Over de boerderij

Regelt steurfokken thuis voor beginners

Pin
Send
Share
Send
Send


Voedsel zal altijd in trek zijn, dus een goed georganiseerde onderneming op dit gebied zal tastbaar inkomen opleveren. Het fokken van steur te koop in de winkels en restaurantketens kan niet alleen op grote boerderijen, maar ook thuis worden georganiseerd.

Een dergelijk bedrijf vereist in de beginfase geen hoge financiële kosten, daarom kan vrijwel elke burger van ons land, zelfs een beginner, het organiseren.

Voor- en nadelen van steurenteelt

Zoals elk type bedrijf heeft het fokken van steuren thuis voordelen en nadelen. De volgende punten in het gedrag van dit bedrijf kunnen worden toegeschreven aan positieve eigenschappen.

 • Weinig concurrentie.
 • Werk thuis.
 • Hoge winstgevendheid.
 • Goede en stabiele vraag.

Een van de nadelen, de meest tastbare zijn:

 • Gevoeligheid van de jongen ten opzichte van de waterkwaliteit.
 • Mogelijke morbiditeit en mortaliteit fry.
 • Vereist constant toezicht op de naleving van de detentievoorwaarden.
 • Het is erg moeilijk om een ​​goede fry voor de fokkerij te krijgen.

Ondanks deze tekortkomingen besluiten veel ondernemers om dit bedrijf thuis te organiseren.

Steur is zeer gevoelig voor waterkwaliteit, daarom is het noodzakelijk om alle regels en vereisten te volgen

De organisatie van het reservoir thuis

Om het reservoir thuis te organiseren, volstaat het om een ​​plastic zwembad met een diameter van 3 meter te kopen. De optimale diepte van de tank moet 1 meter zijn.Meer ervaren ondernemers kunnen een vijver graven.

In de aanwezigheid van een ruime kamer kunt u verschillende van deze tanks installeren.

De afstand tussen de poelen moet voldoende zijn om de persoon vrijelijk tussen de poelen te laten bewegen om de tanks te onderhouden. Het is noodzakelijk om elektriciteit, watervoorziening en riolering op het terrein aan te sluiten.

In de beginfase zijn 2-3 tanks geschikt, 1 meter diep

Keuze van voer

Om een ​​succesvol bedrijf op dit gebied te runnen, wordt aanbevolen om een ​​voedzame voeding te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor het kweken van steurvis. Alleen met de juiste voeding geeft de vis een goede winst in levend gewicht. De belangrijkste kenmerken van steurvoer moeten als volgt zijn:

 • Heb een visachtige geur.
 • Zink onmiddellijk naar de bodem.
 • De tijd van volledige oplossing in water is minimaal 30 minuten.

Ook moet voor elke leeftijd van vissen de grootte van de voederkorrels zo nauwkeurig mogelijk worden gekozen en moet voedsel zorgvuldig worden gekozen voor steurrog.

Voedsel voor steur moet een aangename geur hebben en meteen naar de bodem zinken.

Bakken

Fry mag alleen worden gekocht bij grote viskwekerijen. Om een ​​snelle gewichtstoename te verkrijgen, en om de kans op overlijden van kleine vissen te minimaliseren, wordt het niet aanbevolen om deze regel te overtreden.

Voordat u fry koopt, is het raadzaam om informatie over de boerderij te krijgen van klanten die al jarenlang in dit type bedrijf werkzaam zijn.

Als er onder hen grote boerderijen zijn voor het fokken van steuren, dan kun je veilig jongen kopen om thuis te kweken. Om de risico's te minimaliseren, is het niet nodig om een ​​groot aantal jongen te krijgen voor de eerste cyclus van de viskweek.

Om een ​​idee te krijgen van de winstgevendheid van een bedrijf, volstaat het om niet meer dan 500 stukjes te kopen. Dit bedrag is voldoende voor een effectieve plaatsing van vissen in 2 - 3 tanks bestemd voor het thuis fokken van steur.

Malkov verkrijgt alleen op bewezen visserij

Organisatie van fry-container

Kleine vissen moeten niet alleen geschikt voedsel selecteren, maar ook een afzonderlijke container organiseren. In zo'n hoedanigheid zullen de jongen groeien totdat ze niet in een groot reservoir kunnen worden getransplanteerd.

Om het verzorgen van kleine vissen eenvoudiger te maken, volstaat het om een ​​plastic zwembad te kopen met een diameter van 1,5 en een diepte van 0,7 meter. Het is ook noodzakelijk om te zorgen voor een goede groei van de jongere generatie van de optimale temperatuur en verlichting van de tank.

U kunt UZV voor vis maken of de voltooide versie bestellen.

Installatie van gesloten waterleiding

Temperatuur voorwaarden

De snelheid van toename in levend gewicht van vissen zal afhangen van het handhaven van de vereiste watertemperatuur. De minimale waarde van deze parameter is +16 graden.

Bij een temperatuur van +27 en hoger, stopt de steur met voeren, daarom is het zo belangrijk om het vereiste niveau te behouden in alle stadia van het kweken van dit ras. De optimale temperatuur van het water voor het groeien van de steur is 18 - 20 graden.
De temperatuur in de tank moet rond de 18-20 graden zijn

Bevat thuis steurveredeling

Onder kunstmatige omstandigheden groeit de steur iets sneller dan in het wild, vanwege het gebrek aan voedsel en het handhaven van de nodige temperatuurparameters. Het kweken van steur thuis van frituur tot vis van commercieel gewicht neemt gemiddeld 1,5 jaar in beslag. Tegen die tijd weegt de steur ongeveer 2 kilogram en kan hij in bulk worden verkocht aan gespecialiseerde winkels.

In één standaardbassin voor steurenteelt kan tot 200 kg vis van uitstekende kwaliteit van dit ras in één cyclus worden geproduceerd.

Zakelijke terugverdientijd

De prijs van een steur zal altijd hoog zijn, dus om het geld dat wordt besteed aan de aanschaf van apparatuur volledig terug te verdienen, volstaat een enkele cyclus van het kweken van deze vis.

De initiële kosten voor de aanschaf van apparatuur bedragen ongeveer 200 duizend roebel. De kosten van fry van acceptabele kwaliteit begint vanaf 25 roebel. voor 1 st., dus voor één cyclus zal het nodig zijn om ongeveer 20 duizend roebels uit te geven voor de aankoop van kleine vis.

Bedrijfsrecoupment - 1,5 jaar

De aanschaf van voer en betaling van nutsvoorzieningen voor de gehele volledige cyclus van groeiende vis kost de zakenman ongeveer 150 duizend roebel. De totale kosten voor een cyclus van anderhalf jaar bedragen 370 duizend roebel.

Steur uit een eigen mini-boerderij wordt in de regel in bulk verkocht. Met de verkoop van eerder verworven jongen in het bedrag van 20 duizend roebel. Je kunt ongeveer 700 duizend roebel krijgen. De winst voor 1,5 jaar steurcultuur is 330 duizend roebel., maar vanaf dit bedrag moet u nog steeds inkomstenbelasting en alle inhoudingen betalen aan de FIU en CHI.

Nadat u de eerste ervaring hebt ontvangen, kunt u het bedrijf eenvoudig opschalen en een aanzienlijk grotere winst krijgen gedurende een bepaalde periode.

Het fokken van steur thuis is een zeer winstgevende bedrijfstak, maar het zal zo blijven totdat iedereen die zijn eigengemaakte voedselproductie wil openen deze vis niet laat groeien, dus u moet het openen van een eigen viskwekerij niet uitstellen.

Pin
Send
Share
Send
Send