Over de boerderij

Apparatuur voor het kweken van groenten in hydrocultuur

Pin
Send
Share
Send
Send


De essentie van de methode om groenten te kweken met behulp van apparatuur voor hydrocultuur is het kweken van planten zonder bodemsamenstelling, met behulp van een mineraal substraat. In plaats van grond wordt water gebruikt waarin de voedingssamenstelling wordt toegevoegd. Van tijd tot tijd worden de wortels van planten bevochtigd met deze vloeistof. Dit soort apparatuur kan worden gekocht in de winkel of zelf maken. Laten we eens in meer detail bekijken wat hiervoor nodig is en hoe u het met uw eigen handen assembleert om groenten en fruit te kweken in huis of in een kas.

Is het mogelijk om een ​​hydroponic installatie onafhankelijk op de datsja te maken

Naarmate deze methode steeds populairder wordt, groeit het aantal tuinders dat apparatuur wil bouwen die geschikt is voor het zelf kweken van groenten.

Dit vereist een aantal materialen:

  • aquarium of hydrocultuur pomp - met zijn hulp is water verzadigd met zuurstof. Het wordt aanbevolen om alle slangen van de pompeenheid te vervangen door siliconenanalogen;
  • een container met een deksel gemaakt van ondoorzichtige materialen (veertig tot vijftig liter) - het is gevuld met een voedende vloeistof. Het volume is afhankelijk van het aantal planten, elk moet twee tot drie liter oplossing bieden;
  • hydro potten of potten met drainagegaten voor zaailingen - verkrijg speciale containers met sleuven in de onderste delen van de muren. Je kunt zo'n bril zelf maken. Door de gaten zal het wortelstelsel kracht ontvangen;
  • timer apparaat - het is ingesteld op de modus van vijftien minuten - het tijdsinterval voor de voedingsvloeistof om de potten binnen te gaan;
  • onderlaag - gebruik een ander materiaal dat voldoet aan de basisvereisten - hygiënisch;
  • voedingsoplossing - verkrijg complexe kunstmestsamenstellingen toegevoegd aan water of speciale concentraten.
Je hebt een speciale steen nodig die luchtbellen sproeit. Het is wenselijk dat het nieuw is - elimineert de waarschijnlijkheid van de aanwezigheid van pathogene bacteriën erin.
Hydropots voor hydrocultuursysteem

Verschillende soorten apparatuur en installaties

Er wordt aangenomen dat hydrocultuur is verdeeld in drie groepen, die wordt geassocieerd met de eigenaardigheden van zijn werk:

  • druppelen - oplossing voor voeding wordt van tijd tot tijd geleverd door het buizenstelsel, doordringend in het wortelstelsel. Er zijn omkeerbare en niet-reversibele typen. In de eerste uitvoeringsvorm wordt de resterende oplossing opnieuw gebruikt, in het tweede geval wordt een aanpassing uitgevoerd zodat de oplossing volledig wordt verbruikt;
  • periodieke overstromingen - De substraatmassa waarin de cultuur zich ontwikkelt, wordt periodiek overstroomd en vervolgens weer gedroogd. Hydrocultuur functioneert in cycli, de voedingsoplossing wordt in het substraat gegoten, de overmaat wordt verwijderd;
  • voedingslaag - het apparaat is gebaseerd op cyclische innames van voedingsoplossingen in kleine hoeveelheden aan de onderkant van de tank, in de buurt waarvan de uiteinden van de wortelsystemen zich bevinden. Ze hebben geen substraat en de timer is niet nodig. Zuurstof komt binnen door sleuven die zijn opgesteld in de tank waarin de planten zich bevinden.
Techniek van de voedingslaag

Hoe je een hydroponisch systeem met je eigen handen maakt

Om dit te doen, zijn er twee manieren - om alles wat je nodig hebt in de winkel te kopen en een systeem te bouwen, of om het uit beschikbare hulpmiddelen te halen.

Vloeistofopslagtank

We nemen een grote capaciteit in het deksel regelen gaten voor potten. Hun diameter moet iets kleiner zijn dan de omtrek van de bovenrand van de pot, zodat deze er niet doorheen valt;

Potten en pompapparatuur

Capaciteiten voor planten kunnen met de hand worden gekocht of gemaakt. In het bovenste deel van de tank is een gat aangebracht waarin de compressorbuis wordt gepasseerd. Volgens de instructies voor het voorbereiden van spuitsteen, die vervolgens wordt ondergedompeld in water.

Ervaren tuiniers adviseren om de tank en potten te desinfecteren om ziekteverwekkers te vernietigen.

montage

Verbinding wordt gemaakt volgens het schema installatie van stenen buizen. Prestatiecontrole wordt uitgevoerd. Hierna wordt de tank gevuld met gescheiden water met twee derde, het substraat wordt in de potten geplaatst. Toppotten kunnen bedekt worden met plastic bekers om een ​​broeikaseffect te creëren;

Vereist substraat

Als een substraat wordt claydite het meest gebruikt.

Geweldig voor deze doeleinden. geëxpandeerde steen. Het zal beter zijn als het grote facties blijken te zijn. Bij het ontkiemen van zaden in potten, kunt u gemineraliseerde watten leggen.

Het substraat kan fijn grind, rivierzand, kokosvezels, perliet zijn.

Elk materiaal moet aan de basiseisen voldoen - scheid geen schadelijke stoffen uit en om er geen voedingsstoffen uit te absorberen. De structuur van de substraatmassa moet poreus zijn, het is uitstekend om geaccumuleerde zouten af ​​te wassen, om lange tijd te dienen.

Nadat u alle activiteiten hebt voltooid, kunt u de pompinstallatie inschakelen.

Hoe planten te vertalen naar hydrocultuur

Hiervoor zijn er verschillende basisacties. De plant wordt zorgvuldig uit de grond verwijderd. Het is noodzakelijk om zorgvuldig te handelen om beschadig het wortelstelsel niet. Als de cultuur groot genoeg is, met goed ontwikkelde wortels, is de pot voorgeweekt in water om het gemakkelijker te maken om de plant te verwijderen.

De wortels worden met water gewassen, zodat er geen land meer over is. Elke organische stof achtergelaten op de wortels zal het proces van verval en de dood van de cultuur veroorzaken. Water moet warm zijn om de plant niet te schokken.

Bij het overbrengen van planten naar hydrocultuur is het belangrijk om het wortelstelsel niet te beschadigen.

Hydroponische installatie wordt op een vlak oppervlak geplaatst, in de schaduw. Sterk zonlicht kan interfereren met het herstel van de vitale activiteit van de wortels. Plantwortels worden in het substraat geplaatst zodat ze volledig bedekt zijn.

Het wordt besproeid met schoon water, zodat het de ondergrond volledig doordrenkt.

Wordt gescheiden wortelvormer van de complexe samenstelling, in de container gegoten. Schoon water wordt op het vereiste niveau gegoten.

Wacht na een week wachten het water volledig uit de tank. Vervolgens wordt de voedingsvloeistof bereid en in de hydrocultuurtank gegoten.

Het enige dat nog gedaan moet worden is om voedingsvloeistof toe te voegen als dat nodig is, om het volledig te veranderen anderhalve maand.

Technologische apparaten hydrocultuur beschikbaar voor elke tuinman. Hiermee kunt u het hele jaar door planten thuis kweken. Kunstmestcomposities zijn acceptabel, want voor de installatie is niet meer dan één vierkante meter vrije ruimte nodig.

Bekijk de video: Witlof telen op water? (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send