Over de boerderij

Correct gebruik van boorzuur voor planten

Pin
Send
Share
Send
Send


Het gebeurt vaak dat de gewassen stoppen met groeien, de bladeren broos en gerimpeld worden, de bloemen niet vormen, en de vruchten blijken klein en misvormd te zijn. Dit spreekt van de borische verhongering van planten, en om dit aan te kunnen, is het juiste gebruik van boorzuur noodzakelijk.

Nuttige eigenschappen van boorzuur

Na boriumbehandeling worden de wortels van de plant voorzien van zuurstof, calcium wordt aan alle plantenvezels toegediend, het volume chlorofyl stijgt en de uitwisselingsreacties worden versneld.

Sproeien van zaden voor het planten, stimuleert hun kieming.

Planten kunnen alleen borium in de vorm van een oplossing - boorzuur gebruiken.

Na het bemesten van tomaten en gewassen in de tuin, de opbrengst neemt toe met 1/3, de smaak is verbeterd, de houdbaarheid van fruit is langer.

Bij gebruik van boorzuur wordt de opbrengst aan tomaten met een derde verhoogd

Werkingsmechanisme

Het micro-element borium, dat de plant binnenkomt, versnelt biochemische processen, helpt het te verzadigen met voedingsstoffen. Zuur wordt meestal gebruikt in de vorm van sproeien, omdat boorionen in planten de neiging hebben om zeer langzaam te migreren.

Kunstmest wordt toegepast op veel gewassen:

 • Aardappelknollen worden verwerkt vóór het planten. Het is noodzakelijk om de cultuur te beveiligen van schurftziekte.
 • Tomaten worden aanbevolen om te spuiten in de periode van het verschijnen van bloemen en de vorming van knoppen. Dankzij de verwerking het aantal eierstokken zal toenemenen het suikergehalte, smaakeigenschappen zullen verbeteren, en de grootte van het fruit zal groter zijn.
 • Beets kunnen worden bevrucht om de opbrengst te verhogen.
 • Appel en peer gespoten om de opbrengst te verhogen en verminderen de val van de eierstokken.
 • Voor aardbeien is deze meststof noodzakelijk voor een betere vruchtvorming, een set suikergehalte en bescherming tegen grijsrot.
 • Na het spuiten hebben druiven veel meer eierstokken dan zonder hen.
 • De roos zal langer bloeien, de knoppen zullen groter worden en schimmelziekten zullen niet verschijnen.
 • Gladiolen krijgen ook geen schimmel, ze zullen het aantal bollen verhogen.
 • Dahlia's, als gevolg van boor, zullen groter worden. Daarom zullen bloemen moeten worden gesmokt.

Het gebruik van boorzuur in de tuin

Kunstmest gebruik op alle soorten grond en voor de meeste tuin- en fruitgewassen. Als u hen tijdig voedt, zijn snelle groei en versterking gegarandeerd.

Voor volledige oplossing moet boorzuur worden verdund in één liter heet water. Na afkoeling moet u de oplossing op de gewenste hoeveelheid brengen door water toe te voegen.
Voor gebruik wordt boorzuur verdund met water tot de gewenste concentratie.

Toepassing voor fruitbomen

In appels en peren zou moeten zijn hoge concentratie boor. Maar je kunt ze niet verzadigen, anders kunnen de onderste bladeren verbranden.

Voor de verwerking van bomen moeten broeden 15 gram poeder per 10 liter water. Spray heeft de kroon bij zonsondergang tweemaal nodig: tijdens de opening van de knoppen, dan een week later.

Gebruik op groenten en tomaten

Voor tomaten is het beter om de oplossing aan te brengen tijdens het verschijnen van de eierstokken en de vorming van groen fruit. 10 gram zuur verdund met 10 liter water.

Komkommers om de 2 weken worden behandeld met een oplossing van 5 gram boorzuur en 2 gram mangaansulfaat per 10 liter water.

Peper wordt driemaal bevrucht tijdens de groeiperiode op natte grond met een snelheid van 1 gram 10 liter water.

Bieten worden in de verschijningsfase van 5-6 folders en vervolgens na 2 weken gevoerd. op 1 gram Er wordt 10 liter water genomen.

Toepassing op bedden met bessen

Tijdige bemesting met boorzuur verbetert de groei van bessen, helpt hen om sterk te worden, verhoogt de vruchtzetting, behoudt het gewas en geeft resistentie tegen negatieve condities, maar ook tegen ongedierte en infecties.

Het voeren van aardbeien met boorzuur verhoogt de weerstand tegen ziekten en plagen.

Alvorens aardbeien te planten, moet het materiaal 2 dagen in een oplossing worden bewaard, voor de bereiding waarvan 0,2 gram poeder verbruikt op 1 liter heet water.

Aardbeien worden 3 keer gevoed:

 • Vroege lente 1 gram kaliumpermanganaat en 1 gram boorzuur moeten worden verdund in 10 liter water. Dan moet je de wortels van planten afleggen, het zal genoeg zijn voor ongeveer 35 struiken.
 • Voordat de formatie van bloemen het is noodzakelijk om de bessencultuur te besproeien. Om de meststof te bereiden wordt 5 gram boorpoeder per 10 liter water genomen.
 • In de bloeiperiodeaardbeien kunnen worden besproeid of afgeworpen met een voedingsoplossing. Hiervoor moet 1 kopje houtas worden uitgegoten over 2 liter. kokend water, roer en laat het 2 uur brouwen. Voeg vervolgens 3 gram kaliumpermanganaat, 3 gram boorzuur, 1 eetlepel jodium en 8 liter water toe.

Om de frambozen en aardbeien in het vroege voorjaar te verrijken met voedingsstoffen, kunt u een emmer water nemen met een roze oplossing van kaliumpermanganaat, boorzuur toevoegen op de punt van het mes, alles grondig mengen.

Beveiligingsmaatregelen bij het werken met de tool

Er wordt aangenomen dat deze kunstmest in een kleine hoeveelheid iemand niet zal schaden. Maar tijdens het werken met hem, moet u speciale kleding, handschoenen en een gasmasker gebruiken. Na voltooiing moet u uw gezicht en handen grondig wassen met water en zeep.

meststof kan gemakkelijk ontbrandendaarom is het onaanvaardbaar om het in de brandzone te laten. Het wordt aanbevolen om de verpakking goed te sluiten en een donkere en koele plaats te gebruiken voor opslag.

Boorzuur moet goed worden gesloten en beschermd tegen brand.
Fondsen die boor bevatten verliezen hun nut als ze bij een temperatuur van -1 worden bewaard.

Compatibiliteit met andere geneesmiddelen

Boorzuur is compatibel met veel meststoffen. De belangrijkste voorwaarde, bij het bereiden van een oplossing met andere stoffen, moet de concentratie van het poeder zijn onderhelft.

Eerste hulp bij vergiftiging

Boorzuur, het binnenkrijgen van een persoon kan misselijkheid, braken, diarree, uitslag, roodheid veroorzaken. In geval van accidentele inname van meststoffen in de maag, moet u dit doen drink een paar glazen water en wek braken op.

Als het op de open huid komt, is het noodzakelijk wassen met zeep.

Een ervaren tuinman die tijdig tekenen van uithongering van boor in tuinbouwgewassen vindt, zal hen zeker van boor voorzien. Boorzuur is gunstig voor alle planten. Dankzij de actie is de oogst inderdaad rijk, de smaak van het fruit is verbeterd en de houdbaarheid is verlengd.

Bekijk de video: Insecten bestrijden zonder giftige chemicaliën (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send