Over de boerderij

Gedetailleerde beschrijving van de perenvariëteit Northerner met rode wangen

Pin
Send
Share
Send
Send


Er zijn veel verschillende soorten peren, maar niet allemaal zullen wortel schieten in heel Rusland. Een van deze universele bomen zal Northerner zijn.

Het is bestand tegen zware klimatologische omstandigheden., waardoor tuiniers aangetrokken worden die in de noordelijke regio's van het land wonen.

Beschrijving van de perenvariëteit Noord-Hollandse Krasnoshchekaya

Ras gefokt in 1959 PN Yakovlev op basis van het Instituut voor genetica en fokkerij genoemd naar I.V. Michurina.

Middelgrote boomDe kruin van gemiddelde dikte lijkt op een brede piramide. De takken vertrekken vanuit de stam in een hoek van bijna 90 graden, de schors van de stam en skeletachtige takken van grijs.

Schoten met een gemiddelde diktelichtgroen, licht behaard. De bladeren zijn eivormig, de basis is rond en de punten zijn puntig, de plaat is hol en de randen worden onderscheiden door de aanwezigheid van een veel voorkomende draad. De vorm van een boom is kort, de stipule is als een sabel.

Bloemen verzamelen zich in bloeiwijzen, meestal 4-6 stukjes., de kleur van de bloembladen is wit, de stempels bevinden zich onder de helmknoppen.

Opbrengst is gemiddeld, uit één boom wordt 60-70 kilo peren geoogst, maar er zijn gevallen waarin Severyanka 100 kilo fruit per seizoen oplevert.

De rijpingsperiode valt op de tiende augustusen duurt tot half september.

Severyanka verschilt goed tegen vorstdaarom is het bestemd voor de regio's West, Siberië en Oeral.

Fruitkarakteristiek

Volgens de beschrijving van een peer van Sora Severyanka met rode wangen de conische vorm en het uiterlijk lijken op een gloeilamp. Aan het begin van de rijpingsperiode is het fruit groenachtig met een roze blos, geleidelijk aan wordt het geel. De huid is sterk, maar niet ruw.

Gemiddeld weegt één peer 80 - 100 gram, wat klein genoeg is voor een dergelijk fruitgewas. Het vlees is zoet, sappig, niet scherp, zacht crème kleur, uitgesproken aroma in deze variëteit is afwezig.

Zaden bevinden zich in de kamers, die zich onderscheiden door een gemiddelde grootte en een kleine hoeveelheid bezette ruimte.

Vruchten van Severyanka klein, zoet, sappig

Fokkerijgeschiedenis en fokregio

Aanvankelijk in 1959 bij het Instituut vernoemd naar Michurin variëteit Svetlyanka werd gefokt. Het onderscheidde zich door goede vorstbestendigheid en met waardigheid de strenge Siberische winters doorstaan. Svetilyanka is direct na het testen in de uitverkoop.

Het ras veranderde drie keer van naam, in eerste instantie was het Yakovlev Seedling No. 103, vervolgens Severyanka Yakovlev, en pas toen werd hij Severyanka.

Maar de experimenten van fokkers eindigden hier niet, en even later op het station in Tsjeljabinsk, P.N. Yakovlev ontving een verscheidenheid aan noorderlingen door peren over te steken, de favoriet van Klapa en Koprechka nummer 12.

Hij is nog steeds populair bij Oeral-tuinders, maar uiterst zeldzame grootschalige industriële landing van Noorderlingen.

Sterke en zwakke punten

profs:

 • zijn hoge vorstbestendigheid kenmerkt het goed voor het groeien in de noordelijke gebieden met een ruw klimaat;
 • De boom van Northerner is klein en compact, waardoor het mogelijk is om peren te verbouwen, zelfs op kleine stukken land;
 • vroege rijping, vers fruit kan al in augustus worden verwend;
 • met de juiste zorg brengt een boom tot 100 kilogram gewas;
 • Severyanka resistent tegen korst;
 • Gebruikt voor verschillende doeleinden.
De voordelen van de variëteit Severianka zijn de vorstbestendigheid en vroege rijping van fruit.

nadelen:

 • een groot aantal vruchten vallen voor de deadline af, dus je kunt de oogstperiode niet overslaan;
 • peren zelf zijn vrij klein van formaat en verschillen niet in uitstekende smaak;
 • dit ras moet tijdig en overvloedig worden bewaterd, omdat het geen onvoldoende hoeveelheid vocht verdraagt;
 • kleine houdbaarheid en slechte transporteerbaarheid maken Severyanka niet aantrekkelijk voor commerciële doeleinden.

Functies voor zaailingen en verzorging

Om een ​​boom in de tuin te planten, Eerst moet je beslissen waar het groeit. In dit geval worden de kenmerken van het geselecteerde cijfer in aanmerking genomen:

 • zandige of leemachtige grond met veel humus is het best geschikt voor noorderlingen;
 • grondwater mag niet dichter dan 2 meter van de grond zijn verwijderd, anders kan het wortelsysteem van de peer eroderen en de boom sterven;
 • U moet ook zorgen voor betrouwbare bescherming tegen de wind en goede zonne-verlichting.
Het kiezen van een zaailing is beter om voorkeur te geven aan tweejarige planten, zoals de praktijk laat zien, ze hebben de hoogste weerstand en overlevingskans naar een nieuwe plaats. Het planten van planten is beter in april of september.

De tijd wordt gekozen afhankelijk van het klimaat en de regio van de teelt.Een boom geplant in de herfst is minder waarschijnlijk om een ​​strenge winter te overleven.

Voor peren graven sloot, waarvan de afmetingen 60 centimeter diep en 1 meter breed zijn. Aan de voet van de put wordt een vruchtbaar mengsel gelegd bestaande uit:

 • 2 emmers compost of humus;
 • 200 gram kalimeststof;
 • 800 gram superfosfaat.
Northenka-peer die in de herfst wordt geplant, heeft minder kans om de strenge winter te overleven

De voorbereide grond moet daarom worden toegediend graaf een gat moet een week zijn voordat je bomen plant:

 1. Om te beginnen worden de wortels ondergedompeld in een kleimengsel.
 2. Vervolgens worden beschadigde en gebroken takken verwijderd, zodat de plant meer kracht besteedt aan aanpassing aan het nieuwe terrein en niet aan behandeling.
 3. Vervolgens wordt de zaailing in een gat geplaatst en voorzichtig besprenkeld met aarde.
 4. Een pin wordt netjes in de buurt van de boom geplaatst, die als een steun zal dienen en een nieuw geplante plant is eraan vastgemaakt.
 5. De laatste fase zal overvloedig water geven.

Groeiende omstandigheden

Variatie Severyanka kan de tuinman tevreden stellen met vruchten die al in het 4e levensjaar zijn, maar hiervoor moet je goed voor de boom zorgen en hem de nodige voedingsstoffen geven.

Direct na het planten wordt de zaailing gesnoeid. Als er geen takken op zitten, wordt de stengel op een hoogte van 80-90 centimeter van de grond afgesneden.

In het geval dat de boom al takken heeft, worden deze met een derde ingekort, terwijl drie gezonde toppen achterblijven. Zo'n procedure is nodig tijdens de eerste drie jaar van de levensduur van de boom.

Dan zal de boom alleen sanitair snoeien vereisen., waardoor de tuinier zich van zieke, gedroogde of extra takken kan ontdoen. Jonge gezwellen worden regelmatig uit de boom verwijderd.

Om de wortels zoveel mogelijk zuurstof te geven maak de grond los in de wielcirkel. Ook op tijd nodig ontdoen van onkruid.

Gezien het feit dat Northerner van vocht houdt het moet regelmatig worden bewaterd om te voorkomen dat de grond uitdroogt.

In de zomer maken ze eenmaal per seizoen een minerale dressing, in de herfst wordt de boom bevrucht met humus of mest.

Hoewel Severyanka verwijst naar vorstbestendige rassen, het moet goed voorbereid zijn op de winter. Om dit te doen, voordat de vorst begint, wordt de boom overvloedig bewaterd en gemulleerd, waardoor het wortelstelsel wordt beschermd.

Oogsten en opslag

De oogstperiode valt half augustus en kan duren tot begin september. Dichter bij de herfstperiode wordt het vruchtvlees van de peer bruin. Rijp fruit begint af te vallen en binnen 2-3 dagen verliest de boom het grootste deel van het gewas.

Als de peren dan volledig rijp zijn, dan ze worden niet langer dan 10 dagen bewaard. Tegelijkertijd moeten ze zorgen voor een koele temperatuur en houten of rieten containers.

Ervaren hoveniers raden aan om een ​​week voor de volledige rijpheid te oogsten, in welk geval de minste hoeveelheid oogst tijd heeft om te vallen en deze veel langer (2 maanden) zal worden opgeslagen.

De beste plaats is de koude kelder., maar gebruik in plaats daarvan het onderste compartiment van de koelkast.

Het wordt aanbevolen om de vruchten van peer Nortyanka een week voor de volledige rijpheid te verzamelen.

kenmerken

Het belangrijkste onderscheidende kenmerk van noorderlingen is een hoge winterhardheid. Gevallen werden geregistreerd wanneer alleen jonge bomen stierven tijdens kortstondige vorst tot -50 graden en met een stabiele temperatuurverandering tot -42 graden stierf alleen het bovengrondse deel van de boom uit, terwijl het wortelstelsel werd gehandhaafd.

Ook zo het cijfer wordt snel hersteld na de nachtvorst.

Northerner wordt nu niet op industriële schaal gebruikt en het is onmogelijk om zaailingen te koop te vinden. U kunt Northerner ontmoeten op de locaties van ervaren tuinders.

Dit wordt verklaard door het feit dat fokkers veel andere vorstbestendige rassen hebben meegenomen die aantrekkelijker zijn en meer voordelen hebben.

Severyanka wordt gebruikt in wetenschappelijk werken het is al een bovenliggende vorm voor variëteiten zoals Yeseninskaya en Tyutchevskaya.

Een ander kenmerk van het ras is de behoefte aan bestuiving, want als u de procedure zelf uitvoert, is slechts 30 procent van het fruit gebonden.

Yakovlev-geheugen is de beste bestuiver voor noorderlingen, dergelijke bomen worden geadviseerd om naast elkaar te worden geplaatst.

De eigenaardigheid van de peren Severyanka is de hoge winterhardheid en de behoefte aan bestuiving

Ziekten en plagen

Severyanka uiterst zelden blootgesteld aan ziekten en plagen. Het heeft een goede weerstand tegen korst. Meestal aan de bomen van dit ras zijn de volgende ziekten:

 1. Microplasma-ziekte of heksenbezem is de gevaarlijkste ziekte voor de fruitboom. Het verspreidt zich door insectenplagen of met zaailingen. Het centrum van de ziekte kan niet worden genezen en in dit geval moet de boom volledig ontworteld en verbrand worden.
 2. Fruit Rot - infecteert peren, de eerste fase is het verschijnen van bruine vlekken, die uiteindelijk groeien en het gewas vernietigen, koperchloride of Brodsky-vloeistof wordt gebruikt als controlemethoden.
 3. Bacteriële brandwonden - verschijnt na het bevriezen van bladeren. Wanneer om de 5 dagen een ziekte wordt ontdekt, wordt de boom besproeid met antibiotica. Om de verspreiding van bacteriën te voorkomen, worden alle gereedschappen in boorzuur behandeld.
De noorderling is niet vatbaar voor aanvallen door de mot en de perengalmijt. Gevaar is een vlinder meidoorn.

Als een gevecht met haar op het moment van opeenhoping van een groot aantal rupsen aan de boom, wordt het behandeld met medicijnen "Karbofos", "Spark" of andere insecticiden.

De belangrijkste methode om elke ziekte of plaag aan te pakken, is het verwijderen van alle sporen van hun leefgebied, d.w.z. geïnfecteerde delen van de boom, gevallen fruit of bladeren die onmiddellijk moeten worden verbrand.

Als de preventie van het uiterlijk van ziekten Bomen moeten goed worden onderhouden: water geven, voeren en hygiënisch snoeien zijn op tijd klaar. In de herfst en de lente wordt het aanbevolen om de plant met Brodsky-vloeistof te bespuiten.

Wanneer u met chemicaliën werkt, moet u persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken.

Het gevaar voor de peren noorderling is vlinderkaken

Tuinieren beoordelingen

Galina: "Northerner is de oudste bewoner van mijn tuin. De oogst geeft een enorme hoeveelheid, in de beginjaren is er teveel gegeten, nu zelfs nog. Vanaf deze graad draai ik sappen, begon onlangs peren te drogen. De smaak van het ras is zeer aangenaam, zoet en zuur met een lichte scherpte, peren zijn relatief klein met een rode kant. Het is niet moeilijk om voor een boom te zorgen, zeker nu hij al volwassen is en aangepast aan ons klimaat. "

Olga: "Het was ook mijn vader die opgroeide in Northerner, we hebben een datsja in de Oeral, dus het is erg moeilijk om een ​​goede perenvariëteit te vinden. Nu zijn er veel fruitbomen op de site, die meerdere keren beter zijn dan Northerner, maar ik kan niet beslissen om het te ontwortelen. Hij draagt ​​van jaar tot jaar vrucht, tolereert lage temperaturen en heeft ook een aangename smaak. Compote van deze variëteit is de smaak van mijn jeugd en ikzelf blijf het voor mijn kinderen maken. "

Vladimir: "Er zijn veel verschillende bomen op mijn site en Severyanka heeft hier een belangrijke rol gespeeld. Het is een uitstekende bestuiver voor vele variëteiten, bovendien kan het met behulp van de bouillon worden gebruikt voor het verkrijgen van ander fruit van hogere kwaliteit in smaak en vorm. De winters zijn hard en de volwassen boom verdraagt ​​ze perfect. "

Northerner is al lang niet meer relevant en wordt momenteel niet op industriële schaal gebruikt.

Maar amateurtuiniers willen deze boom niet vaarwel zeggen., er steeds meer voordelen in terugvinden, soms de vele tekortkomingen van de variëteit niet opmerken.

Pin
Send
Share
Send
Send