Over de boerderij

Wat en hoe de tuin bosbessen te voeden in de herfst

Pin
Send
Share
Send
Send


Bosbessen zijn een struik die wetlands en zure grond verkiest. Maar dit betekent niet dat ze geen micronutriënten nodig heeft. Immers, om een ​​struik met een hoogte van 2 meter te laten groeien, hebt u veel kracht en energie nodig, niet alleen voor de plant zelf, maar ook voor de eigenaar, die optimale groeicondities biedt.

Voerstruiken kunnen in het najaar en de lente zijn. En elk seizoen heeft zijn voor- en nadelen. Bovendien vereisen sommige kunstmestcomplexen een geleidelijke toepassing, die zich uitstrekt over een heel seizoen.

De noodzaak om bosbessen in de herfst te bemesten

Het wordt aanbevolen om bosbessenmeststof in de herfst alleen te produceren na overvloedig water geven, zodat de grond wordt gekenmerkt door een hoge luchtvochtigheid. Fosfor- en kalimeststoffen worden toegepast. Hoewel stikstofhoudende voedingen dit seizoen niet mogen worden toegevoegd, is het beter om ze in het voorjaar te gebruiken. Omdat het resultaat een actieve groei van groen zal zijn. En onze struik heeft geen tijd om naar de kou te gaan en zich voor te bereiden op overwintering.

Houd er rekening mee dat na het snoeien van een plant, het wordt aanbevolen om het te behandelen met speciale gereedschappen zoals "Garden Var" en "RunNet", die u in elke gespecialiseerde winkel kunt kopen. Ze zullen de wijnstok beschermen tegen ziekten en plagen in de structuur van de plant. Immers, terwijl het verzwakt is.
Om blauwe bessen goede opbrengsten te laten produceren, moeten ze worden bevrucht.

Tekenen van tekorten aan micronutriënten

Als een bosbes een of ander micro-element mist, wordt het uiterlijk ervan onmiddellijk merkbaar. namelijk:

  • stikstof - er is een vertraging van de groei van de struik, het gebladerte wordt geel en krijgt soms zelfs een rode tint;
  • fosfor - loof overleeft tot de stengel, veranderend van kleur naar paars;
  • calcium - bladeren zijn vervormd en geel aan de randen;
  • kalium - het blad sterft af en de toppen van de jonge pubbies drogen;
  • magnesium - bladeren overal krijgen een rode tint;
  • borium - groei van ontsnappingen stopt, gebladerte wordt blauwe schaduw;
  • ijzer - gebladerte wordt geel in een groen raster;
  • zwavel - bladeren worden grijs en daarna kunnen ze wit worden.
Een teken van een tekort aan bosbessenmeststof

Datums voor herfstdressing

Deskundigen adviseren om de grond op een vastgesteld tijdstip te bemesten. Zo worden stikstofverbindingen in drie fasen gebruikt: 40% tijdens de initiële sapstroom in het vroege voorjaar, 35% in mei en 25% in juni.

Hoe bosbessen te bevruchten in de herfst

Bosbessen zijn een vrij veeleisende struik die een volledige reeks nuttige micro-elementen nodig heeft.

De hoeveelheid voedingsstoffen die in de bodem wordt gebracht, is afhankelijk van de volgende factoren: de ouderdom van de struik, de zuurgraad van de grond, het irrigatieschema, de aanwezigheid van mulch en uitwendige tekenen van een gebrek aan een component.

Als bosbessen fruit goed en de struiken er gezond uitzien, is het niet nodig om de grond te analyseren. Alles is duidelijk. Wanneer het gewas verslechtert of daalt, moet u speciale meststoffen gebruiken. En wat precies, we zullen verder praten.

Gegranuleerde meststof voor bosbes

Stikstofhoudende meststoffen

Stikstof is een fundamenteel onderdeel dat zorgt voor de groei en ontwikkeling van bosbes als struik. Zonder het, of wanneer het ontbreekt, wordt het gebladerte geel, worden de bessen klein en is het gewas minder. Meestal wordt ammoniumsulfaat gebruikt als stikstofbevattende voedselcomplexen. Ureum en andere soorten nitraat worden minder vaak geïntroduceerd.

Het moet duidelijk zijn dat het gebruik van een dergelijke samenstelling correct moet worden gemaakt. Slag van stikstofhoudende meststoffen op de bladeren van de struik en de wortel is ten strengste verboden. Stikstof verdund met water, de grond rond de stengel van de bosbes bevloeiend op een afstand van niet minder dan 0,2 m.

Als je kunstmest hebt gekocht in de vorm van korrels, is het beter om het eerst te maken als je planten plant. En voor de jaarlijkse meststof door gelijkmatig verspreiden van de top-dressing, altijd verdund met water, niet ver van de bush, maar een beetje verder, om het wortelsysteem van de kweek niet te beschadigen.

Een teveel aan stikstof is schadelijk voor blauwe bessen. Dat is waarom het verstandig gebruikt moet worden.
Stikstofmeststoffen zijn erg handig voor bosbessen

Fosfor- en potasmengsels

Om de weerstand van bosbessen tegen verschillende plantenziekten te verbeteren en de levensduur van de struik te vergroten, moet de grond worden bevrucht met fosfor. Plus, verbeter in dit geval de smaak van het fruit en verhoog de opbrengst. Wanneer dit spoorelement niet genoeg is, wordt het gebladerte naar de stengel gedrukt en wordt het gebladerte paars.

Fosfaatmeststof is vaak superfosfaat. Om de struik te voeden, moet je ongeveer 100 g van de compositie maken.

Om de weerstand van de plant tegen een sterke temperatuurdaling te vergroten en vocht langer in de grond te laten blijven, heeft u voldoende kalium in de bodem nodig. Bovendien kaliummeststoffen maken de plant sterker geconfronteerd met verschillende ziekten. Voor een volwassen bosbessenstruik heb je 30-40 g nodig.

Fosforzuurmeststoffen voor bosbessen

Complexe opties

Stikstof, kalium en fosfaten zijn belangrijke sporenelementen voor elke plant. Maar er zijn andere even noodzakelijk in het groeiproces van blueberry-spoorelementen. Dit is calcium, ijzer, boor en magnesium, zonder welke het niet kan. Daarom raden experts aan om jaarlijks complexe meststoffen aan te brengen om het gebrek aan verschillende nuttige voedingsstoffen te compenseren.

Hoewel je moet letten op het feit dat zonder de noodzaak om dressing te gebruiken, het niet waard is. Dit is overbodig. En voor blauwe bessen, indien nodig, moet je complexen kopen voor fruit- en bessenplanten.

Het is voor bosbessen om producten met chloriden te gebruiken ten strengste verboden. Struik is slecht.

Wanneer universele voeding wordt toegepast bij het voeren, is het ontbreken van een specifiek spoorelement zichtbaar. Het is noodzakelijk om het te vullen met het tekort. Uiterlijk zal de specialist dit meteen bepalen.

Crystone-toepassing

Het wordt aanbevolen om Kristalon te gebruiken voor bladvoeding van de struik tijdens de vegetatieve periode. In dit geval is een emmer water goed voor ongeveer 40 g stof en wordt de procedure binnen 2-3 weken herhaald. Dit betreft het gebruik van Crystalone special.

Al een paar weken voor de oogst wordt geadviseerd om struiken met Crystalon Brown te bemesten. Maar voor één emmer water moet je 20 g geld toevoegen.

Nu weet je goed hoe en op welke manier is het de moeite waard bosbessenstruiken te voeren. Alles heeft zijn tijd en het is belangrijk om meststoffen met nuttige sporenelementen op de juiste manier op de bodem aan te brengen. Anders kun je het probleem alleen maar verergeren en zelfs de plant vernietigen. Wees voorzichtig, kunstmest - iets nuttigs en noodzakelijks, maar alleen in de juiste handen.

Bekijk de video: Maj w ogrodzie. Kalendarz ogrodnika na - . Prace ogrodnicze w maju (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send