Over de boerderij

Hoe een peer in de herfst te voeren om een ​​goede oogst te hebben

Pin
Send
Share
Send
Send


Letterlijk heeft elke tuin peren. Maar om een ​​goede oogst te hebben, en peren vruchten kunnen afwerpen, moet je een beetje moeite doen, inclusief het tijdig voeren van de boom in de herfst. Dit zal niet alleen de immuniteit van de boom voor verschillende ziekten verbeteren, maar ook rechtstreeks de smaak en het uiterlijk van de vrucht beïnvloeden. In ons artikel zullen we praten over wat de herfstvoeding van peren is, dan de eigenaardigheid.

Waarom peer herfstdressing

Dankzij de herfstdressing kan de boom de verbruikte nuttige sporenelementen gedurende het hele groeiseizoen aanvullen, terwijl ze kracht krijgen om de ongunstige temperatuurdaling in de winter te weerstaan.

In het proces van vruchtvorming verliest peer veel kracht en extra voedsel dat nodig is. Dit is niet alleen een kans om de immuniteit van de plant aanzienlijk te verbeteren, maar garantie voor een succesvolle overwintering en een goede oogst volgend seizoen.

Is de opbrengst van bomen afhankelijk van extra bemesting in de herfst

De productiviteit van een peer hangt volledig af van zijn conditie, de creatie van optimale groeicondities en natuurlijk van de beschikbaarheid van het vereiste aantal micronutriënten dat nodig is voor vruchtvorming. Om een ​​goede oogst te krijgen, wordt aanbevolen om de plant in de herfst correct te bemesten.

Voeren is klaar in het gebied van de pre-cirkel. Deze manipulaties moeten beginnen na de volledige oogst van vruchten, wanneer een derde van het gebladerte al geel is geworden.

Topdressing wordt gedaan in het gebied van de pre-cirkel wanneer een derde van het gebladerte al geel is
Voor jonge jonge boompjes is het de moeite waard om iets anders te doen: bemesting gebeurt onder graven.

Je kunt al een boom voeden in het tweede jaar groei. U hoeft dit niet eerder te doen. Maar dit is alleen op voorwaarde dat de benodigde hoeveelheid meststof tijdens het planten op de put is aangebracht. Dit complex van voedingsstoffen is net genoeg voor een paar jaar. Nou, en dan moet je de peer voeren.

Bevat bemesting in de herfst

Het wordt aanbevolen om alle subtiliteiten van de herfstopvulling onder de knie te krijgen, zodat de peer normaal na de winterslaap wordt uitgeschakeld. Het ontbreken van nuttige sporenelementen is immers net zo gevaarlijk als hun overschot. Noodzaak om de "middenweg" te kennen. Als de boom weinig kracht heeft, zal het moeilijk zijn om na de winter te herstellen, en als er veel van is, zal het vroeg opstaan. Wat als de lente gaat vriezen? Dit is ook niet goed.

Voer de eerste kosten van de herfstbemesting uit in septemberonmiddellijk na de oogst. In dit geval is het beter om te gebruiken kalium en fosfor meststoffen. De procedure zal het hout in staat stellen zich goed te ontwikkelen en ontluikend te zijn voor de winter.

Hoe later u de plant voedt, hoe minder tijd het heeft om zich voor te bereiden op overwintering.

Zodra al het gebladerte is gevallen en u de oude takken hebt afgesneden, kunt u doorgaan naar de tweede fase van de herfstvoeding. Hier kunt u kunstmest gebruiken met boorzuur, kalium, fosfor, zink, magnesium en koper. Het belangrijkste geen stikstof - het zal de boom niet laten inslapen voor overwintering.

De tweede voeding van de peer gebeurt na het snoeien

Nog een belangrijk punt: het is noodzakelijk veel water boom vóór de winterperiode. Hiervoor heb je voor elke peer twee emmers water nodig.

Toepassingsschema

Elke fruitboom, inclusief peer, heeft tijd nodig om de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnen te krijgen. Anders kan een goede oogst en smakelijk fruit worden vergeten.

  1. De eerste keer dat je een peer moet voeren onmiddellijk na de winterslaap. Meststoffen hebben stikstof nodig en het is belangrijk om de plant goed water te geven.
  2. Dan moet je de peer bevruchten zodra hij verschijnt. eerste bloemen. Meststoffen moeten stikstofhoudend zijn.
  3. Minerale meststoffen worden gebruikt in het najaar, wanneer geoogst en de bladeren begonnen af ​​te vallen.

Wanneer er een droogte buiten is, wordt het aanbevolen om te gebruiken toepassing voor bladeren voedingsstoffen. Omdat het op de gebruikelijke manier niet zo is dat sporenelementen het wortelstelsel bereiken. Gebruik in dit geval alleen organische stof door de kronen na zonsondergang te besproeien.

Bevruchting is verboden zonder voorafgaande zware irrigatie.
Het is verboden om meststoffen toe te dienen zonder overvloedige irrigatie, anders zullen voedingscomponenten hun bestemming niet bereiken.

Hoe een perenboom bevruchten vóór de winter

Er is een enorme hoeveelheid kunstmest die kan worden gebruikt om de peren te voeden. Maar wanneer, hoe en in welke hoeveelheid om deze of andere complexen te gebruiken, hoe ze te bemesten zullen later in ons artikel worden besproken.

Organische meststof

Het is mogelijk om organische stoffen te gebruiken om peren te voeden, maar het is het beste om het te doen. in de lente. De praktijk leert dat biologisch het beste effect geeft op dit specifieke moment. Terwijl je in het najaar moet letten op de minerale complexen.

mineraal

gepast herfst topdressing is het gebruik van minerale meststoffen. Ze kunnen worden gekocht bij een speciaalzaak of je kunt het zelf maken. Beschouw één optie hieronder in meer detail.

Voor mineralendressing moet je één eetlepel oplossen in tien liter water kaliumchloride en twee eetlepels superfosfaat. Het wordt aanbevolen om de oplossing niet onder het vat, maar in de voorcirkel te plaatsen.

Volledige feed voor peren

Folk remedies

Als je praat over de populaire methoden om peren en andere fruitbomen in de herfst te voeren, kun je gebruiken hout as. Om dit te doen, moet u voor elke vierkante meter graven ongeveer 150 g as gelijkmatig verdelen.

Bladwijzer diepte moet binnen zijn 0,1-0,2 m. Het wordt aanbevolen om dergelijke kunstmest te gebruiken voor zowel volwassen bomen als jonge jonge boompjes.

Het is belangrijk om te onthouden over het mulchen van bomen na water en kunstmest. In dit geval kunt u gebruiken turf, rotte humus of pijnboomschors. Het belangrijkste is dat de mulch het lang mogelijk zal maken om vocht vast te houden aan de wortels van de boom, terwijl het tegelijkertijd de gelegenheid wordt geboden om enige tijd nuttige micro-elementen in de grond te voeden.

De herfstdressing van peren is een voorwaarde voor een goede voorbereiding van de boom op overwintering.

Naleving van eenvoudige regels en regelmatige zorg zal uw tuin zo productief mogelijk maken, en het fruit smakelijk bijna zonder geld te investeren. Kunstmestuitgaven zijn niet van belang.

Bovendien kunt u altijd profiteren van populaire geïmproviseerde voedingsstoffen en recepten. Er zijn er veel. De tuin zal altijd de goede eigenaar bedanken met een grote en smakelijke oogst.

Bekijk de video: Alles over de Appel Peer (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send