Over de boerderij

8 verschillende soorten kalimeststoffen, hun eigenschappen en gebruik

Pin
Send
Share
Send
Send


Agrarians gebruiken verschillende meststoffen om hoge opbrengsten te verkrijgen. Een van de soorten minerale supplementen is kaliumsupplement, dat het tekort aan kalium in planten compenseert. In de meeste gevallen kan een dergelijke samenstelling worden gevonden in de vorm van zout opgelost in water, minder vaak - in combinatie met andere componenten.

Welke meststoffen zijn potas

De rol van kalium in het leven van planten is geweldig. Welke tuinman gebruikt ze niet? Mijnbouw wordt uitgevoerd uit erts, in afzettingen van natuurlijke soort. Deze meststof kan op elke grondsamenstelling worden gebruikt:

 • zwarte aarde;
 • kleigrond;
 • op zandige bedden.
Kalium wordt beschouwd als een belangrijk onderdeel dat helpt bij de ontwikkeling van planten, omdat het suiker door de weefsels verspreidt, om te zorgen voor normale voeding, de vorming van zoete en sappige vruchten.

Het element is verantwoordelijk voor de groei van blad en verhoogt de weerstand van de cultuur tegen allerlei soorten ziekten en parasieten. Vruchten die rijk zijn aan kalium zijn goed bewaard in de winter. De samenstelling die in de grond wordt gebracht, wordt bijna volledig door planten opgenomen.

Het is perfect gecombineerd met vele minerale componenten, creëert complexe mengsels met hen. Er zijn veel middelen, en elk is anders door zijn naam.

Hoe het gebrek aan mineralen in de bodem te bepalen

Het grootste deel van de potas moet worden geleverd door planten die worden geteeld in lichte veengebieden. Vooral sterke tekenen van falen van dit element komen tot uiting in het zomerseizoen:

Kaliummeststof
 • bruine bladeren verschijnen op bladeren;
 • gebladerte verandert van tint, wordt geel of blauwachtig met een bronzen glans;
 • "Grensbrandwonden" worden waargenomen - de uiteinden en randen van het vel beginnen af ​​te sterven;
 • de aderen zijn diep ondergedompeld in groen weefsel;
 • de stengel wordt dun;
 • landing stopt intense groei;
 • er verschijnen rimpels op de bladeren, deze krullen;
 • het proces van knopvorming is opgeschort.

Soorten kaliumsupplementen

Als we de chemische samenstelling beschouwen, wordt de kaliumgroep verdeeld in chloride en sulfaat en voor de vervaardiging zijn ze rauw en geconcentreerd.

Elke soort onderscheidt zich door zijn positieve en negatieve kenmerken, heeft functies in de toepassing.

Kaliumchloride

Kaliumchloride is de meest populaire optie, weergegeven door roze gekleurde kristallen, die water goed absorberen en kunnen worden gecomprimeerd tijdens onjuist georganiseerde opslag, wat hun dunner worden aanzienlijk zal verslechteren op het moment van gebruik.

Topdressing bevat ongeveer veertig procent chloor, dus deze topdressing voor chloorfobe planten is niet van toepassing. Het is het beste om in het herfstseizoen soby chloor zo snel mogelijk uit de grond te verdampen.

Het grootste nadeel is het vermogen om zout in de grond te verzamelen, waardoor de zuurgraad toeneemt.

Kaliumchloride korrels close-up
Op basis van het voorgaande moet kunstmest vooraf worden toegepast om overdosering te voorkomen.

Kaliumsulfaat

Kleine grijze kristallen lossen perfect op in water. Vocht wordt niet geabsorbeerd, niet opgeslagen als het wordt opgeslagen. De samenstelling omvat magnesium en calcium, wat alleen de gunstige eigenschappen voor planten verbetert.

De aanwezigheid van zwavel staat geen accumulatie van nitraten toe, verlengt de veiligheid van planten. Hierdoor kan dergelijke meststof groenten voeden.

Er zit geen chloor in de toplaag, daarom is het toegestaan ​​om praktisch altijd op alle grondsamenstellingen aan te brengen. Uitzonderingen zijn landen met een hoge zuurgraad.

Gebruik geen kaliumsulfaat met limoensupplementen.
Kaliumsulfaat

Houtas

Universeel en algemeen verkrijgbaar product, geschikt voor alle planten en bijna alle grondformuleringen. Meststof bevat geen chloor, kan op elk moment worden gebruikt. Ash schonk in een droge toestand, verdund met water.

Het wordt niet gemengd met mest en vogelpoep, het wordt niet gecombineerd met stikstofmengsels en superfosfaten.
Houtas

Kaliumzout

Het is een mengsel van kaliumchloride en fijngemalen sylvinieten. Het percentage bereikt veertig, wat het voeden niet zo geschikt maakt voor het voeden van planten die gevoelig zijn voor kaliumchloride. Om deze reden wordt de samenstelling in de herfst in de grond gebracht, tijdens het doorslaan van de bedden. In de lente is het toegestaan ​​om zout te gebruiken als de grond zwaar is overweldigd. Water wast chloor en kalium blijft in de grond achter. In de zomer wordt de compositie niet gebruikt.

Als je de meststof vergelijkt met kaliumchloride, dan kun je anderhalve keer meer maken.
Kaliumzout

Kalimagneziya

Bevat geen chloor, ideaal voor het voeren van aardappelen, tomatenplanten en andere groentegewassen. Vanwege het magnesiumgehalte wordt het product aanbevolen voor gebruik in zandige en zandige bedden. Het medicijn is hygroscopisch en verdwijnt perfect.

Kalimagneziya

Kaliumcarbonaat

De structuur verschilt in de verhoogde hygroscopiciteit, begint snel te koeken wanneer bevochtigd. Tegelijkertijd gaan de eigenschappen verloren. Om de prestaties te verbeteren, wordt er soms kalk aan toegevoegd, maar dan dreigt er een toename van de zuurgraad in de bodem.

Kaliumcarbonaat

Kaliumnitraat

Het bevat stikstof, wat de ontwikkeling van planten gunstig beïnvloedt. De kunstmestsamenstelling is perfect bewaard in een droge opslag. Met een beetje vocht hardt het uit en wordt het bijna onbruikbaar. Het moet in de lente worden gemaakt, tijdens het planten. Het gebruik van salpeter is ook toegestaan ​​in het zomerseizoen.

Kaliumnitraat

De waarde van cementstof

Het element is een deel van een verscheidenheid aan zouten die goed oplossen, waardoor het voor kalium mogelijk is om plantcellen gemakkelijk te verzadigen. Het wordt toegepast op gewassen die slecht reageren op chloor. Hiermee kun je de zuurgraad van de grond neutraliseren. Daarom is de waarde van een dergelijke voeding groot.

Cementstof

Waarde voedingen in het plantenleven

Oxidatie in plantencellen is intenser, er is een toename van cellulair metabolisme. Culturen reageren gemakkelijk op onvoldoende vocht, fotosynthese gaat sneller. Er is een snelle aanpassing aan negatieve temperaturen, het niveau van resistentie tegen pathogene manifestaties neemt toe.

Toepassingstechnologie voor planten

Er zijn drie opties voor het gebruik van meststoffen:

 • voor zaad;
 • zaaien;
 • posleposevnoy.

Meest gebruikt in de herfst, omdat veel van zijn soorten chloor bevatten. Doseringen worden ingesteld rekening houdend met de uitputting van de aarde.

Het is beter als je de meststof meerdere keren over het oppervlak strooit, op een afstand van vijftien centimeter van de wortels.Vloeibare formuleringen zijn effectief, ze moeten volgens de instructies worden bereid.

Additief is echt populair. Het is alleen noodzakelijk om te onthouden dat een overmatige dosis kalium of onregelmatigheden bij het gebruik van de samenstelling niet alleen de planten, maar ook de samenstelling van de grond schaden. Bijzondere aandacht moet worden besteed aan verbindingen die chloor bevatten.

Pin
Send
Share
Send
Send