Over de boerderij

Hoe voed je een kers in de herfst zodat er een goede oogst is

Pin
Send
Share
Send
Send


Het is geen toeval dat kers en zoete kers een van de favoriete gewassen van tuiniers zijn: het is een genot met de prachtige bloei in de lente, de heerlijke smaak van bessen en hun producten, en hun gebruik draagt ​​bij aan het versterken van het lichaam. Om in de zomer een goede oogst te hebben, moet je de bomen in de herfst voeden.

Naast snoeien en verzorgen, is herfstverband opgenomen in het complex van maatregelen voor de bereiding van kersenstruiken en bomen voor een succesvolle overwintering en het leggen van een nieuw gewas. Laten we bij elk van hen stilstaan.

Hoe voed je een kers in de herfst zodat er een goede oogst is

Van alle herfstevenementen, om rijke oogsten te krijgen, krijgt ze een leidende positie. Aangezien een kersenboom groeit op een vaste plaats, niet een jaar, maar tientallen jaren, neemt de hoeveelheid voedingsstoffen in de bodem af en kan niet op natuurlijke wijze worden hersteld.

Tijdens het groeiseizoen heeft ze actief organische en minerale stoffen uit de grond geassimileerd. Bovendien worden deze stoffen gedeeltelijk vernietigd met de tijd en gedeeltelijk verwijderd uit de grond tijdens irrigatie en neerslag. Daarom is de herfstdressing noodzakelijk om de kers goed vrucht te laten dragen gedurende vele jaren.

Voorwaarden voor het voeren zijn gedicteerd klimatologische en weersomstandigheden gebieden. Het moet in het midden van de herfst worden uitgevoerd, omdat de vroege kers valt in de winterslaap en bloeit in de lente een van de eerste, vrijlatende bloemen voor de bladeren.

Bemesten is belangrijk om vast te houden voordat de kers in winterslaap gaat.

In gebieden met een korte val en vervroegde bevriezing aan het einde van augustus. In gebieden die worden gekenmerkt door een lange en warme herfst, wordt er gevoederd tot het einde van september. In gebieden met gematigde klimatologische omstandigheden is het mogelijk om te bemesten in september en eindig 21 - 25 nummers.

Gedurende de eerste twee levensjaren voeden de planten ze niet.

Het is goed als een laboratoriumanalyse van de tuingrond werd uitgevoerd voordat topdressing werd toegepast.

Worteldressing

Dit type verbanden omvat organische en minerale meststoffen. Van biologische, kunt u elke meststof gebruiken - compost, humus, vogeluitwerpselen. Topdressing brengen net onder de wortelterwijl het volgt combineren met water geven.

Organische meststof

Deze meststoffen worden toegepast bij het bereiken van een kersenboom op de leeftijd van 4 jaar.

  1. Kippenbakvulling is een van de meest populaire en goedkope meststoffen, maar vanwege het aanzienlijke vetgehalte met onjuiste dosering kan de wortels van de plant verbranden. Voor een goede voorbereiding van de oplossing moet u van 1 tot 1,5 kg strooisel naar een bak van tien liter brengen, 4 tot 5 liter water laten gieten, 2 dagen laten fermenteren, de emmer bijvullen en grondig mengen.
  2. Volgend populair volg compostevenals gerotte (voor ten minste 2 - 3 jaar) mest, die 1 keer per 3 jaar per 1 vierkante km wordt toegepast. m wielcirkel 1 emmer. Mest mag niet worden verdund met water, anders wordt het een ammoniakmengsel. Bij het gebruik van compost voor bomen onder de leeftijd van 7 jaar moet de stamcirkel 1,5 - 2 kg / m² zijn. m, voor oudere bomen - 2,5 - 3 kg / sq. m.
De oplossing voor kippenuitwerpselen is een populaire wortelvoeding.

mineraal

Van minerale meststoffen worden complexe fosfor- en kalimeststoffen gebruikt. 300 g voor bomen jonger dan 11 jaar oud superfosfaat en 180 g kaliumchloride in pristvolny-cirkel. Voor oudere bomen wordt hun aantal met respectievelijk 1,5 maal verhoogd.

Dosering: superfosfaat 2 el. l. en kaliumchloride 1 eetl. l. op apt. cirkel voor jonge bomen, voor vruchtdragende verhoog de snelheid van 1,5 keer.

Gebruik bij het gebruik van vloeibare meststoffen een oplossing uit de verhouding: superfosfaat 3 el. l. en kaliumsulfaat 2 el. l. op een emmer water. Minstens 15 liter wordt gegoten voor volwassen bomen en 8 liter voor jonge struiken.

In regenachtige en koude jaren neemt de vraag naar kalium toe. Daarom wordt bij dergelijke weersomstandigheden, om het tekort aan de bodem te compenseren, de introductie van kaliumpreparaten verhoogd, kaliumsulfaat. Sommige tuiniers schakelen over op langdurige voedingen die in het Westen worden gebruikt (bijvoorbeeld APION-100).

Apion 100 - langdurige voeding
Het is absoluut noodzakelijk om stikstof uit te sluiten, omdat stikstof zal in de herfst bijdragen aan de groeiprocessen, waardoor de hardheid van kersen vermindert.

Het is toegestaan ​​om uitgebalanceerde meststoffen te gebruiken, bijvoorbeeld nitro-ammophoska, bestaande uit 4 componenten: zwavel, fosfor, kalium, stikstof (in kleine hoeveelheden). Als de tuinman negatief betrekking heeft op het gebruik van minerale meststoffen, is het mogelijk om houtas aan te brengen - ongeveer 2 kg / sq. m.

loof

Omdat ze bestaan ​​uit het besproeien van het gebladerte en het laten vallen van de kersenbladeren in de winter, ze worden niet gebruikt in de herfst. Ze worden gehouden tijdens de bloei van de kers, evenals na de val van bloemen en eierstokken.

sproeien

sproeien trunks uitgevoerd om te compenseren voor ijzertekort. toepasselijk ijzer vitriool in de vorm van een emulsie (3 el op een emmer water) of Bordeaux-mengsel. Deze procedure wordt uitgevoerd met het begin van de eerste vorst.

Cherry trunks sproeien

Folk remedies

  1. bonsde eierschaalcalcium bevatten, die botten nodig hebben. Kersen groeien slecht op zure grond en de kalk in de schaal vermindert de zuurgraad van de grond. Breng in van 1 tot 2 el. l. per vierkante meter bij het graven.
  2. zaagsel - maak de aarde los, haal de lucht goed door en absorbeer water. Gebruikt als mulch.
  3. gist - ingespoten in de verwarmde grond tijdens het water geven.
  4. kitsch - Afvalstoffenproductie, in de herfst afgesloten met een snelheid van 6 kg / m². m.
De overtollige meststof verhoogt de sapstroom, wat leidt tot een daling van de vorstbestendigheid van de plant.

Na de bevruchting heeft pristvolny cirkel nodig vermalen met compost of mest een laag van ongeveer 10 cm dik, en het beste van alles, een dikke, goed samengedrukte laag sneeuw, bedekt met stro of zaagsel.

In kersen, zoals in ander steenfruit, warmt de schors in het gebied van de wortelkraag vaak op, wat kan leiden tot de dood van de plant. Om dit te voorkomen, heb je meerdere keren in de winter nodig. verzegel de sneeuw rond de kofferbak.

Laatste gebeurtenissen

Om de bast tegen zonnebrand te beschermen, zijn cherry trunks ingepakt

Om de schors te beschermen tegen verbranding van de volgende veerstammen wikkel ademende materialen: wit papier, niet-geweven materiaal of wit met een oplossing van kalk, waarin lijm of meelpasta wordt toegevoegd voor stevigheid.

Om de oplossing voor te bereiden, neem gehydrateerde kalk 2 kg per emmer water toevoegen kleisoorten 3 kg en koningskaars 0,5 kg. De oplossing wordt gefilterd en de boom wordt van alle kanten wit gemaakt, met name voorzichtig - vanaf de zuidkant.

Als je aan alle bovengenoemde activiteiten voldoet, kun je de kers goed voorbereiden op de winterperiode, en ze zal je bedanken voor het volgende jaar met een overvloedige oogst.

Bekijk de video: HERFST. Oostindische kers, bloemen in de tuin. Bodembedekker. Tuinieren met Jurgen. (Juni- 2023).

Загрузка...

Pin
Send
Share
Send
Send