Over de boerderij

Gebruiksaanwijzing voor magnesiumsulfaat of magnesiumsulfaat

Pin
Send
Share
Send
Send


Magnesiumsulfaat wordt veel gebruikt in de landbouw als een effectieve meststof van hoge kwaliteit. De samenstelling is van groot belang voor de groei van tuin- en siergewassen: oxiden, koper, zwavel en andere sporenelementen. Anorganische stof is bekend onder andere namen - magnesiumsulfaat, magnesiumoxide, Brits zout.

Tekenen van magnesiumtekort in planten

Het ontbreken van dit element komt vaker voor op zanderige bodems. Het belangrijkste symptoom van een gebrek aan substantie is zwakke groei, met verschillende culturen manifesteert het zich op verschillende manieren.

 1. In een appelboom wordt dit moment magnesium verhongering genoemd. De symptomen zijn vergelijkbaar met het gebrek aan ijzer, de appelbladeren beginnen geel te kleuren. Geleidelijk verlaat fronsen, boogvormig worden met rafelige randen. Ten eerste komt magnesium verhongering voor op oude bladeren en later op jonge bladeren.
 2. Op stenen bomen, een gebrek aan sulfaat veroorzaakt voorbarig vergeling, afstoten van bladeren. In peren worden de bladeren zwart verrot. Bessenstruiken zijn misvormd, beginnen naar beneden te buigen.
 3. Het ontbreken van een element in aardbeien of aardbeien kan worden bepaald door de staat van de bladeren. verschijnen gele strepen op de bladeren kunnen ze later rood worden. Als het op den duur niet opvalt, drogen de bladeren van bessen uit.
 4. Planten waargenomen groeivertraging. Gevormde kleine knoppen, onontwikkeld fruit. Het bovengrondse deel van de planten lijdt erg, omdat de onderste bladeren geel worden.
Gele bladstrepen zijn een teken van magnesiumgebrek.
Om bovenstaande redenen te voorkomen, is het noodzakelijk om regelmatig te voeren.

Wat geeft magnesium aan planten?

Een belangrijk spoorelement, is betrokken bij de groei van groenten- en fruitgewassen. Vanwege het ontbreken van een anorganisch element, lijdt het wortelstelsel. Naast magnesium is het noodzakelijk om te onthouden van kalium, deze stoffen vullen elkaar goed aan.

Een tekort heeft een negatief effect op de opbrengst (fruit krimpt of valt af). Magnesium is belangrijkste bron van energie, zijn rijkdom lanceert belangrijke processen van het plantenleven.

Als de voedingssamenstelling te klein is, wordt de groei van het wortelsysteem geremd. Wortels verliezen het vermogen om vocht uit de diepe lagen van de grond te halen, wat vooral gevaarlijk is in de droge zomer.

Het schijnbare gebrek aan bruikbare samenstelling verschijnt na 10-15 dagen. De tekortkoming van de stof is te vinden op de onderste bladeren - dit gebeurt omdat de inhoud van dit spoorelement binnenin wordt verkleind.

In aanwezigheid van magnesiumtekort is het sterkst wortelsysteem lijdt planten.

De samenstelling en het doel van meststof magnesiumsulfaat

De belangrijkste componenten zijn zwavel en magnesium, zij neem actief deel aan fotosynthese planten, zonder dit proces kan cultuur zich niet ontwikkelen. Daarom is de rol van deze componenten erg belangrijk. Uitgebreide voeding, een onmisbare drug voor een succesvolle oogst. Dankzij het gebruik is het mogelijk om een ​​significante toename van de opbrengst te bereiken.

Magnesium is betrokken bij fotosynthese van planten.

Belangrijkste kenmerken:

 • geproduceerd door het verschijnen van kleine kristallen;
 • de kleur van kristallen is wit, soms grijzig;
 • kristallen lossen volledig op in water;
 • poeder vereist bescherming tegen direct zonlicht;
 • De houdbaarheid van de magnesiumhoudende stof is niet beperkt.

Onmogelijk om een ​​overdosis te nemen, omdat de plant in het groeiproces magnesium zo veel als nodig heeft. Het overschot verbetert de kwaliteit van de bodem, draagt ​​bij aan hoge opbrengsten.

Werkingsmechanisme

Dit verbazingwekkende element is betrokken bij het proces van fotosynthese. De rol van magnesium in het plantenleven is erg belangrijk, zich ophopen in het embryo zorgt voor een betere groei, beïnvloedt de rijping van de foetus. Magnesium werkt ook als een katalysator.

Vanwege het gehalte ervan wordt een juiste absorptie van fosfor en calcium door groente- en fruitgewassen uitgevoerd. Simpel gezegd, kunstmest levert de plant het nodige instroom van belangrijke stoffen. In het proces van een dergelijk mechanisme wordt de groei versneld, de kwaliteit van het gewas en de smaak van het fruit verbeterd.

Magnesiumsulfaatpoeder voor verdunning met water
Nuttige voeding met magnesium verhoogt de hoeveelheid vitamines, micro-elementen, zetmeel, suiker.

Voor- en nadelen in vergelijking met andere middelen

Deze meststof wordt met succes gebruikt op veel boerderijen en tuinpercelen. Ervaren tuiniers hebben de volgende voordelen opgemerkt:

 • nuttige stof bevat bovendien zwavel;
 • verhoogt de efficiëntie het gebruik van stikstofkunstmeststoffen;
 • het element heeft een redelijk uitgebreid spectrum van gebruik;
 • door je actie neutraliseert toxische onzuiverheden ureum biureetten;
 • gecombineerd met andere meststoffen die stikstof, fosfor bevatten;
 • kan worden gebruikt voor voeding bijna alle culturen.

Van de tekortkomingen kan slechts één punt worden onderscheiden - een overvloed aan planten voorkomt dat calcium, kalium en mangaan worden opgenomen. Dit probleem kan worden voorkomen als de proporties van bevruchting correct worden waargenomen.

Instructies voor gebruik

Zwavel-magnesium-verband draagt ​​bij tot een rantsoenering, volgens de instructies hangt de verhouding van de meststof af van de samenstelling van de grond, de geografische locatie en het type planten. Voeding vindt plaats tijdens het groeiseizoen. 2 keer per maand. Verdun beter in warm water.

 • neem voor het voorbehandelen van de behandeling 10 gram stof per vierkante meter;
 • voor het rooten van wortel 30 gram poeder en 10 liter water;
 • voor het besproeien van de bladeren op dezelfde hoeveelheid water is 15 gram nodig;
 • bij het planten van zaailingen van fruitbomen aan de wortel van 30 gram;
 • voor bessenstruiken is het voldoende om 20-25 gram onder de wortel te plaatsen.
Voor het bespuiten van planten wordt 10 gram magnesiumsulfaat per 10 liter water gebruikt.

Bij het bemesten van wortelgewassen na de hoofdtoepassing van magnesium, moet de grond zijn loslaten. Als u de toedieningssnelheid observeert, kunt u een overvloed aan bodem van deze stof vermijden.

Beveiligingsmaatregelen bij het werken met de tool

Tijdens het werken met een agrochemische stof is het noodzakelijk om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Gebruik handschoenen, bereid de oplossing voorzichtig voor, vermijd contact met de ogen. Was de handen grondig na gebruik. Gebruik een gasmasker tijdens het spuiten. Rook niet.

Compatibiliteit met andere geneesmiddelen

Combinatie met andere meststoffen heeft een positief effect. Meststof wordt gemakkelijk opgenomen door het wortelsysteem en verbetert de chemische samenstelling van de plant.

Opslagcondities en houdbaarheid

Wanneer u het opbergt, moet u zorgvuldig controleren of het poeder niet ontwaakt.

Opslag zou moeten zijn beschermd tegen toegang door kinderen en dieren. De houdbaarheid van de stof is niet beperkt.

Het gebruik van magnesiumsulfaatmeststof is een zeer belangrijk moment in de verzorging van groente-, fruit- en bessenplanten en bloeiende planten. Vanwege de uitputting van de bodem verslechtert de kwalitatieve samenstelling ervan, daarom is voor elke vorm van landbouwactiviteit aanvullende voeding nodig. Dankzij deze aanpak kunt u elk seizoen een goede oogst krijgen!

Bekijk de video: Lead Acid Battery Desulfation Using Epsom Salt --Add Solution to Dead Interstate battery Part 2 of 6 (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send