Over de boerderij

7 beste meststoffen voor gazon in de herfst

Pin
Send
Share
Send
Send


Luxe groen grasveld voor het huis is altijd een lust voor het oog. Om het lang mooi en sappig te houden, is het noodzakelijk om een ​​reeks verplichte verpleegkundige activiteiten in leven te houden. Een van deze activiteiten is bemesting in de herfst. Dankzij de toevoeging van een topdressing zal het gazon altijd in goede staat worden gehouden.

Waarom moet je het gazon in de herfst bemesten?

Er is een onjuiste mening dat het niet nodig is om het gazon gras te bemesten. Eigenlijk is het niet correct. Om het gazon succesvol te laten overwinteren, is het noodzakelijk om de herfst te vullen met voedingsstoffen die het gazon nodig heeft. verliest elke keer dat hij scheert.

Daarnaast meststoffen verhoogt de immuniteit tegen ziekten en versterkt de wortels van planten. Als de grasmat op tijdige wijze in de loop van de tijd geen topdressing in de grond krijgt, krijgt hij een doffe, levenloze verschijning, het gras wordt dunner en dunner. In zo'n staat zal het gazon snel beginnen te overwoekeren met onkruid, omdat de weerstand ervan zal worden verlaagd.

Als u niet voedt, wordt het gazon overwoekerd met onkruid.

Herfstvoeding wordt uitgevoerd van begin september tot midden oktober.

Voordat u een gazon gaat maken, moet u het gemaaide gras maaien en verwijderen.

Meststoffen om in de herfst te voeden

De belangrijkste taak van het voeren in de herfst is afname van de activiteit van grasgroei en verzadiging van het ondergrondse deel met voedingsstoffen. Deze omvatten:

 • minerale meststoffen;
 • biologisch.

K mineraal die kunnen voeden zijn onder meer:

 • stikstof;
 • fosfor;
 • kalium;
 • complex.

K organisch zijn onder andere:

 • mest;
 • kippenbakvulling;
 • compost.

Ze worden op de gebruikelijke manier aangebracht of met behulp van hulpmiddelen - een handmatige zaaimachine of een spreider.

Gazonbemesting wordt aangebracht door een zaaimachine of strooier

stikstof

Top-verbanden van dit type verschillen in verzadiging en redelijke prijzen. Meststof lost snel op, goed opgenomen in de grond, in de kortste tijd die het wortelsysteem bereikt. Deze weergave draagt ​​bij aan actieve groei en rijke kleuren planten. Als de grond is opgebruikt, moet de hoeveelheid worden verdubbeld.

De meest voorkomende stikstofmeststof is ammoniumnitraat. Het stimuleert de groei van groene massa planten.

Het nadeel is dat een overvloed aan deze dressing de ontwikkeling van schimmelziekten oproept, en wanneer toegepast, neemt de zuurgraad in de bodem toe. Dit kan worden verholpen door kalk of as aan de grond toe te voegen.

Stikstofsuppletie wordt halverwege de zomer gestopt.

fosfor

Fosfor is vereist voor versterking van het wortelstelsel en de vorming van nieuwe processen. De toepassing van fosfaatmeststoffen helpt het gras de overwintering gemakkelijker te verplaatsen.

Er zijn verschillende soorten fosfaatmeststoffen:

 • superfosfaat;
 • beendermeel;
 • complexe meststoffen.
superfosfaat

Als fosfaat wordt gebruikt met mest, dan is de hoeveelheid ervan noodzakelijk halveren.

De meest voorkomende zijn superfosfaat en dubbel superfosfaat. Hun overmaat veroorzaakt overmatige groei van het wortelstelsel. In dit geval wordt de grond verdicht en komt slecht zuurstof en vocht over. Als er geen actie wordt ondernomen, eindigt deze met de dood van het gras.

potas

Dit type voeding wordt geproduceerd in de vorm van geconcentreerde zouten. Gemakkelijk oplosbaar in water en geschikt voor elk type bodem. Het mengt goed met andere soorten voor gebruik in het complex.

Het hebben van voldoende kalium zal zorgen goede immuniteit tegen ziekte en veranderingen in klimatologische omstandigheden.

De meest gebruikte feed van dit type is kaliumzout. Dankzij deze voeding wordt het vocht in de plantencellen vastgehouden. Ze worden veerkrachtiger en minder vatbaar voor schimmelziekten. De nadelen omvatten alleen de aanwezigheid van chloor in de samenstelling, die zich uiteindelijk in de bodem ophoopt.

Uitgebreide voedingen

Complexe preparaten zijn een mengsel van verschillende micro-elementen in een enkele feed. Er zijn verschillende soorten mengsels:

 • kalium en stikstof;
 • fosforstikstof;
 • kalium en fosfor en stikstof;
 • kaliumfosfaat.
Complexe meststof voor gazon

Geïntegreerde bevatten alle sporenelementen die nodig zijn voor het gazon. Afhankelijk van de samenstelling worden ze gebruikt in een andere groeiperiode.

mest

Mest is een organische meststof die een enorme hoeveelheid nuttige micro-organismen bevat. Het voedt niet alleen gazongras, maar verbetert ook de toestand van de grond.

Mest moet worden toegepast in een rotte staatdoor het over het oppervlak te verdelen. De mestlaag moet 1-2 cm dik zijn en je kunt ook compost en rot gras eten.

Kipuitwerpselen

Deze topdressing is behoorlijk geconcentreerd, en niet vergisten kan niet worden gebruikt, omdat het de wortels van planten kan verbranden. Maak kippenmest eens in de 2-3 jaar. Het strooisel wordt verdund in een verhouding van 1:15.

ureum

Dit type meststof is een geconcentreerde stikstofmeststof, gemakkelijk oplosbaar in water. Gebruik het om het gazon water te geven groeiversnelling gras.

Bij gebrek aan stikstof worden de planten geel, worden dun en zwak. Het wordt echter afgeraden om deze kunstmest te misbruiken, omdat deze zich ophoopt in de bodem en vervolgens de staat van het gazon negatief beïnvloedt.

Ureum (carbamide)

Fouten vaak gemaakt bij het bemesten van een gazon

Heel vaak maken tuinders bij het voeden van een gazon fouten die een nadelig effect hebben op zijn toestand. De meest voorkomende zijn:

 1. podkarmlivaniya geen rottende mest. Niet-rotte mest kan niet worden gebruikt, omdat tijdens rottende giftige stoffen die schadelijk zijn voor planten worden vrijgegeven. Mest kan worden gebruikt in de vorm van een oplossing verdund in een verhouding van 1:10 en gefermenteerd gedurende 7 dagen, of na rotting gedurende 6 maanden.
 2. Stikstof laden aan het einde van het zomerseizoen. In de herfstperiode moeten planten zich voorbereiden op de winter, het wortelsysteem versterken en stikstofmeststoffen die aan het einde van de zomer worden geïntroduceerd, zorgen voor een actieve groei van de groene massa, waardoor extra krachten en voedingsstoffen worden weggenomen. Zo kan het gazon tijdens de winter te lijden hebben. In het najaar is het noodzakelijk om kaliumfosfaat te maken.
 3. Droge bemesting zonder water geven. Niet opgeloste mineralen leiden tot een overvloed aan wortels met mineralen, op de plaats waar onopgeloste topdressing is. Het dreigt te beschadigen.
Het wordt niet aanbevolen om op het gazon te gaan nadat u het 24 uur hebt gebruikt.

Houd rekening met het volgende voor een goede voeding:

 • tijdsbestek;
 • juiste selectie van kunstmest;
 • klimatologische omstandigheden;
 • dosering topdressing.

Gezien alle aanbevelingen voor gazonverzorging is het niet moeilijk om het in de juiste vorm te houden.

Bekijk de video: Je gazon bemesten. Stap 5 - organische meststoffen en je grasmat. (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send