Over de boerderij

Kenmerken die thuis karpers kweekt

Pin
Send
Share
Send
Send


In het menselijke dieet moet noodzakelijkerwijs een dergelijk product aanwezig zijn als vis. Je kunt het in elke winkel of op de markt kopen, maar je kunt het ook zelf laten groeien: Van alle zoetwatervissoorten is een verwant van de wilde karper het meest geschikt voor het fokken - karpers. Het gaat erom deze vis in de achtertuin in kleine vijvers of poelen te kweken en zal in dit artikel worden besproken.

Voor- en nadelen van fokkarpers

Onafhankelijke teelt van karper heeft zowel zijn voor- als nadelen.

voordelen:

 • Snelle groei - In tegenstelling tot andere leden van zijn familie, groeit deze culturele soort zeer snel, en bereikt tegen het einde van het eerste jaar een gewicht van maximaal 400-500 gram. Aan het einde van het tweede jaar kan de vis een commercieel gewicht van 1 kg bereiken.
 • bescheidenheid - de karper is niet zo grillig over het zuurstofgehalte in het water als de meeste zoete zoetwatervissen in de rivier.
 • Hoogwaardig vlees - het is deze vis is zacht, smakelijk en heeft een relatief klein aantal kleine botten.
Karper groeit snel

nadelen:

 • Frequente morbiditeit vis met een zeer dichte populatie van capaciteit
 • Initiële kosten voor de aanschaf van fry en apparaat zwembad is vrij hoog

Fokkerijtechnologie thuis

Aankoop van fry

Koop alleen fry in gespecialiseerde viskwekerijen hebben een goede reputatie en werken al geruime tijd.

Visbestanden mogen niet worden gekocht van ongeteste en onbetrouwbare leveranciers - individuen die zich bezighouden met het kweken en fokken van karpers, recent gevormde viskwekerijen.

Het is beter om de gekochte jongen in ruime emmers of viskanalen te vervoeren. Water is beter te nemen van een vijver of meer in extreme gevallen - regen.

Catering - wat en hoe te voeden

Als karpers een uitgebalanceerd en voedzaam dieet krijgen, dan is het in 9 maanden redelijk realistisch om een ​​halve kilo vis te kweken.

Voer de gelanceerde karper moet twee keer per dag zijn:

 • Vroeg in de ochtend - toen de zon opkwam en genoeg water opwarmde
 • In de avondvoor zonsondergang

Het is beter om als feed te gebruiken:

 • Fijn gehakte regen wormen
 • achteruit rode worm
 • larve Caddis (Shitikov)
 • Gestoomde ontbijtgranen - haver, tarwe, gerst
 • brood rogge

Om in het bassin allerlei bodem-micro-organismen aanwezig te kunnen zijn, kleine schaaldieren waarmee de karper het voedt, is het noodzakelijk om regelmatig water uit een nabijgelegen vijver of meer toe te voegen. Het is ook noodzakelijk om regelmatig vissen met speciale mengvoeders te voeren.

Om periodiek de grootste exemplaren te vangen voed de vissen op dezelfde plaats er een klein bakje in gedaan hebben waarin het voer in slaap valt

Het voedsel moet in kleine porties worden opgevuld, zodat het volledig door vissen wordt gegeten en niet op de bodem van de tank wordt gegooid. Het rot er in de loop van de tijd en veroorzaakt een verslechtering van de waterkwaliteit.

De vis in het zwembad drijven

Run the fry moet in het voorjaar of de herfst worden gekocht.

Voorjaarskous heeft de voorkeur - de vissen vóór overwintering hebben tijd om aan te komen en zich aan te passen aan de leefomstandigheden

Het is noodzakelijk om in de lente te beginnen met frituren water opgewarmd tot een temperatuur van 22-25 0S.

Voorwaarden voor detentie en teelt

Locatie en grootte van het zwembad

U kunt een kant-en-klaar plastic zwembad kopen of het zelf inschenken.

Zwembaden voor het kweken van vis uit polypropyleen

Het handigst voor het kweken van karpers op het perceel of cottage is een ronde container van plastic of polypropyleen met een diameter van 2 tot 3 meter en een diepte van minimaal 1,2-1,5 meter.

Het is beter om een ​​container op zo'n manier te hebben dat een deel ervan de hele dag zonovergoten zou zijn in de zomer, terwijl de andere in de schaduw zou zijn. Een dergelijke opstelling zal helpen om oververhitting van het water te voorkomen en de vissen in de hitte te laten schuilen in de koele schaduw.

Ook zwembaden kunnen worden geplaatst in het kader kassen of garage.

Waterkwaliteit

Water in het zwembad moet worden bijgewerkt. Hiervoor is het volgende systeem gemonteerd:

 • Filter met pomp water halen uit een nabijgelegen stroompje of riviertje
 • Polyethyleen pijplijn bevestigd aan de pomp en toevoer van water naar de tank
 • Laat de lijn leeglopen van een polyethyleen pijp met een grotere diameter dan het geven. Zorg voor een afvoerleiding aan de onderkant van de tank en uitvoer in een beek of rivier, aan het einde een kraan of dop
Zwembadwater wordt regelmatig bijgewerkt.

Als er geen rivier of stroom in de buurt is, is het nodig om water te gebruiken uit een put die door een onderwaterpomp in het zwembad wordt gepompt. Het water moet dan via een filter in het riool worden afgetapt.

Kraanwater, dat rijk is aan bleekwater en minerale onzuiverheden, mag niet worden gebruikt voor het fokken van Krap.

temperatuur

Water in het zwembad tijdens de groei en ontwikkeling van vissen moet opwarmen tot een temperatuur van minimaal 22-25 0C maar niet meer dan 30 0S.

Een dergelijke temperatuurachtergrond wordt bereikt door de tank op een zonnige plaats te plaatsen en periodiek een deel van het water te vervangen (ledigen).

Zuurstofgehalte

Hoewel karper pretentieloos is voor het gehalte aan opgeloste zuurstof in water, is het Een tekort kan leiden tot een groeivertraging of volledige dood van de gehele bevolking.

Waterbeluchting

Om het zuurstofgehalte te verhogen, moeten speciale beluchters of laagvermogencompressoren worden gebruikt.

reproduktie

Voortplanting karper-proces is nogal omslachtig. Als het gaat om het vangen van 2-3 jaar oude vissen in de herfst, is het nodig om meerdere grote heteroseksuele personen in de tank achter te laten zodat ze in het voorjaar kunnen spawnen:

 • Om de karper te vermenigvuldigen maak twee afzonderlijke vijvers die paaien en kwekerij. Het uitzetten moet 3 × 3 meter groot zijn met een diepte van niet meer dan 0,5 meter. De kweekvijver moet iets groter zijn in oppervlakte en diepte. De optimale grootte is een vierkant met een lengte van 4 meter en een diepte van 1,5 meter.
 • In de vijvers nodig zorgen voor vers watervoorzieningssysteem van een rivier of beek, goed, evenals zijn lossing
 • Vroege lente bij het opwarmen van water tot 18-20 0Vanuit de spawning-vijver moet je eerst 1-2 mannetjes in de middag transplanteren, en dichter bij de avond - 1 vrouw
Karper paaien begint wanneer tarwe bloeit
 • Om te zorgen dat de vrouwtjes van tevoren hun eieren bij de vijver leggen, riet of lisdoddeof leg vers gesneden graszoden op de bodem
 • na bevruchte larven komen uitgrote karpers moeten worden teruggebracht naar het zwembad
 • Na 6-8 dagen de paaivijver moet worden neergelaten en de larven visten met een klein net en werden overgezet in een kweekvijver
 • In de kweekvijver de larven moeten worden gevoed met kleine bloedwormen, speciaal voer, melkpoeder
 • Vóór de winter moet de kweekvijver worden afgebroken.en gegroeid bakpatroon met een gewicht van 15-20 gram. getransplanteerd in een zwembad of een volumehuisaquarium

Wat te doen in de winter met een karper in de vijver

 • In de winter in een uitgegraven in de grond of in een solide betonnen zwembad karpers kunnen overwinteren het feit dat de tank niet tot op de bodem bevriest en er voldoende zuurstof in komt
 • Om ervoor te zorgen dat de container niet bevriest nadat de ijslaag voldoende duurzaam is om er mee te lopen bedek met een grote laag sneeuw bij afwezigheid van dergelijke isolatiematten en folie, die plaatsen bieden voor het boren van gaten
 • Om zuurstof in het zwembad te krijgen in de ijslaag door te vissen op ijsboren moet een paar gaten maken en zorg ervoor dat ze niet bevriezen
Het riet zal het bevriezen van dik ijs voorkomen en de vissen zuurstof geven
 • Als de container zich binnen of in een kas bevindt, dan voor de winter moet de karper worden verlaagd, voer geproduceerd afhankelijk van de activiteit van de vis

Zakelijke terugverdientijd voor beginners

Het kweken van karpers is niet alleen een mogelijkheid om altijd verse zelfgekweekte vis te hebben, maar ook vrij winstgevend bedrijf. Laten we proberen de geschatte winstgevendheid te berekenen.

uitgaven

 • Zwembad van polypropyleen van 2,7 m3- 26 000 roebel.
 • witvis -3000 wrijven. (500 stuks) volledige capaciteit
Malek karper
 • voeden - Gekocht voer met een snelheid van 1 zak per maand en de duur van de voeding minus herfst en winter van mei tot september (5 maanden), de kosten van aanschaf ten koste van één zak van 40 kg in 640 roebel. twee jaar zal 6400 roebel bedragen.

Het totale bedrag van alle onkosten is 35.400 roebel.

winst

 • Rekening houden met de bevolkingsdichtheid van een tank van een bepaalde grootte van niet minder dan 200 jaar oude jongen per 1 m3 en het percentage van hun sterfgevallen in het eerste jaar met normale voeding van niet meer dan 5% in het tweede jaar in de pool je kunt ongeveer 500 karpers groeien met een gewicht van ongeveer 1 kg - 500 kg vis
 • Een karper met een commercieel gewicht van 1 kg kost gemiddeld ongeveer 130 roebel - de verkoop van alle gekweekte vis levert 65.000 roebel op.
Karper wordt gevangen in de herfst
 • Exclusief alle onkosten gelijk aan 35.400 roebel. winst is 29 600 roebel.en de geschatte winstgevendheid van het kweken van karpers thuis is:

Winstgevendheid = (Winst / Uitgave) × 100 = (29 600/35 400) × 100 = 83,6%

Het kweken van karper in het achtertuingebied kan niet alleen een goede hobby zijn, maar ook een redelijk winstgevende onderneming, zelfs voor een beginnende viskweker.

Bekijk de video: Plastic afval vissen uit het water (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send