Over de boerderij

Regels die Californische wormen fokken

Pin
Send
Share
Send
Send


Het fokken van rode Californische wormen is een taak voor zelfs een schooljongen. Er zijn immers geen moeilijkheden bij het creëren van optimale omstandigheden hiervoor. Bovendien zijn zelfs geldbeleggingen praktisch overbodig. Een dergelijk bedrijf doen is een zeer winstgevende onderneming. En de winstgevendheid wordt duidelijk bevestigd. Het belangrijkste is om een ​​betrouwbare markt te vinden.

De voordelen van de Californische worm

California-wormen hebben een uitstekend vermogen om snel en efficiënt organisch afval te verwerken.een prachtige biohumus maken. Dit is een unieke meststof, die qua samenstelling zelfs humus overschrijdt. Experts zeggen dat bijna acht keer beter dan de gebruikelijke vermicompost-humus.

Bovendien heeft biohumus geen geur, daarom is het aan te bevelen om het niet alleen in de tuin en in de tuin te gebruiken, maar ook voor het voederen van kamerplanten. Meestal wordt een dergelijke complexe meststof in de lente op de bodem aangebracht. Het kan zelfs in containers met zaailingen worden toegevoegd. Het belangrijkste is om vast te houden aan verhoudingen. Oké, dat kaatste terug.

Beste broedplaatsen

Om te beginnen is het belangrijk om een ​​plek te kiezen waar de wormen worden gefokt. Dit kan een cottage, een garage, een kelder of een ander huis zijn, vergelijkbaar met het bovenstaande. U kunt elke doos of container gebruiken. Hoewel je een gat in de grond kunt graven. Maar zonder falen is het nodig om een ​​holte met natuurlijk materiaal aan te leggen om te voorkomen dat mensen zich voorttrekken.

Californische wormen dichtbije dichte omhooggaand

Hoe rode wormen te fokken

Er zijn geen significante verschillen tussen de regenjas en de Californische wormen.. Bovendien zijn deze laatste effectiever in de verwerking van organisch materiaal. Wat hun leefgebieden betreft, geven de rode individuen de voorkeur aan een warmere omgeving en verdragen ze eenvoudigweg geen vorst.

In tegenstelling tot regen komen Californische soorten niet naar de oppervlakte tijdens regen. Ze zijn comfortabeler om in de grond te blijven (substraat).

Productie en inrichting van chervyatnik

De beste plaats voor het fokken wordt beschouwd als een compostput (of een stapel), kratten of hutten.. Voeding is organisch afval. Dit kan mest, vogeluitwerpselen, stro, spaanders, plantaardige huid en ander organisch afval zijn. Alles verzameld op een hoop en grondig gehydrateerd. Na een paar maanden ontbindt organisch materiaal en creëert het goede omstandigheden voor de fokkerij.

Het onderste deel van de container of de door u uitgevonden container moet noodzakelijk vocht doorlaten. Omdat overmatig vocht de bewoners van het grondmengsel kan schaden. Dit is de perfecte biohumus. Als het water met wormen door de bovenste bak gaat, zal het biomateriaal dat de ondergrond verbetert, naar buiten komen.

Het wordt aanbevolen om natuurlijke materialen te gebruiken voor het rangschikken van chervyatnik. De hoofdtaak is immers om nuttige biohumus te verkrijgen.

De chervyatnik kan elke vorm en grootte hebben

Bodemvoorbereiding

Als een mengsel, kunt u humus, rotte bladeren en zelfs kookafval gebruiken, met andere woorden, vrijwel elk organisch afval. Dit zorgt voor comfort, zachtheid en voedingswaarde van de resulterende habitat. Om het mengsel te verrijken met zuurstof voor de normale afbraak van organisch materiaal, is het belangrijk om minstens één keer per week de compost op te graven of voorzichtig te mengen.

Het substraat moet voldoen aan de vereiste parameters van zuurgraad, vochtigheid en temperatuur. Dit zal verder in detail worden besproken.

nederzetting

In een kleinere container met een kant en klaar substraat moet je eerst Californische wormen uitvoeren. Ze zal optreden als een soort pallet. Deskundigen adviseren op de top om de pallet te bedekken met een weefsel met verhoogde dichtheid. Dit houdt de hitte binnen de denkbeeldige capaciteit.

Californische wormen bevolkt in de grond
Alvorens de hoofdafrekening van de familie af te wikkelen, wordt het aanbevolen om een ​​testbatch te plaatsen. Als ze na een paar dagen allemaal nog leven, kun je doorgaan met bewegen.

Wanneer ten minste 10% van de personen is overleden, is het de moeite waard om het bodemmengsel opnieuw te bekijken. Misschien is ze te zuur. Om de situatie te verhelpen, moet je stro, toppen van planten of zaagsel toevoegen aan het substraat.

eten

Voed de wormen wordt alleen aanbevolen na het eten van het vorige deel. Anders veroorzaak je zelf obesitas van hun afdelingen. Ze kunnen mest, vogelpoep, plantentoppen, papier, karton, plantaardige huid, stro, hooi, zaagsel en ander organisch afval voeden. Als u in uw eigen huis woont, zijn er nooit problemen met voedsel.

Voedselwormen mogen niet worden verwaarloosd. Maar voer alleen na de vernietiging van het vorige deel

Een speciale delicatesse voor deze dieren zijn verwende bakkerijproducten, gebruikte theeblaadjes en dik met natuurlijke koffie. Gooi niet in het compostafval van citrusvruchten. Dit kan de zuurgraad van het mengsel verhogen. Van tijd tot tijd is het belangrijk om de compositie aan te vullen met de resten van de eischaal. Met deze procedure kunt u de zuur-base balans van het medium veilig handhaven.

zorg

Optimale onderhoudsomstandigheden:

  • zuurgraad - 6,5 - 7,5 pH;
  • temperatuur - 20-25 graden Celsius boven nul;
  • luchtvochtigheid - 70-80%.

California-wormen zijn hagedisloze dieren die warmte liefhebben. Voor hun normale ontwikkeling en reproductie is het noodzakelijk om de temperatuur binnen 25 graden Celsius boven nul te houden. Als het merkteken op de schaal van de thermometer afneemt, zullen ze erger zijn om te eten en zich vermenigvuldigen. Bij het bereiken van 5 graden warmte kan kruipen volledig sterven.

Het is belangrijk om te tekenen op het water dat wordt gebruikt om het substraat water te geven. Het moet niet worden gechloreerd, anders zal het levende wezen sterven.

Met enige regelmaat is compost de moeite waard om te roeren. Dit zorgt voor de toegang van zuurstof tot het substraat.

Af en toe moet compost in chervyatnik worden omgedraaid

overwintering

Omdat deze ongewervelden erg bang zijn voor de kou, moet de voorbereiding op de winter grondig zijn. Het is belangrijk om de gewenste temperatuur voor hen te voorzien en overkoeling van het grondmengsel te voorkomen.

Hiervoor wordt verse compost van 20-40 cm dik op het oppervlak van de container geplaatst, waarna alles overvloedig wordt bewaterd en bedekt met hooi of stro met een dikke bal van 0,5 m. De bovenste laag kan bij strenge vorst enigszins invriezen. Maar het is niet eng. Voor het gemeenschappelijke substraat waar de wormen zich zullen bevinden, zullen er geen problemen worden gecreëerd. Met de komst van de lente zullen de bewoners van het grondmengsel de punt van de humus al opeten. Terwijl het onderste 2/3 deel van het totale compostvolume al in biohumus van hoge kwaliteit verandert.

Verkoopfuncties

Aangezien de kosten van een enkele worm klein zijn, moet u grote hoeveelheden bereiken om een ​​goede winst te behalen. Dierenwinkels, landbouwbedrijven, viskwekerijen en zelfs viswinkels zijn mogelijk geïnteresseerd in dit product. Hier heb je actieve reclame nodig.

Aanvankelijk is het de moeite waard om uw goederen te verkopen aan vrienden en buren, bijvoorbeeld die gaan vissen. Zoek dan naar een klant voor groter.

Wormverkopen moeten noodzakelijk in de groothandel zijn

winstgevendheid

Het is uiterst voordelig om Californische wormen te fokken.. Omdat de productie zelf bijna niet duur is. Alle inkomsten hebben betrekking op netto.

De praktijk laat zien dat 1 vierkant. m van de broedplaats kunt u ongeveer 1-10 duizend personen en een halve ton biohumus te koop krijgen. Gezien het feit dat 1 eenheid ongeveer twee roebels kost, krijg je 20 duizend roebel per hand. Het belangrijkste is om een ​​winstgevende en permanente verkoopplaats voor zijn producten te vinden.

Californische wormen fokken in chervyatnik

Fokfouten

  • Het is ten strengste verboden om chloorhoudend water te gebruiken om compost te creëren. Omdat bleekwater voor wormen als een vreselijk sporenelement wordt beschouwd. Als er geen ander water is, moet het een paar dagen blijven staan. Daarna zal het chloor verdwijnen. Overigens is regenwater ook geschikt. Goedkoop en boos;
  • Verse mest mag niet aan de compost worden toegevoegd. In het proces van zijn humus kan de temperatuur oplopen tot bijna 600 graden Celsius, en de bewoners van de compost sterven eenvoudig;
  • oude mest is ook niet geschikt. Als het langer dan drie jaar heeft gelegen, zal de hoeveelheid voedingsstoffen onvoldoende zijn voor de normale groei en reproductie van ongewervelde dieren.

Over het algemeen is het vermeldenswaard dat het kweken van Californische rode wormen gemakkelijk is. In ons land zijn alle voorwaarden en mogelijkheden gecreëerd om dit op grote schaal als onderneming te doen en goed geld te verdienen. Het belangrijkste is om na te denken over de markt en om zijn kleine productie vast te stellen. En hoe precies om dit te doen, hebben we al in detail gesproken.

Bekijk de video: KAYLA'S HAIR IS CHANGING. We Are The Davises (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send