Over de boerderij

4 soorten kunstmeststrooiers

Pin
Send
Share
Send
Send


Bemesting is een belangrijk moment in landbouwactiviteiten. Omdat de oogst direct zal afhangen van de verzadiging van de bodem met micronutriënten. Om op tijd grote stukken te kunnen verwerken en niet om de tijd van het planten van gewassen te verstoren, ontstond een speciaal apparaat dat minerale meststrooiers heet.

Waarom hebben we kunstmeststrooiers nodig?

Minerale kunstmeststrooier is een zeer gespecialiseerd apparaat ontworpen om een ​​perceel te bemesten met een zaaddistributiefunctie. Dit is een geweldige kans om grote gebieden in korte tijd te behandelen, waardoor de efficiëntie van landbouwgrond wordt vergroot.

Typen machines voor distributie van meststoffen

Landbouwaggregaten voor de distributie van minerale meststoffen kunnen bovendien worden uitgerust met de functies mengen, malen en transport. Eigenlijk zijn de spreaders verdeeld in gemonteerde, getrokken, schijf gemonteerde en pendel gemonteerd. Over hen zal de toespraak verder gaan.

Minerale kunstmeststrooier

gemonteerd

De scharnierende strooier kan, in zijn macht, met een tractor worden "afgebroken". Het is gemaakt in de vorm van een frame en een speciale bijlage bovenop een stevig bevestigde bunker. Er is ook een paar ontladingsroosters die voorkomen dat grote elementen in het apparaat komen. Onderaan het apparaat bevinden zich speciale trechters voor de verspreiding van meststoffen.

Een onderscheidend kenmerk van elke bijlage is de aanwezigheid van distributieschijven.

In het proces van mislukken, kunnen ze worden vervangen. Tijdens de werking van de eenheid vallen meststoffen door de as van de trechter naar de distributieschijven, in tegengestelde richting roterend. En meststoffen worden gelijkmatig verdeeld over het behandelde oppervlak.

Tractor gemonteerde spreader

aanhangwagen

Getrokken eenheden onderscheiden zich door een hoge productiviteit van de verdeling van voedingsstoffen en het zaaien van zaden, zelfs met minimale druk.

Een dergelijke eenheid bestaat uit een lichaam, een transporteur, een dispenser en een aandrijfmechanisme. Om het zaaien te regelen, is het noodzakelijk om de bewegingssnelheid van de transporteur en de breedte van de spleet te veranderen, hetgeen optreedt onder de werking van de klep.

Getrokken eenheden worden als de meest voorkomende beschouwd. Ze zien eruit als een trailer, waarvan ze hun naam hebben gekregen. Maar de nauwkeurigheid van de verdeling van minerale meststoffen in dit geval wil het beste.
Getrokken spreider

Op schijf geplaatst

Op schijven gemonteerde strooiers moeten speciale schijven en messen hebben met roestvrij staal, evenals een aandrijfas. Om de hoeveelheid strooiwater vanaf de cabine van de tractorbestuurder via hydraulische overbrenging te regelen, zijn er speciale dempers.

Vanwege de verandering in hun positie, wordt de concentratie van minerale componenten in het landperceel bewaakt. Om klonteren en binnendringen van grote deeltjes in het apparaat te voorkomen, was het apparaat uitgerust met roerwerken en vangnetten.

Schijfstrooier

Pendel gemonteerd

De productie van hangende spreaders vindt uitsluitend in het buitenland plaats. Daarom is de populariteit van dergelijke eenheden voor ons land veel lager. In dit geval zijn het hoofdwerklichaam niet de schijven, maar een speciale slingerbuis.

Om de sterkte en prestaties van dit onderdeel te verzekeren, is het gemaakt van hoogwaardig kunststof. De buis beweegt door heen en weer gaande beweging door de schacht. Maar het is de moeite waard om op te merken dat de op een slinger gemonteerde kunstmeststrooiers enigszins minder goed zijn voor de productiviteit van de schijf.

Bovendien zijn ze erg luidruchtig en verspreiden ze ongelijk over het land voedingsstoffen.

Pendelstrooier

Voors en tegens van spreaders

Alle landbouwmachines zijn ontworpen om landbouwwerkzaamheden te vereenvoudigen. En de minerale strooier is geen uitzondering. Het heeft zijn voor- en nadelen, zoals verder besproken.

Positieve eigenschappen van de eenheid:

  • de bewegingssnelheid van voedermiddelen naar de bestemming;
  • het vermogen om de voedingssamenstellingen van grote gebieden te voeden;
  • de snelheid en uniformiteit van de verdeling van meststoffen in het behandelde gebied;
  • ongeacht het type eenheid worden meststoffen uitsluitend in het proces van verkeer op de bodem aangebracht;
  • er zijn dergelijke strooiermodellen die de functie hebben om de hoeveelheid te verspreiden meststof te regelen. Met andere woorden, u kunt de concentratie van nuttige stoffen waar nodig verhogen en verminderen waar de grond al vruchtbaar is. Voor ondernemers in de agrarische sector is dit een grote besparing van hun financiële middelen.

Bovendien kunnen dergelijke eenheden niet alleen voor het beoogde doel worden gebruikt, maar ook om de zaden te dispergeren.

Negatieve kwaliteiten van de eenheid:

  • hoge kosten van het apparaat. Als de boerderij klein is, heeft de kleine ondernemer niet de mogelijkheid om dergelijke apparatuur te kopen. En dan wordt besloten om alles handmatig te doen.
Automatisch strooien van meststoffen bespaart tijd die aan handenarbeid wordt besteed

Hoe het zelf te doen

Als u geen spreider in de winkel kunt kopen, kunt u deze zelf maken. Maar hiervoor moet je zijn apparaat begrijpen. U hebt een doos met elf gaten nodig, die verder wordt beschermd door draaiende platen. Boven het oppervlak van elke plaat zijn bovendien twee trippers. Om de toevoer van grondstoffen te beheersen, moet je een demper hebben. Als ondersteuning dienen twee loopwielen.

De functionaliteit van het apparaat wordt geleverd door het overbrengen van het koppel van de wielen naar de platen, de put en vervolgens naar de as zelf. Kunstmestplaten direct uit de kist naar de grond gedumpt. Om een ​​gelijkmatige toevoer van kunstmest te verzekeren, moeten de platen regelmatig worden geschud.

Minerale spreader is een grote hulp voor elke boer. Maar niet iedereen kan zich zo'n techniek veroorloven. In dit geval kunt u een vereenvoudigde zelfgemaakte versie maken. Het is tenslotte beter om het een gespecialiseerde eenheid te laten maken, en niet een persoon.

Bekijk de video: Instrooien van gescheiden mest (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send