Over de boerderij

Hoe druiven uit stekken thuis te laten groeien

Pin
Send
Share
Send
Send


Druiven zijn een zeer thermofiele plant en we zijn gewend om het te laten groeien op grote plantages, voornamelijk in zuidelijke landen. Maar de afgelopen decennia zijn door de inspanningen van fokkers veel hybride rassen ontwikkeld die vrucht kunnen dragen in Centraal-Rusland en zelfs dichter bij het noorden in gesloten kassen. Bij een gemiddelde temperatuur van +18 rijpenoverIn slechts 100-110 dagen, kunt u een oogst van sappige, aromatische bessen krijgen. We zullen de teelt en teelt van dergelijke druiven verder bespreken.

Hoe druiven thuis te laten groeien

Druiven - alleen de cultuur die zich niet door zaad voortplant, omdat het in dit geval zijn oorspronkelijke genetische kenmerken niet behoudt. Koop klaar zaailing favoriete variëteiten zijn niet altijd mogelijk. Dat is waarom het meest betaalbaar en gebruikelijk is methode van voortplanting van de wijnstok - stekken.

De toegankelijkheid ervan ligt in het feit dat het thuis heel gemakkelijk is om de druiven te bewaren, te planten en te rooten, ze voor te bereiden op planten in de volle grond of in een kas. Het is het beste om dit thuis te doen, aangezien het proces van rooten niet later dan zou moeten beginnen eind februari - begin maart.

Het belangrijkste is om een ​​variëteit aan druiven te kiezen die in staat zijn om goed te rooten.

Veel hybride variëteiten hebben dit vermogen nu, omdat enten een van de hoofdrichtingen is van het werk van fokkers. Meestal planten tuinders graag tafelvariëteiten met een uitstekende smaak, suikergehalte, grote bessen (bij voorkeur zonder pit), met vroege of halverrijgende perioden. Vrijwel aan al deze vereisten wordt voldaan door de volgende variëteiten: Delight, Kesha, Pleven, verschillende variëteiten van Kishmish, Laura, Kodryanka, Anyuta, Aleshenkin, Veles en vele anderen.

Het hele proces van het verkrijgen van gerootte zaailingen duurt enkele maanden, maar in termen van complexiteit is het niet erg ingewikkeld. Zelfs beginnende tuiniers die besluiten om wijn te gaan, kunnen de beste resultaten bereiken - dit gewas is zo pretentieloos, hoewel het enige aandacht vereist. Het belangrijkste is om op tijd voor bepaalde activiteiten te zorgen en deze uit te voeren.

В обычную стеклянную литровую банку на дно положить слой ваты около 2 см, налить столько же воды (лучше всего - талой), опустить черенки. Пятка - нижний край - должна быть в воде на глубине 4-5 см. Чтобы избежать загнивания жидкости, можно положить 2-3 таблетки активированного угля, воду доливать периодически. Сверху на банку можно надеть полиэтиленовый пакет для создания парникового эффекта, поставить на подоконник.

Винограду, как и любому растению, для интенсивного роста нужно обилие света и тепла. Сначала появятся веточки, а затем и корни. Чтобы корневая система развивалась, ростки следует отламывать, для кустика достаточно будет одного, самого последнего побега.

Высадка в горшочки в теплице или парнике

Почву для саженцев необходимо подготовить с осени, смешав в равных количествах дерновую землю, торф, песок, перепревший навоз или компост; подойдет и готовая смесь из магазина. В качестве тары можно использовать пластмассовые бутылки, одноразовые стаканчики покрупнее и т.п., сделать дренажные отверстия. На дно тары насыпают немного дренажа, затем подготовленную почву, на нее осторожно опускают черенок, досыпают почвой, слегка(!) увлажняют.

Пятка саженца должна находиться на глубине 1/3 тары, а молодые побеги над поверхностью земли. Приблизительно до конца мая - начала июня молодые саженцы успеют хорошо укорениться, развить полноценные листья и ветки, - подготовиться для высадки в грунт.

In de zuidelijke regio's, waar de aarde in maart op een diepte van 10 cm opwarmt tot een temperatuur van 10-12 graden, kunnen stekken na verwerking en weken rechtstreeks in de grond worden geplant - shkolka. Het planten gebeurt in voorbereide, goed bemeste grond tot een diepte van 40 cm. De stekken worden gelegd in de putten (of groef), bedekt met aarde tot de helft, goed verdicht, overvloedig water gegeven, ontpit naar de top. Op het oppervlak van de aarde moeten 2 knoppen blijven. Als u zich richt op het klimaat in de regio, kunt u het oppervlak slijpen of de film tijdelijk afdekken.

Nog een vrij gebruikelijke manier van stekken - stuifmeel.

Zaagsel zou alleen hardhout moeten zijn, zonder het mengsel van schadelijk zaagseltriplex of spaanplaat. Ze moeten voor gebruik gestoomd worden - giet kokend water, dan afkoelen en in een diepe kom (emmer), giet eerst een laagje op de bodem. Leg het zaagsel dan in een hellende staat, met verticale lagen verticaal tussen de lagen. Na het planten, is het noodzakelijk om de borden af ​​te dekken met folie, deze op een warme plaats te leggen en van tijd tot tijd het medium te bevochtigen tot spruiten en wortels verschijnen.

Bekijk de video: Hoe stek ik een braam? of loganberry, tayberry, japanse wijnbes, druif (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send