Over de boerderij

Wat is humus en waar het uit bestaat

Pin
Send
Share
Send
Send


Op dit moment zijn kleine gebieden toegewezen voor gras- en tuinpercelen, waar het niet mogelijk is om het land te verlaten voor stoom, maar het is ook problematisch om de vruchtwisseling te observeren. Elke tuinman of tuinman begrijpt dat voor de teelt van milieuvriendelijke groenten en fruit voor hun gezin bepaalde vaardigheden vereist zijn. Desondanks is het gemakkelijker om de grond te kopen en te bemesten, velen geven er de voorkeur aan om humus in de grond te zetten, die ze zelf hebben gemaakt.

Wat is humus

  • een soort vruchtbaar land dat bestaat rotte mest en plantaardige onkruidresten, extra geplant eerder gecultiveerde planten, lege stelen van eenjarige bloemen en zonnebloem, gevallen bladeren.
  • dit is grond waarin veel heilzame voedingsstoffenHet wordt gebruikt voor het kweken en voederen van zaailingen van gekweekte planten en groenten, het vergroten van de groei van struiken en bomen, het verlengen van de bloeitijd van kamerplanten, is een organische meststof en biedt waarde voor toepassing als meststof.
  • qua uiterlijk is humus een poreuze donkerbruine aarde, zonder een scherpe, bedorven geur, losgemaakt, plantenresten zouden er niet in aanwezig moeten zijn.
De verkregen organische meststof moet zorgvuldig worden aangebracht onder sommige jaarlijkse bloemen (omdat een grote hoeveelheid kunstmest bijdraagt ​​aan de overvloedige groei van bladeren), en de bloei vertraagt.
Als u humus op sommige bloemen toepast, kan dit de bloei vertragen

species

vel

Het verzamelen van gevallen bladeren in regenachtig herfstweer is een moeizaam proces, maar het resultaat verkregen na het ontvangen van humus rechtvaardigt de investering.

Het is raadzaam om gevallen bladeren te verzamelen met een waaierachtige hark en deze vervolgens in speciaal voorbereide containers te plaatsen, deze kunnen zijn plastic zakken voor frisdrankafval groot vuilniszakken of een metalen hek met een kleine cel in de vorm van een open bovenbak.

Langs de omtrek in de wanden van plastic zakken is het noodzakelijk gaten te voorzien en na verdichting met bladeren. veel water en stropdas (ureum kan worden toegevoegd); zakken moeten worden bewaard op een afgelegen plaats (of zelfs in een kelder) waar planten niet planten.

Na het verzamelen van bladeren in de herfst onder de bomen ongedierte start nieten ziekten die hun groei voorkomen en een goede oogst laten groeien, ontwikkelen zich niet.

In deze humus zijn er weinig voedingsstoffen en sporenelementen, maar wanneer het in de grond wordt gebracht, houdt het vocht vast bij de wortels (vooral bij droog weer), heeft het een gunstige invloed op de reproductie van regenwormen, die de grond losmaken en bijdragen aan het uitrusten met lucht.

Bovendien wordt bladhumus gebruikt om plantaardige gewassen zoals tomaten, komkommers en pepers te beschermen, wordt er een grondmulch gecreëerd die uitdroging voorkomt, de grond verzuurt en gekoeld wordt, ook kan worden gebruikt als kweker voor kamerplanten en eerder bereide humus voor winteropvang van bloemen en wijngaard (beschermt tegen bevriezing).

Blad humus

De bladeren van fruitbomen worden bereid als humus. ongeveer een jaaren naald (coniferen) tijdens 2-3 jaar (bij het oogsten is het wenselijk om ze te malen). Kruimige humus wordt verkregen uit de bladeren gedurende 1,5 - 3 jaar.

Voor luchtinname moeten de bladeren periodiek worden gemengd.

Van mest

Mesthumus is een soort vruchtbaar land dat wordt geproduceerd van geconcentreerde ontlede mest.

Humus uit mest wordt gevormd uit dierlijk afval, residuen van plantaardig voer en dierlijk afval, dat uiteenvalt voor een lange tijd, mag geen scherpe geur, losse, aardachtige kleur hebben en wordt gebruikt als een goede organische meststof.

Humus uit mest

Hoe humus als meststof te gebruiken

In de lente wordt bemesting van humus in de gaten en groeven ingevoerd voor het planten van zaden en zaailingenHet is ook mogelijk om de grond te voeden met groenten die in de herfst zijn geplant (knoflook, wortelen, uien). Een groot percentage van deze meststof wordt aangebracht op de kisten of kassen waar de spruiten als een mulchmiddel oplopen en de aangeplante zaailingen voeden.

Onder de bomen, struiken en aardappelen is humus beter te maken in het najaar, en onder plantaardige culturen daarentegen, is het verplicht om te brengen voor het gravendat is, in de lente.

Als mesthumus niet voldoende vervuild is, kunnen grote delen van de mest in een bak met water worden gedrenkt (1: 1), een week laten staan ​​en de struiken water geven met de bereide oplossing als vloeibare meststof (voorzichtig water, het wordt niet aanbevolen om het onder de wortel te gieten).

Je kunt in de herfst mest maken, onder de sneeuw verspreiden, maar na het smelten van de sneeuw is er een groot aantal onkruid dat moet worden verwijderd en onkruid moet worden gewied.

Werken met mest wordt uitgevoerd in handschoenen.

Voor de bereiding van organische mest uit mest moet u de stapel waterpas maken om losheid te verkrijgen en weg te gaan gedurende 5-7 dagen voor "gisting" wordt in de toekomst een hoop mest bedekt met aarde dik tot 10 cm en sluit de film (om een ​​hoge voedingswaarde te behouden). In de lente wordt het land verwijderd en blijft de film over.

Voor de bereiding van humus uit mest wordt deze gedurende de hele winterperiode onder de folie bewaard, gepeperd

Extra bemesting met eigen handen koken

Op het zomerhuisje of tuinpercelen kan "gemengde" humus worden bereid.

  1. Op een afgelegen plek gegraven pit in de grond (grootte 1,5 m2, en een diepte van ongeveer 0,5 - m).
  2. De muren worden gelegd met ijzer (kan worden gebruikt) of leisteenresten.
  3. We vouwen het gras na het wieden kun je voedsel van plantaardige oorsprong achterlaten en een kleine vogel of andere mest toevoegen die beschikbaar is.
  4. Giet land en water tijdens het toevoegen van gras.
  5. Aan het einde van de zomerperiode is het wenselijk om te werken aan het mengen van de toekomst van humus die in de put wordt gelegd.

Voor een vruchtbare compost binnen een jaar niet aanbevolen om grote wortels toe te voegen, vooral van de oude aardbeistruiken, omdat ze dicht zijn en het beter is ze te drogen en te verbranden en dan de as te gebruiken voor het voederen (vooral bij het planten van kool).

Zelfbereide compostbemesting bespaart geld en is een waardevolle meststof.

Dit type kunstmest is belangrijk voor de topdressing van struiken, bomen, alle planten, naarmate het land vruchtbaarder wordt, de bodemstructuur toeneemt, het een positief effect heeft op het gehalte aan voedingsstoffen in volwassen voedsel, het verhoogt het aantal volwassen gewassen zonder schadelijke en toxische onzuiverheden.

Bekijk de video: Bodems (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send