Over de boerderij

Aanwijzingen voor het gebruik van amprolium voor vogels

Pin
Send
Share
Send
Send


Pluimveehouderij is erg populair voor veel boeren en huiseigenaren. Om een ​​kwalitatief resultaat van zijn activiteiten te verkrijgen, moeten bepaalde preventieve maatregelen worden genomen. Coccidiose wordt beschouwd als een veel voorkomende ziekte bij pluimvee., de strijd waarmee we in dit artikel met behulp van het medicijn amprolium beschrijven. Farmacologische eigenschappen en instructies voor het gebruik van het geneesmiddel zijn hieronder te vinden.

Voor welke ziekten wordt amprolium gebruikt

Amproliumhydrochloride, dat de werkzame stof van dit medicijn is, draagt ​​bij aan de remming van de groei van coccidiose-parasieten. Het medicijn is effectief in de schizogonie van de eerste twee generaties.. Ook moet worden opgemerkt dat amprolium geen nadelige en deprimerende effecten van immuniteit heeft.

Belangrijke ziekten, die zijn gericht op de werking van het medicijn, is:

 • coccidiose;
 • Ejmeriozy;
 • Tsestoz;
 • Trematodozy;
 • Enthomosis.
Amprolium poeder

Het succes en de effectiviteit van de strijd tegen coccidiose-parasieten is gebaseerd op de kwaliteit van het voeren en houden van pluimvee. Dus, over de effectiviteit van coccidiostatica kan dit een zeker effect hebben volgende factoren:

 • regime temperatuur;
 • Kwaliteit gebruikt nest;
 • vochtigheid lokalen;
 • voorwaarden feeding;
 • verschijning intercurrente ziekten;
 • types coccidia;
 • De gevoeligheid van parasieten naar het medicijn, etc.

Bijgevolg kan het probleem van het optreden en de verspreiding van coccidiose alleen worden opgelost met het geïntegreerde gebruik van de juiste hoeveelheid pluimvee met behulp van amprolium, met inachtneming van de instructies en aanbevolen doseringen.

Hoe toe te passen voor kuikens, instructie

Amprolium wordt aangebracht door een poedervormige stof aan het voedingsmengsel of drinkwater toe te voegen.

Voor kippen

Met drinkwater

 • Om te voorkomen - gebruikt voor pluimvee van drie dagen tot 16-17 weken, waarbij een dagelijkse dosis van 400 - 420 g poeder per 500-550 liter water of 250 mg hydrochloride per liter zuiver water wordt waargenomen.
 • behandeling - de behandeling wordt gedurende één week uitgevoerd, met inachtneming van de dagvergoeding: 400 - 420 g poeder voor 500-550 liter water of 250 mg hydrochloride per liter zuiver water.
In de loop van de behandeling met dit medicijn, moet de bovenstaande remedie worden gebruikt met een enkele drank, dat wil zeggen, geen vogels moeten schoon water worden gegeven.

Met voer

 • Om te voorkomen - het medicijn wordt ook alleen gebruikt voor vogels van drie dagen tot 17 weken, in een dagelijkse dosis - 400 g van het geneesmiddel per ton voeder of 125 mg amproliumhydrochloride per kilogram voer.
Kippen die voedsel pikken
 • behandeling - 850 g amprolium per ton voeder of 125 mg amproliumhydrochloride per kilogram voedingsmengsel gedurende 8-12 dagen.

Voor vleeskuikens

Met drinkwater

 • Om te voorkomen - voor vogels van drie dagen tot 16 weken, waarbij de dagelijkse hoeveelheid van 200 g poeder per 500-550 liter water of 120 mg hydrochloride per liter zuiver water wordt waargenomen. Vijf dagen vóór de slacht moet je het medicijn innemen.
 • behandeling - geproduceerd binnen zeven dagen, met behoud van de aanbevolen dagelijkse dosering - 350-380 g poeder voor 500-550 liter water of 230 mg hydrochloride per liter zuiver water.
Vleeskuikens in kooien

Met voer

 • Om te voorkomen - het wordt gebruikt voor dieren van drie dagen tot 16 weken, met een dagelijkse dosering van 350 - 400 g van het geneesmiddel per ton voeder of 120 mg amproliumhydrochloride per kilogram voer.
 • behandeling - gedurende 6-10 dagen moet aan vogels een preparaat worden toegediend op basis van de hoeveelheid van 800 g amprolium per ton voeder of 120 mg preparaat per kilogram voedingsmengsel.

Voor gansjes, kalkoenvarkens en andere vogels

Met drinkwater

 • Om te voorkomen - Amprolium moet worden gebruikt voor pluimvee met een leeftijd van 3 dagen tot 15-16 weken. Het is noodzakelijk om de dagelijkse dosis van het medicijn na te leven: 300-350 g poeder per 500-600 liter water of 220 mg hydrochloride per liter zuiver water.
 • behandeling - de behandeling wordt gedurende één week uitgevoerd, met inachtneming van de dagvergoeding: 400 g poeder per 500 liter water of 230 mg hydrochloride per liter zuiver water.
Gosen drinken water

Met voer

 • Om te voorkomen - het product is effectief voor pluimvee van de hierboven beschreven leeftijd, met inachtneming van dagelijkse doses per 300 g van het preparaat per ton voeder of 130 mg amproliumhydrochloride per kilogram diervoeder.
 • behandeling - 800 g amprolium per ton voeder of 120 mg amproliumhydrochloride per kilogram voedingsmengsel gedurende 8-12 dagen.

Voor volwassen vogels

Volwassen vogels het medicijn moet worden gebruikt in een concentratie van 0,1% van het voedingsmengsel. Dit is nodig om negatieve en negatieve effecten op het lichaam van een volwassen vogel te voorkomen.

Bijwerkingen

Tijdens het gebruik van het medicijn in de aangegeven doses er zijn geen bijwerkingen vastgesteld.

Ook wordt opgemerkt dat amprolium in het geval van kleine overdoses een veilig medicijn is. Tijdens het onderzoek verdroegen kippen een enkele dosis van ongeveer 4 gram per kg gewicht. Van de negatieve gevolgen er was slechts een kleine afname van de vogelgroei.

Bij continu geconcentreerd gebruik van amprolium hebben 0,05% kippen rustig stress doorstaan ​​zonder significante gevolgen voor de groei.

Contra

Amprolium wordt als onwenselijk beschouwd voor gebruik door zijn herstel van jonge groei gedurende 15 weken en voor legkippen. Dit komt door de penetratie en verzakking van de werkzame stoffen in kippeneieren, wat schadelijk is voor het menselijk lichaam.

Pluimveebedrijf

Het medicijn is verboden voor gelijktijdig gebruik met andere geneesmiddelen.hebben anti-coccid effect. Slachtvogels kunnen niet eerder zijn dan een week na het einde van het medicijn. De noodzaak van eerdere slachtingen verplicht het gebruik van pluimvee als voer voor andere dieren.

Acties met het medicijn mogen alleen worden uitgevoerd in overalls en persoonlijke beschermingsmiddelen.. Ook tijdens het bereiden van een geneesmiddel is het verboden om te roken, voedsel en water te eten. Aan het einde van het werk is het noodzakelijk om de blootgestelde delen van het lichaam goed onder stromend water te wassen.

Farmacologische eigenschappen

Amprolium heeft de volgende eigenschappen:

 1. Het heeft een breed anticoccidiaan effect op anticoccidian parasieten.
 2. De actieve werking van amproliumhydrochloride ligt in de onmiddellijke nabijheid van de chemische samenstelling van het preparaat met thiamine, wat noodzakelijk is voor de levensduur van coccidia. Amprolium heeft een betere penetratie in parasitaire cellen. om zich te vestigen in de actieve centra van vitamineverbindingen. Hiermee kunt u het koolhydraatmetabolisme beschadigen en de parasiet vernietigen.
 3. Niet giftig voor vogelsomdat het celmembraan van het darmmembraan ondoordringbaar is voor actieve stoffen van amprolium.
Amprolium 22%
 1. Amprolium hydrochloride komt bijna volledig uit het lichaam van de vogel met uitwerpselen.
 2. voorbereiding draagt ​​bij tot de vorming van sterke immuniteit om coccidia verder te bestrijden.
 3. Amprolium wordt beschouwd als een stof met een laag risico., omdat het geen sterk toxisch effect op het organisme van dieren kan hebben.

Het medicijn is het meest gebruikt om coccidiose van vogels en dieren te bestrijdenomdat het verschillende voordelen heeft:

 • Bevordert snel het wegwerken van tekenen van coccidiose;
 • De afwezigheid van bijwerkingen;
 • Lage toxiciteit stof;
 • Provoceert niet aanpassing;
 • Geen negatieve impact. over het proces van het ontwikkelen van immuniteit voor slachtkuikens.

Pin
Send
Share
Send
Send