Over de boerderij

Technologie voor productie en productie van biogas uit mest

Pin
Send
Share
Send
Send


Om mest af te voeren is niet alleen een speciale plaats, maar ook veel geld nodig. Als particuliere eigenaren het in grote hoeveelheden volledig in hun tuin gebruiken, zijn de agrarische boerderijen al lang bezig met het verwerken van waardevolle grondstoffen tot biogas. Het proces, zo blijkt, is voor iedereen toegankelijk. Over de technologie van productie en productie verder ons artikel.

Wat is biogas

In essentie behoort dit gas tot milieuvriendelijke brandstofbronnen. De kenmerken zijn zodanig dat het vrij veel lijkt op aardgas, dat wordt geproduceerd door industriële bedrijven. De schaal van deze bron is enorm.

Biogas kan worden beschouwd als een alternatieve brandstof, omdat voor de productie ervan dierlijk afval nodig is, wat voldoende is in de landbouw. Als resultaat van hoogwaardige verwerking wordt een kleurloos gas verkregen dat geen karakteristieke geur heeft en ongeveer 70% methaan bevat.

De calorische waarde van deze brandstof is behoorlijk indrukwekkend. Bijvoorbeeld, 1 cu. m. gerecycled gas kan net zoveel warmte geven als 1,5 kg steenkool.
Biogas wordt verkregen uit dierlijk afval.

Is het mogelijk om biogas uit mest te halen?

Zeker mogelijk. En om het te doen is vrij eenvoudig. Allereerst moet u een speciale plaats uitrusten en deze voorzien van het benodigde reservoir. Maar bedenk wel dat voor de verwerking veel biomassa nodig is. Ter referentie, 1 ton mest kan 100 kubieke meter worden. m brandstof nodig.

Hoe wordt biogas ontgonnen:

 • De industriële schaal van brandstofproductie impliceert een speciale bioreactor. Met de deelname van anaerobe bacteriën vindt het proces van verwerking van grondstoffen daarin plaats. Fermentatie vindt plaats in de biomassa en duurt een bepaalde tijd. Het is belangrijk om het binnendringen van schone lucht te voorkomen. De duur van deze fase hangt direct af van hoeveel biomassa er in de reactor is geplaatst.
 • Wanneer deze fase op zijn hoogtepunt is, is er een continue afgifte van gasmassa. Het bestaat uit: methaan - 60% of meer, koolstofdioxide - 35% en 5% andere stoffen. Vaak vinden specialisten op dit gebied waterstofsulfidedeeltjes in de samenstelling van dit mengsel.
 • Bij continue productie van gas wordt het constant uit de bioreactor verwijderd voor reiniging.
 • Het verwerkingsproces stopt en biogas begint te worden toegepast voor het beoogde doel, reinig de installatie. Er wordt afval uit gewonnen, dat vervolgens wordt verzonden naar bemestingsvelden.
Biogas reactor lay-out

Stadia van ontvangst en recycling

Biobrandstoffen kunnen in het land of direct in hun gebied worden ontwikkeld. Kies hiervoor de meest ruime en veilige plaats om structuren te bouwen. Dan moet je een speciale container met beton bouwen. Met de juiste opstelling en de afwezigheid van scheuren, zal het dienen als een echte reactor.

Voordat u met de bouw begint, moet u er rekening mee houden dat de afgewerkte mest na verwerking gemakkelijk kan worden teruggewonnen. De oplossing is eenvoudig - maak van tevoren een speciaal gat, eventueel met een pijp. Het moet zo zijn uitgerust dat de volledige dichtheid van de hele constructie wordt waargenomen. Het zal alleen effectief zijn als de gassen niet verdampen.

De keuze van de tankgrootte is afhankelijk van hoeveel mest er elke dag op de boerderij verschijnt. Of het nu gaat om een ​​gewone tuin met een klein aantal dieren of een volwaardige boerderij, in ieder geval moet de bioreactor niet meer dan twee derde van zijn totale volume worden gevuld. Alleen op deze manier zal het fermentatieproces goed verlopen.

Na de bouw is het noodzakelijk om de functionaliteit van de installatie te controleren. Na het laden begint de biomassa met verwerken. Je kunt het proces een beetje versnellen. Voor dit doel wordt een zeer effectieve methode gebruikt - het verwarmen van de grondstof.
 1. U kunt speciale verwarmingselementen gebruiken die onder de tank zijn geïnstalleerd.
 2. Sluit een kleine spoel aan op de cv-installatie en leid deze onder de tank.
 3. U kunt de reactor direct verwarmen met krachtige elektrische kachels.

Opties voor installaties voor brandstof

Elk type apparaat is ontworpen voor gebruik in een bepaald gebied. De keuze wordt meestal beïnvloed door weersomstandigheden. Als het klimaat warm is, kun je langskomen met een goedkope, vereenvoudigde installatie. Onder zware omstandigheden zijn extra mechanismen nodig.

Regeling voor de productie van biogas in landbouwomstandigheden

Hoofdtypen:

 1. Installatie ontworpen voor handmatig laden, waarbij er geen functie is van mengen en verwarmen. Een van de meest eenvoudige en veelvoorkomende variaties. Kan thuis worden gebruikt. Mestverwerking - tot 200 kg per dag.
 2. Apparatuur met handmatige belading en de mogelijkheid om biomassa te mengen. Efficiëntere apparatuur tegen dezelfde lage kosten.
 3. Het bijgewerkte systeem, dat handmatige invoer, het verwarmen van mest en het mengen ervan verzorgt. Duurdere uitrustingoptie met een reactor die door een speciale boiler wordt verwarmd. Het werkt aan het voortdurend ontwikkelen van biogas. Zak voor industriële bedrijven.
 4. De installatie, die - een pneumatisch massa-mengmechanisme, verwarming, een gashouder en handmatig laden omvat.
 5. Volledig geautomatiseerde set voor landbouwbedrijven en veehouders. Duur en productief.

Het principe van de werking van de apparatuur

Het gebruik van alle apparatuur is als volgt:

 • Afval is geladen;
 • Strak gesloten tank;
 • Massa wordt verwarmd;
 • Gasmengsel wordt vrijgegeven;
 • Biogas wordt gereinigd en omgeleid voor verder gebruik.
Een eenvoudige installatie voor de reactor kan onafhankelijk worden gebouwd

Regeling zelfgemaakte installatie

Maak de hele verwerkingsstructuur vrij eenvoudig. Moet doen:

 1. Reactor, gebaseerd op de hoeveelheid mest;
 2. Speciale ondersteuning voor de reactor waar afval wordt ingezameld;
 3. afsluiter;
 4. Buis voor verwijderen van biogas;
 5. Verwarming mechanisme
De maximale prestaties van een zelfgemaakte apparaat laten zien, afhankelijk van het naleven van verschillende regels. De eerste is strakheid. De tweede is de juiste verwarming. Ten derde - vullen van de tank in het normale bereik.

Hoe brandstof te gebruiken in de economie

Met behulp van dit type brandstof, dat constant op de site wordt geproduceerd, is het mogelijk om het huis en enkele andere voorzieningen volledig te verwarmen. Als er veel vee is, zal het inslagvolume van mest het mogelijk maken om voldoende "gratis" schoon gas te produceren om zelfs een gebouw met twee verdiepingen te verwarmen.

De tweede methode van gebruik is de consumptie van koolstofdioxide. Dit is gemakkelijk met water te doen.

Elke particuliere eigenaar die de boerderij bewaart, kan productieve apparatuur aanschaffen voor de productie van biogas. Bovendien kunt u het zelf ontwerpen. Er moet rekening worden gehouden met de klimatologische omstandigheden en het volume van de grondstoffen. Als gevolg hiervan zullen de voordelen van het gebruik van deze brandstof heel tastbaar zijn.

Bekijk de video: Biomethaan: Van afval tot biobrandstof (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send