Over de boerderij

Goede bemesting voor bladvoeding

Pin
Send
Share
Send
Send


Iedereen heeft zijn favoriete bezigheid, en een aanzienlijk aantal mensen besteedt veel zorg aan planten. Hoe geweldig is het om het spugen van een zaailing uit een zaadje te observeren, om te zorgen voor de periode van actieve groei en, dubbel vriendelijk, om de vruchten te plukken van een dankbaar groen huisdier. Maar voor een goede oogst moet u voederen en bemesten, inclusief blad.

Regels voor het verzorgen van planten omvatten altijd:

 • de grond losmaken;
 • drenken;
 • Bemesting;
 • wieden;
 • bestrijding en behandeling van ongedierte;
 • snoeien of knijpen;
 • planten voorbereiden op de winter

Je kunt op verschillende manieren bemesten:

 1. De belangrijkste methode houdt in bemesting in de grond voor het planten de planten.
 2. Zaaimethode is voltooid op het moment van het planten van zaden.
 3. Topdressing is de introductie van voedingsstoffen in de periode van het leven. Topdressing is wortel, blad (blad), doorgang en methode van fertigatie.
Bladapplicatie bestaat uit het spuiten van kunstmest op bladeren en plantstelen.

Wat is bladomslag

Bladbespanning is een extra manier om voedingsstoffen die in water zijn opgelost toe te voegen sproeien op het grondgedeelte, voorbij de wortels.

Studies tonen aan dat de batterijen die op de bladeren en stelen van planten worden aangebracht, actief in het groene lichaam doordringen en veel sneller worden geabsorbeerd.

De ideale manier om snel voedsel te maken in kleine hoeveelheden, met een visuele reactie van de plant.

Wanneer is ze nodig

De belangrijkste prikkels om te beslissen over bladvoeding:

 • modernisering van methoden voor de toediening van meststoffen;
 • vanwege lage temperaturen, zoutgehalte, onderontwikkeling van het wortelsysteem, plant ontvang geen batterijen uit de grond, wat leidt tot een tekort aan voedingsstoffen en bladsupplementen zullen essentiële sporenelementen leveren in de kortst mogelijke tijd en volledig;
 • krachtig wortelstimulatieomdat het blad de wortel voedt, waardoor de capaciteit van de versterkte wortel toeneemt om voedsel uit de grond te absorberen;
 • het verhogen van de intensiteit van fotosynthese;
 • toepassen van kunstmest, het volgen van de stadia van plantontwikkeling, bijvoorbeeld op het moment van uitsterven van de activiteit van het wortelstelsel;
 • bush hoogte staat geen interrow-introductie toe meststoffen;
 • de combinatie van bladapplicatie met pesticidebehandeling, hiervoor, na zorgvuldige bestudering van de compatibiliteitstabellen, om geen nieuwe verbindingen te veroorzaken;
 • batterijbesparing door lokale introductie
Foliar top dressing wordt gebruikt als rootinvoer onmogelijk is.

Voor de volledige assimilatie van voedsel door het blad, wordt algemeen aanvaard om strenge regels te benadrukken:

 1. Bemesten op het moment van de beste ontwikkeling van het vegetatieve apparaat van de struik.
 2. De oplossing zou moeten vallen op de boven- en onderkant van het blad en op de stelen;
 3. Het is noodzakelijk om de oplossing te spuiten in het donker of op een bewolkte dagals de zon de oplossing droogt voordat de plant het absorbeert;
 4. Omgevingstemperatuur niet hoger dan 20 graden.
 5. Moet windvrij zijn en niet regenachtig.

Welke meststoffen zijn het meest geschikt

Het is belangrijk om bij de implementatie van bladvoeding de principes van absorptie van bepaalde elementen te kennen.

Stikstofmeststoffen

Een tekort aan stikstof tijdens het groeiseizoen vermindert drastisch de opbrengsten, evenals de kwaliteit en het eiwitgehalte. Stikstofmeststof is beter om op het blad te spuiten in het vroege voorjaar om de activiteit van fotosynthese, groeisnelheid, uitstoeling en de ontwikkeling van voortplantingsorganen te verbeteren.

Late bladvoeding heeft geen invloed op de opbrengst, maar verhoogt de kwaliteit van het eiwitgehalte in fruit aanzienlijk.

ureum
De beste resultaten werden getoond door de bladeren te voeden met carbamide, dat de amidevorm van stikstof bevat.

Potasfosfaat

Potas en fosfor-kaliummeststoffen dragen bij aan versnelde vruchtrijpingtegelijkertijd wordt een toename van het kwalitatieve kenmerk van een oogst genoteerd.

Het is belangrijk om dat kalium te onthouden onvoldoende en langzaam geabsorbeerd door gebladerte, kaliumionen zijn erg groot en moeilijk voor hen om door de cuticula van het blad te gaan. Het is raadzaam om kalium te maken bij droog weer, om de elasticiteit van het blad te behouden.

Magnesium en sporenelementen

 • Magnesium heeft uitstekende plaatabsorberende eigenschappenHet wordt tegelijkertijd met ureum in de vorm van magnesiumsulfaat ingebracht.
 • Biostimulanten op basis van algen.
 • Spoorelementen worden geïntroduceerd in de vorm van chelaten - complexe organische verbindingen gekenmerkt door een ontwikkeld organometallisch complex, waarin het kaneelmakende middel het metaalion effectief in een oplosbare toestand houdt tot het de planten binnenkomt.De introductie van sporenelementen in de vorm van organische zouten wordt als ineffectief beschouwd vanwege het feit dat meststoffen niet worden geabsorbeerd, toxiciteit, vorming van nieuwe verbindingen in de bodem en de plant, brandt op het contactpunt.
Op algen gebaseerde biostimulator

Hoe bladvoeding in het land te koken

Om de opbrengst van appels te verhogen, is het noodzakelijk om driemaal te eten. ureum (synthetisch ureum). In de lente, terwijl de bladeren nog zacht zijn, zijn van toepassing 0,3% (oplossing van drie gram ureum per liter water) en in de zomer en de herfst 0,5% (5 gram ureum per liter water).

Als er een lange en koude lente was, voordat de plant bloeit, is het dringend nodig om het te voeden met de volgende samenstelling:

Ammoniumnitraat (hoeveelheid stikstof 46%) - 20,0 g. opgelost in twee liter water, toegevoegd kaliumchloride - 20,0 gr. en kopersulfaat - 1,0 gr.,

opgelost in 3 liter wordt aan dit mengsel toegevoegd superfosfaat - 200 gr. Het mengsel wordt gefiltreerd als een precipitaat wordt gevormd en de planten worden behandeld met de verkregen oplossing.

In het geval van een droge en hete zomer, is het noodzakelijk om de bladeren te behandelen met een oplossing van 100 g kaliumchloride. 10 liter water, het verhoogt de turgor van de bladeren.

Tuin processing technologie

Eerste voeding

De eerste bladapplicatie wordt gemaakt vóór de formatie van bloemen

Voordat de plant bloeit, is het dringend noodzakelijk om het te voeden met de volgende samenstelling:

 1. Dubbel korrelig superfosfaat (verhoogd fosforgehalte en goede oplosbaarheid) - 200,0 g, opgelost in 3 liter water gedurende de dag in een plastic houder;
 2. Ammoniumnitraat (hoeveelheid stikstof 46%) - 20,0 g. opgelost in twee liter water, toegevoegd kaliumchloride - 20,0 gr. en kopersulfaat - 10,0 gr., boorzuur 1 gr., kalium zwavelig - 80 gr.
 3. Zuurgraad wordt geneutraliseerd met een oplossing de limoen.
 4. Beide mengsels worden gemengd en 5 liter water wordt gegoten.

De introductie van een dergelijke oplossing in de lente zorgt ervoor opbrengststijging met 20%. Op het moment van bloei planten planten niet.

De tweede

Na de planten verschoten, zou een tweede lokaas moeten houden:

 • Dubbel korrelig superfosfaat (verhoogd fosforgehalte en goede oplosbaarheid) - 200,0 g, opgelost in 3 liter water gedurende de dag in een plastic houder;
 • Ammoniumsulfaat - 50,0 gr opgelost in twee liter water, toegevoegd kalium zwavelig - 100 gr. Beide mengsels worden gemengd, de zuurgraad wordt geneutraliseerd met een oplossing sodaen giet 5 liter water.

derde

De derde bladapplicatie wordt gemaakt vóór het oogsten.

Voor het oogsten beveelt een derde verband aan:

Dubbel korrelig superfosfaat (verhoogd fosforgehalte en goede oplosbaarheid) - 400,0 g, opgelost in 3 liter water gedurende de dag in een plastic houder. 4 glazen hout as aandringen dag in drie liter water, gemengd met opgeloste superfosfaat, neutraliseren de zuurgraad met een oplossing van voedsel soda, voeg 5 liter water toe.

Zo'n meststof verbetert de smaak van het fruit, verbetert hun bewaartijd tijdens lange opslag en transport.

Bij het gebruik van bladvoeding moet eraan worden herinnerd dat deze methode op geen enkele manier de standaardmethoden voor de toediening van meststoffen vervangt, maar als een extra bron fungeert die de opbrengst, de vitale functies van de plant, de smaak en het fruitbehoud verhoogt.

Overschrijd nooit de toegestane concentratie van de oplossing, het risico op brandwonden van planten neemt aanzienlijk toe, lees zorgvuldig de instructies voor meststoffen.

Verdun de meststof die op het oppervlak van het bodemgedeelte is aangebracht voorzichtig, als u de onderste elementen overslaat, valt de kwaliteit van de spray weg.

Let op de stadia van ontwikkeling, de onjuiste toepassing van kunstmest leidt tot het niet ontvangen van de benodigde meststoffen en een overvloed aan gebrek aan oogst en de ontwikkeling van toppen.

Bekijk de video: TM18#10 : Pepers, paprika's en aubergines bladvoeding geven (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send