Over de boerderij

6 manieren om paddenstoelen thuis te kweken

Pin
Send
Share
Send
Send


Honingpaddestoelen zijn een van de meest populaire paddenstoelen, omdat ze niet alleen in het bos kunnen worden geoogst, maar ook in uw landhuis of balkon alleen kunnen worden gekweekt. Zomer en winter variëteit aap is het meest geschikt voor het fokken thuis. Ze zijn niet grillig en vereisen niet al te veel inspanning, zelfs niet voor een beginner.

Wat zijn de voorwaarden voor het kweken van paddenstoelen

Voorwaarden voor groei-ervaring zijn gemakkelijk te regelen, zowel thuis als in de zomer cottage of tuin. De beste tijd voor het planten van buitenmateriaal is april of mei., en in het huis (warm balkon, kelder) gedurende het hele jaar.

Champignons worden beschouwd als de meest heerlijke en geurige paddenstoelen
Luchttemperatuur in verschillende groeifasen moet tussen +10 en + 25 ° С liggen.

Met een uniforme en hoge luchtvochtigheid ontwikkelt het mycelium zich snel, wat de groei van schimmels gunstig beïnvloedt. Het gebouw moet goed geventileerd zijn, het kan een raam zijn of een ingebouwde ventilatie. Licht voor de groei van schimmels is nodig is niet helder, je kunt bijna in de schemering groeien. Alleen dan zijn de hoedjes van de paddenstoelen bleek, maar dit heeft geen invloed op hun smaak. Op de datsja voor opnieuw planten is het beter om een ​​schaduwrijke plaats te kiezen zodat het hout waarop het mycelium zich bevindt niet uitdroogt.

Manieren van groeiende ervaring in het zomerhuisje

Je kunt paddenstoelen kweken op de volgende manieren:

 • in de kelder op de tassen;
 • op logs;
 • in kassen;
 • in banken;
 • op een boomstronk.

In de kelder op de tassen

De kamer vóór het planten moet worden gedesinfecteerd. In de kelder moet het hele jaar door goede ventilatie zijn. In de winter moet het worden verwarmd.

Paddenstoelen kweken in zakken

Gebruik voor grond voor het zaaien van mycelium:

 • verpletterd stro;
 • bladeren bomen;
 • hout zaagsel;
 • schil zonnebloempitten;
 • klaar blokken substraat.

Alle plantaardige componenten worden gedurende 12 uur gestoomd met heet water voor decontaminatie van ongedierte en schimmels. Voeg na afkoeling het mycelium opnieuw toe (volgens de instructies van de fabrikant) en meng grondig. Leg het mengsel vervolgens in een dichte plastic zak van 5 tot 50 kg. Geknoopte tassen worden op stellingen geplaatst of in de kelder opgehangen.

Na drie dagen worden gaten van ongeveer 5-6 cm in de zakken gesneden. Na 14-20 dagen zullen de paddenstoelen ontkiemen en zichtbaar worden.

Voor normale groei zijn in dit stadium goede verlichting, hoge luchtvochtigheid en temperatuur van +14 tot +16 ° C noodzakelijk.

Op logboeken

Je kunt er zowel buiten als in huis paddestoelen mee kweken bij een temperatuur van +10 tot + 25 ° С. Een log van larikshout moet niet rot zijn, maar nat en met schors. 300-500 mm lang, met een diameter van 200-500 mm. Als het droog is, wordt het gedurende twee of drie dagen in water gedrenkt. Trek vervolgens uit en laat het water weglopen.

Voorbereiding van boomstammen voor het kweken van paddestoelen

Paddestoelen groeien op drie manieren op boomstammen:

 1. Gaten worden gemaakt in logboeken 1 cm lang, 4 cm lang en op een afstand van 10-12 cm van elkaar. Ze plaatsen het mycelium op houten stokken. Handen moeten helemaal schoon zijn. Daarna worden de boomstammen omwikkeld met plasticfolie, nadat er verschillende gaten in zijn gemaakt, zodat er lucht naar binnen kan stromen. Ze worden vervolgens overgebracht naar een vochtige, donkere kamer. Bij 20 ° hitte, zal het log een mycelium van ondraaglijke pijn verwerven over een periode van 3-4 maanden.
 2. Op het perceel van de schaduwkant graaf een gat van 15 cm diep en water het. Vervolgens wordt het hout erin gestoken met de champignonstick in een horizontale positie. Grond rondom de beplanting besprenkeld met houtas om slakken af ​​te schrikken. Watergift wordt regelmatig uitgevoerd, zodat de aarde niet uitdroogt. In de winter bedekken ze met bladeren.
Het kweken van paddestoelen op logboeken
 1. Hetzelfde voorbereide logbestand kan zijn planten in een vat of vat met aardeen zet op het balkon. Voor normale groei moet je constant de temperatuur handhaven van +10 tot + 25 ° C en een hoge luchtvochtigheid.
Een hygrometer wordt gebruikt om het vochtpercentage te bepalen.

In de kas

Serres en kassen zijn goed geschikt voor de temperatuur en vochtigheidsgraad voor het kweken van paddenstoelen. Logs, stumps, logs bevochtigd en geplaatst in een kas. Daarna worden er gaten in het hout gemaakt en wordt het mycelium opnieuw gelegd of kunnen ze worden uitgegoten met een oplossing die de sporen van de schimmels bevat. De landing wordt regelmatig bewaterd om het vocht te behouden, evenals het bewaken van de temperatuur van de lucht. Het is ook mogelijk om paddenstoelen te kweken in kassen in banken, pakketten of op substraatblokken.

In banken

Met deze cultivatiemethode kun je het opnieuw doen zonder huistuinen. De bank kan op het balkon of op de vensterbank worden geplaatst.

Honing groeien in de oevers

Substraatsubstraat is gemaakt voor myceliumgroei. - een mengsel van zaagsel (betere lariksoorten) en zemelen in een verhouding van 3: 1. Voor een dag wordt het met water gegoten, vervolgens geperst en niet strak gecompacteerd.

Om te voorkomen dat het mycelium met schimmel infecteert, wordt de pot met het substraat gedurende één uur in heet water gesteriliseerd.

Nadat het mengsel is afgekoeld, wordt er een holle stok in gemaakt met een schone staaf op de bodem van de pot en wordt het paddestoelmycelium geplaatst. De container is bedekt met een deksel met gaten en bedekt met nat katoen om de luchtvochtigheid te behouden. Bank schoon op een donkere en warme plaats. Terwijl de wol droogt, wordt hij bevochtigd.

Mycelium zal binnen een maand ontkiemen en na 15-20 dagen zullen de eerste paddestoelen verschijnen. Zodra de paddenstoelen opstijgen, wordt de container op de vensterbank aan de noordkant geplaatst of van de zon verduisterd. Wanneer ze het deksel bereiken, verwijderen ze het en wordt de hals van de pot verpakt in een brede strook karton. Dit zal de geesten helpen om zich tijdens de groei te handhaven. Om vocht te behouden, worden paddestoelen besproeid met water. Naarmate ze groeien, wordt het gewas afgesneden en worden de resterende poten eruit getrokken. Over 14-20 dagen zullen nieuwe paddestoelen groeien.

Groeien op stronk

Planten van mycelium op de stronk doen in het warme, maar niet hete seizoen. In het bos, op oude stronken of stammen van bomen, wordt een zwamvlok gevonden en een deel ervan wordt gescheiden met een stuk hout. Voor het planten in de boomstronk de groeven uitsnijden, en de stukjes mycelium van 1-2 cm. Bedek vervolgens met nat mos of zaagsel. De grond eromheen wordt bewaterd, waardoor het niet uitdroogt.

Spore-fokmethode

Caps van overrijpe schimmels met donkerbruine kleur worden geselecteerd. Doe ze in een container en giet 24 uur lang schoon water. Haal ze vervolgens met hun handen af ​​zonder ze uit het water te halen. De resulterende massa wordt gefilterd. Een oplossing met sporen wordt over stompen of boomstammen gegoten met inkepingen die daarin zijn gemaakt. Dankzij hen is het hout beter doorweekt. Waarna ze zijn bedekt met nat mos of zaagsel. De sporen ontkiemen lang, paddenstoelen groeien slechts in 1-2 jaar. Nadat het mycelium op hout of stronken is gegroeid, kan het worden vermeerderd. Om dit te doen, wordt het deel ervan zorgvuldig gescheiden en getransplanteerd naar een nieuwe plaats.

mycelium Armillaria

Koop mycelium alleen in gespecialiseerde winkels, omdat de goederen daarin worden bewaard in de juiste omstandigheden. Als tijdens het verbouwen van verkrachting in de winter in containers de temperatuur hoog is gestegen, moeten ze gedurende enkele dagen in de koelkast worden verwijderd. De temperatuur mag niet hoger zijn dan + 8 ° С, maar niet lager dan + 4 ° С.

Bekijk de video: Afval beperken in de keuken door zelf kruiden te kweken (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send