Over de boerderij

5 manieren om de tuin te deoxideren

Pin
Send
Share
Send
Send


Zure grond in de tuin - een probleem voor veel eigenaren van particuliere huizen en huisjes. Omdat dit een favoriete voedingsbodem is voor uitsluitend onkruid, is het het beste voor gecultiveerde planten om neutrale en lichtzure grond te hebben. Maar tevergeefs moet je niet treuren. Normale kalkvorming zal het landperceel voor verschillende jaren deoxideren. En hoe dit folk remedies doen, zullen we later in ons artikel praten.

De vereiste pH-waarde in de tuin

Er is een verdeling in zure, neutrale en alkalische bodems. De zuurgraad wordt bepaald door het pH-pictogram:

  • zeer zuur - pH 3.8-4.0;
  • sterk zuur - pH 4,1-4,5;
  • matig zuur - pH 4,6-5,0;
  • subacid - pH 5,1-5,5;
  • neutraal - pH 5.6-6.9.

Het wordt aanbevolen om de bodem te laten kalkhouden na het verlagen van de pH-limiet van 5,5.

Wat te doen met een hoge zuurgraad

Bodemontzuring of kalkbeperking is de enige manier om de zuurgraad van de grond tot het gewenste niveau te verlagen. Het is belangrijk om verbindingen te maken die kalk bevatten.

Deze techniek zal de zuurbalans van het land gedurende meerdere jaren verminderen. Als de grond zwaarder is, gaat dit langer mee als het licht minder is. Uit de praktijk blijkt dat deactivering eenmaal per drie jaar plaatsvindt op veenlocaties, eens in de vijf jaar op zandzand en eens in de zeven jaar op leemachtige gebieden. Bovendien is het met een toename van het humusgehalte in de bodem mogelijk om het kalkgehalte te verhogen.

De juiste grond Ph mag de 5,5 niet overschrijden

Het land beperken

Deskundigen adviseren om de kalk van de aarde in verschillende passen te maken.

Tijdens de ontwikkeling van de tuin of in het proces van diep graven, moet je eens in de zoveel jaar kalk in de vorm van pluis, gebluste kalk of krijt maken. Vervolgens wordt de procedure jaarlijks herhaald, maar de concentratie van de composities zal veel minder zijn.

Wanneer de zuurgraad van de tuin ongelijk is, kan het kalkhouden van de bodem zonaal plaatsvinden - alleen voor die gewassen die een normale zuurgraad nodig hebben. Meestal is het solanaceous. Als de vruchtwisseling wordt waargenomen, moet het hele perceel worden verwerkt.

Er zou een paar jaar eerder een limiet moeten komen voor het planten van fruitbomen. Als we het hebben over de tuin en het planten van gecultiveerde planten, dan in de herfst.

Elke compositie voor het kappen wordt zo gelijkmatig mogelijk over de site verspreid en vervolgens opgedampt zodat de substantie zich op een diepte van 0,2 m van het oppervlak bevindt. Bovendien, hoe meer uniform de locatie van de middelen voor deoxidatie, hoe beter.

Zure grondlaag

Toepassing van gehydrateerde kalk op zure grond

Gespleten kalk wordt beschouwd als een uitstekend deoxidatiemiddel. Snel in deze situatie is niet geschikt. Voor het aanbrengen van de behandeling van kalk is het uiterst belangrijk om het te blussen met water. De hoeveelheid kalk is afhankelijk van de zuurgraad van de grond in de tuin. dus:

  • voor zeer zure grond zal 50-70 kg pluis nodig zijn per honderd vierkante meter land;
  • voor medium zure grond - 40-45 kg;
  • licht zuur gebied heeft 20-25 kg samenstelling nodig.
Gebruik van gehydrateerde kalk in bedden

Gebruik van dolomietmeel

Voordat u deze tool koopt, moet u letten op de hoeveelheid gemalen bloem. De praktijk leert dat hoe kleiner de fractie van de samenstelling, hoe eerder het gewenste effect zal optreden.

De beste optie zou kalksteenbloem zijn, waarvan het vochtgehalte 1,5% niet overschrijdt, en 2/3 van de samenstelling van de korrels varieert in grootte van 0,25 mm.

Als we de effectiviteit van dolomietmeel en gehydrateerde kalk vergelijken, is de eerste optie, hoewel deze later van kracht wordt, absoluut veilig vanuit milieuoogpunt. Bovendien zal er in dit geval een gelijktijdige verrijking van het perceel zijn met magnesium, calcium en andere nuttige sporenelementen.

De concentratie van het medicijn in 1 vierkant. Het tuinoppervlak voor sterk geoxideerde grond is 0,5-0,6 kg, voor gemiddeld zuur - 0,45-0,5 kg en voor licht zure grond - 0,35-0,4 kg. Deze informatie is noodzakelijkerwijs aangegeven op de verpakking van dolomietmeel door de fabrikant.

Gebruik van dolomietmeel voor deoxidatie van de grond

Folk remedie hout as

Houtas is een geweldige kans om de zuurgraad in de bodem te verminderen. Maar in dit geval is er geen aanvulling van calciumdeficiëntie in de bodem, die bepaalde culturen hard nodig hebben. Dit geldt vooral voor de nachtschadefamilie.

Calciumgebrek zorgt ervoor dat de bovenste rotting, die zich snel verspreidt, van invloed is op tomaten en paprika's. Daarom adviseren deskundigen het gebruik van as uitsluitend in combinatie met andere verbindingen of preparaten.

Het verspreiden van houtas op zure grond

Toen er vorig jaar al een worsteling was met overmatige zuurgraad, en dit cijfer is ongelijk op de site, zal de as prima werken. Voor re-deoxidatie kan het worden gebruikt. In dit geval, per liter water goed voor 0,2 kg as. Deze oplossing moet voldoende zijn om 1 vierkant te verwerken. m van land.

Wanneer turfas in plaats van hout wordt gebruikt, moet de concentratie van de samenstelling 1,5 keer worden verhoogd.

Mel als een deoxidatiemiddel in het land

Verpletterd krijt verwijst naar calciumhoudende verbindingen die het mogelijk maken de zuurgraad van de grond te verwijderen. Het is belangrijk op te merken dat de korrels in diameter niet meer dan één millimeter mogen zijn. Anders zal het effect van kalkbeperking lang moeten wachten.

Voor bijzonder zure grond per 1 vierkant. m wordt aanbevolen om ongeveer 0,3 kg krijt te gebruiken, voor gemiddeld zuur - 0,2 kg, voor zwak zuur - 0,1 kg.

Nadat het krijt gelijkmatig over het perceel is verdeeld, wordt het opgegraven, zodat de substantie die rot is de samenstelling van de grond zal veranderen.

Grond met krijt mengen is een geweldige manier om de zuurgraad te verminderen.

Gebruik van sideraten voor deoxidatie

Op de schappen van winkels vindt u gespecialiseerde producten waarmee u de grond kunt deoxideren en tegelijkertijd kunt bemesten. Omdat ze calcium, magnesium, fosfor, borium, zink, koper, mangaan en andere nuttige sporenelementen bevatten.

Het belangrijkste voordeel van dergelijke fondsen is hun milieuveiligheid en slijpen, wat niet betwijfeld kan worden.

Het wordt aanbevolen om de voorbereidingen in de late herfst of de lente te gebruiken voordat u gaat graven door materialen op een diepte van 0,2 m te plaatsen. De reactie van de bodem zal in slechts een paar jaar neutraal worden. In dit geval, na de verdeling van groene mest land is beter voor water.

Het kweken van sideratov en het daaropvolgende graven met hen

Moet de bodem altijd de zuurgraad verminderen

Bodemdesoxidatie is niet altijd nodig. Allereerst is het wanneer het pH-niveau binnen het normale bereik ligt. En ten tweede, wanneer gecultiveerde planten geplant op de site (bijvoorbeeld zuring) de voorkeur geven aan een hoge zuurgraad. Van siergewassen is dit van toepassing op rododendrons, hortensia's, varens, zilverwieren, heathers, lupinen, rabarber en zelfs wilde munt. Wat de meerderheid van de groenten betreft, geven ze de voorkeur aan een enigszins zure en neutrale grond die rijk is aan nuttige sporenelementen.

Voorbereiding voor bepaling van de zuurgraad van de bodem

Echter, alles goed moet met mate zijn en het gebruik van grote hoeveelheden kalkmeststof kan leiden tot een teveel aan calcium in de bodem. Als gevolg hiervan wordt de wortelgroei belemmerd, vooral wanneer het wortelsysteem van een plant al zwak is. Bovendien zal zelfs overvloedig water en regen het calcium niet wegspoelen.

En dan zal de wens om de bodem te verbeteren alleen maar tot nieuwe problemen leiden. Dit betekent dat het niet de moeite waard is om de grond elk jaar sterk te deoxideren, je moet constant de pH-waarde controleren en alleen kalk nodig hebben.

In het proces van deoxidatie van de grond kunnen verschillende hierboven genoemde methoden en middelen tegelijkertijd worden gebruikt en ze kunnen zelfs worden gegroepeerd. Het hangt allemaal af van uw wensen en de beschikbaarheid van beschikbare hulpmiddelen en materialen. Moeilijkheden in principe zouden niet mogen voorkomen. Het belangrijkste is om het niet te overdrijven met de concentratie van limoen in de tuin. Omdat hun overaanbod de gecultiveerde planten die daar zullen groeien nadelig zal beïnvloeden.

Bekijk de video: #22 Betonpoer plaatsen - Tips betonpoeren bevestigen en stellen (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send