Over de boerderij

Volledige beschrijving van de raspberry variëteit Krasa Rusland

Pin
Send
Share
Send
Send


Voor elke tuinman is het prettig als er een ongewoon interessant ras op de site groeit. Zorgvuldig geselecteerde plantenrassen voor de frambozenvariëteit "Beauty of Russia" - de beste optie. Het is gemakkelijk schoon te maken, geeft grote smakelijke, aromatische bessen.

Deze variëteit is relatief recent gefokt., maar kreeg veel fans vanwege hun kwaliteiten. Professor en fokker V.V. Kichina kreeg in 1990 een ongebruikelijk grote bes, door de rassen "Maroseyka" en "Mirage" te kruisen.

Vanwege zijn onovertroffen kwaliteiten, zoals de grootte van het fruit, de kleur en de smaak, werd deze variëteit de "schoonheid van Rusland" genoemd.

Deze variëteit is niet herstelbaar, maar ondanks dit is populair bij tuiniers. Voor welke kwaliteiten wordt deze framboos gewaardeerd?

Beschrijving en voordelen van de variëteit

De raspberry variëteit, onder de veel gesproken naam "Beauty Rossi", Onderscheiden door grote vruchten in trossen. Bessen hebben de grootte van een kleine pruim.

Het aroma dat uit de vrucht komt, wordt zelfs op een afstand van de struik gevoeld. Dus hij is fel sterk.

De vruchten zijn zoet en, omdat er veel van zijn en ze groot zijn, ongeveer vier en een halve kilo van een struik in één seizoen eersteklas frambozen.

Het begin van de rijping van deze frambozenvariëteit in het midden van de zomer. De eerste vruchten worden begin juli verzameld. De struik bevrucht tot midden augustus.

Deze tijd is voldoende om de bessen voldoende te maken, zowel bij de bereiding van frambozen als bij de verse consumptie.

Raspberry "Beauty of Russia" behoort tot vorstbestendige rassen

Frambozen van dit ras zijn bestand tegen temperaturen tot 25 gradenen als je de struiken verzorgt en bedekt, dan overleeft de struik zelfs bij abnormaal koud weer.

Deze variëteit behoort tot vorstbestendige rassen. Frambozen hebben geen extra water nodig. Natuurlijk vocht is genoeg voor deze variëteit.

Frambozenstruiken nemen niet veel ruimte in beslagniet uitbreiden in de breedte. Geen zijscheuten, ver weg van het centrale deel.

De hoogte van de struik bereikt iets meer dan anderhalve meter. Variatie verwijst naar het medium.

Op de steel slechts lichte rand, zijn de bladeren groot langwerpig, er zitten geen doornen in deze framboos. Productiviteit wordt bereikt als gevolg van het aantal snorharen, op één shoot 2 dozijn bessen.

Vanwege zijn kwaliteiten, zoals compactheid, struiken van dit ras klemmen niet, maar competente zorg kan de opbrengst verhogen.

Opgeheven struiken zullen minder rotten en zullen niet bederven in de regen. De struik zal worden aangestoken, alle vruchten zullen hun deel van de zon en warmte ontvangen.

Nadelen framboos "Schoonheid van Rusland"

De nadelen van deze variëteit zijn niet zozeer vergeleken met het aantal voordelen. Een van hen is onvoldoende behoud van kwaliteit van fruit.

Frambozen moeten onmiddellijk worden verwerkt of worden gegeten. Wanneer het transport van fruit snel achteruitgaat. Maar als, om de verwerking in de komende uren te organiseren, deze tekortkoming niet langer beslissend is.

Een ander nadeel is gevoeligheid van struiken bij nat weerrot en bruine vlek. Maar tijdens de droogte voelt ze zich geweldig als ze alleen maar regent.

Dit cijfer verwijst naar droogtebestendige rassen. Maar de nadelen zijn bedekt met de kilo's oogst en de kwaliteit van het fruit.

Kenmerken van kweken en fokken

Voor de landing is noodzakelijk kies de juiste plaats: deze moet goed verlicht zijn en hebben geen nabijgelegen grondwater.

De grond moet leem zijn. Als geplant op een vruchtbaarder grond, zullen frambozen te veel scheuten geven, wat de vruchtvorming negatief beïnvloedt.

De landing vindt plaats in de lente en de herfst. In de lente is het april-mei en in het najaar september-oktober.

Het planten van framboos "Schoonheid van Rusland" uitgevoerd in de lente en de herfst

Voor het planten van frambozen van deze variëteit de beste manier om te planten is in rijen. Bovendien moet de afstand tussen de struiken in één meter worden gehandhaafd. De afstand tussen de rijen moet anderhalve meter zijn.

Met deze manier van planten neemt de toegankelijkheid van elke struik toe, en dit maakt het mogelijk om zorg en oogst van hoge kwaliteit te bieden.

ook de struiken zullen niet worden blootgesteld aan rot bij nat weeren de bessen krijgen voldoende zonlicht.

Bodemvoorbereiding

Om de frambozenstruiken correct op uw site te plaatsen, je moet van te voren denken hoeveel en waar je ze neerzet. Aangezien de greppels voor het planten van frambozen moeten worden voorbereid in drie tot vier weken.

Zodra u de landingsplaats hebt bepaald, Loopgraven moeten 40-45 cm diep en 60-65 cm breed worden gegraven. Leg op de bodem van de geul gelijkmatig een laag gerotte mest of compost.

Vervolgens moet je een klein laagje minerale meststoffen plaatsen. Dit kan superfosfaat zijn. Om frambozencontact met minerale meststoffen te voorkomen, giet het met een laag biohumus.

Plaats vervolgens de frambozenstruiken en bedek met de bovenste vruchtbare laag.

Wanneer je in de herfst landt, moet je opletten voor het wroeten van zaailingen voor het begin van de vorst. Van bovenaf moet de grond worden uitgezet met turf of verrotte bladeren.

Manieren om frambozen te planten

Bij het kiezen van zaailingen, let op de staat van het wortelgedeelte: koop als het is ontwikkeld. Van dit hangt af van de kwaliteit en de tijd van rooten tijdens het planten. Zaailingen zijn niet vatbaar voor infectie door ziekte en zonder zijscheuten.

Naast het planten van zaailingen, frambozen vermenigvuldigen basale scheuten. Ergens eind mei, selecteer de sterkste scheuten die vijftien tot twintig centimeter hebben bereikt.

Raspberry "Beauty of Russia" wordt gepropageerd door zaailingen en basale scheuten

Dit kan worden gedaan bij regenachtig of droog weer. en droog en zonnig weer is nog gunstiger voor deze fokmethode.

Selecteer hiervoor alleen de sterkste scheuten met veel wortels van melkwitte kleuren. Voor de fokkerij moet lage scheuten nemenen als ze veel meer zijn dan de opgegeven lengte, worden ze ingekort.

Moet dat onthouden lente planten framboos geeft geen garantie op wortelschieten in het eerste jaar. In sommige gevallen is het bij het uitstappen in de herfst behoorlijk pijnloos en effectief.

zorg

Voor een effectieve verzorging van frambozen in deze klasse, is het belangrijkste om te onthouden dat Deze variëteit houdt niet van wanneer de struiken te dik worden. Het moet regelmatig worden gesneden en uitgedund.

De optie om verdikking te voorkomen - Trellis. Deze methode van kousenband geeft de struiken extra stabiliteit, ze breken niet van de harde wind.

U bent mogelijk geïnteresseerd in artikelen:

  • Topdressing voor frambozen in augustus en herfst na het snoeien.
  • Nuttige eigenschappen van framboos en zijn bladeren.

De regen zal ophouden vreselijk te zijn, de lagere takken zullen hoger worden en minder rotten. Bessen op de takken met fruit zullen beschikbaar zijn voor beoordeling en oogst.

Op deze manier worden kousenbanden gebruikt, zelfs wanneer de zaailing een lengte van 80 centimeter bereikt.

Jonge zaailingen moeten worden bewaterd en losgemaakt.. Zorg voor elke struik, als je water geeft, moet je tot zes liter water maken.

ook regelmatig los en voed de planten. Bij het voeren moet u organische meststoffen gebruiken in de vorm van rotte mest en mineralen.

Bij het kiezen van minerale meststoffen is het belangrijk om dat te onthouden framboos houdt van meststoffen op basis van kalium en stikstof.

Snoeien struiken

Het snoeien van struiken is een noodzakelijk onderdeel van de zorg.. Goed snoeien is nodig, zodat de struiken niet te dik worden en de kracht in de bessen gaat, en niet in de takken. Het trimmen vindt regelmatig plaats vanaf het tweede jaar na de ontscheping.

Snijd de eerste scheuten moeten in het tweede jaar zijn. Frambozen groeien al en nieuwe takken verschijnen, de oude zijn beter verwijderd en geven de jongeren licht en kracht. Het komt in de lente voor na het begin van de knop.

Snijd de oude scheuten in de herfst af. Na twee jaar drogen frambozen. Jonge sterke scheuten leveren maximale opbrengst, ze zouden volgend jaar moeten worden verlaten en voorbereid op de winter.

Raspberry "Beauty of Russia" heeft snoeistruiken nodig

Terwijl de dagen warm zijn, moet je niets doen met frambozen, anders zal het rotten, en later zullen de struiken bedekt zijn om te redden in de winter.

Schiet in een lage bocht en bedekt de sparren takkenHet is belangrijk om de frambozen niet te breken. De takken zijn aan de pinnen vastgemaakt, zodat ze niet rechtzetten in de loop van de tijd.

Belangrijkste gevaren

de Raspberry variëteit is gevoelig voor hoge luchtvochtigheid, moet worden beschermd tegen regen. Bij dit weer is er rot, bruine vlek, bladmozaïek en andere. Met dergelijke letsels sproei struiken met een oplossing van Bordeaux-mengsel.

Ook plagen treffen struiken. Zoals frambozenkever, spint en anderen. In dergelijke gevallen, sproeibomen karbofosom, colloïdale zwavel. Met deze behandeling sterven de plagen.

"Beauty of Russia" is een succesvolle frambozenvariëteit. Kleine compacte struiken worden geplant in de tuin of in het huisje.

Ze hoeven niet te zorgen voor verzorging, behalve hokken, snoeien en oogsten, frambozen hebben niets nodig.

Het resultaat is bessen ter grootte van een muntstuk van twee roebel., helder rood, verspreidt een aangename geur, en heeft een luxueuze zoete diepe smaak.

Ze zijn geschikt voor het bereiden van een zoete schotel, voor draaien of voor verse consumptie.

Pin
Send
Share
Send
Send