Over de boerderij

Aanwijzingen voor het gebruik van de drug Solikoks voor konijnen

Pin
Send
Share
Send
Send


Van tijd tot tijd ondervinden grote boeren en konijnenfokkers verschillende ziektes van hun huisdieren. Konijnen zijn zeer wispelturige dieren en kwetsbaar voor infecties.. Vaak zijn gevaarlijke ziekten van invloed op de hele bevolking en de eigenaar lijdt zware verliezen.

Solikox is een effectieve behandeling voor coccidiose bij konijnen, waarvan de gebruiksaanwijzingen hieronder te vinden zijn.

Waarom hebben konijnen solikoks nodig?

Konijnen in de pen

Ziekten van huisdieren worden meestal veroorzaakt door bacteriën, schimmels of parasieten. voorbereiding solikoks - een goede helper in de strijd voor de gezondheid van konijnen. Het is effectief bij de behandeling van coccidiose veroorzaakt door coccidia - een eencellige parasiet. Lees voordat u dit geneesmiddel gebruikt de instructies en begrijp wat het is.

Bij het werken met dit medicijn, moeten eigenaren van een konijn zich strikt aan de veiligheidsregels houden om consequenties te vermijden - niet roken, drinken of voedsel meenemen!

Samenstelling en farmacologische werking

De drugsolikoks omvat de stof diclazuril - de nieuwste krachtige coccidiostatische groep benzeenacetonitrillen. Allerlei coccidia zijn daarvoor vatbaar. Verkrijgbaar in de vorm van een stroperige oplossing die oraal moet worden ingenomen.

Het medicijn heeft de volgende voordelen:

 • kort duur van de behandeling;
 • Combinatie van met andere geneesmiddelen;
 • Injectieperiode van vlees (5 dagen);
 • kans gebruik onder stress, verhoogde temperatuur en vochtigheid;
 • comfortabel pre-packing.

Solikox - een verbeterd product van de nieuwe generatie. zij bevat geen teratogene en mutagene stoffendaarom is het acceptabel om het te gebruiken met antibiotica. Dit is een laag-toxisch geneesmiddel, het herhaald gebruik ervan veroorzaakt meestal geen bijwerkingen, zelfs niet bij een overdosis.

Solikox in verschillende pakketten

Solidox bevat geen kankerverwekkende stoffen, accumuleert niet in de lever en in de weefsels van het dier. Biedt betrouwbare profylaxe gedurende het leven van konijnen. Voor volwassenen kan het regelmatig worden gegeven tot het wordt geslacht.

voorbereiding werkt tamelijk voorzichtig op het lichaam van het diermaar het vernietigt parasieten snel en efficiënt. Het vecht het meest ernstig tegen coccidia in de niet-seksuele stadia van de endogene cyclus van hun ontwikkeling.

Solikoks medicijn is uniek omdat het een hoge werkzaamheid heeft, zelfs in kleine doses. Maar deskundigen bevelen aan dat u strikt de dosering en het behandelingsregime volgt.

Indicaties voor gebruik

Solicox wordt gebruikt bij de behandeling van coxydie - Een ziekte waarbij het lever- en darmkanaal van konijnen wordt aangetast. Ze worden lethargisch en passief, verliezen hun eetlust, zijn belemmerd. Bij zieke dieren worden diarree en een opgeblazen gevoel waargenomen.

Bij de showdown veel witte harde knobbeltjes worden gevonden op het darmslijmvlies. In geval van leverbeschadiging neemt het orgel 5-7 maal toe, de galwegen worden dikker. De slijmvliezen van de ogen van het dier worden geel.

Koxioz verspreidt zich snel en kan alle huisdieren infecteren. Immuniteit neemt af in verzwakte dierenen ze worden vatbaar voor andere, meer ernstige infecties. Als u niet tijdig met de behandeling begint, kunnen de dieren erg uitgeput raken en sterven.

Coccidiose bij konijnen

Wetenschappers kennen 10 soorten coccidia. Slechts een van hen is parasitair in de lever, de andere 9 in de darm. Vaak observeren konijnen gelijktijdige schade aan de darmen en de lever.

De eenvoudigste parasieten prolifereren vooral actief in onhygiënische omstandigheden, in huishoudens met slechte ventilatie of tocht. Dieren kunnen besmet raken door voedsel, beddengoed en andere uitwerpselen van andere dieren.. Konijnen worden besmet door de tepels van de moeder.

Konijnen eten

Cel-desinfectie tijdens een uitbraak van de ziekte geeft geen speciale resultaten. De ziekte treft het hele jaar door konijnen, maar wordt erger in het voorjaar en de zomer. Volwassenen hebben meer kans dragers van de ziekte te zijn.

De latente periode van de ziekte duurt 2-3 dagen. Kokostiose kan veroorzaken:

 • Hetzelfde type voedeneiwit-overvoeding;
 • Gebrek aan vitamines in het dieet en voedingsstoffen;
 • Het verdringen van konijnen, geslotenheid;
 • inhoud in één cel individuen van verschillende geslachten;
 • Gebrek aan reinheid in de cellen vochtigheid;
 • de normen voldoet, verwend voer.
Voor de behandeling is het noodzakelijk om alle negatieve factoren en oorzaken van infectie te elimineren. Het is noodzakelijk om de kooien in orde te maken, zieke dieren te isoleren.

Een correcte diagnose kan alleen door een dierenarts worden gesteld. sommige symptomen van coccidiose kunnen worden verward met tekenen van andere ziekten.

Maar in ieder geval vernietigt de hoofdstof van solicox niet alleen coccidia, maar ook andere parasieten van het spijsverteringsstelsel. Daarom zullen de voordelen van medicatie dubbel zijn.

Dosering en gebruiksaanwijzing

Jonge konijnen tot 3 maanden zijn bijzonder gevoelig voor coccidia-parasieten.. Solikoks kan veilig worden gegeven aan het kleine konijn op de leeftijd van een maand, zodra die werden geëxcommuniceerd van de moeder. Preventie gebeurt in het volgende schema:

 • Op de eerste dag Soldeer 0,2 ml. voorbereiding;
 • Op de tweede dag De dosis wordt verhoogd tot 0,3 ml. ;
 • Op de derde - tot 0,4 ml. ;
 • Daarna elke maand Konijnen worden aanbevolen om 2 ml te geven. medicijn om de ziekte te voorkomen.

Volwassen konijnen soldeer ook 2 ml per dier. Dit kan worden gedaan met een pipet, maar het is beter om het medicijn te verdunnen met water en het in de drinker te gieten. proportie - 1 liter van het medicijn per 10 liter schoon drinkwater. De behandelingsduur is twee dagen op rij.

Kruipt drankje uit drinkbakken

Bij de behandeling van dieren wordt het medicijn aan de hele bevolking gegeven.om herinfectie te voorkomen. U hoeft het dieet niet te veranderen. Solicox kan direct aan de feed worden toegevoegd.

Het is verboden om zwangere konijnen te behandelen met Solioks, omdat dit geneesmiddel de foetus nadelig kan beïnvloeden. Dit geldt voor vrouwtjes en andere dieren waarin koksidioz werd aangetroffen.

Instructies voor Solikox

Bijwerkingen

Vanwege de zeer milde en zachte werking van dit medicijn verdragen konijnen het goed. Ernstige complicaties werden waargenomen. Bijwerkingen zijn minimaal. Individuele intolerantie of allergie is mogelijk. Dit gebeurt uiterst zelden, maar in dit geval zal het gebruik van het medicijn moeten stoppen.

Contra

Zoals hierboven vermeld solikoks geven geen superkritische vrouwtjesdierenartsen worden echter geadviseerd om het medicijn 5 dagen vóór okrol te solderen. Dit wordt gedaan om coccidose bij baby's te voorkomen. Op deze lijn van de zwangerschap is de foetus bijna gevormd en kan het medicijn hem niet schaden.

Weinig konijn en klein konijn

Geneesmiddel prijs is ongeveer 600 roeren per verpakking (100 ml).

Beoordelingen van konijnenfokkers

Vladimir, Samara: Helaas heb ik een bittere ervaring in het omgaan met coccidose. Toen ik er eenmaal uit was, verloor ik een hele populatie konijnen. Nu concentreer ik me op preventie. Ik wacht niet tot de jongen ziek zijn, maar ik geef Solikox aan het konijn onmiddellijk na het spenen van het konijn. Ik druppel elke 0,2 ml op de eerste dag met een pipet. Het lijkt mij dat deze manier van drinken beter is dan verdunnen met water. De volgende dag, zoals beschreven in de instructies, geef ik al 0,3 ml en op de derde dag 0,4. Nu ben ik vergeten wat coccidosis is! Zeer lange afstand en ik adviseer iedereen.

Sergey, Pskov: Ik koop al jarenlang Solidoks voor konijnen en hij heeft me nooit in de steek gelaten. Het is erg handig om te gebruiken - ik typ een injectiespuit zonder naald in en soldeer elk dier apart. Het zijn gezonde en actieve konijnen!

Oleksandr, Kharkiv: Eerder hoorde ik niet eens over dit medicijn en om eerlijk te zijn, hechtte ik niet genoeg belang aan het voorkomen van ziektes. Ik dacht dat het gemakkelijk was om konijnen te houden, maar het bleek dat ze heel zacht en kwetsbaar waren. Ze vereisen zorgvuldig onderhoud en geschikte omstandigheden. Er moet een speciale injectie worden gegeven voor de gezondheid van konijnen. Ik begreep dit toen mijn dieren ziek werden en ik was gewoon in wanhoop. Ik wendde me tot de dierenarts, hij adviseerde de drugsolikoks. Geef het volgens het schema, zoals het zou moeten zijn. Zeer goed medicijn!

Marina, Sumy: Voordat ik konijnen kon fokken, besloot ik de omstandigheden van hun detentie en mogelijke ziektes goed te bestuderen. Ze vond informatie over het medicijn Solidox en was na de succesvolle toepassing ervan blij dat het niet verkeerd was om te kiezen. Nu komt hij niet uit mijn veterinaire EHBO-kit.

conclusie

Solicoks is een veilige, betrouwbare en gemakkelijke remedie voor de behandeling van coccidose bij konijnen. Dat is het verkocht als een oplossing en oraal ingenomen. Daarom is het eenvoudig om de dosering voor elk dier aan te passen.

Konijnen Vaccinatie

Hoewel het vlees van zieke konijnen kan worden gegeten, is het beter om de ziekte te voorkomen. Solikox heeft een hoge werkzaamheid voor profylactische doeleinden.

Als u het met andere medicijnen moet combineren, zal het geen probleem zijn. Solikox-oplossing reageert niet met stoffen.

Pin
Send
Share
Send
Send