Over de boerderij

Hoe meststof voor planten van gist maken

Pin
Send
Share
Send
Send


Gist wordt beschouwd als een vrij sterke stimulerende tool voor de ontwikkeling van tuingewassen. Wanneer ze in de samenstelling van de grond worden ingebracht, scheiden ze verschillende componenten af ​​die nuttig zijn voor groenten en die fytohormonen leveren. Deze stoffen activeren de fauna van de bodem, verhogen hun levensvatbaarheid. Dientengevolge begint de intensieve verwerking van organisch materiaal, zijn mineralisatie en ontleding in stikstof en fosfor. Hoe kunnen we rekening houden met al deze eigenschappen en een uitstekende voeding voor de bedden voorbereiden, zie hieronder.

Voors en tegens van gist als meststof

Veel tuinders die gist gebruiken als meststofsamenstelling hebben de volgende voordelen:

 • één procent gistextract vervangt volledig de complexe kunstmestformuleringen die gedurende het seizoen op de grond worden aangebracht;
 • de voorbereiding van een dergelijke voeding kan onafhankelijk worden gedaan. Om dit te doen, moet je tien gram gist, giet een liter water, aandringen vierentwintig uur;
 • niet eng als je het overdrijft met de hoeveelheid of concentratie van de oplossing - planten zullen niet worden geschaad;
 • gisttopvullingen stimuleren perfect het wortelstelsel in onderontwikkelde stekken;
 • productkosten zijn acceptabel.
Als een feit van negatieve aard, kan één kenmerk worden onderscheiden: van het langdurig gebruik van gist top-dressing, is de bodemsamenstelling uitgeput van organisch materiaal, wordt het stenig en moeilijk te ontwikkelen.
Gist stimuleert perfect het wortelsysteem van planten

Wat kan worden bevrucht met gist

Het wordt aanbevolen om een ​​dergelijke meststofsamenstelling te gebruiken in de teelt:

 • tomaten;
 • komkommers;
 • paprika's;
 • wortelen;
 • bloemen voor binnen en in de tuin.

Uitstekende tool helpt bij het kweken van zaailingen.

Gistdressing kookopties

Oplossingen voor het bewateren van planten kunnen op verschillende manieren worden voorbereid.

Gist produceert uitstekende natuurlijke meststoffen voor de tuin

Met hop

Het is noodzakelijk om een ​​glas verse of gedroogde hopbellen te nemen, kokend water in een hoeveelheid van anderhalve liter te gieten, een uur op laag vuur aan de kook te brengen. De samenstelling wordt gefilterd, afgekoeld, het is noodzakelijk om een ​​paar eetlepels suiker en dezelfde hoeveelheid tarwebloem toe te voegen.

De container met de samenstelling wordt gedurende twee dagen op een warme plaats geplaatst. In de massa, die begint te zwerven, moet je twee aardappels raspen en nog eens vierentwintig uur wachten. Gekookte zuurdesem moet worden verdund in de verhouding van één kopje per emmer water.

Voorbereiding van gistdressing

Met tarwe

Tweehonderd gram gekiemde tarwekorrels worden gemalen, suiker en bloem worden twee lepels toegevoegd om het mengsel een pasteuze dikte te geven.

Alles wordt gedurende twintig minuten op laag vuur gekookt. Daarna wordt het mengsel een dag of langer in de tank gelaten tot tekenen van gisting merkbaar worden. De hele massa wordt dan geroerd in tien liter water.

Op brood

In de aanwezigheid van resten van zwart brood kan gist niet kopen. Beschuiten worden gevuld met gewoon water, enkele dagen achtergelaten. De resulterende oplossing wordt gefilterd en ze kunnen water geven aan tuingewassen. Trouwens, de voorraad zwarte crackers voor het zomerseizoen in de winter kan indrukwekkend zijn.

Kant en klaar gistdressing op brood

Andere opties

Een glas eenvoudige gist voor het bakken moet worden gegoten in een liter water. Onmiddellijk voorafgaand aan het uitvoeren van de voeding, wordt het volume van de resulterende oplossing naar een bak van tien liter gebracht.

Ruwe gist in een hoeveelheid van honderd gram wordt geroerd in een emmer verwarmd water, de samenstelling wordt gedurende 24 uur verouderd.

Tien gram gist wordt gemengd met twee eetlepels suiker, uitgegoten met tien liter warm water, gedurende twee tot drie uur doordrenkt. Om de planten te voeden moet een verdunde oplossing zijn met een snelheid van "één tot vijf".

Groen gras in de hoeveelheid van één emmer wordt in een vat gegoten, waarvan het volume gelijk is aan zeventig liter. Er moeten resten van gedroogd brood of crackers worden toegevoegd in de hoeveelheid van een halve kilogram en dezelfde hoeveelheid gist. Houd vast aan minstens twee dagen, dan kunt u zich aanmelden in de tuin.

Vijfhonderd gram vogeluitwerpselen, dezelfde hoeveelheid as, tien gram gist en vijf eetlepels kristalsuiker moeten worden toegevoegd aan tien liter water. Direct voor gebruik wordt de samenstelling verdund met water met een snelheid van "één tot tien". Het wordt aanbevolen om de vloeistof te filteren of te gebruiken bij het besproeien van een tuin gieter uitgerust met een zeef.

Optie kookgist met brandnetel

Het is noodzakelijk om een ​​container van tien liter te nemen, er broodkorstjes in te doen, één pakje gist, as en zure melk in één glas toe te voegen. De emmer is gewikkeld in een doek of een oude deken, op een warme plaats gezet om te beginnen met gisting. Tweemaal per dag moet de massa worden gemengd en na een week is deze klaar voor gebruik.

Een eetlepel gist en twee - suikermengsel. Je moet een paar gram ascorbinezuur en een handvol bodemsamenstelling toevoegen. Alles wordt gegoten met vijf liter water en toegediend voor ten minste een dag. Voor het voeden wordt de oplossing verdund met water met een snelheid van "één tot vijf".

Regels voor het gebruik van gist in de tuin

Het wordt aanbevolen om dit voorzichtig te doen, om niet de dood van gewassen te veroorzaken. Het beste is om het advies van ervaren tuinders aan te nemen:

 • Geef de planten niet vaak water met gistbevattende formuleringen. Beste voor deze lente of zomer, momenten van verplanten. Als het mengsel zeer geconcentreerd is, mag het niet vaker dan één keer per maand worden gebruikt. Sterk verdunde oplossingen mogen vaker worden toegepast, zonder hun hoeveelheid te misbruiken;
 • het gebruik van een dergelijk verband voor zieke planten is toegestaan;
 • samenstelling van meststoffen wordt het best gecombineerd met de toevoeging van componenten die kalium en calcium bevatten. Houtas wordt als een voorbeeld beschouwd. De behoefte wordt veroorzaakt door de tekortkoming van dergelijke elementen, ontstaan ​​in het proces van gistfermentatie;
 • de bereide oplossing moet niet lang worden bewaard. Het is beter als een verse formulering vóór gebruik wordt voorbereid;
 • Gezien het feit dat gisten beter werken in verwarmd water, is het noodzakelijk om dergelijke meststoffen aan de verwarmde aarde toe te voegen;
 • De bodemsamenstelling in de bedden moet voldoende verrijkt zijn met organische meststoffen.

Competent en rationeel gebruik van kunstmestformuleringen bereid met gist zal zorgen voor een versnelde groei van planten. Uiteindelijk verwacht de eigenaar een rijke oogst aan groenten, bessen en fruit.

Bekijk de video: How To: Eigen Bio-CO2 installatie maken voor Aquarium (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send