Over de boerderij

Wat is vermicompost en hoe het te gebruiken in de tuin

Pin
Send
Share
Send
Send


In de tuinbouw worden meststoffen vaak gebruikt om de opbrengst te verhogen en de kwaliteit van tuingewassen te verbeteren. De voorkeur gaat uit naar natuurlijke soorten zonder chemische toevoegingen. Biohumus is voornamelijk geïsoleerd, dat in veel landen een reeks onderzoeken en tests heeft doorstaan. Wat het is en hoe het in de tuin te gebruiken, zal verder praten.

Wat is biohumus

Biohumus is een organische meststof met een uitzonderlijke samenstelling geoptimaliseerd voor alle soorten planten. In de formatie wordt de belangrijkste rol gegeven aan de wormen, die de restanten van landbouwafval verbruiken en uiteindelijk een gebalanceerd coproliet produceren.

Biohumus-preparaat

Samenstelling en doel

De samenstelling van het product bevat enzymen, plantengroeihormonen, bodemantibiotica, micro- en macronutriënten:

 • ijzer,
 • stikstof,
 • fosfor,
 • kalium,
 • zwavel.

Tegelijkertijd omvat de samenstelling van biohumus in onbeduidende concentraties: boor, mangaan, koper, zink. Deze componenten helpen om minerale verbindingen om te zetten in aminozuren en ongewenste metalen en nitraten hopen zich niet op in de vegetatie.

Nuttige eigenschappen

 1. Verbetert de overleving van planten.
 2. Bevordert een snelle kieming van zaden.
 3. Verrijkt de bodem.
 4. Versnelt het rijpen van fruit.
 5. Verhoogt de hoeveelheid gewas.
 6. Verbetert de kwaliteit van de smaak.
 7. Nadelig effect op plaagorganismen.
 8. Versterkt het immuunsysteem van planten.
 9. Bevat geen onkruidzaden, eieren en insectenlarven.
 10. Jaarlijks gebruikt.
Biohumus is nuttig voor planten.

Meststof voordelen

Een ander voordeel is dat het de grond niet besmeurt. Na het voeren van mest groeit het puin bijvoorbeeld met 30-40%.

Mest wordt niet gebruikt voor het fokken van zaailingen, terwijl biohumus wordt gebruikt. Het oxideert de grond niet, in tegenstelling tot mest. In de mest bevindt zich een pathogene flora, die schadelijk is voor het menselijk lichaam en biohumus veilig is. Het overschrijdt het humusgehalte van stikstof. De introductie van deze meststof is zeer effectief en heeft geen negatieve kanten.

Instructies voor gebruik

Biohumus cultiveert de grond bij het ploegen van de grond. 250 - 350 ml droog extract wordt onder elke plant toegevoegd. Vervolgens grondig gemengd met de grond. Het meest effectief bewees hij zichzelf bij het zaaien van de aardappelcultuur.

Gebruik tijdens het planten van groenten en bloemen een grotere hoeveelheid kunstmest - 400-450 ml. Voor fruitbomen (appels, pruimen, peren) 3-4 liter. Voor frambozen zijn krenten, kruisbessen 1,5 - 2 liter voldoende. Na het toevoegen wordt het met de grond geroerd. Vervolgens wordt de plant elke 10 - 14 dagen tot de bloei bevrucht.

Voor het planten kan het land worden bemest met biohumus voor een betere plantengroei.

Naast droge, vloeibare biohumus wordt ook gebruikt ("vermicompost-thee")

Om vloeibare meststoffen te bereiden, moet u 1 liter concentraat per 10 liter water gebruiken. De infusie wordt gedurende 3-5 uur op een warme plaats gehouden, af en toe roeren. De afgewerkte oplossing geeft de bedden water met zaailingen. Consumptietarieven - 10 liter per 1 m2. Topdressing in het vroege voorjaar moet eenmaal in 15 dagen worden uitgevoerd en na de bloei worden beëindigd. Om zich voor te bereiden op de winter, worden bomen en struiken in het najaar besproeid met een vloeibaar product.

2 liter biohumus vervangt 50 kilo mest.

Biohumus voor kamerplanten

De substantie is niet alleen nuttig voor tuingewassen. Het gebruik van thuisbloemen bij bemesting laat een gunstig resultaat zien. Voor kunstmest kamerplanten gebruikt biohumus in vloeibare vorm. Het mengsel behoudt nuttige bio-componenten en geeft het volgende effect:

 1. er worden bodemmicro-organismen gevormd die de vorming van humus bevorderen
 2. voorziet planten van voedingsstoffen
 3. ontwikkelt wortelstelsel en rijke bloei
Volg bij het gebruik van kunstmest de instructies. Anders worden de structuur en de zuurgraad van de grond verstoord, wat leidt tot de dood van de microflora van de aarde.
Biohumus is ook nuttig voor kamerplanten.

Beveiligingsmaatregelen

Omdat de stof veilig is, volstaat het om de regels voor persoonlijke hygiëne te volgen bij het werken met kunstmest. Gebruik rubberen handschoenen en was uw handen met water en zeep na het werk. Brand- en explosiebestendig. Vergiftiging uitgesloten.

In geval van contact met de slijmvliezen of de huid, spoel grondig met veel water.

Hoe biohumus thuis te maken

Stadia van creatie:

 • het schoonmaken van groenten en fruit, kaf van zaden, eierschalen, broodkruimels verpletterd met een mixer of vleesmolen;
 • droog de resulterende massa met zaagsel of karton;
 • maak een container van 0,5 meter klaar, leg op de bodem van de grond met een dikte van 3 centimeter en voer daar wormen;
 • om gaten te maken op de bodem van de container, voor het vrijgeven van overmatig vocht en in het deksel - voor de toegang van lucht;
 • meng organische materie met de aarde;
 • afval wordt toegevoegd omdat het wordt verwerkt door wormen (2-3 weken);
 • zorg ervoor dat de basis niet uitdroogt, af en toe bewaterd met warm water.

Wormen leven in het bovenste deel van de doos, en alles wat eronder zit - biohumus. Hij zal over vier tot vijf maanden klaar zijn. Nadat de container vol is, moet de inhoud worden verwijderd.

Compost wormen

Wormen kun je zelf vinden of kopen in de winkel. Let bij het kopen op de mobiliteit en kleur van de wormen. Rode Californische wormen worden vaker gebruikt. Ze leven lang en werken snel en reproduceren ook actief, maar verdragen geen lage temperaturen. Er zijn ook andere soorten wormen: goudzoeker, regen en aarde.

Biohumus-wormen moeten rood zijn

Dit type meststof bevat 7-9 keer meer humus dan koeienmest of compost van plantaardig afval. De voordelen omvatten een goede watercapaciteit, brosheid, compatibiliteit met andere organische meststoffen. Het wordt aanbevolen om meststoffen op een donkere, droge plaats te bewaren, vermijd direct zonlicht. Wanneer invriezen en ontdooien zijn kwaliteiten niet verliest. Houdbaarheid en een half jaar.

Het gebruik van natuurlijke meststoffen wint snel aan populariteit onder de inwoners van de zomer en de boeren. Veiligheid en betaalbare prijs van biohumus is superieur ten opzichte van alle mogelijke anorganische meststoffen. De productie ervan op vermfermah is ook een veelbelovend bedrijf.

Bekijk de video: Wat is een Wormen Emmer (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send