Over de boerderij

Regels voor het fokken van regenwormen thuis

Pin
Send
Share
Send
Send


De bodem is, zoals bekend, de basis van de basis van alles wat leeft en zich ontwikkelt op onze planeet, de basis van het leven. Om niet uit zijn kracht te raken, moet de bodemvruchtbaarheid voortdurend worden hersteld en de belangrijkste werkers in deze richting zijn regenwormen. Alle genieën zijn uiterst eenvoudig: de kwaliteit van het land, hun vruchtbaarheid en hoge opbrengst van gewassen zijn rechtstreeks afhankelijk van het product van de vitale activiteit van een gewone regenworm. Hoe je het thuis kweekt, hoe en wat je voedt en wat voor zorg je nog meer moet doen.

Redenen voor het fokken van regenwormen thuis

Het verdunnen van wormen thuis is helemaal niet moeilijk. En de zaak kan een zeer serieuze zaak worden en daar zijn minstens twee goede redenen voor:

  • kruipend ras heel snel, werven van bruikbare biomassa en zijn een uitstekend voer voor pluimvee (pluimveebedrijven, bedrijven die fokdieren fokken en eieren produceren);
  • het product van het actieve leven is biohumus - de meest hoogwaardige en milieuvriendelijke meststof voor boerderijen en kassen.

Bovendien gebruikt de farmacologie deze dierlijke organismen ook voor de vervaardiging van geneesmiddelen. Het gebruik van biohumus op persoonlijke percelen en in het huishouden zal de eiproductie van vogels, bodemvruchtbaarheid, opbrengst van groenten en fruit zonder het gebruik van chemische meststoffen aanzienlijk verhogen.

Wormen produceren de meest natuurlijke biohumus

Typen ringwervelingen

De meest voorkomende gemeenschappelijke vertegenwoordiger van de setae geringde individuen is de regenworm. Maar zij zijn het die vrij worden gevonden in de natuur, het minst geschikt voor reproductie in kunstmatige omstandigheden. Vertegenwoordigers van deze ondersoort broeden vrij langzaam, passen zich nauwelijks aan aan nieuwe omstandigheden en aan onbekend voedsel, ze leven relatief weinig. Ze zijn misschien alleen geschikt voor het fokken van hun eigen behoeften voor de landbouw in de achtertuin.

Voor de industriële teelt en productie van biohumus, een Russische wetenschapper, ontwikkelde professor Igonin A. M. een speciaal ras, "Prospector". Door verschillende rassen te kruisen die op voldoende afstand van elkaar leefden, was hij in staat individuen met volledig nieuwe eigenschappen te krijgen:

  • lange levensverwachting - van 4 tot 16 jaar;
  • vermenigvuldigt snel;
  • kan eenvoudig veranderingen in voer overbrengen (elke vorm van voedsel kan worden toegepast - van gevallen bladeren en gras tot voedselafval van mensen).
De mijnwerkers passen zich zo snel mogelijk aan de omstandigheden van kunstmatige voortplanting aan en zorgen voor een uitstekende toename van biomassa en humus.

Een andere variëteit die voldoet aan industriële productie-eisen is de rode Californische worm. Individuen van KCH vermenigvuldigen zich ook zeer snel, verhogen de nuttige massa, verwerken verschillende organische menselijke afvalstoffen tot biohumus, dienen als een uitstekend eiwitvoer voor landbouw- en viskwekerijen.

Worm prospector - de snelste fokkerij. Gedurende 1 jaar kan het nageslacht in 1500 wormen worden gebracht

Huishoudelijke fokkerij technologie

Noodzakelijke uitrusting en plaats voor de fokkerij

Als u besluit wormen te kweken, moet u eerst het voorbereidende werk uitvoeren - een plaats of container kiezen en voorbereiden. Houten, plastic of kartonnen dozen kunnen als een container dienen (het is duidelijk dat de kartonnen container vaak moet worden vervangen), stapels.

Ze worden geplaatst in een schuurtje, garage, elke andere speciaal aangewezen plaats waar het mogelijk is om aan de noodzakelijke voorwaarden te voldoen - de vochtigheid van het substraat is minimaal 70-80% en de temperatuur is van 12-15overVan maximaal 22-24overC. Je kunt wormen kweken en in de gebruikelijke composthoop.

Je kunt wormen in simpele dozen thuis in de kelder kweken

Een van de handige opties is om twee of drie geperforeerde dozen op elkaar te plaatsen. De bodem is met gaten langs de omtrek aan de bovenkant van de zijkanten. Deze doos is bedoeld voor vermiche - de vloeibare component van biohumus. Er wordt een doos met geperforeerde wanden en een bodem bovenop geplaatst, een voedingsmedium voor wormen wordt erin gelegd en personen worden geplaatst, bovenop de kisten moeten ze worden afgedekt met ontslag of een ander "ademend" doek, als kruipende mensen als donkere en vochtige plaatsen.

Chervyatnik maken

Je kunt individuen op straat laten fokken, recht in de tuin, een bepaalde plaats hiervoor scheiden en het beschermen met planken of ander materiaal dat bij de hand is.

De geschatte afmetingen van de chervyatnik: breedte 1-1,2m, hoogte 30-40cm, lengte willekeurig. Aan de onderkant van een dikke laag wordt compost gelegd, geëgaliseerd en goed bevochtigd. Daarna moet de composthoop gedurende 5-7 dagen bedekt zijn met een ademend materiaal.

Het kan oude jute, karton, een laag stro zijn, die van tijd tot tijd moet worden besproeid met regen of goed bewoond water (minstens 2-3 dagen).

Chloor moet volledig verdampen, omdat het vergif is voor wormen van welke soort dan ook.

Na een week op elk plein. m is de verdieping waarin kruipende dieren worden geplaatst, en weer is de chervyatnik bedekt met ademend materiaal.

Zoals chervyatnik zowel een doos, en andere opties kan dienen.

Compost voorbereiding

Als compost voor het leggen in kisten of putten, kunt u een mengeling van rottende mest, vogeluitwerpselen, turf, stro, bladeren en stengels van groentegewassen en onkruid, gehakte eischalen en voedselafval gebruiken.

In geen geval mag verse mest worden gebruikt, het bevat grote hoeveelheden ammoniak en er sterven mensen. Niet nuttig zal gerijmde mest 2-3 jaar geleden zijn, omdat het al bruikbare voedingsstoffen mist.

Alle voor de teelt geschikte organische materialen worden verzameld op een hoop (of op een speciaal daartoe aangewezen plaats), bedekt en periodiek bevochtigd, 1,5 tot 2,5 maanden bewaard.

Worm box lay-out

Eigen vermferm

Als u besluit om uw eigen kleine vermiferma te kopen, moet u eerst een plaats regelen voor het onderhoud van wormen, een voorraad opslaan, de compost voorbereiden en comfortabele omstandigheden voor de fokkerij bieden.

Cruciale aankoop van fokdieren. De meest geschikte soorten, zoals al genoemd, zijn Californische rode wormen of goudzoekers. Eén gezin is 1500 personen. Om 1 cu te bevolken. m compost heeft 1-3 baarmoeder bevolking nodig.

Inchecken op een nieuwe plaats moet met de grootste zorg worden uitgevoerd. Eerst worden in een kleine hoeveelheid voorbereide grond in een afzonderlijke container, enkele individuen gestart, wordt de grond geëgaliseerd en worden de vaatjes gesloten. Na een paar dagen moet je een kleine feed toevoegen. Als alle wormen actief, mobiel, met een karakteristieke rode kleur zijn, kan de hele populatie worden afgehandeld. Als dode individuen worden gevonden, is het noodzakelijk om de zuurgraad van de bodem te corrigeren (de meest gunstige wordt beschouwd als een omgeving met een zuurindex van 6,5-7,5 PH).

Groeiende wormen

Hoe regenwormen te voeden

Regenwormen zijn echte vegetariërs en ze tolereren geen eiwitrijk voedsel: vlees, vis, eieren. Bij het kopen van een fokvee, is het noodzakelijk om uit te zoeken wat de verkoper hun afdelingen voedde, omdat het bekendst is het voedsel dat ze "vanaf de geboorte" probeerden. Ze wennen echter snel aan nieuwe feeds, vooral de mijnwerkers. Het kost wat tijd om te wennen aan een bepaald type voer, dus nieuwe componenten moeten geleidelijk in de voedingsbodem worden ingebracht, zodat de wormen zich kunnen aanpassen.

Planterresten, aardappelschillen, koolbladeren, verschillende voedselresten uit de keuken van plantaardige oorsprong, thee- en koffiedik, stro, gras en droog brood zijn geschikt als topdressing. Alleen alles wat u aan de composthoop toevoegt, moet worden fijngemaakt voor eenvoudiger en sneller kruipen. Anders kan het proces van verzuring, fermentatie of rotting van producten beginnen.

Voer elke 2-3 weken nodig. Top dressing giet op het hele oppervlak van de dozen of schouders, gelijkmatig, met een dikte van 7-10 cm, totdat de dikte van de verwerkte humus 50-60 cm bereikt en het substraat de vorm aanneemt van uniform verwerkte biomassa. De geschatte cyclustijd is 3-4 maanden vanaf het moment van de bevolkingsafrekening.
Voer wormen om de 2-3 weken

Zorg en reproductie

De belangrijkste zorg voor vermifermes of in chervyatniki bestaat uit het observeren van het temperatuurregime, tijdige voeding en het behoud van de vochtigheidsgraad bij irrigatie met warm regenwater of bezonken water.

Omdat ze in gunstige omstandigheden verkeren, beginnen de wormen zich te vermenigvuldigen. In de compost leggen ze cocons - kleine ballen van geel zandkleur. Elke cocon bevat verschillende eieren, waarvan 2-3 weken later kleine wormen verschijnen en na 7-8 weken zijn ze zelf klaar om nakomelingen te produceren. Onovertroffen leiders in de reproductiesnelheid zijn de mijnwerkers - één persoon produceert een jaar lang 1500 kinderen.

Mogelijke markten

Groeiende wormen kunnen echt een winstgevende onderneming worden als je je vooraf zorgen maakt over de markt voor verwerkte producten en de toename van het aantal dieren.

  1. Biohumus is een milieuvriendelijke meststof, zeer effectief in termen van toenemende gewasopbrengsten, groeiende zaailingen, bloemen, enz. Consumenten van biohumus kunnen daarom boerderijen, kassen, bloemkassen en particuliere ondernemers zijn die zich bezighouden met plantenveredeling.
  2. Levende biomassa is een waardevol nutriëntenproteïnevoedsel voor pluimveebedrijven en pluimveebedrijven.
  3. Live voedsel in de vorm van wormen is een onmisbaar voedzaam product voor viskwekerijen.
  4. Wormen zijn een grote vraag als huisdiervoer in zoölogische winkels.
Wormen kunnen worden verkocht op vogelparken

Productie winstgevendheid

Volgens schattingen van boeren die zich bezighouden met het fokken van de regenworm, is de winstgevendheid van de vermfer minder dan 150%. Een goudzoeker voor een jaar geeft de geboorte van 1500 personen en ongeveer 100 kg van de meest waardevolle meststof - biohumus. Van 1 ton geoogste compost tot 600 kg hoogwaardige meststof en 10-15 kg nieuwe exemplaren kan worden verkregen.

Wormveredeling en biohumusbedrijven zijn niet alleen winstgevende en winstgevende huishoudens, maar verrijken ook het milieu met nuttige stoffen, de mogelijkheid om ecologisch schoon voedsel te verkrijgen.

Bekijk de video: Japanse kwartels slachten (Oktober 2021).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send