Over de boerderij

Hoe witte wijnwijn thuis te maken

Pin
Send
Share
Send
Send


Wijn van groene druiven heeft een aangename smaak, licht aroma. Het kunnen droge, halfdroge of dessertsoorten zijn. Naast de delicaatheid en lichtheid van deze bedwelmende drank heeft een heleboel nuttige eigenschappen. Hoe maak je een witte wijn thuis, zullen we verder uitleggen in stap voor stap instructies.

Welke druif is geschikt voor het maken van witte wijn

Bijna alle bekende witte druiven zijn geschikt voor het maken van lichte wijn. Een onderscheidend kenmerk zijn alleen de smaak, kleur en geur. Bessen op het moment van verzamelen moeten goed worden gerijpt. Zelfs hun gemakkelijke rijping is toegestaan. Gedurende deze periode hebben ze een maximale concentratie aan suikers en een minimum aan zuren. De drank zal zacht zijn, maar tegelijkertijd verzadigd.

De oogst moet alleen in zonnig weer zijn in de middag. Anders zal de concentratie van gistpaddenstoelen op de bessen niet nodig zijn en zal het product niet spelen.

Haal van de geoogste druiven de bessen van slechte kwaliteit, die de toekomstige smaak van de afgewerkte wijn aanzienlijk kunnen bederven. Ze kunnen ongewenste bitterheid veroorzaken.

Witte druiven hebben het vermogen om snel te rotten, dus je moet een drankje bereiden van vers geplukt materiaal. Capaciteiten waar fermentatie zal plaatsvinden, is het noodzakelijk om kokend water te verwerken. Deze procedure helpt om zich te ontdoen van microben van derden die van invloed kunnen zijn op het maken van wijn.

Niet de laatste rol wordt gespeeld door de verscheidenheid aan druiven waaruit de bedwelmende drank kan worden geproduceerd. De vrucht moet niet alleen sappig zijn, maar ook een hoog gehalte aan suikers en een minimale zuurgraad hebben. Beter dan andere voldoen aan deze eisen:

  • Bianca;
  • aliquot;
  • Sauvignon;
  • Riesling;
  • Viorica;
  • Feteasca en anderen.

Bij het gebruik van deze variëteiten is het mogelijk om de klassieke technologie van het maken van wijn toe te passen en tegelijkertijd een drankje te krijgen met een uitstekende smaak.

Aligote druiven geschikt voor het maken van witte wijn

Hoe maak je een lichte wijn thuis

Het maken van druivenhoppendrank begint met de verzameling. Het wordt aanbevolen om witte druiven te oogsten die bedoeld zijn om wijn in overrijpe staat te maken. De enige uitzondering is de zuidelijke regio's, waar het beter is om de bessen onvolwassen te plukken. In dit geval zal de afgewerkte drank sterk, aromatisch en met een aangename milde smaak zijn.

De collectie wordt noodzakelijkerwijs uitgevoerd bij helder en zonnig weer. Als het lange tijd regent, moet je een paar dagen nadat ze klaar zijn een paar dagen uitkoken zodat er weer genoeg gist op de bessen ontstaat.

De oogst van druiven moet bij zonnig weer worden uitgevoerd.

Sap voor het maken van wijn

Het kan op deze manier worden gedaan:

  • het fruit sorteren en verwend bederven;
  • ongewassen bessen, met een deegroller of ander geschikt voorwerp;
  • Verwijder de botten niet.

Als gevolg van deze acties krijgen we het zogenaamde wort. Tijdens het fermentatieproces kun je optioneel suiker toevoegen.

De hoeveelheid suiker die tijdens de fermentatie wordt toegevoegd, mag niet groter zijn dan 27% van het totale volume van het verkregen wort.
Sap krijgen van druiven

gisting

Het verkregen sap wordt 12 uur lang bewaard en laat de kleinste deeltjes bezinken. Giet vervolgens de schone vloeistof met een slang in een schone container. Om de ontwikkeling van ziekten te voorkomen en de kwaliteit van wijn te verbeteren, wordt aanbevolen om tot 1 gram zwaveldioxide per 10 liter kant-en-klaar sap aan het wort toe te voegen. Sulfatie is geen verplichte procedure, want thuis zijn de productievolumes meestal onbeduidend.

Vergisting van druiven

Witte wijn fermenteert bij constante kamertemperatuur. Net als bij de productie van de drank uit de blauwe variëteiten, is het noodzakelijk om een ​​waterafdichting op de tank te plaatsen en met zijn hulp het fermentatieproces te volgen. Het is belangrijk dat verzuring niet optreedt. Als er processen worden beëindigd, moet u rozijnen of starter toevoegen.

Gist kan een paar maanden suiker verwerken, wat resulteert in een droge wijn. Om halfzoete variëteiten te verkrijgen, moet men de fermentatie onderbreken door de temperatuur te veranderen of door sulfatering uit te voeren.

Giet sap af in productieomstandigheden

excerpt

De resulterende jonge drank moet in een koele ruimte worden bewaard en een aantal weken worden bewaard. Gedurende deze tijd zullen de resten van gist bezinken. Giet vervolgens de drank in een schone container en verwijder het bezonken sediment. Bewaar het product op een koele, donkere plaats. Dientengevolge zal sediment geleidelijk accumuleren, en de wijn zelf wordt aldus opgehelderd. Het is noodzakelijk om van tijd tot tijd samen te voegen en te scheiden van het dikke. Voer het hele jaar door zo'n procedure uit.

Droge witte wijn wordt in de eerste paar maanden na rijping geconsumeerd. Maar sterke variëteiten kunnen heel lang bewaard worden (gedurende 12-15 jaar). In dit geval moeten de flessen zich in een horizontale positie bevinden.
Extract van wijn moet in een donkere en koele ruimte zijn.

De geheime manier om een ​​wijndrank te maken

Er is nog een originele manier om wijn te maken van witte druiven. Het onderscheidende kenmerk is dat de bessen voorgevroren zijn. Dit draagt ​​bij aan de verandering van sommige kwaliteiten van grondstoffen, die in de toekomst de smaak van de drank gunstig beïnvloeden.

Na het invriezen moeten de druiven in een kom worden gedaan, worden ontdooid en vervolgens in het sap worden geperst. Verdere kooktechnieken zijn standaard. Alleen hier in de laatste fase moet je suiker toevoegen. Dit gebeurt wanneer het product al is teruggewonnen en klaar is voor de volgende lekkage.

Bewaar de verkregen witte wijn in een goed geventileerde vochtige ruimte met constante lage temperaturen. In dergelijke omstandigheden zal kurk op de vaat niet opdrogen. Ook zullen ze niet gevoelig zijn voor oxidatie als gevolg van contact met alcohol.

Thuis wijn maken van witte druiven - een zeer lastig, tijdrovend en geduldig proces. Het resultaat zelf is echter volledig gerechtvaardigd. Het product is niet alleen ongelooflijk smakelijk, geurig en transparant, maar ook natuurlijk.

De laatste factor in onze tijd is heel belangrijk. De producten die in de winkelschappen worden verkocht, zijn immers niet altijd bruikbaar. Vaak kan het aanzienlijke schade aan de gezondheid toebrengen. Maar zelfgemaakte natuurlijke wijn daarentegen is erg handig voor het menselijk lichaam. Bovendien wordt het zelfs aanbevolen door artsen voor dieet. En zoals je ziet, is koken heel eenvoudig. En wat voor variëteit kies je hier voor het tiende geval!

Bekijk de video: Alle spullen voor het maken van wijn! hardware (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send