Over de boerderij

Groeiende greens in hydrocultuur thuis

Pin
Send
Share
Send
Send


Mensen zijn vaak geïnteresseerd in hoe ze zichzelf kunnen voorzien van verse, vitamine planten in de winter? Groeiende verschillende greens met behulp van hydrocultuur thuis - je levert je tafel bijna het hele jaar door vitamines. Vooral deze technologie is interessant voor die plantenliefhebbers die niet het gebruikelijke stuk grond hebben. Deze eenvoudige en fascinerende activiteit biedt de mogelijkheid om geld te besparen dat bestemd is voor de aankoop van groen, en tegelijkertijd te genieten van het plezier van communicatie met planten.

Wat is de hydroponische manier om groene planten te laten groeien

Het woord hydrocultuur zegt dat water de basis is van deze technologie. Met zijn hulp worden groene culturen niet in gewone grond ontwikkeld, maar in water met een speciale samenstelling, waarin alle nuttige stoffen aanwezig zijn die nodig zijn voor de vitale activiteit van planten. Met deze manier van kweken vergeet je onkruid, water geven en opgraven van bedden, verschillende plagen, die onze planten proberen te eten.

Hydrocultuur voor kruiden is relatief recent populair geworden in ons land.

De oplossing die wordt gebruikt voor het kweken van planten bevat alle noodzakelijke batterijen, die qua chemische samenstelling dezelfde zijn als die in de grond in de tuin.

Waar te beginnen, installatiediagram

Allereerst moet je de nodige apparatuur en plastic bekers of potten kopen, 3-5 cm in diameter zijn gemaakt in hun bodem, ze zijn nodig voor het zaaien van zaden.

De hydrocultuurpot kan met de hand worden gemaakt met behulp van plastic bekers.

De voorbereide container wordt geïnstalleerd in een hoge pan en de compressor wordt eraan vastgemaakt vanuit het aquarium. Het is noodzakelijk voor verzadiging van water met lucht en het constant mengen van het nutriëntenmengsel, zodat voedingsstoffen niet naar de bodem neerslaan, maar tussen de wortels van planten bewegen. Kopjes of potten moeten in de gleuf worden geplaatst met een geschikte diameter voor hen in de schuimplaat.

Voorbeeld van gaten gemaakt in het deksel
Als deze eenvoudigste setup correct is samengesteld, kunt u na een korte tijd de eerste verse greens afsnijden.

Kortom, de volgorde van het kweken van kruiden in hydrocultuur:

  1. We selecteren geschikt voor hydrocultuur cultuur;
  2. We monteren de installatie en giet de inerte vulstof in de kopjes - geëxpandeerde klei, perliet, enz. (installatieschema is hieronder weergegeven);
onderlaag
  1. We landen de zaden;
  2. We selecteren meststoffen voor de bereiding van het nutriëntenmengsel, rekening houdend met de behoeften van de geselecteerde cultuur;
  3. Bevestig om te installeren compressor;
  4. Complete en gezaaide potten ondergedompeld in een voedingsoplossing.
Installatie voltooid

De plant wordt verzameld en de zaden worden gezaaid, het blijft nodig om het niveau van de voedingsoplossing te regelen en de greens op tijd te snijden, dit zal de ontwikkeling van nieuwe bladeren versnellen. Voor de snelle ontwikkeling van groene gewassen is wenselijk organiseer verlichting met speciale fitolamp.

Door de beschikbaarheid van voedingsstoffen kunnen planten hun kracht concentreren op de ontwikkeling.

Deze factoren maken het mogelijk om in een korte tijd een volwassen plant te laten groeien en omdat de voedingsstofsamenstelling optimaal is, ontvangen de producten alle noodzakelijke elementen die vaak niet beschikbaar zijn in gewone grond. Bovendien volwassen greens zijn volkomen veilig omdat er geen parasieten, plagen en ziekten zijn in de speciaal samengestelde oplossing.

Manieren om thuis planten in hydrocultuur te laten groeien

Naast de voedingsstofsamenstelling is een speciaal substraat nodig - een structuur gemaakt van een poreus materiaal dat kan dienen als een accumulator van de voedingsstofsamenstelling.

Maar er zijn manieren om planten te kweken in hydrocultuur, waarvoor een substraat en een waterige oplossing niet nodig zijn:

  • De eerste manier. Het ligt in het feit dat de potten, waar de wortels van planten zijn, boven de voedingsoplossing zijn gefixeerd zodat de wortel slechts tot een bepaalde diepte wordt ondergedompeld, de rest bevindt zich boven het oppervlak van het water. Wanneer de vloeistof verdampt, wordt deze gevuld met water tot het gewenste niveau. Deze methode is ideaal voor planten, voor de wortels waarvan je veel zuurstof nodig hebt (met een uitgebreid wortelstelsel).
  • De tweede manier. Gebruik voor hem dubbele potten, in een van de grotere giet de voedingsoplossing. In de kleinere van de potten, gevuld met het substraat, bevindt zich het wortelsysteem van planten. In de bodem en wanden van de kleinere pot, is het noodzakelijk gaten te maken waardoor de oplossing zal doordringen. Controleer of de wortels van de plant niet volledig in de vloeistof zijn gevallen, maar slechts 2/3 van hun lengte.
  • De derde weg. Deze methode wordt - dompelbare hydrocultuur. Het is handig om te gebruiken bij het kweken van greens in grote volumes. Het is noodzakelijk om een ​​grote container (bad) te bereiden en deze te vullen met voedingsoplossing. Een schuimplatform dat op het oppervlak drijft, wordt in de oplossing neergelaten. Gaten worden door het schuim gesneden waarin de potten met het substraat worden geplaatst en de groenen erin worden geplant.
Het schema van de eenvoudigste hydrocultuurinstallatie

Dit hydrocultuursysteem werkt als volgt: een compressorbeluchter is op de bodem van het bad gemonteerd - het is nodig om de oplossing te mengen en te verzadigen met zuurstof. Van tijd tot tijd is het nodig om de voedingsoplossing te veranderen, omdat het na 3-4 dagen de concentratie van voedingsstoffen verlaagt en een deel van de vloeistof verdampt.

Voorbereiding van de oplossing

Een voedingsoplossing is nodig voor elk type plant. Het is zijn taak om een ​​groeiende cultuur te voorzien van voedingsstoffen die nodig zijn voor de vorming van het gewas. Nu zijn er veel verschillende recepten voor een waterige oplossing voor het maken van een huis met uw eigen handen.

De eenvoudigste optie is om een ​​kant-en-klare oplossing in een bloemenwinkel te kopen. Maar onthoud dat voor elke groente- en groentegewas je een eigen oplossing met een bepaald gehalte aan voedingsstoffen nodig hebt.

Klaar voedingsoplossing voor planten

Neem daarom voor de aankoop contact op met een ervaren persoon! Lees daarnaast zorgvuldig de instructies op het pakket waarmee u precies het medicijn kunt kopen dat het beste bij uw cultuur past.

Zaaiende zaden

Zaden moeten worden gezaaid in een pot of op een schaal, op een speciaal substraat, voor een snelle kieming is het noodzakelijk om een ​​temperatuur van 22 graden te handhaven en het substraat in een natte staat. Om in de toekomst zaailingen gemakkelijker in een hydrocultuurplant te kunnen transplanteren, moet u een substraat gebruiken dat eenvoudig van het wortelsysteem kan worden gewassen. Een samenstelling die 25% van het volume vermiculiet en 78% perliet bevat, is goed voor dit doel. Met dit mengsel kun je het benodigde vocht voor de zaden behouden.

Plant zaden en val in slaapsubstraat

Goed substraat bereid uit veenmos. Je kunt de gebruikelijke grond niet gebruiken - het is erg moeilijk om de wortels af te wassen. Daarna moet je wachten tot de zaailing 2 echte bladeren heeft. Hierna wordt de plant voorzichtig van het substraat verwijderd. Als je weerstand voelt, zou je geen moeite moeten doen, Het is noodzakelijk om een ​​eenvoudige lepel te nemen en voorzichtig de spruit eruit te halen met het substraat. Daarna worden de wortels in een emmer of onder stromend water gewassen totdat het substraat volledig is verwijderd. Vervolgens wordt de zaailing getransplanteerd in een hydrocultuurinstallatie, waarbij ervoor wordt gezorgd dat de wortels in de oplossing worden neergelaten.

Veenmospellets of samengeperste kokosvezels zijn te koop.

Hydrocultuurmethode voor het kweken van greens is een goed alternatief voor de grondmethode voor het kweken van groen. Hij heeft veel voordelen bijvoorbeeld - het gebrek aan fysieke arbeid, het vermogen om een ​​oogst te krijgen in een gewoon appartement, de afwezigheid van ongedierte.

Bekijk de video: Plant, verpot, laat ze groeien, tijd om te oogsten. (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send