Over de boerderij

Broeikaseisen voor de champignonteelt

Pin
Send
Share
Send
Send


De constructie van broeikassen wordt beschouwd als een onmisbare assistent voor de eigenaren van voorstedelijke gebieden. Naast het feit dat het groenten en fruit verbouwt, veel ondernemende eigenaren begonnen de kas aan te passen voor de champignonteelt. Men gelooft dat ze een ideale optie zijn om het hele jaar door te telen. Het blijft alleen om erachter te komen hoe het gebouw op de juiste manier kan worden uitgerust om de juiste omstandigheden te creëren.

Welke broeikas geschikt is voor het kweken van paddenstoelen

Voor elke paddenstoelensoort moet u de juiste kas kiezen. Oesterzwammen kunnen worden gekweekt in de kelder of in de kelder, maar de champignons moeten worden uitgerust met een filmopvang.

Het kweken van paddenstoelen in een kas is een interessant en gemakkelijk proces.

De kas kan zijn gemaakt van polycarbonaat materiaal, plastic folie, glas. Een uitstekende oplossing is het gebruik van kassen, waarin de zaailingen werden gekweekt. Als kader kunt u stalen of aluminium knuppels, hout of kunststof gebruiken. Bepalend voor welk materiaal zal worden gebruikt, is het noodzakelijk om de voorkeur te geven aan kwaliteit, duurzaamheid, niveau van thermische geleidbaarheid en kosten. Als u van plan bent een grote broeikas te bouwen, kunt u de funderingsfundering schenken.

De belangrijkste voorwaarde is niet het type constructie, maar de naleving van de noodzakelijke vereisten:

 • door vochtigheidsgraad;
 • verlichting;
 • juist gebruik van kunstmestformuleringen;
 • naleving van temperatuursomstandigheden.
Dubbel gecoate kas

Daarnaast kan de apparatuur die nodig is voor de juiste teelt van paddenstoelgewassen worden geïnstalleerd in kassen. Veel mensen adviseren om een ​​mistsproeier aan te schaffen, die perfect zal helpen om de kamer te desinfecteren, af te koelen en de gewenste luchtvochtigheid te handhaven. Een goed hulpmiddel is een strohakselaar met handmatige of mechanische aandrijving. Het zal niet overbodig zijn en het ventilatiesysteem, bestaande uit ventilatoren en kunststof buizen. Het is toegestaan ​​om verlichting te installeren. Het is het beste om fluorescentielampen te gebruiken, die minstens twaalf uur per dag moeten werken. Voor het regelen van de temperatuur zijn thermometers nodig.

Verwarming systeem

De eenvoudigste optie is om de kas te verbinden met gewone waterverwarming van uw huis met behulp van een inregelafsluiter. Dit geeft de mogelijkheid om de temperatuur in de vereiste parameters te regelen. Maar deze mogelijkheid bestaat niet altijd, dus je moet een verwarmingsapparaat installeren.

Elektrische verwarmingsketel is uitgerust met automatiserings- en beveiligingssystemen

Als de kas niet te groot is, is het aan te bevelen een niet al te krachtige elektrische boiler te installeren, wat bepaalde voordelen heeft:

 • een gegeven behouden temperatuur in automatische modus;
 • gemakkelijk verwarmingsregeling rekening houdend met de groeifase van schimmels;
 • compact;
 • geen behoefte aan een apparaat schoorsteen;
 • niet te hoog waard.

Moderne boilers hebben ingebouwde expansievaten en circulatiepompen, die een veilige werking en uniforme verwarming van het hele gebied garanderen.

Verwarmingsschema met elektrische boiler

Er is er één, maar een heel belangrijk nadeel - elektrische energie is vrij duur. Het is mogelijk om de stookkosten te verlagen met behulp van hoogwaardige isolatie en afdichting van het gebouw., zegel van scheuren en schandelijke sites. Opgemerkt moet worden dat de champignons niet te veel van de temperatuur eisen, zodat de kosten van elektriciteit vrij acceptabel zijn.

Langs de omtrek van de kas kunt u verwarmingsradiatoren of registers van buizen met grote diameter plaatsen.

Verwarmingsbuizen hebben een omtrek
Stationaire verwarming is nuttig in het voorjaar wanneer u groente zaailingen kweekt.

Watervoorziening

De samenstelling van het substraat water geven, waarin champignons worden gekweekt, en om de noodzakelijke vochtigheid te handhaven, kan worden bereikt door waterdruppels fijn te dispergeren. In kleine kassen is het handig om handsproeiers te gebruiken.en meer ruime kassen worden aanbevolen om te worden uitgerust met volledige vochtinbrengende systemen.

Ultrasone luchtbevochtiger

Water moet eerst worden verdedigd, waardoor het zacht wordt. Installatie onder de kasplanken van watertanks is toegestaan. Zo blijft de luchtvochtigheid gehandhaafd en verkrijgt het water de vereiste temperatuur.

Het is het beste om ontdooid of regenwater op een ecologisch schone plaats aan te brengen.

Gordijn systeem

Paddestoelen hebben weinig licht nodig. Onder de hete zon drogen ze uit en sterven ze. Om het mycelium tegen "uitsterven" te beschermen, moet een gordijnsysteem worden overwogen.

Veranda's in de kas

Als u een dubbele laag agrovezel of gekleurd polycarbonaat in het kasapparaat hebt gebruikt, hebt u geen gordijn nodig. Dergelijke materialen verdrijven het zonlicht perfect en verminderen het verlichtingsniveau. In alle andere gevallen moet onder het dak van het gebouw gordijnen van dikke stof worden aangebracht of de kas met kalk worden gewassen.

Het gebruik van kalk zal in staat zijn om te beschermen tegen ultraviolette straling van de zon en de wanden te desinfecteren.

vochtigheid

Haar niveau zou hoog moeten zijn en blijf binnen negentig procent. Voor controle wordt aanbevolen om een ​​speciaal apparaat in de kas te installeren.

Paddestoelen voor de glastuinbouw

Ervaren tuiniers zorgen ervoor dat lang niet alle paddenstoelen geschikt zijn om in kasomstandigheden te groeien. Het wordt aanbevolen om te fokken:

 • oester;
 • winter honing;
 • champignons;
 • witte champignons;
 • cantharellen.

Technologische methoden die worden gebruikt voor de teelt van deze soorten en de omstandigheden die hiervoor nodig zijn, verschillen. Daarom moet u van tevoren beslissen welke van de paddenstoelen u wilt kweken.

Gekweekt in kasomstandigheden bevatten paddenstoelen geen giftige stoffen die hun soortgenoten kunnen zijn, verzameld langs de weg of in de buurt van grote ondernemingen. Met hun hulp kun je niet slecht zijn om hun financiële zaken te regelen door je eigen bedrijf te organiseren. Als u een kas goed hebt uitgerust, kan het gewas het hele jaar door worden geoogst, terwijl het minimale bedrag aan kosten wordt gedragen.

Pin
Send
Share
Send
Send