Over de boerderij

Top dressing en verzorging van pruim in de herfst

Pin
Send
Share
Send
Send


Elke tuinman begrijpt dat fruitbomen na de vruchtzetting, in de late zomer - vroege herfst, rust, snoei en recuperatie nodig hebben voor het volgende overwinteringsseizoen. Om hen te helpen kracht te winnen voor de toekomstige oogst is de taak van het volk, maar het is noodzakelijk om precies te weten welke voedingen en wanneer het het beste is om pruimen in de herfst in de grond te brengen om de tuingewassen niet te schaden.

Waarom plum herfstdressing

Vruchtbomen zijn afhankelijk van goede verzorging en voeding. Tijdens de lente en de zomer is de boom uitgeput en geeft hij alle kracht van het gewas, en dus de herfstdressing noodzakelijkerwijs vereist en is de sleutel tot de oogst van volgend jaar. Pruim is geen uitzondering op de algemene regel, het heeft ook een aantal essentiële voedingsstoffen nodig.

Bijna alle fruitstruiken in de herfst, na de oogst, worden bloemknoppen gevormd, die volgend seizoen vruchten zullen afwerpen.

Struiken overwinterde goed, redt zoveel mogelijk ogen, je moet in de herfst een set van noodzakelijke stoffen maken. Als je dit niet doet, kun je te laat komen met springverbanden - de boom verdraagt ​​de winter niet en kan wat vruchtdragende takken verliezen.

Herfstdressing is noodzakelijk voor de pruim om de winter goed te verdragen.

Voorwaarden om in de herfst te bemesten

Wanneer is de beste meststof om te maken, en wat? Allereerst moet worden opgemerkt dat als de afvoer werd geplant volgens alle regels en de nodige stoffen werden geïntroduceerd tijdens de landing, eerste drie jaar jonge zaailing geen behoefte om te voeden.

Als de boom al vruchtbaar is, moet je bemesten elk jaar. Alles dat onder de boom wordt gebracht, wordt geplaatst in de nabije putboring, straal van 1,5 meter, en rond de jonge zaailingen - een ring, die 15-25 cm van de stam vertrekt.

Zodat het wortelstelsel de tijd heeft om alle nuttige substanties te assimileren, is het noodzakelijk om te voeden een maand voor de kou.

Hoe de pruim in de herfst te voeden

Organische meststof

Vruchtpruimen en jonge zaailingen die de leeftijd van drie jaar hebben bereikt, moeten eerst worden voorzien van een voldoende hoeveelheid organische meststoffen - rotte mestcompost. Ze hebben een gunstige invloed op zowel de bodemstructuur als de boom zelf:

  • voed het wortelstelsel, herstel de vitaliteit;
  • gunstig effect op de groei;
  • bijdragen aan hogere opbrengsten;
  • voorkom bodemverneveling, houd de structuur "levend" en los.
Compost heeft een positief effect op grond en hout.

Verse mest kan niet worden toegepast in de herfst en verrot (humus) wordt rond de stam verdeeld met een snelheid van 7-8kg / 1 kv.mde grond losgemaakt met 15-20 cm. Varkensmest en vogelpoep worden het beste uitgesteld tot het voorjaar, omdat ze grote hoeveelheden stikstof bevatten.

Het wordt vaak aangeraden om samen met humus ureum aan hetzelfde gebied toe te voegen - niet meer dan 20 g, aangezien rotte mest het grootste deel van de stikstof verliest.

Houtas

Gewone as, vooral van brandend hardhout, stro is de goedkoopste evenwichtige minerale meststof.

Houtas bevat 17 sporenelementen die de grond verrijken en de planten voeden. Bovendien normaliseert as de zuurbalans en houdt pruim van alkalische bodems.

1 vierkante meter is genoeg 250 g as. Om de zuurgraad te verlagen en de opbrengst van pruimen aanzienlijk te verhogen, kunt u het mengsel maken: 1 emmer humus + 1 kopje pluis (limoen) verdeelt gelijkmatig over de boom, maak de aarde los en giet.

Potasfosfaat

Kalium is noodzakelijk voor pruim net voor de winter, want bevordert de verwijdering van vloeistof, waardoor de vorstbestendigheid wordt verhoogd. Het zit veel vervat in mest met gerotte strobedden, het kan ook in zuivere vorm worden aangebracht, verdund met water met een snelheid van 30 g per 1 vierkante meter M.

Fosfor wordt aangetroffen in dolomietmeel.

Fosforpruim moet voldoende tijd hebben om te sparen tot de volgende oogst, dus in de herfst is het noodzakelijk om het te maken. Dit sporenmineraal versterkt het wortelstelsel en draagt ​​bij tot de ophoping van suiker en eiwit in boomsap. Gebruik hiervoor beendermeel - 50 g / 1 kv.m.

superfosfaat

Deze meststoffen bevatten verschillende nuttige elementen die in de herfst nodig zijn: fosfor, kalium, zwavel, calcium, toelaatbare hoeveelheid stikstof. Ze zijn ook handig omdat ze gemakkelijk oplossen in water en worden toegepast als een vloeibaar bovenverband: verdunnen 250-300 g in 10 l, brengen in het tempo van 60 g / 1 kv.m. De dosis superfosfaat wordt gehalveerd.

Samen met fosfaat kan kunstmest worden toegepast Kalimagneziya - 100 - 120 g onder elke boom. Kalium en magnesium dragen bij aan de normale ontwikkeling van jonge scheuten en vruchten. Over het ontbreken van elementen zal de roodbruine kleur van pruimenbladeren te zien zijn.

Calcium is nodig voor de boom voor de ontwikkeling en groei van het wortelsysteem. In superfosfaatkunstmest bevat het een voldoende hoeveelheid. Op zure grond kun je een onafhankelijke toplaag maken, omdat het een uitgebalanceerde accumulatie van ijzer en mangaan in de grond bevordert - de belangrijkste bronnen van het oxidatieproces.

Sulfaat, nitraat of calciumchloride verdund met water in een hoeveelheid van 25 g / 10 l. Trouwens, als je kalk hebt gebruikt om de grond te deoxideren, is dit ook voldoende (kalk is immers calciumcarbonaat).

Om de pruim tegen schimmelinfecties en andere ziekten te beschermen, moet u hem voeden ijzer. Een bladdressing is het meest effectief - u hoeft het alleen maar in te spuiten met een oplossing van ijzersulfaat.

IJzersulfaat beschermt de pruim tegen infecties

Dolomietmeel

Dolomietmeel wordt aangebracht met limoenfuzz of as. Ze is goed vermindert de zuurgraad van de bodemGeeft een grote hoeveelheid calcium en magnesium.

Oververzadiging met minerale meststoffen heeft ook een negatieve invloed op de groei, ontwikkeling en vruchtvorming van bomen en tuinplanten, evenals hun gebrek. Daarom is het belangrijk om alleen de benodigde hoeveelheid meststoffen te maken die specifiek nodig is voor uw moestuin.

De staat van de boom zal u vertellen wat er voor nodig is. Onder de jonge bomen in de herfst kun je alleen organisch materiaal toevoegen, en de rest - geleidelijk aan in de vorm van eenmalige verbanden. Onder volwassen pruimen maken tot drie componenten, samen met compost of humus. De grond moet goed worden losgemaakt en overvloedig worden gedrenkt. Daarna wordt de grond rond de boom mulch.

Na zo'n voorbereiding worden uw bomen de hele winter beschermd en geven ze volgend jaar een prachtige oogst.

Bekijk de video: StatLock Universal Plus Stabilization Device (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send