten en zal het dienen als een bron van sporenelementen voor de tuincultuur.

Om kunstmest alleen gebracht voordeel plant moet wortels worden gedekt. Bedek met turf, zaagsel en gemaaid gras.

Frambozen koken voor de winter

Winter voorbereiden betekent ook mulchen met veen, gebladerte en stro om de circulatie van lucht en vocht in de bovenste bodemlaag te regelen.

De laag aangebrachte mulch zou moeten zijn van 5 tot 10 cm. Als het minder is, kan er bevriezing van de grond en plantendood zijn, als het meer is, kan het een schimmelziekte veroorzaken, die de immuniteit van de framboos vermindert.

Vooral mulchen is noodzakelijk in gebieden met strenge vorst. Voordat u begint, moet u de struiken goed water geven, zodat de plant in de winter niet weggaat met een te droog wortelsysteem.

Frambozenstruiken buigen voor de winter naar beneden

De volgende fase van voorbereiding houdt in bukken. Struiken worden in bossen vastgebonden en naar de grond gebogen. Dit wordt gedaan zodat ze in de winter volledig bedekt zijn met sneeuw. De balken worden met behulp van bogen op de grond bevestigd of aan elkaar vastgemaakt. De hoogte was niet meer dan 40 cm van de grond verwijderd.

Als het klimaat hard is, kun je de planten bedekken met non-woven materiaal.

In de winter mag er geen ijsbedekking zijn om het materiaal te bedekken. Het is gebroken om de lucht te laten passeren. De ideale tijd voor dit werk is de periode. na bladvalvoordat de sneeuw valt.

Zoals alle tuinplanten, hebben frambozen regelmatig verzorging nodig. De herfst is een cruciale periode. Malinnik moet voorbereid zijn op de winter. Snijd de takken, bemest de grond, mulch, buig en bedek de planten. De toekomstige oogst zal afhangen van de effectiviteit van de herfstwerken.

Als je eenvoudige regels volgt die zelfs voor een beginnende tuinman begrijpelijk zijn, een beetje tijd en moeite spenderen, dan zal de framboos veilig overwinteren en opkomen met nieuwe krachten in de groei.

Bekijk de video: Zo verzorg je een orchidee (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send