Over de boerderij

Goede aanplant van druiven in de herfst

Pin
Send
Share
Send
Send


Druiven zijn de decoratie van elk zomerhuisje. Over zijn nuttige eigenschappen kunnen we met oneindigheid praten. Zonder enige twijfel is het onwaarschijnlijk dat iemand onverschillig voor deze bes zal worden gevonden. Om de druiven te laten genieten van een rijke oogst en een uitstekende smaak, is het nodig om de struiken goed in de grond te planten met chugukas of door te planten.

Een goede plek kiezen voor het planten van zaailingen

Bij het kiezen van een plek om te planten, moet u rekening houden met de volgende factoren:

 • elke plaats voor het verbouwen van druiven in het open veld zou dat moeten doen goed geschenen met zonlicht en beschermd zijn tegen de wind;
 • goede beschutting druiven dienen als een muur van het huis of een hek aan de zuidkant. In de koude periode van tijd geeft dit de druiven extra warmte en beschermt het tegen windstoten;
 • de bodem zou moeten goed water en luchtevenals rijk aan voedingsstoffen;
 • druiven mogen niet naast de bomen worden geplant, omdat er tussen hen altijd concurrentie zal zijn voor voedingsstoffen;
 • bij het plannen van het planten van druiven is het belangrijk om te onthouden van het advies dat de afstand tussen de struiken niet minder dan 2,5 meteren gangpad over 3 meter. Hierdoor kunnen de struiken volledig groeien en zich ontwikkelen. Bovendien zal naleving van een goede beplanting infectie met schimmelziekten voorkomen.
De afstand tussen druivenstruiken is minimaal 2,5 meter
Herfstplanten moeten worden uitgevoerd in de periode van half oktober tot en met vorst.

Voordelen van de herfst landing in open grond

Het planten van jonge boompjes in de herfst heeft verschillende voordelen:

 • meer gevarieerde selectie van zaailingen, als beurzen voor de verkoop van de meest elite rassen worden gehouden in het najaar;
 • prijzen voor plantgoed op volgorde goedkopere voorjaarsprijzen;
 • de grond in de herfst is voldoende vochtig, wat het rooten en ontwikkelen van jonge zaailingen enorm vergemakkelijkt;
 • er is geen opslag nodig, het risico op ziektes neemt dienovereenkomstig af;
 • de grond accumuleert de hele zomer warmte, en dan geeft een lange periode deze warmte aan de wortels van de plant, ondanks het koude weer;
 • groeiende zaailingen tijdens de koude periode verhardt de plant, waardoor een langdurige immuniteit wordt geproduceerd. Vervolgens zal de herfst gemakkelijk verdragen tot een temperatuur van -22 graden;
 • met het begin van de lente vindt het ontwaken en actieve groei onmiddellijk plaats verminderde vatbaarheid voor ziekte en ongedierte.

Er zijn ook een aantal tekortkomingen die ook moeten worden overwogen:

 • niet alle soorten tolereren een overvloed aan neerslag;
 • schade aan het wortelstelsel door knaagdieren is niet uitgesloten;
 • is noodzakelijk houd rekening met temperatuurdalingen, omdat laat planten de jonge wijnstok kan laten bevriezen.
In de herfst zijn de prijzen voor druiven lager en meer keuze

Manieren om druiven in de herfst te planten

Voor het uitvoeren van de herfst aanplant van druiven kunnen jonge boompjes en stekken zijn. Om een ​​goede oogst te krijgen, moet je de juiste zaailingen kiezen.

kiezen zaailingen volgt volgens de volgende criteria:

 1. Stam van jonge boompjes niet minder dan 50 cm en hebben een bruine kleur;
 2. Zorg ervoor dat u een of meer processen hebt. De lengte van de shoot doet er niet toe;
 3. Het wortelstelsel moet goed ontwikkeld zijn en moet de bovenste en onderste knooppunten hebben;
 4. De lengte van de wortels - niet minder dan 15 cm;
 5. De kleur van de wortels - wit, de wortel zelf - nat;
 6. De zaailing mag niet in de zon staan;
 7. De kleur van de wijnbladeren moet zijn verzadigd. Als de bladeren bleek van kleur zijn, betekent dit dat de zaailing in een kas wordt gekweekt. Dergelijke jonge boompjes hebben geen verharding en overleven de winter misschien niet.
Let bij het kopen van zaailingen op schimmelziekten en ongediertebestrijding. Het planten van een besmette zaailing zal geen positief resultaat opleveren.

Aanplant zaailingen - stap voor stap instructies

Voor het planten moeten de zaailingen volgens de stap-voor-stap instructies worden bereid:

 1. Voorafgaand aan de landing is het noodzakelijk week de zaailingen een dag in koud water. Je kunt dit zelfs thuis op de vensterbank doen. Je kunt een wortelgroeistimulator aan het water toevoegen, maar dit kan slecht worden weergegeven op de wijnstok met verdere teelt;
 2. Nadat we een zaailing voor de voortplanting uit het water hebben getrokken, onderzoeken we deze zorgvuldig, met een scherpe schaar knippen we de bovenkant van de groene massa af en laten we alleen niet meer dan 4 ogen.
 3. Trim de wortels van het bovenste knooppunt volledig en verkort de wortels van het onderste knooppunt met 1 cm. Deze procedure wordt uitgevoerd om de groei te stimuleren;
 4. Voor de preventie van schimmelziekten vóór het planten, behandel zaailingen met antischimmelpreparaten. Voor deze doeleinden is het medicijn geschikt "Dnoka".
Bij het planten van druiven van de schimmel, is het noodzakelijk om de zaailingen te weken in de bodem betekent

Een plantkuil voorbereiden om een ​​wijnstok te planten

Het planten van putten moet stap voor stap worden voorbereid twee weken vóór het planten. Bij het planten is het nodig om er rekening mee te houden dat de druiven er dol op zijn vruchtbare zwarte grond. De breedte van de put in diameter zou moeten zijn niet minder dan 80 cmde diepte van de put niet minder dan 1 meter.

De afstand tussen de aanlegkuilen moet minstens 2,5 meter zijn. Dit zorgt voor een comfortabele groei van de struik en zorgt ervoor dat u voldoende voedingsstoffen uit de grond kunt halen.

Onderaan de putlaag geëxpandeerde klei. Het zal dienen als drainagelaag en de wortels beschermen tegen overtollig vocht. Er wordt een buis in de drainagelaag gestoken, waarmee het mogelijk is om de zaailing radicaal te drenken en te bemesten.

Voor het graven van een gat is de bovenste laag grond nodig, die 1/3 van de uitgegraven bodem uitmaakt, afzonderlijk wordt teruggevouwen. Deze grond zal worden gebruikt om het mengsel van voedingsstoffen te bereiden. In een andere berg gooien we de resterende grond terug. Vervolgens moet je een laag voedingsbodem gieten met een dikte van 40 cm.

De grond wordt als volgt bereid:

 • zwarte aarde - 5 emmers;
 • as -1 liter;
 • fosfaatkunstmest -150 gram;
 • mest - 2 emmers.

Deze ingrediënten zijn goed gemengd en in een gat gelegd. Nadat we de grond hebben gelegd, laten we water weken en gaan we twee weken weg om te krimpen.

Honing-oplossing is een natuurlijk groeistimulans.

Een dag voor het planten is noodzakelijk week de zaailing in de honingoplossing. Het zal een natuurlijke stimulator zijn voor wortelgroei.

Correcte landingsafstand en onderhoudsomstandigheden

Bij het planten van belangrijke criteria zijn:

 • diepte van de landing;
 • hoe is het bovenste oog van de zaailing;
 • honing zaailingen op afstand.
Tijdens het planten, is het noodzakelijk om de wortels goed recht te maken en de zaailing zo te draaien dat de knoppen aan de noordkant liggen en de wortelhiel aan de zuidkant.

Met deze landing zal de worteldoorgang worden ingeschakeld 35-40 cm. Dit zal genoeg zijn om de wortel niet te laten uitsterven. Nadat we een jong boompje hebben verdiept, vallen we in slaap met de overblijfselen van de grond die uit een gat zijn gegraven en van tevoren gemengd met grof zand. Het is noodzakelijk om nog een nuance uit te voeren, waardoor het wortelstelsel zich goed zal ontwikkelen.

Tijdens het planten worden de wortels eerst tot de bodem neergelaten en vervolgens iets verhoogd. Hierdoor kunnen de wortels zich goed rechtzetten en een natuurlijke positie innemen.

Wortels moeten zich bevinden gekanteld 45 graden. Als u deze procedure niet uitvoert, worden de wortels vervormd en sterven. Daarom, totdat nieuwe wortels groeien, schort de plant zijn ontwikkeling op en ontvangt de zaailing gedurende deze periode geen voedingsstoffen uit de grond.

Nadat je een druivenzaailing hebt geplant, moet je hem een ​​keer met veel water uitgieten

Dan moet de zaailing water geven. Gieter gedaan eenmaal na de landing. Waterverbruik per struik is van 20 tot 30 liter. Water geven kan het beste gebeuren via de afvoerbuis. Het is noodzakelijk om alle luchtleemtes te verwijderen en daardoor de wortels beter contact te laten maken met de grond.

Na de landing is noodzakelijk zamulchirovat de landing pit kan worden gedaan met de hulp van pijnboomtakken, stro of zaagsel. Naast de zaailing is het noodzakelijk om een ​​pen te laten draaien en een jonge scheut eraan te binden met een zacht stoffen koord - dit zijn de basisregels voor verzorging na het planten.

Voorbereiding op de winter

Na het planten, is het noodzakelijk om de zaailingen goed voor te bereiden op de winter. Wanneer vorst nodig is verricht werk. Als druiven in een warme regio groeien, bijvoorbeeld in de Krim of Krasnodar, is het voldoende om het te bedekken met een laag aarde met een dikte van 30 tot 50 cm.

Zodat de laag in de vorm van tuberkel niet wordt weggespoeld door regen, is het bedekt met polyethyleen. Polyethyleen wordt van boven met planken versterkt, zodat het niet door windstoten wordt weggeblazen. Nadat de sneeuw is gevallen, zijn de druiven bedekt met sneeuw, wat een extra bescherming tegen vorst is.

In koudere streken is het verwarmen van zaailingen met de grootste zorg geschikt. hun gewikkeld in polyethyleen en gelegd in aarden tunnels. Top bedekt met pijnboomtakken, zaagsel of hooi. Echter, met het verwarmen van zaailingen is het belangrijkste niet om het te overdrijven. De druiven, die zo voorzichtig zijn afgedekt bij het opwarmen, kunnen smelten.

Een ander nadeel van vroege huisvesting is dat druiven in de grond kunnen worden beschadigd door knaagdieren en schadelijke insecten. Ervaren wijnbouwers adviseren om de druiven te bedekken na het begin van de eerste nachtvorst. Zo zal het jonge boompje worden verhard.

Herfst aanplant van druivenstekken

Je kunt de druiven verspreiden door stekken die zijn verkregen tijdens het snoeien in de herfst. Als stekken over gezonde scheuten op de leeftijd van ééndie snor en stiefkinderen hebben verwijderd en die ten minste drie of vier goed ontwikkelde knoppen hebben.

Het planten van stekken wordt aanbevolen van eind oktober tot begin november. Geplant stekken op een speciaal geprepareerd gebied, ontworpen voor het stekken van stekken op zaailingen.

De bodem zou moeten zijn nat. Geplant stek beter in de loopgraven. Loopgraven graven van tevoren.

De breedte en diepte van de geul zijn gelijk aan de breedte van de schop (op de bajonet). Rijen moeten breed zijn 40 cm. De bodem van de greppel is bedekt met humus, de stekken zijn beplant met een helling naar het zuidelijk deel op afstand 15 cm uit elkaar. Na het planten, is het noodzakelijk om water te geven op kamertemperatuur.

Boven de stekken moet worden gebouwd framehoogte 35-40 cm en trek hem polyethyleen aan. In zo'n broeikas worden zaailingen beschermd tegen wind en vorst en overleven ze veilig de winter.

In de lente, als de nachtvorst voorbij is en de scheuten op de stekken beginnen te verschijnen, is het noodzakelijk om het polyethyleen een tijdje te openen om ze te luchten. Zodra er warmte is ontstaan ​​en er geen vorstgevaar is, moet het polyethyleen worden verwijderd.

Als alle regels van het planten zijn nageleefd, zal een gezonde, krachtige wijnstok uit stekjes groeien, die zich snel zal aanpassen aan temperatuurveranderingen en gemakkelijk het overwinteren doorstaat.

Bekijk de video: Hoe kun je een druif snoeien? - (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send